katkab Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Εκανα φορματ τα 2 λαπτοπ μου και πήγαν όλα καλά. Μόνο που όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου βγάζει να διαλέξω σε μαύρη οθόνη με αντίστροφη μέτρηση. Στο πρώτο λάπτοπ : Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να ξεκινήσει: microsoft windows xp microsoft windows xp (είναι ίδια και τα δύο!) Στο δεύτερο λαπτοπ : Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να ξεκινήσει: microsoft windows xp professional microsoft windows xp pro 3 safe mode (F8) Να σημειώσω ότι πριν το format τα δύο λαπτοπ είχαν windows xp professional και το cd μου εγκατάστασης είχε και το service pack 3. Επίσης, όταν ήταν να ξεκινήσω την εγκατάσταση είχε ένα χώρο εκτός από τον c: όπου υπήρχαν μόνο 78MB allocated και στα δύο λαπτοπ. Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως θα αποφύγω την μαύρη οθόνη ούτως ώστε να μπαίνει κατευθείαν στα windows. και 2ον πως θα βάλω αυτά τα allocated 78MB στον c. Ευχαριστώ πολύ .
TheELF Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Πρέπει να επεξεργαστείς το αρχείο boot.ini ώστε να περιέχει μόνο το λειτουργικό που θες όποτε και θα φορτώνει αμέσως. http://support.microsoft.com/kb/289022/el Τα 78mb άσε τα ήσυχα.
katkab Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Ωραία , βρήκα το boot.ini και σου το παραθέτω: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro SP3" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Safe Mode (F8)" /safeboot:minimal /sos /bootlog και τώρα τι κάνω; για να μπαίνει κατευθείαν;
gtajunkie Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Κοίτα και εδώ http://www.dualbootpro.org/ αν θες. Είναι επί πληρωμή βέβαια, αλλά είναι σωτήριο πρόγραμμα για την περίπτωσή σου.
TheELF Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Κατά κανόνα μπαίνουν με την σειρά που έγινε εγκατάσταση οπότε σβήνεις πάντα την πρώτη γραμμή εδώ το multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect αλλά κάνε πρώτα μια εκκίνηση να δεις ότι όντως αυτό είναι αυτό που θέλεις να κρατήσεις. Γενικά καλό θα ήταν να είχες κάνει καθαρή εγκατάσταση γιατί τώρα τα έχεις από δυο φορές τα λειτουργικά και γενικά υπάρχει χάλι. @Junkie XP έχει το παιδί όχι vista/7
katkab Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Τελικά διέγραψα τις δύο τελευταίες γραμμές από το BOOT.INI. και τώρα μπαίνει κανονικά. Φανταζόμουν ότι αφού έκανα διαμόρφωση συστήματος (την αργή) τότε διαγράφονται τα πάντα! Δεν είναι έτσι απ' ότι μου λές τώρα. Υπάρχει τρόπος να δω κάπου και τα δυο λειτουργικά και να διαγράψω αυτό που δεν χρειάζεται;
gtajunkie Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 @Junkie XP έχει το παιδί όχι vista/7 Κάνει και για τα XP φίλε μου. "Works for dual booting in Windows 8, Windows 7, Vista, and XP" παράθεση από το site.
blackkiller Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 EasyBCD... οτι καλύτερο για την περίπτωση.....
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Φανταζόμουν ότι αφού έκανα διαμόρφωση συστήματος (την αργή) τότε διαγράφονται τα πάντα! Δεν είναι έτσι απ' ότι μου λές τώρα. Αν βάλεις το δισκάκι των windows στα windows και κάνεις εγκατάσταση τότε ό,τι και να κάνεις θα παραμείνει το παλιό λειτουργικό και θα μπει και το καινούργιο. Μόνο με εκκίνηση από το δισκάκι μπορείς να ξεφορτωθείς το παλιό λειτουργικό. Πες μας με λεπτομέρεια τι έκανες να σου πούμε τι παίζει.
katkab Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 μπούταρα από την αρχή με cd των windows. και μετά επέλεξα την διαμόρφωση του σκληρού δίσκου ( την αργή) . φαντάζομαι ότι με αυτόν τόν τρόπο τα διαγράφει όλα, σαν φορματ δηλαδή . γιαυτό με εξέπληξε ότι μετά την εγκατάσταση μου έβγαλε δύο λειτουργικά.
spirosd2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 μαλλον είχες και άλλο partition στον σκληρό σου δίσκο αλλιώς αποκλείεται να βλέπει δυο εγκαταστάσεις μετά απο φόρματ... Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα