Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : Ξέρω είναι λίγα αλλά στα 400-500 έλεγα.

Χρήση υπολογιστή : Internet,movies,gaming. (Diablo 3, WoW)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: oxi

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. : Για οικονομία θα κρατήσω την παλιά μου . http://www.lg.com/ie...itor-L1953S.jsp

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? oxi

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει πρόβλημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσει ένας φίλος.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .όχι θα βάλει windows 7 ο φίλος μου.

Σκέφτομαι για οικονομία αν γίνετε να κρατήσω το κουτί που έχω ήδη , ίσως αν γίνετε και το τροφοδοτικό (550 W είναι ). Φντάζομαι σκληρό θα θέλω κάτι καινούριο για να είναι πιο γρήγορος.

Άρα πάμε για Επεξεργαστή , Μνήμες , Μητρική, Κάρτα γραφικών και δε ξέρω αν χρειάζεται και κάποια ψύκτρα.

Από ότι καταλαβαίνεται είμαι λίγο άσχετος , απλά δουλεύω σε μία μικρή πόλη και μετά τη δουλεία όλη μέρα παίζω παιχνιδια.

Κάθε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη.

Και μεταχειρισμένο δε θα με πείραζε αρκεί να με καλύπτει σε λεφτά και να αξίζει κάτι.

Ευχαριστώ πολύ .

όσο πιο οικονομικά γίνετε παιδιά ! Με πνίξαν τα νοίκια και οι λογαριασμοί !!!!

Δημοσ.

Φιλε μου δωσε μας λιγο περισσοτερες πληροφοριες για το παλιο σου το Pc.για να δουμε τι μπορει να αξιοποιηθει απο εκεινο.

πχ λες οτι ειναι το τροφοδοτικο 550 αλλα δεν μας λες το κυριοτερο.την μαρκα του.ανοιξε το πλαινο και δες επανω στο αυτοκολλητο τι λεει.

επισης,ποιος ειναι ο σκληρος δισκους σου και τι χωρητικοτητα εχει.μπορει να χρησιμοποιηθει καπου ακομα.

τελος ποιο ειναι το κουτι και εχεις dvd recorder και εαν ναι,τι συνδεση ειναι?

απαντησε αναλυτικα σε αυτα που σε ρωταω μπας και βγει κατι καλο.

Δημοσ.

Posoulis, σου έδωσα και αναλυτικές οδηγίες στο pm που μου έστειλες, τι θέλω να μου πεις. Άμα είναι πόσταρέ τα εδώ και όχι στο pm, να τα δούμε όλοι

To κουτί-οθόνη όπως λες τα κρατάς. Φαντάζομαι και DVDRW. Αν τελικά κρατήσουμε και το τροφοδοτικό, και μπορείς να ανέβεις ένα πενηντάρικο θα κινηθούμε κάπως έτσι. Αλλιώς θα δούμε τι θα κάνουμε. Μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε trinity. Αν ο τωρινός σου δίσκος δεν είναι αρκετός για backup/app-games install, δεν θα βάλουμε SSD αλλά κανονικό HDD.

post-71156-0-12263700-1350897181_thumb.png

• Like 3
Δημοσ.

Με το speccy βλέπω αυτά.

http://imageshack.us/a/img822/9357/15667811.png

Το τροφοδοτικό λεει : solytech SL-8500BTX και γραφει αυτα ακριβώς πάνω. http://forum.norma4.net.ua/attachments/kompueyutery-i-komplektuyushie/164584d1313003133-xigmatek-sl-8500btx-dsc00722.jpg

Oτι άλλο βοηθάει πείτε μου να το δω.

Δημοσ.

Βασικα το pc που εχεις,για την χρηση που το θελεις θελει την προσθηκη μνημης για να πας στα 4gb,(τωρα εχεις 1Χ2gb η 2Χ1gb) μεταχειρισμενων απο εδω μεσα.οποτε υπολογησε γυρω στο 20ρικο γιαυτα.θελει την προσθηκη μια καρτας γραφικων εστω και μεταχειρισμενης εκει γυρω στις επιδοσεις μιας 4850-4870 αλλα με το τροφοδοτικο που εχεις καλυτερα να πας σε σειρα 5770-6770 και 7770 απο καινουργια που εχουν ακομη λιγοτερες απαιτησεις σε ρευμα.τελος βαλε και εναν ssd 60αρι εαν θελεις να σου βγει φθηνα οπου θα εχεις μονο τα windows 7 64bit εκει μεσα και τον μηχανικο τον κρατας για αποθηκη και games.

Και στα λεω αυτα γιατι μενω κυριως σε αυτο που ειπες.

''Ευχαριστώ πολύ .

όσο πιο οικονομικά γίνετε παιδιά ! Με πνίξαν τα νοίκια και οι λογαριασμοί !!!!''

Κριμα να υπαρχει core2duo και να παει για αλλαγη ενω η χρηση του υπολογιστη ειναι τετοια οπου δεν χρειαζεται αλλαγη αλλα προσθηκες.

btw το τροφοδοτικο σου δεν ειναι και κατι το σοβαρο αλλα δεν πιστευω να εχει προβλημα.

Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας !

Δηλαδή είμαι για κάτι τέτοιο ?

Μήπως παίζουν ρόλο τα ΜHZ στην ram, η κάτι άλλο που δε ξέρω ?

Η μήπως πειράζει που είναι DDR5 η κάρτα γραφικών και DDR3 η RAM ?

Και τέλος να ρωτήσω. Στον SSD δίσκο είναι καλύτερα να βάλω μόνο τα windows ή και τα παιχνίδια να τα διαβάζει απο εκεί?

Δώστε μου το ΟΚ να πάω να τα πάρω :)

plaisio.jpg

Δημοσ.

Η μητρική σου, παίρνει ddr2, οπότε αν θες να κρατήσεις τα παλιά, πρέπει να κινηθείς σε κάτι τέτοιο

http://www.plaisio.g...R800D2N6-2G.htm

Δεν έχει σχέση αν η ram είναι ddr2 και η κάρτα ddr5.

Aν βάλεις w7, υπολόγισε οτι μαζί με updates και τα βασικά απο software, θα πάς ~30-35G. Mείον τα περίπου 5g που θα σου "φάει" η μητρική (ο σκληρός σου ας πούμε βλέπεις οτι ενώ είναι 160g, διαβάζει μόνο 149), περιορίζεσαι στα 20g ελεύθερα στον ssd. Σε παίρνει, στη τσίμα. να βάλεις 1-2 παιχνίδια που τα παίζεις συχνά και να ξέρεις οτι πρέπει να αφήσεις και 2-3 giga ελευθερα στον ssd για να "αναπνέει".

Δημοσ.

Φιλε Posoulis, Επειδή μου είπες πως είσαι από Θεσσαλονίκη, προτίμησε το VS. Έχει πολύ καλύτερες τιμές από το Πλαίσιο.

- 7770

- OCZ Agility 3 60GB (δεν ξέρω αν πρέπει να σκεφτείς τον 120αρι*)

- DDR2 2GB

Απλα δεν είναι σαν το Πλαίσιο που μπορεί να τα βρεις και ετοιμοπαράδοτα. Πρέπει να τα παραγγείλεις και να περιμένεις 3-4 μέρες

Τέλος πρέπει να σου πω πως προχωρώντας σε μια τέτοια κίνηση, δεν θα δεις την τεράστια διαφορά που θα έβλεπες αν άλλαζες και τον επεξεραστή. Οπότε τι σου προτείνω. Πάρε μόνο την VGA και τον SSD που ούτως ή άλλως δεν θα πάνε στράφι ακόμα και αν αποφασίσεις να αλλάξεις και τα υπόλοιπα μετά. Δοκίμασε να παίξεις κανα game και αν δεις ότι είσαι ΟΚ, παίρνεις και την μνήμη. Εντωμεταξύ άνοιξε και μια Αγγελία ζήτησης για κάτι ανάλογο γιατί είναι πολλά τα 25 ευρώ για 2GB DDR2 (ειδικά αν τελικά ξενερώσεις και πας και για CPU/MB, θα σου είναι άχρηστα)

* Δεν χρειάζεται να βάλεις τα Games εκεί. Είναι ελάχιστα τα Games που έχουν benefit από κάτι τέτοιο. Ένα από αυτά είναι το Lineage.

Δημοσ.

Δεν δινουμε το οκ γιατι εχεις επιλεξει 'λαθος μαγαζι'ακριβο τελος παντων.

καταρχην θελεις ddr 2 μνημες για την μητρικη,οχι ddr 3.και για να ξερεις,η μνημη της καρτας γραφικων δεν παιζει ρολο με το τι μνημη εχεις εσυ επανω στο pc.δηλαδη ολες οι μνημες της καρτας γραφικων ειναι συμβατες με τις μνημες του υπολογιστη.

τελος εαν θελεις παιχνιδια στον ssd τοτε κοιτα σε 120gb τουλαχιστον.

ATI Radeon HD7770 Core Edition 1GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Mini-DP (XFX) ΤΙΜΗ 117.62 €

OCZ 120GB Agility III AGT3-25SAT3-120G ΤΙΜΗ 89.93 €

Λογικα η μητρικη σου (μιας και δεν βρισκω το ακριβες μοντελο της) εχει θεση για 4 μνημες και εσυ εχεις ως τωρα τις 2 κατηλημενες.οποτε ψαχνεις για 2Χ1gb μνημες.

Edit:ε,αιντε και οι 2 απο πανω.μεχρι να γραψω το μηνυμα δεν ειχε απαντησει κανεις.και δεν εβρισκα και την μητρικη του και στις αγγελιες εψαχνα πολυυυυ ωρα για μνημες.:P

Δημοσ.

Ρε παιδιά, απο την μια τον προτρέπετε να κρατήσει τα παλιά και απο την άλλη του λέτε οτι δεν θα δει διαφορά?

Θα τον μουρλάνετε τον άνθρωπο :-D

Δημοσ.

HOLD IT!!!

Από το Speccy φαίνεται η ΜB σου. Ειναι αυτή η οποία παίρνει ΚΑΙ DDR3 (όχι φυσικά μαζί με DDR2)

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2740#sp

Κάτσε να τσεκάρουμε με ποιους επεξεργαστές υποστηρίζει DDR3

Ρε παιδιά, απο την μια τον προτρέπετε να κρατήσει τα παλιά και απο την άλλη του λέτε οτι δεν θα δει διαφορά?

Θα τον μουρλάνετε τον άνθρωπο :-D

Trek, δεν του είπα ΔΕΝ θα δει διαφορά. Είπα δεν θα δει την διαφορά που θα έβλεπε ΑΝ άλλαζε ΚΑΙ τον επεξεργαστή ;)

(και αυτό νομίζω πως είναι και λογικό)

Δημοσ.

Trek, δεν του είπα ΔΕΝ θα δει διαφορά. Είπα δεν θα δει την διαφορά που θα έβλεπε ΑΝ άλλαζε ΚΑΙ τον επεξεργαστή ;)

(και αυτό νομίζω πως είναι και λογικό)

Σίγουρα, απλά στα αυτιά κάποιου που δεν γνωρίζει απο pc και hardware ακούγεται καθαρα αποτρεπτικό.

Και εγώ συμφωνω για αλλαγή cpu/mobo/ram. Μάλιστα έτσι όπως εξελίσονται τα πράγματα μπορεί να πάει σε καλό σετάκι (phenom x4/i3/fx) και να είναι και on budget. Aπλά στο τελευταίο μηνυμα του, τον είδα οτι καταχάρηκε που θα καθαρίσει με μια 200άρα και δεν μου πήγε η καρδιά να του το χαλάσω :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...