Προς το περιεχόμενο

Άσχημα νέα

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H arxikh omada ths Blizzard pou dhmiourghse to Starcraft kai Warcraft3 paraith8hke.Exoun meinei bebaia ta atoma pou dhmiourghsan to Diablo II (h gnwsth Blazzard North) alla to kako einai oti oi sxediastes twn Starcraft k Warcraft den 8a doulespoun 3ana mazi gia tis synexeies tous me oti mborei na shmainei ayto. :( :(

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν ξέρω εσείς τι λέτε, πάντως εγώ πιστεύω στη μοίρα, και κυρίως σε ένα μεγάλο ρητό που λέει :¨"Ο καλός καλό μπορεί να μη βρίσκει, αλλά ο κακός κακό βρίσκει".

Και εξηγούμαι. Πριν από 2-3 βδομάδες διάβασα για την Blizzard, και για έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε ενάντια σε μια μικρή εταιριούλα - provider, η οποία έκανε διανομή του bnetd. Αυτό ήταν ένα freeware προγραμματάκι που αναλάμβανε να κάνει emulation του BattleNet server. Η πλήρης ιστορία που βρήκα από το Google περιέχεται εδώ.

http://www.eff.org/IP/Emulation/Blizzard_v_bnetd/20020408_eff_bnetd_pr.html

Και τώρα ακούω αυτά τα νέα εδώ, και βλέπω ότι το ρητό που έγραψα παραπάνω επαληθεύεται. Μήπως κάτι αντίστοιχο δεν έπαθε και η Nintendo; Ακόμα και σήμερα κυνηγάει τα emulation sites προασπίζοντας τα συμφέροντά της, και κατέληξε να φάει ένα αστρονομικό πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτο ανταγωνισμό. Οδεύει και αυτή ολοταχώς για κλείσιμο από ό,τι ξέρω.

Το ηθικό δίδαγμα προς τις εταιρίες είναι ένα: "Μην τα βάζετε με το emulation και τους εκπροσώπους του. Κάποια στιγμή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το μετανοιώσετε..."

Με τις υγείες σας

Δημοσ.

kamia sxesi badge

kano c/p apo ta logia enos filou mou

Παρότι δεν συνηθίζω τέτοια posts' date=' μόλις πέρασε από το ticker του Reuters η εξής είδηση-βόμβα: Οι Erich Schaefer, Max Schaefer, David Brevik καθώς και ο Bill Roper, αποτελούν παρελθόν για την Blizzard. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά έχουν (είχαν) αφιερώσει την τελευταία δεκαετία της ζωής τους στην εταιρία και για μένα η αποχώρησή τους αποτελεί αν μη τι άλλο, δυσάρεστη έκπληξη σαν μπόρα απο καθαρό ουρανό. Απο τον Bill συγκεκριμένα που τον ξέρω προσωπικά και έχουμε γνωριστεί κι απο κοντά, δεν θα το περίμενα ποτέ, καθώς ο πραγματικά 'παιδικός' χαρακτήρας του και η απύθμενη αφοσίωσή του στους κόσμους που δημιούργησε η Blizzard, δεν άφηναν κανένα περιθώριο σε κανέναν που να αμφισβητούσε την πίστη του και το dedication του στην εταιρία.

Αλλά προφανώς η απόφαση δεν ήταν δικιά τους, καθώς η Vivendi τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά κατακρεουργήσει όλες τις εταιρίες της λόγω οικονομικών προβλημάτων... Ήταν φαίνεται, ζήτημα χρόνου...

Ασχέτως από το τι θα σχολιαστεί από την Vivendi, είμαι σίγουρος ότι η Blizzard δέχτηκε ένα πολύ σοβαρό πλήγμα. Αυτά...

Το πρακτορείο Reuters μολις έδωσε το story

http://biz.yahoo.com/rc/030630/media_vivendi_games_1.html

Στέκομαι στα σημαντικότερα σημεία:

The high-profile departures come at a crucial time for Vivendi Universal Games, which is the object of a possible sale by French media conglomerate Vivendi Universal

(sales, consolidation, hostile takeover, είναι οι κατάρες της εταιρίας εδώ και 2 χρόνια)

In a statement, Blizzard Entertainment said Blizzard North co-founders Erich Schaefer, Max Schaefer and David Brevik, along with a fourth employee, Bill Roper, "resigned from the company to pursue other opportunities."

(Ασχολίαστο. Το αφήνω στην κρίση σας κατα πόσον θα έφευγαν μια μέρα πριν από το Frozen Throne, όπως είπε και ο bluegr)

While a number of other game companies are known to have an interest in Blizzard as a stand-alone asset, Vivendi Universal has been trying to sell its games business as a complete entity as it looks to shed entertainment-related assets to pay down debt.

(Εδώ υπάρχει η -highly unlikely- πιθανότητα αγοράς της Blizzard από άλλη εταιρία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει την επαναπροσληψη των απολεσθέντων... αλλά ΠΟΛΥ χλωμό)

Blizzard said it did not expect the group's departures to have any effect on properties in development.

(Ναι, λες και έφυγαν οι ρεσεψιονίστ και οι καθαρίστριες της εταιρίας)

[/quote']

Δημοσ.

Toufas, είμαι όντως εκτός θέματος και μακράν νυχτωμένος. Γι' αυτό άλλωστε ξεκίνησα το post μου γράφοντας "Δεν ξέρω εσείς τι λέτε...". Παρόλα αυτά θα επιμείνω στο what goes up must come down, και δεν τα έχω με τους προγραμματιστές που έφυγαν, με την ίδια την Blizzard τα έχω. Αυτά και sorry για την παρεμβολή.

Δημοσ.

Τα χάπια μου. Όχι ρε π#$%η μου, πως θα παίξω τώρα Starcraft2?

Πατάω το quick reply γιατί θα παρασυρθώ και θα αρχίσω τα καντήλια

Δημοσ.

Άλλη ομάδα ασχολείται με το diablo, toufa και άλλη με το starcraft...

Οι... μακαρίτες ασχολούνταν με τα strategy της εταιρίας και συγκεκριμένα μόλις είχαν τελειώσει το frozen throne...

Δημοσ.

πάντως η Vivendi έστειλε δελτίο τύπου που αναφέρει, αφού τους ευχαριστεί για την συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια, ότι η αποχώρηση αυτή δεν πρόκειται τις επερχόμενες δουλειές της εταιρίας, StarCraft: Ghost, και World of Warcraft.

Το δελτίο τύπου...

http://wwww.gamesway.gr/article.php?sid=1696

Δημοσ.

Ελπίζω το πρωι να μη βρει του ιθύνοντες της Vivendi. Ντροπιάζουν τα πτυχία τους οι π@##$#@@#! οι διευθυντές της.

Δημοσ.

Δε ξέρω τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια στη Blizzard αλλά με το ρυθμό που πάνε με βλέπω να παίζω World of Warcraft μαζί με τα παιδία μου (που ακόμα δεν έχω :roll: ). Ας μη μιλησουμε για τη 1.10 version στο Diablo ii που την έχουν ανακοινώσει εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο (κυριολεκτά) και ακόμα δεν έχει βγει. Αν και πρόκειται για μια εταιρία που τα παιχνίδια της είναι "έργα τέχνης" σιγά σιγά αρχίζει να χάνει την αίγλη που είχε αποκτήσει...

Ο καιρός θα δείξει που θα πάει :!:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...