Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

εχω 5 servers που κανουν μια συγκεκριμενη δουλεια,σερβιρουν μια ιστοσελιδα και τρεχουν καποια συγκεκριμενα services.

θελω να στησω ακομη εναν server μεσω του οποιου θα φιλτραρω την ingoing & outgoing κινηση προς τους 5 υπολοιπους. δηλαδη να περναει το internet μεσα απο αυτο πρωτα,να επεξεργαζομαι τα δεδομενα οπως τα θελω εγω (πχ να κανω load balancing, optimization κτλπ με δικους μου αλγοριθμους), να περνανε επεξεργασμενα στους 5 servers και παει λεγοντας.

θα ηθελα να μου προτινετε τροπους που μπορω να το κανω αυτο. υπαρχει καποια μεθοδος συγκεκριμενη που πρεπει να ακολουθηθει?

ευχαριστω

Δημοσ.

maarks , όλα αυτά που λες τα κάνω με παραπάνω απο ένα μηχανήματα ή και καθόλου

load balancer καλύτερα να είναι διαφορετικό μηχάνημα linux ... αλλα θα μπορούσε να 'ναι και σε ένα linux firewall

firewall - φιλτράρισμα ~ cisco ή bsd ή linux

στα σίγουρα θα χρειαστείς και ένα επιπλέον switch ...

για optimization κτλπ με δικούς σου αλγόριθμους δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ειδικά για την κατασκευή firewall -κάθε περίπτωση είναι ειδική

για αρχή μπορείς να φτιάξεις ένα φθηνό firewall με ένα κουτι linux με δυο κάρτες δικτύου , ένα switch , IP tables ,

και bIf --ένα απλό προγραμματάκι που έγραψα πριν καιρό

http://alog.ipduh.com/2012/05/bif-basic-iptables-firewall.html

Δημοσ.

οκ ας γινει με παραπανω απο ενα μηχανηματα,δεν εχω καθολου προβλημα σε αυτο.

το optimization που αναφερω δεν μας ενδιαφερει αυτη τη στιγμη, απλα υπεθεσε οτι ειναι αλγοριθμοι που κανουν κατι στο traffic.

θα ψαξω σχετικα με τις προτασεις σου και το προγραμματακι σου..

αλλες συμβουλες?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σχετικα με το proxy θα μπορουσες να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

εννοω,στελνω την κινηση μεσα σε proxy,την επεξεργαζομαι εκει οπως θελω,και επειτα τη στελνω πισω και παει λεγοντας?αυτο ειναι το concept?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ανανεωνω το θεμα και παλι,μιας και προσφατα προλαβα να ασχοληθω.

εχω στησει proxy στον Linux server μου. θελω τωρα να με βοηθησετε οσον αοφρα την συνδεσμολογια που θα πρεπει να κανω.

απο το router με καλωδιο παω στο switch,απο εκει στον υπολογιστη και μετα? πως βγαζω στο AP τα φιλτραρισμενα δεδομενα απο τον server?

Δημοσ.

Από το ρουτερ με καλώδιο πας στον server και από εκεί με 2ο καλώδιο στο switch με τα ΑΡ σου (φαντάζομαι ότι πάνω στο switch έχεις τα ΑΡ, αν κάνω λάθος πες λίγο το τρέχων στήσιμο που έχεις).

Ελπίζω και φαντάζομαι, επίσης, ότι έχεις 2 nic στον proxy server, έτσι;

Δημοσ.

Από το ρουτερ με καλώδιο πας στον server και από εκεί με 2ο καλώδιο στο switch με τα ΑΡ σου (φαντάζομαι ότι πάνω στο switch έχεις τα ΑΡ, αν κάνω λάθος πες λίγο το τρέχων στήσιμο που έχεις).

Ελπίζω και φαντάζομαι, επίσης, ότι έχεις 2 nic στον proxy server, έτσι;

ναι 2 nic εχω. ok,θα το δοκιμασω ετσι λοιπον,ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...