Προς το περιεχόμενο

ΗΠΑ: Οι νέοι διαβάζουν περισσότερο λόγω του ηλεκτρονικού περιεχομένου

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική από το Pew Research Center, οι ηλικίες μεταξύ 16-29 είναι οι πιο σκληροί αναγνώστες, κυρίως λόγω της μεγάλης ποσότητας ηλεκτρονικού περιεχομένου που διαθέτουν στις συσκευές τους. Αναφέρεται ακόμη ότι δεν πραγματοποιούν απλά ανάγνωση μικρών αποσπασμάτων, αλλά μεγάλων κειμένων μέσα από τα smartphones και tablets τους, ενώ συνεχίζουν να επισκέπτονται την τοπική τους βιβλιοθήκη.Περίπου 8 στους 10 ερωτηθέντες πραγματοποίησαν ανάγνωση τουλάχιστον ενός βιβλίου τον περασμένο χρόνο, ενώ έξι στους 10 επισκέφθηκαν την τοπική τους βιβλιοθήκη. Από τον αριθμό των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την ανάγνωση βιβλίου τον περασμένο χρόνο, το 75% δηλώνει ότι διάβασε ένα τυπωμένο βιβλίο, το 19% ένα ebook, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 11% άκουσε ένα ηχητικό βιβλίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αμερική όπου και πραγματοποιήθηκε η έρευνα οι βιβλιοθήκες έχουν τη δυνατότητα να δανείζουν ηλεκτρονικά βιβλία, με τους μισούς περίπου ερωτηθέντες να δείχνουν να μην το γνώριζαν μέχρι σήμερα. Σκοπός της έρευνας ήταν εάν οι νέοι ηλικίας 16 ετών και άνω στις ΗΠΑ ελκύονται από τη ψηφιακή τεχνολογία.

Επίσης αρκετά σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι αρκετοί είναι οι νέοι που θέλουν να αποκτήσουν κάποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη, όμως το αναβάλλουν λόγω του κόστους.

Link.png Site: mashable.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε 20 χρόνια μέχρι να το καταλάβουμε στην Ελλάδα, και να έρθει κι από 'δώ το trend.

Μπράβο πάντως.

• Like 4

Όλα έχουν τη σημασία τους. Όχι την ίδια και όχι για όλους αλλά την έχουν.

Και η ποσότητα παίζει το ρόλο της αλλά, εννοείται βέβαια και η ποιότητα (κυρίως αυτή δε).

Προσωπικά, δεν βολεύομαι το ίδιο να διαβάζω ηλεκτρονικά βιβλία σε σχέση με τα κανονικά, παρόλο που αναγνωρίζω απόλυτα πολλά πλεονεκτήματά τους. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων, διαβάζω ΚΑΙ τέτοια, κυρίως όμως τεχνικού περιεχομένου.

Όμως το τι ακριβώς συμβαίνει με εμένα σχετικά, το αποδίδω και στην ηλικία μου ή, για την ακρίβεια, στον κύριο τρόπο που τόσα χρόνια τώρα έχω μάθει αναγκαστικά, να προσεγγίζω γενικότερα την έννοια ανάγνωσης βιβλίου. Θέλω να πω πως, η συνήθεια, είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας πράγμα που, οι νεότεροι, δεν την έχουν αποκτήσει ακόμα στον ίδιο καταλυτικό βαθμό άρα, τους είναι και πιο εύκολο να προσεγγίσουν στενότερα τέτοιες εναλλακτικές.

Αυτό που μπορώ να πω, συγκεκριμένα πια, για όσα δηλώθηκαν σε σχέση με την εν λόγω έρευνα είναι πως, απλά δειχνουν το ότι "έχει μπει το νερό στ' αυλάκι".

στην ελλάδα ούτε καν.. πολύ λίγα πράγματα και χωρίς ποικιλία. τι κι αν ψάχνω περιοδικά τι κι αν ψάχνω βιβλία στο app store δεν εχει κάτι στα ελληνικά.

Από προσωπική πείρα βλέπω ότι είναι μεγάλη αλήθεια.

Από τότε που πήρα το πρώτο reader διαβάζω πολλά περισσότερα βιβλία.

Χάρτινα πλέον δεν αγοράζω,δεν συμφέρει από καμία άποψη.

Οι αμερικάνοι από την άλλη έχουν τεράστια αγορά e-books με δεκάδες εκατομμύρια readers να έχουν πουληθεί,πιάνοντας φυσικά μόνο τα ereader kindles.

Λογικό να έχουν τέτοια αποτελέσματα εάν λάβει κανείς υπόψη μόνο τα εκατομμύρια βιβλία που μπορεί να βρει κανείς τζάμπα(είτε από gutenberg είτε από τις βιβλιοθήκες είτε από το θείο).

Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τα κλασσικά βιβλία γιατί ακόμη και ένα βιβλίο που δεν έχει πνευματικά δικαιώματα πάλι στοιχίζει αρκετά.

Προσωπικά, προτιμώ να διαβάζω ένα βιβλίο στην παραδοσιακή του μορφή.

Πάλι καλά να λεμε πάντως που ο κόσμος διαβάζει.

Ωραιο ειναι και γω σε τετοια φαση ειμαι απλα με το tablet δεν σε βαραίνει τοσο οταν εισαι ξαπλωμένος στο κρεββατι και εχεις κανα βιβλιο με καμια 300+ σελίδες. Κουραζονται τα χέρια σου...

Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο reader - tablet για να ξέρω κατα πόσο είναι βολική η αναγνώση βιβλίου.

Στον υπολογιστή πάντως δεν με βολεύει καθόλου.

Αν δεν είναι από χαρτί (αντιοικολογικό αυτό βέβαια) δεν το ευχαριστιέμαι.

Για περιοδικά βέβαια μια χαρά είναι και η ηλεκτρονική έκδοση...αλλά ως εκει.Αντε να θες να διαβάσεις κανένα βιβλίο μαθηματικών π.χ. που πρέπει να σημειώνεις πάνω και να γυρνάς συνέχεια μπρός πισω...σκέτο βάσανο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...