@_zerocool Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 Έχω την εντύπωση πως τα windows 2000 είναι λίγο παρθενιάρικα. Πειράζεις λίγο το Hardware και αυτά φωνάζουν. Φωνάζουν ότι τους λείπει ένα αρχείο, το ntoskernel.exe και δεν μπορούν να συνεχίσουν το φώρτομα. Ξέρω που οφείλετε αυτό, ξέρω και πώς λύνετε, αλλά γιατί τα windows 2000 κάνουν τέτοιες τρέλλες ενώ τα ΧΡ είναι πιο ελαστικά σε τέτοιο είδους θέματα. Στο θέμα μας, γίνετε να αποφύγω αυτό που περιέγραψα παραπάνο? Όταν φτάνω ψηλά FSB (ΚΤ266α) βγάζει αυτό το πρόβλημα. Όταν μιλάω για ψιλά εννοώ 166Mhz. Οι μνήμες, ο επεξεργαστής γενικά όλα τα αντέχουν εκτός από τα windows2000. Μήπως φτάιει ένας 30Gb δίσκο που έβαλα επάνω? Γιατί έκανε κάτι κουλά με τo File System του δίσκου που έχει τα windows και ανγκάστικα να κάνω reinstall από προηγούμενο Fresh Install. Έχει κανείς καμία ερμηνεία ή λύση? ΥΓ: Στοιχεία για το PC θα βρείτε εδώ.
LL_NEO Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Ο επεξεργαστής μπορεί να αντέχει το 166άρη δίαυλο, η μνήμη σου επίσης, ρωτάς όμως τη μητρική σου, τις pci συσκευές(συμπεριλαμβάνεται και ο ide δίαυλος) και τους σκληρούς σου, αν αντέχουν το 166/4=41,5MHz ? Εγώ εκ πρώτης όψεως αυτό θα σκεφτόμουν...
@_zerocool Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Ξέρω ότι είναι πολλά, αλλά το έχω τρέξει σ' αυτή την ταχύτητα και ξέρω ότι δουλεύει. Το μόνο που άλλαξα ήταν η προσθίκη ενός σκληρού (ίδιου με των master αλλα διαφορετικής χωριτικότητας) και έβαλα windows 2000.
KWSN_Men Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Προφανώς ο άλλος δίσκος τσινάει... Έτρεχα στα 207MHz με ΚΤ333 και μπορώ να σου πω ότι είναι λίγο ριψοκίνδυνα τα πράγματα. Στα 208MHz γινόνταν χαμός...
@_zerocool Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Το σκεφτηκά αυτό αλλά με ενοχλεί πως είναι ίδιο μοντελό, ίδια χαρακτηριστικά απλά με 10Gb λιγότερο χώρο!!!
KWSN_Men Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Δεν έχει σημασία αυτό. Θα μπορούσε να είναι ακριβώς ίδιο, αλλά να μην ανέχεται αυτή τη συχνότητα, γιατί πολύ απλά είναι εκτός των προδιαγραφών του.
LL_NEO Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Ακριβώς όπως τα λέει ο ξερόλας είναι(τι έγινε η υπογραφή σου ρε Μενέλαε?). Ακόμα και δυο ίδιοι ακριβώς δίσκοι θα μπορούσαν να φρικάρουν σε διαφορετική ταχύτητα της pci...
@_zerocool Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Δηλαδή δεν γίνετε τίποτα. Καλώς, ευχαριστώ για της απαντήσεις.
@_zerocool Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Και συνεχίζω.... Υπάρχει κάνα βαρβάτο tool το οποίο να ελέγχει την ορθότητα του PCI bus μέσα από windows 98?
DimitrisKTM Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Μηπως εννοεις κατι τετοιο? To Firefox? http://www.pcisig.com/developers/test_card
@_zerocool Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Τι εννοείς;;;; Για να τσεκάρουμε εαν δουλεύει καλά μια clocked cpu βάζεις το Prime 95 να τρέξει. Ε αφού ξέρω ότι δεν έχω πρόβλημα στην μνήμη αλλά ούτε στον επεξεργαστή και ξέρω ότι το πρόβλημα βρήσκεται στο PCI bus. Θέλω κάποιο πρόγραμμα να τεστάρει μέχρι που πάει το bus. Γιατί εαν το έκανα με την μέθοδο εκκίνηση σε windows2000 και τεστ αν αντέχει θα χρειαστώ ξανα Format και load Ghost, και έχω σκυλοβαρεθή την διαδικασία αυτή. Μηπως εννοεις κατι τετοιο? To Firefox? http://www.pcisig.com/developers/test_card Χμμ καλό φαίνετε, αλλά απ' ότι κατάλαβα χρειάζετε και PCI card για το τεστ. Εγώ θέλω μόνο software.
LL_NEO Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Μα το θέμα δεν είναι το pci αλλά οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω του και που έχουν διαφορετικά όρια ανοχής. Αυτό απο όσο ξέρω τουλάχιστον μόνο με την μέθοδο της δοκιμής και του λάθους μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα...
DimitrisKTM Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Το καλυτερο ειναι να τις "κλειδωσεις" για να μην εχεις προβληματα. Αν εχει επιλογη το mobo σου να κρατησεις σταθερα pci/agp 66/33. Αν δεν εχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.