Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα παλιό desktop με τα εξής χαρακτηριστικά : Intel ®,

Celeron ® D CPU 3.2 GHz

1.99 GB RAM

και τρέχω τα win xp pro v.2002 sp3

 

Τελευταίο μήνα αργεί πάρα πολύ στο να ξεκινήσει,με το που εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας μεσολαβούν 5 min μέχρι να μπορέσω να ανοίξω έναν browser.ακόμα και δεξί κλικ να πατήσω πάλι αργεί.σε οτιδήποτε συνήθως αργεί.τον έκανα format και του έχω φορτώσει μόνο ελάχιστα προγράμματα για περιήγηση και καμία ταινία. τι μπορεί να φταίει;ποία είναι τα αίτια που κάνουν έναν υπολογιστή να σέρνεται;

Δημοσ.

Μόλις έχω εικόνα θα σας πω..

 

Λοιπόν, έχω δύο εσωτερικούς σκληρούς και έναν εξωτερικό. Έβαλα να τους checkαρει όλους. επισυνάπτω Print screen.ο βασικός σκληρός δίσκος με τα windows πάνω είναι κομπλέ.

post-209251-0-14297600-1351089542_thumb.jpg

post-209251-0-84506800-1351089686_thumb.jpg

Δημοσ.

λολ. να φανταστώ έχεις τον εξωτερικό σκληρό συνέχεια πάνω ε? Για ξεσυνδεσέ τον και μπούταρε στα windows. A Και ξέχασα ο εξωτερικός σου είναι για πέταμα backup όσο μπορείς.

 

Και 97% δεν το λες κομπλέ. Έχω δει σκληρό με 99% να failarei το διαγνωστικό της WD και ο bad sector ήτανε στο mbr (φαίνεται μέσω προγράμματος αυτό , ntfs dos pro).

Δημοσ.

Ρύθμισε και τα προγράμματα που τρέχουν με την εκκίνηση του συστήματος.

Πήγαινε έναρξη - Εκτέλεση - πληκτρολόγησε msconfig και πάτησε OK.

Από την καρτέλα Εκκίνηση κάνε uncheck τις εφαρμογές εκείνες που δεν χρειάζεται να ξεκινούν με την εκκίνηση των Windows.

Δημοσ.

Ρύθμισε και τα προγράμματα που τρέχουν με την εκκίνηση του συστήματος.

Πήγαινε έναρξη - Εκτέλεση - πληκτρολόγησε msconfig και πάτησε OK.

Από την καρτέλα Εκκίνηση κάνε uncheck τις εφαρμογές εκείνες που δεν χρειάζεται να ξεκινούν με την εκκίνηση των Windows.

 

Δεν έχει σημασία είναι λόγω εξωτερικού σκληρού. Είναι χαλασμένος και τα Windows τον κάνουν Search όταν ξεκινάνε , αλλα επειδή είναι χαλασμένος παίρνει πολυ ώρα. Αν δεν ήτανε οι δίσκοι θα ίσχυε αυτό που λες :)

Δημοσ.

Ωραίος! Εφόσον εντοπίστηκε η πηγή του προβλήματος, όλα καλά.

Btw μεγάλη βοήθεια αυτό το sentinel.

 

Είναι ο Chuck Norris των διαγνωστικών των δίσκων :P

Δημοσ.

φαντάζομαι πως πρέπει να αποσυνδέσω και τον δεύτερο εσωτερικό που είναι ψιλοκατεστραμμένος και να κρατήσω μόνο τον 97 %?γιατί παρ' όλο που αποσύνδεσα τον εξωτερικό δεν άλλαξε κάτι. έκλεισα και ότι πρόγραμμα άνοιγε και ήταν άσχετο με τα windows.

Δημοσ.

Αυτόν με το 48% που είναι 20gb ναι. Και άφησε μόνο αυτόν με τα 97%. Αν στο κάνει και πάλι(αργεί) πάς υποχρεωτικά για αλλαγή δίσκου.

Δημοσ.

συνεχίζει να αργεί χαρακτηριστικά.στο φόρτωμα των Bios μου έβγαλε μια ένδειξη για το σκληρό το μοναδικό πλέον ''capable but disabled'' και ενεργοποίησα την επιλογή S.M.A.R.T στο Bios για το σκληρό και έπειτα έδειχνε ''capable status ok''. δεν άλλαξε κάτι στις επιδόσεις του συστήματος.βέβαια το εικονίδιο του σκληρού στον "Υπολογιστή μου" δεν είναι το πλέον κλασσικό άλλα μοιάζει πιο πολύ σαν usb και έχει και ένα κίτρινο "τικ"(σαν το σήμα της Nike,ένα ν).πρέπει να ελέγξω ή να αλλάξω κάποια άλλη ρύθμιση?ή τα έχει παίξει τελείως?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...