Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδιά και καλή δύναμη.

¨Εχω ενα σταθερό pc pentium 4 στα 3,2 με 1 giga ram.Παλιο μεν,αλλα για να σερφάρω και να κατεβάζω ταινιές και μουσική μου αρκει.πριν 1,5 χρόνο περίπου άλλαξα ψύκτρα γτ η προηγούμενη τα είχε παίξει.ενω δούλευε ικανοποιητικά εδω΄και ενα μήνα σέρνεται,κάνει ενα περίεργο θόρυβο απο τη ψύκτρα και πλεόν μετα το άνοιγμα σε 5 λεπτά η θερμοκρασια (μέσω speedfan) αγγίζει τουσ 65-70 c και κανει μόνιμα restart.

επειδη οι καιροί είναι δύσκολοι και δε μπορω να διαθέσω κανένα 100ευρω για τοσο παλιο pc,καμια άλλη ιδέα τι να τσεκάρω μόνος?

μήπως φταίει μόνο η ψύκτρα ή χρειάζεται νέα πάστα θερμο-αγωγιμότητας..?

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

ναι θανο την εχω φυσηξει πολλες φορες..αλλα μου κανει εντυπωση να χαλασε σε 1,5 χρονο...

ευχαριστω αδικε θα τισ εχω υποψην.το θεμα ειναι πως δε ξερω εαν η ψυκτρα φταιει...

Δημοσ.

Τσέκαρε από bios τις στροφές της.

Έλεγξε με κάποιο διαγνωστικό (HWiNFO, HWMonitor κλπ) θερμοκρασίες σε αδράνεια & μη.

Αν χρειαστεί, βγάλε-βάλε & ανανέωση πάστας μήπως ρίξει καθόλου θερμοκρασία. 70 σε idle με τέτοια δροσιά δεν είναι νορμάλ.

Επίσης τσέκαρε στο bios αν υπάρχει η επιλογή να σβήνει ο υπολογιστής σε συγκεκριμένη θερμοκρασία & προσάρμοσε την τιμή αυτή στα δεδομένα σου (έστω προσωρινά ανέβασε το λίγο να δούμε τι θερμοκρασίες πιάνει). Οι P4 δε σβήνουν στους 70 λόγω thermal event οπότε πρέπει να είναι λόγω τέτοιας ρύθμισης.

Επανέρχεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

αδικε το ειχα ελεγξει κ αν θυμαμαι καλα δούλευε στις στροφεσ που έπρεπε...1000 κατι...επισησ για την ακρίβεια εντύπωση μου κανει που ανεβάζει ΑΜΕΣΑ θερμοκρασια και στουσ 64 κολάνε ολα και μετα σβήνει κολλωντας στην αρχικη οθόνη.

Δημοσ.

δες μηπως εχει ξεσφιξει καμια ψυκτρα φιλε μου.ενας γνωστος το ειχε παθει :P επισης δοκιμασε να αλλαξεις παστα και να το ξανακαθαρισεις!δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο αυτη την στιγμη :/

Δημοσ.

Δεν μας είπες όμως τελικά αν είναι 478 ή 775. Διότι στην 1η περίπτωση δεν έχει έσφιξε καλά ή όχι η ψήκτρα. Είναι μια κι έξω. Ενώ με 775 μπορεί εύκολα να τη πατήσεις να μην κουμπώσει καλά & να ανεβάζει αμέσως θερμοκρασία.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω vad88.θα το δω αν και δε νομιζω να σφιγγει καλυτερα....

αδικε πωσ θα δω τι ειναι..?παντωσ η ψυκτρα ειναι μια shuriken b που γραφει πως ειναι καταλληλη για 478 και 775.αλλα γιατι να δουλευε καλα 1,5 χρονο κ τωρα οχι..?/

Δημοσ.

...αλλα γιατι να δουλευε καλα 1,5 χρονο κ τωρα οχι..?/

Δεν έχεις άδικο εδώ, αν & έχω δεις τέτοιες που δούλευαν μια χαρά μέχρι που μεταφέρθηκε το κουτί λίγο & από το βάρος κρέμασε ελαφρά η ψήκτρα ξεκουμπώνοντας ένα ποδαράκι. Συν ότι το είπα & σαν απάντηση/συμπλήρωση στην ερώτηση του Vad88.

Οπτικά, στο 478 η ψήκτρα κουμπώνει με 2 (λευκά) αυτάκια αντιδιαμετρικά.

newp4cool440.jpg

Στο 775 πατά σε 4 ποδαράκια που κουμπώνουν συνήθως.

attachment.php?attachmentid=1029&stc=1&thumb=1&d=1315202960

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν κανω λαθος ο pendium 4 ειναι σε socket 478 σωστα?αν ναι δεν τιθεται θεμα αν κουμποσε ή οχι.Αν ομως ειναι socket 775 που δεν παιζει κατα την γνωμη μου τοτε ισως συμβαινει οπως ειπε και ο @αδικος.Αλλιως δες για παστες,για καθαρισμα και σαν τελευταιο που δεν ειμαι και σιγουρος αν εχει σχεση ειναι η μητρικη.Αυτα,ελπιζω να βρεις ευκολα ακρη :)

• Like 1
Δημοσ.

Άκυρο το από πάνω αφού έχεις τη shuriken b που είναι & για τα 2.

Με κάποιο διαγνωστικό μπορείς να δεις τι socket έχει η μητρική ή από το ίδιο το μοντέλο της.

@ Vad88

Όχι οι Pentium 4 βγαίναν σε 478 & 775, γι'αυτό δεν έχουμε καταλήξει στο socket ^_^

Δημοσ.

Φίλε μου καλησπερα

Αν έχεις 478 socket τοτε θα έχεις αυτή την βάση που σου βάζω από κάτω σε φωτογραφία.

Αρκετές φορές σπάει σε μια από τις 4 άκρες της με συνέπεια να μην εφάπτεται καλά η ψυκτρα και να κάνει υπερθέρμανση το pc ,ακόμα δουλεύει και πιο γρήγορα το fan.

Για ρίξε μια μάτια μπας και φταίει αυτό και πες μας.

post-62015-0-66724300-1351195365_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...