ltweb Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα! σπουδάζω στο ΤΕΙ Αθηνών και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση λίγο σχετικά με το web-development στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, τις διάφορες εταιρίες και αν μπορείτε να με κατευθύνετε λίγο γιατί δεν το έχω ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα μου το θέμα. Εαν αποφασίσω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το θέμα και να γίνω web-developer τι ακριβώς θα πρέπει να ξέρω? Τι θέλω να πω με αυτο.. Έχω δει αρκετά θέματα στο forum με τίτλο "Ποιό cms να επιλέξω?", ή "custom cms vs έτοιμο cms" ή ακόμα "επιλογή πλατφόρμας για eshop" και άλλα τέτοια. Τελικά, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξω και να μάθω κάποιο συγκεκριμένο από τα cms που κυκλοφορούν (Joomla, Wordpress, Magento και τα υπόλοιπα)? ή μπορώ να ακολουθήσω την επιλογή του custom δηλ. να φτιάχνω ένα site ή project μόνος μου ? Οι περισσότερες εταιρίες πλέον τι ζητάνε ή μάλλον πώς προτιμούν να δουλεύουν? Προσωπικά είμαι υπέρ τις άποψης του να φτιάχνω κάτι μόνος μου παρά να καταφεύγω στις έτοιμες λύσεις, ωστόσο επειδή θα θελα να μάθω και πώς δουλεύει και ένα έτοιμο cms, θα επέλεγα μάλλον το Wordpress. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής: όταν μία εταιρία βγάζει αγγελία στην οποία λέει πχ "Ζητήται webdesigner ή web developer με πολύ καλές γνώσεις σε css, php, wordpress κλπ κλπ" τι ακριβώς ζητάει σε σχέση με αυτό? τον τρόπο λειτουργίας του admin panel, το να μπορεί να κατασκευάζει themes ή templates? μπορείτε λίγο να μου το διευκρινίσετε? Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός με το τι θέλω να πω, αλλά επειδή πλέον υπάρχουν ΄τοσα πολλά πράγματα και από μερικές αγγελίες που έχω δει ο καθένας ζητάει πολλά διαφορετικά, θα ήθελα να γνωρίζω ποια πρέπει να είναι πλεον τα βασικά μου εφόδια, ας πουμε τα must, και ποια είναι αυτά που μπορώ να μάθω σε δεύτερη φάση. 1
SlackulatoR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όσο περισσότερα γνωρίζεις(τα οποία να τα γνωρίζεις όμως καλά) τόσο το καλύτερο. Δεν είναι σωστό δηλαδή να πεις θα μάθω CMS μόνο, και μετά θα πάω να ψάξω για εταιρία. Οι εταιρίες φτιάχνουν projects για όλες τις πλατφόρμες που έχουν ζήτηση, μέχρι custom. Γενικά αυτό ισχύει, το θέμα είναι να αρχίσεις από κάπου χαμηλά, να αποκτήσεις εμπειρία και μετά φάχνεις για κάτι καλύτερο. Για το που πρέπει να επικεντρωθείς θα σου πουν και τα παιδιά που είναι χρόνια στον χώρο.
alexitsios Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Γενικά δεν υπάρχει κάποια στάνταρντ απάντηση στην ερώτηση σου. Υπάρχουν εταιρίες που στήνουν sites με artisteer, οπότε εκεί οι γνώσεις σου δεν χρειάζεται να είναι αυξημένες. Εκεί φυσικά μπορεί να δουλέψει και ο οποιοσδήποτε. Από την άλλη μία μεγάλη εταιρία θα έχει σίγουρα το δικό της cms. Συνήθως αν απευθύνεσαι στη μέση εταιρία που έχει 1 - 2 υπαλλήλους, τότε το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούν κάποια έτοιμη πλατφόρμα όπως το wordpress. Πρόταση μου θα ήταν να ξέρεις καλά php - js. Από εκεί και πέρα αν κάνεις και κανένα custom cms ή εφαρμογή, θα κάνει καλό στο βιογραφικό σου. Στη θέση σου πάντως θα έπαιζα αρχικά σε freelance sites του εξωτερικού. Τα χρήματα φαίνονται λίγα στην αρχή, αλλά καθώς φτιάχνεις τη δική σου βιβλιοθήκη, σταδιακά θα γλιτώνεις πολύ χρόνο και τα περισσότερα projects θα είναι πανομοιότυπα. Έτσι θα φτιάξεις και καλό portfolio. Να σου δώσω να καταλάβεις, μπορεί να φτιάξεις ένα custom directory cms με 700$. Στην αρχή μπορεί να σου πάρει ένα μήνα, αλλά την επόμενη φορά που θα σου ζητήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο, με μικρές αλλαγές θα μπορείς να του το δώσεις στην ίδια τιμή και να το έχεις έτοιμο σε 1 βδομάδα. Γενικά μην περιορίζεσαι Ελλάδα γιατί θα πεινάσεις πιθανότατα. Το καλό με το web design/development, είναι ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού...
ltweb Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εννοείται πάντως πως το θέμα μου δεν περιορίζεται μόνο για τα cms, απλά ανέφερα αυτή την περίπτωση σαν ένα παράδειγμα. @ SlackulatoR : Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όσο περισσότερα γνωρίζεις(τα οποία να τα γνωρίζεις όμως καλά) τόσο το καλύτερο. .... Γενικά αυτό ισχύει, το θέμα είναι να αρχίσεις από κάπου χαμηλά, να αποκτήσεις εμπειρία και μετά φάχνεις για κάτι καλύτερο. Συμφωνώ με αυτά που λες. Ειδικά το ξεκίνημα είναι ένα θέμα που πιστεύω ότι "πονάει" λίγο, μιας και θεωρώ ότι πολύ δύσκολα πλεον κάποια εταιρία θα προσλάβει ένα junior και να τον εκπαιδεύσει. Δεν μιλάω να του δίνει μασημένη τροφή στο στόμα, απλά τον καθοδηγεί σωστά. Τέλος πάντων εδώ ανοίγει άλλη κουβέντα . @ alexitsios: Στη θέση σου πάντως θα έπαιζα αρχικά σε freelance sites του εξωτερικού. Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο.. Τι ακριβώς εννοείς? θα μπορουσες να με διαφωτίσεις λίγο?
SlackulatoR Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Υπάρχουν διάφορα sites(δωρεάν ή με συνδρομή) στα οποία μπορείς να βρεις freelancers για να σου φτιάξουν το οτιδήποτε. Π.χ μπορείς να γράψεις εσύ ότι χρειάζεσαι κάποιο λογότυπο για την εταιρία σου, οπότε γράφεις πληροφορίες και το budget σου και κάποιος freelancer επικοινωνεί μαζί σου για να ξεκινήσει η συνεργασία. Ένα site είναι το: http://freelanceswitch.com/ ή το https://www.odesk.com/ κτλ.
ALR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Πρώτα από όλα πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου. Τι είναι front end και τι back end developer. Ο front end ξέρει τέλεια html/css/javascript και όταν λέω τέλεια, εννοώ ότι μπορεί να κόψει μια μακέτα με καλής ποιότητος κώδικα σε 8 ώρες. Ο back end ξέρει προγραμματισμό, απλό. Τώρα το τι γλώσσα, εγώ θα πήγαινα σε php or Ruby. Ξέρει επίσης πολύ καλά από βάσεις δεδομένων και βελτιστοποίηση τους. Αν τα ξέρεις αυτά, το να ασχοληθείς με WordPress και να μπορείς να πάρεις ένα template σε html/css και να το περάσεις στο WordPress και να το κάνεις να παίζει θα είναι εύκολο. Από την εμπειρία μου σου λέω ότι υπάρχει πολύ ψωμί εκεί έξω για καλούς WordPress developers. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ξέρω πολλούς καλούς. Ίσως φταίει το ότι όλοι σταματούν εκεί που σταματούν και οι πελάτες τους. Τέλος, μη στοχεύεις στο να γίνεις υπάλληλος σε μια Ελληνική εταιρία. Στόχευσε σε εταιρίες του εξωτερικού γιατί το επίπεδο είναι υψηλότερο και θα σε βοηθήσει στο να γίνεις καλύτερος και να διεκδικήσεις ένα καλό μισθό σε μια Ελληνική εταιρία, αν αυτό είναι η τελική σου επιλογή.
ltweb Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 @ALR: Ευχαριστώ για το feedback! αρκετά κατατοπιστικό και σίγουρα θα τα λάβω υπόψιν μου. Να ρωτήσω τώρα και κάτι ακόμα άλλο, βασικά έχει να κάνει με το hosting. Ποία είναι η πιο σωστή ή ορθή μέθοδος για να κάνω hosting sites ή και να τα διαχειρίζομαι? Τι ακριβώς θέλω να πω. Επειδή παρακολουθούσα σχετικά πρόσφατα κάποια video στο youtube που δείχνουν πως να κάνεις hosting το site σου, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Αν για παράδειγμα εγώ σαν εταιρεία έχω φτιάξει 5 sites θα πρέπει να ακολουθήσω για το κάθε ένα ξεχωριστά την ίδια συγκεκριμένη διαδικασία (επιλογή domain, επιλογή host πακέτου, στήσιμο β.δ. κλπ κλπ)? άρα δηλαδή θα έχω 5 διαφορετικά cpanels (+ 1 το δικό μου ως εταιρεία)? Πιο λογικό δεν είναι αν διαχειρίζομαι τα sites μέσω του δικού μου cpanel (πχ να έχω όλες τις β.δ. στο δικό μου phpmyadmin, όπως γίνεται περίπου σε επίπεδο localhost) και το κάθε ένα να είναι "ως ανεξάρτητο" ? Τι θέλω να πω: π.χ. ένας χρήστης να δίνει τη διεύθυνση www.website1.com και να τον βγάζει στο site, και όχι www.siteDikoMou.com/website1 . Τη β.δ του website1 όμως την έχω στο δικό μου phpmyadmin. Δεν ξέρω αν στέκει αυτό που λέω ή αν έγινα σαφής στο τι θέλω να πω, αλλά φαντάζομαι πως κάπως έτσι δεν διαχειρίζεται μια εταιρία ή ένας developer/designer το hosting των site που έχει φτιάξει? Απλά επειδή σε κάποιο σημείο το χάνω, θα ήθελα να με διαφωτίσει λίγο κάποιος.
ALR Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Η πιο σωστή μέθοδος είναι να μην κάνεις hosting sites, εκτός κι αν είσαι εταιρία hosting ή θέλεις να γίνεις εταιρία hosting ή νομίζεις ότι είναι εύκολα λεφτά να διαχειρίζεσαι 5-10 websites και να τα φιλοξενείς και ο σκοπός σου είναι να γίνεις εταιρία ενός ατόμου που τρέχει και δε φτάνει. Ο developer και ο designer δεν είναι απαραίτητο να διαχειρίζονται και να φιλοξενούν ιστοσελίδες. Για μένα βρες μια αξιόπιστη hosting εταιρία που φιλοξενεί ιστοσελίδες και κάνε μια συμφωνία μαζί της. Αν παρόλαυτα εξακολουθείς να θέλεις να κάνεις εσύ το hosting η διαδικασία είναι η εξής: Αγοράζεις ένα reseller πακέτο σε μια εταιρία hosting. Αυτά τα πακέτα συνήθως έχουν μέσα έναν WebHost Manager ο οποίος είναι κάτι σαν ένα κεντρικό cpanel για όλα τα websites που φιλοξενείς. Από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου πακέτα hosting, να διαγράψεις/δημιουργήσεις λογαριασμούς και γενικώς ότι χρειάζεσαι για τους πελάτες σου. Εσύ, διαχειρίζεσαι τα websites από εκεί. Οι πελάτες σου όμως έχουν το δικό τους cpanel και μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τη διαχείριση ανάλογα με τα δικαιώματα που τους έχεις δώσει.
ltweb Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ο developer και ο designer δεν είναι απαραίτητο να διαχειρίζονται και να φιλοξενούν ιστοσελίδες. Για μένα βρες μια αξιόπιστη hosting εταιρία που φιλοξενεί ιστοσελίδες και κάνε μια συμφωνία μαζί της. Αν παρόλαυτα εξακολουθείς να θέλεις να κάνεις εσύ το hosting η διαδικασία είναι η εξής: Αγοράζεις ένα reseller πακέτο σε μια εταιρία hosting. Αυτά τα πακέτα συνήθως έχουν μέσα έναν WebHost Manager ο οποίος είναι κάτι σαν ένα κεντρικό cpanel για όλα τα websites που φιλοξενείς. Από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου πακέτα hosting, να διαγράψεις/δημιουργήσεις λογαριασμούς και γενικώς ότι χρειάζεσαι για τους πελάτες σου. Εσύ, διαχειρίζεσαι τα websites από εκεί. Οι πελάτες σου όμως έχουν το δικό τους cpanel και μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τη διαχείριση ανάλογα με τα δικαιώματα που τους έχεις δώσει. Βασικά αυτό ήθελα να πω. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας developer ή designer φιλοξενεί τις ιστοσελίδες του σε μία hosting εταιρία. Έχω δει και σε άλλα ξένα forum που λένε μερικοί developers πχ " έχω στη bluehost 10 websites". Αυτό δεν σημαίνει δηλαδή ότι χρησιμοποιούν τη bluehost ως hosting εταιρία για αυτά τα 10 sites που έχουν φτιάξει και για το δικό τους site-portfolio? με τον τρόπο που αναφέρεις. Ή ακόμα αν ένας developer έχει αγοράσει π.χ. στη bluehost ένα λογαριασμό μπορεί να έχει τα site του σε (υπο-)φακελους και για κάθε έναν να έχει ξεχωριστό domain? δηλ σε ένα account να έχω πολλά domain. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2012 από ltweb
aghahowa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Φίλε itweb σαν web developer και αποφοιτος της ιδιας σχολής με εσένα η συμβουλή μου είναι να περάσεις οσο πιο γρήγορα μπορείς τα μαθήματα και μετά να επιλέξεις μια καλή εταιρεία πάνω στο αντικείμενο για την πρακτική σου. Οτι μαθεις απο την σχολή πάνω στο αντικείμενο είναι ήδη ξεπερασμένο και μερικά οπως τα iframes, inline styles κτλ θεωρούνται bad practices. Καλή επιτυχία.
ALR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Βασικά αυτό ήθελα να πω. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας developer ή designer φιλοξενεί τις ιστοσελίδες του σε μία hosting εταιρία. Έχω δει και σε άλλα ξένα forum που λένε μερικοί developers πχ " έχω στη bluehost 10 websites". Αυτό δεν σημαίνει δηλαδή ότι χρησιμοποιούν τη bluehost ως hosting εταιρία για αυτά τα 10 sites που έχουν φτιάξει και για το δικό τους site-portfolio? με τον τρόπο που αναφέρεις. Ή ακόμα αν ένας developer έχει αγοράσει π.χ. στη bluehost ένα λογαριασμό μπορεί να έχει τα site του σε (υπο-)φακελους και για κάθε έναν να έχει ξεχωριστό domain? δηλ σε ένα account να έχω πολλά domain. Μπορείς να έχεις σε ένα account πολλά websites ναι, απλά έχεις ένα cpanel και οι πελάτες σου δεν θα μπορούν να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα account τους, αλλά θα πρέπει να το κάνεις εσύ για αυτό για οτιδήποτε προκύψει. Σε αντίθεση με ένα reseller account το οποίο σου δίνει για κάθε πελάτη, διαφορετικό cpanel, που σημαίνει ότι μπορέις να δώσεις τη δυνατότητα στον πελάτη σου να διαχειριστεί μόνος το account.
ltweb Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Να ρωτήσω και κάτι ακόμα ( συγνώμη εαν γίνομαι κουραστικός ) σχετικά με την οργάνωση του περιεχομένου ενός site. Επικεντρώνομαι πιο πολύ στα κείμενα των σελίδων, παρά στις εικόνες, γιατί στην τελική εαν ο πελάτης δεν σου δώσει μερικές δικές του φωτό, βάζεις εικόνες από istockphoto.com κλπ κλπ. Τα κείμενα λοιπόν πρέπει να τα δίνει και αυτά ο πελάτης, ώστε ο designer να αποφασίζει πως θα τα τοποθετήσει στην κάθε σελίδα, ή είναι και το κείμενο θέμα του designer? Τι θέλω να πω με αυτό.. επειδή προσωπικά εγώ δεν τα πήγαινα και καλά στις εκθέσεις στο σχολείο , δεν είμαι και από τα άτομα που να μου έρχεται συχνά έμπνευση για να γράψω ένα ολόκληρο κείμενο και επειδή θεωρώ πως είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία, με τα κείμενα ποιός είναι υπεύθυνος; εκτός και αν πέφτει αβέρτα copy-paste από άλλα sites (με μερικές τροποποιήσεις).. Υπάρχουν sites που για θέματα τέτοια, για layouts και designs κλπ κλπ να δείχνουν μερικές εικόνες από διάφορα sites και να λειτουργούν σαν ‘έμπνευση‘;
ALR Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Όχι, το κείμενο δεν είναι δουλειά σου και ξέχνα το copy. Επίσης, υπάρχουν sites για έμπνευση, λέγονται inspiration galleries και το πιο γνωστό είναι το cssmania.com. Το κείμενο είναι δουλειά του Copy writer ο οποίος αποτελεί και ξεχωριστό επάγγελμα, αλλά όχι φυσικά στην Ελλάδα
Mallibu Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Άποψη μου αν ξεκινάς τώρα είναι πάρτο αργά και μάθε το σωστά και σε 1.5 - 2 χρόνια απο τώρα με αρκετό διάβασμα (7-8 ωρες καθημερινά αλλά ανάλογα και πόσο ευκολα τα πιάνει κανείς) θα έχεις θέσει αρκετά γερές βάσεις. Κάνε bookmark τα A list Apart, Smashing Magazine & CSS tricks και διάβαζε τα καθημερινώς. Μάθε το κάθε τι, με την σειρά, αργά και με σημασία στις λεπτομέρειες. Μάθαινε πρώτα σε βάθος την γλώσσα και μετά τις διευκολύνσεις/πλατφόρμες κλπ..τι εννοώ: Μάθε πρώτα τα εικαστικά, grids, χρώματα, τυπογραφία, ratios, και τα βασικά του design πριν αγγίξεις το οτιδήποτε. Τα site που προανέφερα έχουν μπόλικο υλικό σε αυτό το θέμα. Προτείνω επίσης το "White space is not your enemy" από Amazon. Μάθε πρώτα καλή HTML & CSS. Μετα Javascript και όταν νιώσεις άνετα, μάθε για την jQuery και πόσο θα σε βολέψει. Όταν χτυπήσεις τοίχο με αυτά θα χρειαστείς μια server side γλώσσα για να πας ένα βήμα παραπέρα. Μάθε PHP ή Ruby/Python και την MySQL. Προτείνω για αρχή το Head First PHP & MySQL development από O'reily, σαν εισαγωγή και μετά εμβάθυνε με άλλα βιβλία. Επισκέψου συχνά το Stack overflow & Programmers Stack exchange και χαζευε όλες τις ερωτήσεις σχετίκες με το αντικείμενο για να δείς πως λειτουργούν/σκέφτονται οι επαγγελματίες. Όταν νιώσεις άνετα, δοκίμασε ένα ελαφρύ framework σαν το Code Igniter ή φτιάξε το δικό σου (προτείνεται το πρώτο) για να μην εφευρίσκεις τον τρόχο συνέχεια. Ασχολήσου με wordpress και φτιάχνε δικά σου themes, μελέτα τον source code για να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί και κάνε αλλαγές για να προσαρμόζεις τα πράγματα σε αυτό που φτιάχνεις. Χρησιμοποιήσε το σαν πλατφόρμα που σε βοηθάει να γλυτώνεις χρόνο και να χειρίζεσαι αποδοτικά το content, όχι σαν ένα tool που κάνει πράγματα που δεν έχεις ιδέα πως τα κάνει. Lynda.com is your friend. Παίρνει πολύ καιρό για να τα μάθει κανείς σε βάθος αλλά αξίζει τον κόπο. Πρώτα κάνε master κάθε τεχνολογία φτιάχνοντας δικα σου project, και όταν χτυπάς τοίχο πήγαινε παρακάτω Απέφυγε την προχειρότητα, τις έτοιμες λύσεις, τα shortcuts και τις τσαπατσουλιές. Είναι γεμάτος, ειδικά εδώ ο τόπος απο τέτοιες. Τέλος, μη στοχεύεις στο να γίνεις υπάλληλος σε μια Ελληνική εταιρία. Στόχευσε σε εταιρίες του εξωτερικού γιατί το επίπεδο είναι υψηλότερο και θα σε βοηθήσει στο να γίνεις καλύτερος και να διεκδικήσεις ένα καλό μισθό σε μια Ελληνική εταιρία, αν αυτό είναι η τελική σου επιλογή. Από τις καλύτερες συμβουλές. Να στοχευεις/εμπνέεσαι καθαρά απο ξένες δουλειές και σε ξένα στάνταρ. Στο τέλος μόνο κερδισμένος θα βγείς. Η άλλη λύση είναι να γίνεις το εγχώριο είδος "Web Designer" οπού θα πετάς έτοιμα themes πάνω στο Joomla, θα αλλάζεις κανα κειμενάκι και θα παίρνεις κανά κατοστάρι. Απόφυγε το σαν ο διάολος το λιβάνι.
ltweb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ παιδιά! πραγματικά πολύ χρήσιμα και τα λαμβάνω όλα υπόψην. Φίλε Mallibu κάνω ήδη όλα όσα ανάφερες και πραγματικά όσες πηγές ανέφερες πχ Smashing Magazine & CSS tricks ακόμη και τα tuts+ τα παρακολουθώ επί καθημερηνής βάσεως (το cssmania.com που ανέφερε ο φίλος ALR δεν έτυχε να το ξέρω και έχει ήδη μπει στα bookmarks), ωστόσο μιας και μπήκες και συ στην συζήτηση, θα μπορούσες να μου δώσεις και συ τη δική σου προσωπική γνώμη στο θέμα του hosting και πως χειρίζεσαι όσα site έχεις φτιάξει (δικό σου + portfolio)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα