marmagia Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Μα συγγνώμη, καποιος ο οποίος εχει παραγγείλει ενα προϊόν πχ απο Κίνα των 3-5€ που ειναι αξία που δεν υπόκειται σε φόρους τελωνείου για ποιον λόγο να πληρώσει τα 3€; αν εδυ θες να πάρεις το πακέτο και να το ανοίξεις κάνε οτι θες, αν πρεπει λογω αξίας να πληρώσω φόρους επισης βαλτους αλλα τα 3€ προς τι αν δεν υπόκειται σε τελωνείο η αξία;
risingsun Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Μα συγγνώμη, καποιος ο οποίος εχει παραγγείλει ενα προϊόν πχ απο Κίνα των 3-5€ που ειναι αξία που δεν υπόκειται σε φόρους τελωνείου για ποιον λόγο να πληρώσει τα 3€; αν εδυ θες να πάρεις το πακέτο και να το ανοίξεις κάνε οτι θες, αν πρεπει λογω αξίας να πληρώσω φόρους επισης βαλτους αλλα τα 3€ προς τι αν δεν υπόκειται σε τελωνείο η αξία; Φιλος παραγγειλε προσφατα ενα δεμα απο κινα που εκανε 1 ευρω και πληρωσε ΤΕΛΗ 3 ευρω. Καποια στιγμη θα το κανανε αφου ειναι χιλιαδες τα δεματα απο κινα και τοσα χρονια δεν επαιρνε φραγκο το ελληνικο κρατος.Τωρα μας αναγκαζουν ολους να παιρνουμε απο ευρωπη που δεν υπαρχουν τελωνεια και φυσικα οι τιμες ειναι λιγο χαμηλοτερες η ιδιες με της ελλαδας. Συμφωνω τα 3 ευρω για ενα δεμα ευτελους αξιας ειναι παρα πολλα αλλα οπως λεει και ενας φιλος απο πανω θα αυξηθει το 3ευρω συντομα...
rus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Πέρασα από το κέντρο διανομής στο Κοντόπευκο για να δω που στο καλό έχουν κολλήσει κάτι αποστολές. Η ενημέρωση που μου έδωσαν είναι ότι περνάνε όλα (εκτός ΕΕ) πια τελωνείο και η μικρότερη χρέωση είναι 3 ευρώ. Αν δουν ότι κάτι είναι αξίας φυσικά βάζουν τους σχετικούς φόρους. Όλα αυτά με τη σχετική καθυστέρηση. Επίσης μου ανέφεραν ότι αυτό το 3 ευρώ μπορεί (="σίγουρα θα") αυξηθεί σύντομα. Επειδή οι συγκεκριμένες αποστολές μου είναι από Ευρώπη με ρώτησε αν έρχονται από Ολλανδία και επισήμανε ότι υπάρχει τρομερή καθυστέρηση (20 + μέρες) για ορισμένες αποστολές που περνάνε ή προέρχονται από εκεί. Στη ΕΕ δεν ανηκει και η Ολλανδια? Κι εγω περιμενω μια επιστολή από το εξωτερικο(ΕΕ) και εχει αργησει πολύ.
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Κι εγω εχω ενα θεματακι, ειχα παραγγειλει κατι απο Gearbest και το tracking ειναι σε φαση 2017-06-20 23:37:00The item has arrived in the country of destination και επειτα καμια ενημερωση...
The_Judas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Είχα καιρό να αγοράσω κάτι.... Δεν το ήξερα αυτό και μόλις παρήγγειλα 3 δέματα. Είχα ακούσει ότι κάνουν δειγματολειπτικούς ελέγχους, όχι ότι βάζουν τελωνείο στα πάντα. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να τα ελέγχουν όλα τα δέματα.... Απ'ότι θυμάμαι δεν χρέωναν τελωνείο για μικρά ποσά μέχρι 40 ευρώ νομίζω. Καταργήθηκε αυτό;
rus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Είχα καιρό να αγοράσω κάτι.... Δεν το ήξερα αυτό και μόλις παρήγγειλα 3 δέματα. Είχα ακούσει ότι κάνουν δειγματολειπτικούς ελέγχους, όχι ότι βάζουν τελωνείο στα πάντα. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να τα ελέγχουν όλα τα δέματα.... Απ'ότι θυμάμαι δεν χρέωναν τελωνείο για μικρά ποσά μέχρι 40 ευρώ νομίζω. Καταργήθηκε αυτό; Πως τα ελεγχουν δηλαδη? βαζουν τους σκυλους να τα μυριζουν?
Amix Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Κανενα προβλημα εδω. Επισης θελω να ρωτησω κατι.Αυτο το "3 ευρω τελη" τι ειναι ? γιατι το πληρωνετε? Εμενα μεχρι στιγμης δεν μου εχουν πει να πληρωσω κατι και εχω παραλαβει εκατονταδες πραγματα απο εξωτερικο και κυριος Κινα.
marmagia Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Το τελωνείο ισχύει ακόμα για ποσά άνω των 22€ (μαζί με τα μεταφορικά). Ωστόσο αυτά τα βαφτίζουν τέλη διαχείρισης των ΕΛΤΑ. Έλαβα κάποια μη συστημένα πραγματάκια από Κίνα πρόσφατα (τη περασμένη βδομάδα) δεν μου χρέωσαν τίποτα. Αλλά διαβάζω είναι γενικευμένο. Ίσως είναι δειγματοληπτικό σε όσα τα σταματάνε για έλεγχο στο τελωνείο και ας μην "καταλογίσουν" δασμούς λόγω αξίας χαμηλότερης των 22€. Μάλιστα αυτό έχει φινει θέμα από το 2011 και η ΕΕΤΤ χαρακτήρισε την πρακτική απαράδεκτη και ζήτησε την συμμόρφωση των ΕΛΤΑ, αλλά αυτά με θράσος περισσο όχι μονο μας ζητάει να παραλαμβάνουμε τα γράμματα μας μόνοι μας 2 χρόνια τώρα,όχι μόνο μας λέει να πάρουμε και του γείτονα αφού ήρθαμε στο με στο διαλογής αλλά θέλει να το παίξει και νταβατζής
coffeex Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Από ebay που μου έρχονται αρκετά πράγματα τους τελευταίους μήνες δεν είδα κάτι περίεργο με το ταχυδρομείο.
ADHD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Και εγώ περιμένω κάτι απο Γερμανία και έχει αργήσει αρκετά, το tracking έχει κολλήσει 23/06 τελευταία ενημέρωση.
rus Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Κανενα προβλημα εδω. 26 μερες εκανε για να ερθει από τη Σιγκαπουρη στο ελληνικο αεροδομιο. Αυτό είναι φυσιολογικο?
stelios18120 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Σε λιγο θα παω να παραλαβω δεμα αξιας 9€ και μ χρεωσαν το 3€ εξτρα Αν ξαναγινει απλα δεν θα παραλαβω. Ειχε tracking το δεμα
marmagia Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf βασει αυτού, τα 3 ευρώ τα χρεώνουν μόνο αν "τσιμπήσουν" κάτι και το στείλουν προς έλεγχο στο τελωνείο και τους το επιστρέψουν πίσω ως αντικείμενο που χαρακτηρίστηκε απο τις τελωνειακές αρχές ως "τελωνειακά ελεύθερο" παραμένει παράλογο το όλο θέμα ωστόσο
THD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Εγώ ρε παιδιά, έχω 2 χρόνια τώρα παραγγελνω αρκετά συχνά από Κίνα, και κινητά έχω παραγγείλει, και ταμπλετ, και μιρκοπραγματα φυσικά, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει περάσει τελωνείο. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων που περίμενα να μου έρθουν 2 κινητά, κανένα δεν πέρασε από τελωνείο και ποτέ δεν χρεωθηκα αυτό το 3€. Αλλά όλα είναι χωρίς tracking number
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα