Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που φταίει είναι η εξάρτηση από το internet. Όπου ο χρήστης, και όταν δεν έχει κάτι να κάνει επειδή τα έχει κάνει όλα 4 - 5 φορές στο τελευταίο λεπτό, κάθετε και χαζεύει στο facebook περιμένοντας να δει κάτι νέο για να δικαιολογήσει την παραμονή του μπροστά από τον Η/Υ.

So True!

Αυτος ειναι και ενας απ τους λογους που εσβησα το facebook.

Βεβαια, και το facebook δεν ειναι αθωο γιατι αυτη η εθελουσια, μαζικη παραχωρηση των προσωπικων στοιχειων δεν εχει προηγουμενο. Η χαρα των μυστικων υπηρεσιων ειναι το facebook δηλαδη.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Facebook και αποξένωση.

Καταφέρανε να αποξενώσουν τον κόσμο, στην ουσία γκετοποιήσαν τον κόσμο όπως έγινε πριν δεκαετίες με τους χίπιδες της αμερικής για να τους κάνουν ακίνδυνους και να τους κοντρολάρουν.. (πλασάρωντας τους το LSD).

Τώρα το νέο ναρκωτικό φαίνεται πως είναι το facebook, ο κόσμος είναι ακίνδυνος εκεί, διαμαρτύρεται ακίνδυνα και ελεγχόμενα και φυσικά ικανοποιεί και το αρχέγονο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης..την σημαντικότητα, αφού και ο πιό χαζός άνθρωπος στον πλανήτη μπορεί να αισθανθεί σημαντικός ανάμεσα στο πλήθος των υπόλοιπων κοιμισμένων υπανθρώπων που τον επευφημούν όπως είπε και ο φίλος πιό πάνω..

Ας περιμένουμε λοιπόν η δυστυχια αυτή να γίνει 1000 φορές μεγαλύτερη..

Αυτο λες εγινε η μηπως μας ψεκαζουν? εγω λεω το δευτερο μου ακουγεται πιο πειστικο απο το ποτιζαν τους χιπιδες με LSD για να τους ελεγχουν lol

• Like 2
Δημοσ.

Το facebook ούτε πιο έξυπνους παράγει, ούτε πιο χαζούς. Ούτε σε αναγκάζει να ξεμπροστιαστείς, ούτε σε εμποδίζει. Ούτε προάγει την ανωμαλία, ούτε την περιορίζει. Ούτε σου ζητά να κάνεις ή να μη κάνεις γνωστό το πώς νιώθεις, το που είσαι, το τι σου αρέσει κλπ αλλά ούτε στο απαγορεύει.

Ίσα - ίσα που, ευτυχώς, παρέχει πάρα πολλούς τρόπους ώστε να το ρυθμίσεις όπως εσύ θες να κινείσαι μέσα σε αυτό και όπως εσύ νομίζεις καλύτερα.

ΑΝ κάποιοι διακρίνουν προβλήματα, μέσω του facebook, στους ανθρώπους ή και στον ίδιο τους τον εαυτό, προφανώς τα διακρίνουν και εκτός facebook γιατί, πολύ απλά, το facebook ΔΕΝ είναι κάποια άλλη κοινωνία, ούτε καν μέρος μιας κοινωνίας ΔΕΝ είναι. Απλά ένα σύγχρονο εργαλείο είναι που, μάλιστα, έχει πολύ πιο ελεύθερους όρους χρήσης από πολλά άλλα. Τώρα, το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσει ο καθένας το κάθε εργαλείο (άρα και το facebook), δεν έχει να κάνει με το ίδιο το εργαλείο, μόνο με τον ίδιο έχει να κάνει.

Απλά πράγματα...

• Like 3
Δημοσ.

Επίσης, ναι μπράβο μεγαλώνεις τον κύκλο ατόμων που ξέρεις και καλά... μα τι μας λες;;; από τα 150 άτομα που αναφέρει ξέρεις τα 10 και αναγκαστικά μιλάς με τα άλλα 140 με βλακείες και likes...

Ρεσύ όχι... εγώ έχω περίπου 370 φίλους και ξέρω τους 250-300... Με την σωστή χρήση το fb είναι καλό... Αρκει να ξέρεις να το χρησημοποιείς με μέτρο...αν και εγώ έχω κανει μερικά λαθάκια στο παρελθόν...

Δημοσ.

Εγώ π.χ., υπάρχει περίπτωση, κάποιες μέρες να μη μπω καθόλου (ενώ θα μπορούσα). Άλλες πάλι μέρες, να μπω και να κάτσω μάλιστα και αρκετές ώρες στο facebook. Για την ακρίβεια όμως εννοώ ΚΑΙ στο facebook, όχι αποκλειστικά μόνο στο facebook. Απλώς, παράλληλα με άλλα που κάνω ή, ακόμα συχνότερα, να το έχω έτσι κι αλλιώς ανοιχτό, κάθομαι δε κάθομαι στον υπολογιστή μου. Απ' ότι έχω καταλάβει, δεν πρωτοτυπώ με αυτή μου τη χρήση. Πολλοί άλλοι το κάνουν κάπως έτσι, φαντάζομαι και από εσάς.

Θεωρώ δε τίμιο, όταν κάποιες κοινοποιήσεις (από όσους εγώ έχω επιλέξει να λαμβάνω κοινοποιήσεις τους) μου αρέσουν για κάποιο λόγο, να το δηλώνω είτε απλά με ένα like μου είτε και με σχόλιό μου και στην περίπτωση μάλιστα που θέλω να τις προωθήσω περαιτέρω, πράγμα πολύ συχνό, να το κάνω είτε ανοιχτά είτε σε κατευθυνόμενη ομάδα μελών - "φίλων" μου.

Πού μπορεί να είναι το κακό με αυτό;! Ελέγχω αυτά που θέλω, έτσι όπως θέλω, από την αρχή έως το τέλος.

Ε άμα τώρα θεωρεί κανείς ότι, ακόμα και αυτό, είναι "κακό" με κάποιον... "μεταφυσικό" τρόπο, τι να πω, είμαι κι εγώ θύμα.

Ο ίδιος τουλάχιστον όμως, πρέπει να παραδεχτεί πως, έχει την ευχέρεια να μη με ακολουθήσει και να μη μπει ποτέ σε αυτόν τον βρόμικο κι επικίνδυνο χώρο ή, ακόμα καλύτερα, να τον καταραστεί και μετά να αιτηθεί και επίσημο αφορισμό του.

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρέσει που πολλοί γράφετε για έλεγχο...Όχι παιδιά, δεν το ελέγχετε.

Έλεγχος σημαίνει το κόβω,χωρίς να έχω διάφορα δυσάρεστα συναισθήματα την επόμενη μέρα.

Συμπτώματα εθισμού με λίγα λόγια,όπως νεύρα,κακή διάθεση κλπ.

Και όπως πολύ σωστά είπε φίλος,μπαίνεις μόνο για να μπαίνεις και περιμένεις μπας και σκάσει κανένα ποστ για να κάνεις like...οικτρό...

Καταλαβαίνω μόνο αυτούς που μπαίνουν για γκομενοδουλειές και τίποτ' άλλο.Οι υπόλοιποι χάνουν χρόνο άσκοπα.

Δημοσ.

Ρεσύ όχι... εγώ έχω περίπου 370 φίλους και ξέρω τους 250-300...

Είναι δυνατόν να ξέρει καλά (υποθέτω ότι εννοείς) κάποιος, 300 ανθρώπους; :huh:

Δημοσ.

Μου αρέσει που πολλοί γράφετε για έλεγχο...Όχι παιδιά, δεν το ελέγχετε.

Έλεγχος σημαίνει το κόβω,χωρίς να έχω διάφορα δυσάρεστα συναισθήματα την επόμενη μέρα.

Συμπτώματα εθισμού με λίγα λόγια,όπως νεύρα,κακή διάθεση κλπ.

Επέτρεψέ μου σε παρακαλώ, να μπορώ να γνωρίζω καλά τις έννοιες των λέξεων που χρησιμοποιώ και άρα όταν, προσωπικά τουλάχιστον, μιλώ για "έλεγχο", να εννοώ αυτό ακριβώς που σημαίνει η ερμηνεία της, τόσο απλής αυτής, λέξης.

Κάθε συνήθεια καλή η κακή, ως συνήθεια, έχει δείγματα εθισμού. Αυτό, δε σημαίνει ότι είναι και κατάπτυστη απαραίτητα.

Σαφώς και άμα κάτι σου αρέσει, για τους όποιος λόγους σου, σου λείπει όταν δεν είσαι κοντά του ή δε το χρησιμοποιείς (ανάλογα το για τι μιλάμε κάθε φορά).

Έτσι και με τις ανθρώπινες σχέσεις άλλωστε. Δηλαδή τι;! Το ότι σου λείπει η αγαπημένη σου όταν, για κάποιο λόγο, δε τη συναντάς, είναι κι αυτό έτσι στο χαλαρό "εθισμός" και μάλιστα κακής προέλευσης;! Οκ, σίγουρα εδώ μιλάμε για κάτι το διαφορετικό βέβαια αλλά μη νομίζεις, όλα σχετίζονται με τη χρήση και το άτομο. Και μιλώ βέβαια αυστηρά για πράγματα που δεν σε εθίζουν σε καθαρά οργανικό επίπεδο.

Η χαρά είναι "εθιστική" από μόνη της. Π.χ. θες να χαίρεσαι και συνέχεια αν γίνεται! Το ίδιο και η συντροφικότητα και η δύναμη και πολλά - πολλά άλλα. Μερικά είναι κακό να συμβαίνουν, μερικά όχι και άλλα καταλήγουν να κάνουν κακό, μόνο στην κατάχρησή τους.

Προς τι λοιπόν να το εστιάζουμε το όλο θέμα σε "πιασάρικες" έννοιες όπως facebook κλπ;!

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ ακριβώς την ίδια απορία έχω αλλά απ' ότι μου έχουν πει μερικά άτομα που ρώτησα, γίνεται..

Αν και μου φαίνεται γελοίο, τι να πω, ίσως να είμαστε αντικοινωνικοί!

Δημοσ.

Αρχισε παλι η μιζερια και η κλαψα για το φβ, ωστε να το παιξουμε επαναστατες?

Λες και δεν μπορεις να επιλεξεις στο φβ με ποιους θα συναναστρεφεσαι και τι πληροφοριες θα "μοιραζεσαι"...

Οπως ηταν τα μνμ καπνου καποτε, οπως ηταν τα περιστερια, οπως ηταν ο τηλεγραφος, οπως ηταν το τηλεφωνο ετσι και το φβ ειναι ενας νεος τεχνολογικος τροπος επικοινωνιας. Δεν εχει σχεση με το τηλ , ουτε με το να παμε για καφε, εξυπηρετει αλλους σκοπους και προσφερει νεες δυνατοτητες επικοινωνιας.

Μπορεις να νομιζεις οτι εισαι επαναστατης και "ξεχωριστος" με το να σνομπαρεις το φβ , αλλα η αληθεια ειναι οτι απλα εισαι ενας νεάντερταλ που φοβαται το νεο.

Δημοσ.

Μπορεις να νομιζεις οτι εισαι επαναστατης και "ξεχωριστος" με το να σνομπαρεις το φβ , αλλα η αληθεια ειναι οτι απλα εισαι ενας νεάντερταλ που φοβαται το νεο.

27580807.jpg

Δημοσ.
Κι εγώ ακριβώς την ίδια απορία έχω αλλά απ' ότι μου έχουν πει μερικά άτομα που ρώτησα, γίνεται..Αν και μου φαίνεται γελοίο, τι να πω, ίσως να είμαστε αντικοινωνικοί!
Αν και κανονικά θα έπρεπε να απάνταγε (τουλάχιστον πριν από εμένα) ο ίδιος ο theef, παίρνω το "θάrρος" να "δανειστώ" τη σειρά του μια και, ουσιαστικά, θεωρώ πως έχω και εγώ απάντηση σχετικά.

Γιατί θα πρέπει να υποθέτουμε, έτσι στο χαλαρό, το Α ή το Β και αμέσως μετά, πατώντας σε αυτό το μη σίγουρο, να "χτίζουμε" ολόκληρες "θεωρίες";;;!!!

Δεν είπε πουθενά ο άνθρωπος ότι τους γνωρίζει "καλά" και, όπως και να το κάνουμε, έχει διαφορά η σημασία της φράσης του με το να το έλεγε.

Το να έχει κάποιος π.χ. κοντά στους 300, απλά γνωστούς του, από τους 400 "φίλους" του στο facebook, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να συμβαίνει στις μέρες μας, ανάλογα και με το αντικείμενο των ασχολιών του, την ηλικία του κλπ, κλπ.

Μη βιαζόμαστε να κρίνουμε μόνο από εμάς τους ίδιους (κι εγώ δεν έχω πάνω από 100 γνωστούς μου στο στο facebook) ή έστω τον πολύ στενό μας κύκλο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και πολύ περισσότερους γνωστούς από 300.

Και ξαναλέω, μιλάω για "γνωστούς" και όχι για κανονικούς φίλους ή έστω πολύ γνωστούς. Για ανθρώπους δηλαδή που μπορεί π.χ. να είναι παλιοί συνάδελφοι ή και τωρινοί που όμως λένε απλώς τα τυπικά μεταξύ τους (σε πολυπληθείς εταιρίες) ή παλιοί συμμαθητές που, εδώ και χρόνια, δεν έχουν μιλήσει καν, δικαιολογημένα λόγω συνθηκών ή μακρινοί συγγενείς (δευτεροτριτοξάδερφα) κλπ...

Δημοσ.

ειπαμε

ειπαμε: το facebook ειναι το απολυτο μεσο ικανοποιησης της ανθρωπινης ματαιοδοξις και εγωκεντρισμου. ενω το twitter το απολυτο μεσο για κουτσομπολιο και καφενειακη κουβεντα. εξου και η μεγαλη επιτυχια τους.

το ιντερνετ καταφερε να ενωσει τους ανθρωπους.

τα κοινωνικα δικτυα καταφεραν να δωσουν την δυνατοτητα και στον πιο μαλακα να ακουγεται η μαλακια που θα πει η θα κανει. και να επευφημειται κιολας απο τους υπολοιπους μαλακες.

Α γεια σου.

Δημοσ.
To facebook είναι σαν το κουζινομάχαιρο, σε ένα σπίτι με πολλούς μανιακούς και λίγες μαγείρισσες. Οι πιθανότητες να κόψει σάρκα απο το να κόψει ψωμί, είναι μεγαλύτερες

Το εργαλείο απο μόνο του δεν έχει ηθική ποιότητα. Γίνεται καλό εργαλείο ή κακό εργαλείο, ανάλογα με τη χρήση του.

Φυσικά και υπάρχει ορθολογικός τρόπος χρήσης του facebook που να προστατεύει την ιδιωτικότητα.

Αλλά σε ένα σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον με ροπή προς την κακή χρήση, σε μια κοινωνία που δεν έχει παιδεία και ήθος, η επαναστατική διάδοση του facebook, είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει τα προβλήματα και θα γίνει εργαλείο για κακή χρήση.

Επιστρέφοντας στο παραπάνω σχόλιο, το κουζινομάχαιρο δεν είναι κακό απο μόνο του, ούτε μοναδικοί κακοί οι χρήστες του. Κακός είναι αυτός που το έβαλε μέσα στο λάθος σπίτι, ξέροντας ότι θα υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κακή χρήση.

Eπιπλέον το σύστημα δεν έκανε τίποτα για να εκπαιδεύσει τον κόσμο. Έτσι το συμφέρει φαίνεται.

Χωρίς παιδεία, και ένας νυχοκόπτης γίνεται επικίνδυνος.

Αυτά τα φιλοσοφικά για σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...