Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιστορία έχει ως εξής:

είχα καταλήξει στην αγορά συγκεκριμένου μοντέλου λαπτοπ Toshiba, το οποίο βρήκα και στο Multirama και στο Πλαίσιο.

Θεωρώντας ότι το Πλαίσιο γενικά πάει για μονοπώλιο, αποφασίζω να στηρίξω Multirama.

Μου λένε το Σαββάτο ότι υπάρχουν σε 2-3 καταστήματα από 1 τελευταίο κομμάτι (εδώ μου μπαίνουν φόβοι για εκθεσιακό κομμάτι...) και θα μου το έφερναν στο κατάστημα της περιοχής μου την Δευτέρα.

Την Δευτέρα το παραλαμβάνω, πηγαίνω σπίτι και.....οι φόβοι επιβεβαιώνονται!!

Ταλαιπωρημένη συσκευασία εξωτερικά, ταλαιπωρημένη και με βρωμιές η σακούλα που περιλάμβανε το λαπτοπ, μισο-ξεκολλημένο το αυτοκόλλητο με το serial number στον πάτο του λαπτοπ.

Τους παίρνω τηλέφωνο, τους λέω πως έχουν τα πράγματα και αμέσως μου πρότειναν έκπτωση ή επιλογή άλλου λαπτοπ διότι το συσγκεκριμένο λέει είχε εξαντληθει.

Η οποία αντίδραση (θεωρώ ότι) φυσικά σημαίνει ότι ήξεραν πως μου πάσαραν used μηχάνημα, ότι τους πλήρωσα δλδ για καινούργιο και με εξαπάτησαν ηθελημένα!

Λίγη ώρα αργότερα με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε πως βρήκαν τελικά το ίδιο μοντέλο σφραγισμένο κτλ.

Σήμερα παρέλαβα το νέο κομμάτι και εξ' όψεως όλα δείχνουν οκ.

Είναι όμως;; Πως βρέθηκε ξαφνικά σφραγισμένο κομμάτι όταν υποστήριζαν πως δεν υπήρχε;;

Μήπως πρόκειται για εκθεσιακό αλλά επιμελώς ανασυσκευασμένο;;

Γι αυτό ρωτάω: υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω τις ώρες χρήσης που έχουν γίνει στο συσγκεκριμένο μηχάνημα; Για να διαπιστώσω αν είναι όντως καινούργιο.

Ευχαριστώ και φυσικά: ποτέ ξανά Multirama!

Δημοσ.

Κοίτα επειδή δεν θα σκέφτηκαν να αλλάξουν δίσκο τρέξε ένα HDSentinel και δες τα start stop του δίσκου.

Καλό είναι πριν ψωνίσουμε από κάποιο κατάστημα να κοιτάζουμε τις αξιολογήσεις του Skroutz.. αν και τελευταία πολλές εμβόλιμες θετικές για ένα "καλωδιακι" μπαίνουν (όχι στο συγκεκριμένο κατάστημα) η εικόνα που ακόμα βγάζουν είναι αντιπροσωπευτική..

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το λάπτοπ μου (lenovo g 560 -a ) το είχα πάρει απο multirama (Θεσσαλονικη) και μου δώσαν την επιλογή να διαλέξω άν θέλω το εκθεσιακό με εκπτωση 140 ευρώ (μου είπαν πόσες ώρες την ημέρα ήταν ανοικτός και πόσες μέρες το είχαν σαν εκθεσιακό).

Φυσικά πήρα το εκθεσιακό και μέχρι τώρα δεν έχει πάθει τίποτα.

Δημοσ.

hdsentinel και απο μενα...

Τα win ηταν σεταρισμενα απο πριν(ωρα/γλωσσα/πληκτρολογιο κτλ)?

Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν πρόλαβα ακόμα να το ανοίξω, σήμερα θα ασχοληθώ και θα επανέλθω με νεότερα.

Εγώ το λάπτοπ μου (lenovo g 560 -a ) το είχα πάρει απο multirama (Θεσσαλονικη) και μου δώσαν την επιλογή να διαλέξω άν θέλω το εκθεσιακό με εκπτωση 140 ευρώ (μου είπαν πόσες ώρες την ημέρα ήταν ανοικτός και πόσες μέρες το είχαν σαν εκθεσιακό).

Φυσικά πήρα το εκθεσιακό και μέχρι τώρα δεν έχει πάθει τίποτα.

Και καλά έκανες αλλά όπως είπες ΣΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. Σε ενημέρωσαν ότι μπορείς να επιλέξεις το εκθεσιακό και εσύ έκρινες αναλόγως. Σε αυτή την περίπτωση κι εγώ δεν θα το έκανα θέμα.

Δεν σου πλάσαραν όμως στα μουλωχτά (ελπίζοντας να μην το πάρεις χαμπάρι) το εκθεσιακό για καινούργιο (και φυσικά να το πληρώσεις για καινούργιο)! Εκεί είναι για εμένα η απάτη.

Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις, θα επανέλθω με αποτελέσματα....

Δημοσ.

Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν πρόλαβα ακόμα να το ανοίξω, σήμερα θα ασχοληθώ και θα επανέλθω με νεότερα.

Και καλά έκανες αλλά όπως είπες ΣΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. Σε ενημέρωσαν ότι μπορείς να επιλέξεις το εκθεσιακό και εσύ έκρινες αναλόγως. Σε αυτή την περίπτωση κι εγώ δεν θα το έκανα θέμα.

Δεν σου πλάσαραν όμως στα μουλωχτά (ελπίζοντας να μην το πάρεις χαμπάρι) το εκθεσιακό για καινούργιο (και φυσικά να το πληρώσεις για καινούργιο)! Εκεί είναι για εμένα η απάτη.

Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις, θα επανέλθω με αποτελέσματα....

έπεσα σε πολύ καλό πωλητή, ήμουν πολύ τυχερός

Δημοσ.

Ανακατεύετε το στομάχι μου με τέτοιες τακτικές..

Όπως σου είπαν τα παιδιά εδώ. Περιμένω να διαβάζω την συνέχεια του θέματος από περιέργεια.

Δημοσ.

Εχω αγορασει και εγω απο εκει και μαλιστα ττης εταιρειας μοντελο multirama notebook και μετα απο 1 χρονο εσβηνε μονο του ως εξης οταν το ειχα στο ρευμα μετα απο 30 λεπτα εσβηνε αυτοματα, αλλα φορτιζε κανονικα την μπαταρια ενω ηταν κλειστο, με την μπαταρια δουλευε κανονικα σε ολη τη διαρκειά της , ηταν στην εγγυηση το παω και αυτοι λενε οτι καηκε η μητρικη! ηταν στην εγγυηση και το επισκευασαν , το περιεργο ποιο ειναι? οτι τους ειχα παει και τον ανταπτορα και τυχαια χάθηκε και μου δωσαν εναν μεταχειρισμενο για να τον χρησιμοποιω μεχρι να βρεθει , τελικα δεν βρεθηκε και ο υπευθυνος απο τα ραφια μου δινει εναν σφραγισμενο ανταπτορα που ηταν ιδιος με αυτον που εχασαν

εχω ομως απο τοτε μια απορια οτι εφοσον καηκε η μητρικη δεν θα πρεπε τα windows να βγαζουν μπλε οθονες και να κολλανε ? και επιπλεον να μην κανουν καν εκκινηση?

Δημοσ.

Καψιμο μητρικης =δεν ανοιγει καν το λαπτοπ, οχι μονο τα windows.

Συνηθως το ακους να αναβει, γυρνανε τα ανεμιστηρια (αν γυρνανε και αυτα) και δεν βλεπεις τιποτα στην οθονη.

Δημοσ.

Εχω αγορασει και εγω απο εκει και μαλιστα ττης εταιρειας μοντελο multirama notebook και μετα απο 1 χρονο εσβηνε μονο του ως εξης οταν το ειχα στο ρευμα μετα απο 30 λεπτα εσβηνε αυτοματα, αλλα φορτιζε κανονικα την μπαταρια ενω ηταν κλειστο, με την μπαταρια δουλευε κανονικα σε ολη τη διαρκειά της , ηταν στην εγγυηση το παω και αυτοι λενε οτι καηκε η μητρικη! ηταν στην εγγυηση και το επισκευασαν , το περιεργο ποιο ειναι? οτι τους ειχα παει και τον ανταπτορα και τυχαια χάθηκε και μου δωσαν εναν μεταχειρισμενο για να τον χρησιμοποιω μεχρι να βρεθει , τελικα δεν βρεθηκε και ο υπευθυνος απο τα ραφια μου δινει εναν σφραγισμενο ανταπτορα που ηταν ιδιος με αυτον που εχασαν

εχω ομως απο τοτε μια απορια οτι εφοσον καηκε η μητρικη δεν θα πρεπε τα windows να βγαζουν μπλε οθονες και να κολλανε ? και επιπλεον να μην κανουν καν εκκινηση?

Αυτό με το φορτίζει η μπαταρία ενώ είναι κλειστό το λάπτοπ δεν ακούγεται κάπως? Σαν πρόβλημα θερμοκρασίας είναι το πρόβλημα σου.

Δημοσ.

rounsmith αν ηταν προβλημα θερμοκρασιας θα εκανε επανεκκινηση, αυτο εσβηνε αποτομα,

xristoforos89 ξερεις τι πιστευω οτι μου παν ψεμματα ενω ηταν στην εγγυηση επρεπε να μου αλλαξουν ανταπτορα και αυτοι για να αποφυγουν μου ειπαν το ψεμμα για την μητρικη και οτι ο ανταπτορας τυχαια χαθηκε κατα την μεταφορα, μαλλον θα ειχε υπερθερμανθει ο ανταπτορας με αποτελεσμα να χασει την ισχυ του μπορει να ηταν και προβληματικος απο την αρχη γιατι μετα την αλλαγη του ανταπτορα το λαπτοπ δουλευει κανονικα εδω και 3 χρονια χωρις προβληματα

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Δημοσ.

rounsmith αν ηταν προβλημα θερμοκρασιας θα εκανε επανεκκινηση, αυτο εσβηνε αποτομα,

xristoforos89 ξερεις τι πιστευω οτι μου παν ψεμματα ενω ηταν στην εγγυηση επρεπε να μου αλλαξουν ανταπτορα και αυτοι για να αποφυγουν μου ειπαν το ψεμμα για την μητρικη και οτι ο ανταπτορας τυχαια χαθηκε κατα την μεταφορα, μαλλον θα ειχε υπερθερμανθει ο ανταπτορας με αποτελεσμα να χασει την ισχυ του μπορει να ηταν και προβληματικος απο την αρχη γιατι μετα την αλλαγη του ανταπτορα το λαπτοπ δουλευει κανονικα εδω και 3 χρονια χωρις προβληματα

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Λολ. Όταν υπερθερμανθεί κάτι σβήνει δεν κάνει επανακκίνηση είναι νόμος. Και μάλλον πρόβλημα θερμοκρασίας είχε. Είναι νόμος αυτό που σου λέω. (Και το λέω εκ πείρας ).

Θα στο πω διαφορετικά. Όταν έχεις σε έναν επεξεργαστή με ψύκτρα ακούμπωτη και όταν ανοίξεις το πισί και αφαιρέσεις την ψύκτρα αυτόματα η μετά από 1-2 Sec το πισί θα κλείσει. Γιατί? Για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά.

Αν κάτι υπερθερμαινότανε και έκανε επανεκινήσεις , τα μισά λάπτοπ του εμπορίου που είχανε πρόβλημα με θερμοκρασίες μετά από χρήση πάνω σε κρεβάτια παπλώματα κ.λ.π θα ήτανε για πέταμα. Αν ο σένσορας αισθανθεί ραγδαία αύξηση θερμοκρασίας , τότε κλείνει τον επεξεργαστή για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά δεν δίνει σήμα ώστε να κάνει επανακκίνηση.

Αυτά. Άλλη φορά να έχεις μια σφαιρική γνώμη των πραγμάτων πριν εκφέρεις γνώμη.

Δημοσ.

rounsmith τελικα εχεις δικιο, παω πασο

τωρα θυμηθηκα ενα σταθερο πισι ενος φιλου μου του οποιου εκλεινε χωρις επανεκκινηση, μετα αλλαξε τροφοδοτικο και το πισι λειτουργουσε κανονικα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...