Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 650

Χρήση υπολογιστή : για gaming (όχι ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια), ταινίες, σερφάρισμα

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? από διαφορετικά καταστήματα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το συναρμολογήσω μόνος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . διαθέτω win7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες τα παρακατω + αυτο το τροφοδοτικό.

http://www.okcompute...emart&Itemid=56

Σύνολο 640 ευρω και 665 ευρω αντιστοιχα.

Σε περιπτωση που πρεπει να πληρωσεις μεταφορικα για το τροφοδοτικο (δεν μπορεις να το παραλαβεις επιτόπου, δες το XFX 650W απο visionstudio:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31714&cat=17

Το ενα ειναι με επεξεργαστη Phenom II X4 965 BB και το αλλο με Intel Core i3 3220.

post-247983-0-55486500-1350822869_thumb.png

post-247983-0-00840000-1350823214_thumb.png

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

ευχαριστώ για την βοήθεια..ήθελα να ρωτήσω τα εξής..αν πάω σε επεξεργαστή AMD είναι καλύτερα να πάω στην σειρά Phenom II ή την σειρά FX?

για intel σκεφτόμουν κάτι σε i5-3450 ή i5-2500K..ποιά είναι η γνώμη σας?

για κάρτα σκεφτόμουν κάτι σε gtx-550Ti..θεωρείς ότι είναι καλύτερα να πάω σε μια πιό καλή?

και τέλος, το τροφοδοτικό Thermaltake Berlin, πως σου φαίνεται??

Δημοσ.

ευχαριστώ για την βοήθεια..ήθελα να ρωτήσω τα εξής..αν πάω σε επεξεργαστή AMD είναι καλύτερα να πάω στην σειρά Phenom II ή την σειρά FX?

για intel σκεφτόμουν κάτι σε i5-3450 ή i5-2500K..ποιά είναι η γνώμη σας?

για κάρτα σκεφτόμουν κάτι σε gtx-550Ti..θεωρείς ότι είναι καλύτερα να πάω σε μια πιό καλή?

και τέλος, το τροφοδοτικό Thermaltake Berlin, πως σου φαίνεται??

Ευχαριστηση μου.

1) Στη σειρα Phenom. Σιγουρα ειναι πιο καταλληλοι γαι gaming. Μονο ο FX 4170 πιστευω πως εχει νοημα για παιχνιδια απο τους FX αν δεν σε ενδιαφερει η πολυνηματικη επεξεργασια, λογω των υψηλα χρονισμενων πυρηνων του. Ειναι όμως ακριβότερος, οποτε και θεωρω τον i3 στα ιδια χρηματα καλύτερη λύση.

2) Πολύ καλος επεξεργαστης ο i5 3470, αλλα δε χωραει στο budget. Δεν αξιζει να κόψεις απο αλλου, καθως η πιο απαιτητική εργασια του pc σου θα ειναι το gaming, το οποιο επωφελειται περισσοτερο απο μια δυνατη GPU. Για ταινιες και σερφαρισμα και ενας Pentium ειναι υπεραρκετος.

3) Η gtx 550ti ειναι ασυμφορη καθως στα ιδια χρηματα βρισκεις την HD 7770 η οποια ειναι καθαρα δυνατοτερη. Το αν αξιζει να πας σε καλύτερη ειναι σχετικο με τις απαιτησεις σου. Εγω εβαλα την καλύτερη καρτα που χωραει στο budget που εδωσες. Αν παιζεις παντως σε 1080p δε θα προτεινα να πεσεις σε φθηνότερη. Αν θες μια ελαφρως πιο οικονομικη αλλα δυνατη εναλλακτικη της 7870 δες αυτην GTX 660. Ειναι αρκετα δυνατη για να σηκωσει σε high/max settings ολα τα καινουρια παιχνιδια στα 1080p:

http://www.visionstu...ndefined&step=5

4) Προσωπικα δεν τα παω τα Thermaltake, και το γεγονος οτι δινουν 3 χρονια εγγύηση δεν βοηθα να καμφθουν οι αμφιβολίες μου. Απο εκει και περα το συγκεκριμενο δεν ανηκει στις φθηνές σειρες της και προτείνεται πολύ στα forums απο ατομα που εχουν περισσοτερες γνωσεις απο εμενα. Σιγουρα παντως τα XFX ειναι καλύτερα τροφοδοτικα και θα προτεινα να μην κανεις εκπτωσεις σε αυτο το κομματι του υπολογιστη.

Δημοσ.

όντως, καλύτερα είναι να πάω σε hd7770 απότι gtx 550Ti..ποιά η γνώμη σου για την hd 6850??

αν μπορούσα να βρώ λίγα παραπάνω χρήματα, πιστεύεις αξίζει να τα διέθετα σε intel i5-3450 ή 3470?

Δημοσ.

όντως, καλύτερα είναι να πάω σε hd7770 απότι gtx 550Ti..ποιά η γνώμη σου για την hd 6850??

αν μπορούσα να βρώ λίγα παραπάνω χρήματα, πιστεύεις αξίζει να τα διέθετα σε intel i5-3450 ή 3470?

Οι επιδoσεις της ειναι αναλογες της 7770, ισως και μια ιδεα καλύτερες. Δεν πολυσυμφερει όμως, γιατι στα ιδια χρηματα υπαρχει η 650ti η οποια αποδιδει καλύτερα, και με λιγα χρηματα παραπανω πας στην 7850 1GB, η οποια αποδιδει πολυ καλύτερα και θα ηταν η επιλογη μου αν ήθελα την φθηνοτερη καρτα για παιχνιδια στα 1080p. Δες αυτες:

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2331

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=5d124a24-67b7-459c-8ec1-67b5c115d14b

Αξιζει να διαθεσεις παραπανω για intel i5-3470, εφόσων όμως δεν πεσεις στην GPU κατω απο την 660 ή την 7870.

Δημοσ.

Καλησπέρα, sorry που μπείνω σφήνα στο θέμα, αλλά το βρήκα παρόμοιο με αυτό που ψαχνω και εγώ! Θέλω να στήσω ένα pc με έμφαση στο gaming και 3D σχεδίαση. Το budget είναι 600-700 ευρώ. Έχω επιλέξει τα ακόλουθα κομμάτια:

Μητρική: ASUS M5A97

Επεξεργαστής: AMD FX 8120 ή ΑMD FX 8150

Κάρτα γραφικών: Sapphire 7770 1GB

RAM: Corsair XMS3 8GB

Σκληρός: Seagate Barracuda 1TB

Τροφοδοτικό: Coolermaster GX-550W

Κουτί: Aerocool Strike-X

Mε τον 8120 κοστίζει 605,13 ευρώ ενώ με τον 8150 κοστίζει 639,82. Αν βάλω και έναν SSD είμαι οριακά. Τώρα το δίλημμά μου είναι 1ον, αν αξίζει να βάλω τον SSD και να ανέβει το budget, και 2ον ποιόν από τους δύο FX να επιλέξω ή να παω σε κάποιν Phenom?. Αν έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, sorry που μπείνω σφήνα στο θέμα, αλλά το βρήκα παρόμοιο με αυτό που ψαχνω και εγώ! Θέλω να στήσω ένα pc με έμφαση στο gaming και 3D σχεδίαση. Το budget είναι 600-700 ευρώ. Έχω επιλέξει τα ακόλουθα κομμάτια:

Μητρική: ASUS M5A97

Επεξεργαστής: AMD FX 8120 ή ΑMD FX 8150

Κάρτα γραφικών: Sapphire 7770 1GB

RAM: Corsair XMS3 8GB

Σκληρός: Seagate Barracuda 1TB

Τροφοδοτικό: Coolermaster GX-550W

Κουτί: Aerocool Strike-X

Mε τον 8120 κοστίζει 605,13 ευρώ ενώ με τον 8150 κοστίζει 639,82. Αν βάλω και έναν SSD είμαι οριακά. Τώρα το δίλημμά μου είναι 1ον, αν αξίζει να βάλω τον SSD και να ανέβει το budget, και 2ον ποιόν από τους δύο FX να επιλέξω ή να παω σε κάποιν Phenom?. Αν έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

O ssd μεταμορφωνει την εμπειρια χρησης του υπολογιστη, φυσικα και αξιζει. Δες αυτον:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26753&cat=6&sub=0&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined

Όσων αφορα τα παιχνιδια, ο FX 8150 αποδιδει καλύτερα απο τον 8120 λόγω των υψηλότερα χρονισμενων πυρηνων του. Βεβαια με 180 ευρω αγοραζεις εναν Intel 3470 o oποιος ειναι ισχυροτερος, σιγουρα στα παιχνιδια, αλλα και στις περισσοτερες εφαρμογες απο όσο ξερω. Αν λοιπον δεν ειναι απαραιτητοι οι 8 πυρηνες η προταση της Intel ειναι ανωτερη.

Σχετικα με τους φθηνοτερους επεξεργαστες, ο Phenom II X4 965 αποδιδει καλύτερα απο τον 8120 στα παιχνιδια (κανενα παιχνιδι δεν εκμεταλλευεται 8 πυρηνες) και ειναι και φθηνοτερος. Δε γνωριζω αν στην 3D σχεδιαση ενας 8-πυρηνος επεξεργαστης κανει τη διαφορα, αλλα για παιχνιδια ο Phenom ειναι πιο καταλληλος.

Δημοσ.

η συνθεση του χμορς ειναι η καλυτερη..τι να τον κανεις τον ι5 3470 αμα ειναι να βαλεις 7770?παρε την προταση του (ι3 3230 + 7870=παρα πολυ καλο ριγκ!!!!),μονο που αν ημουν εσυ για τροφοδοτικο θα εμπισευομουν την thermaltake και θα εβαζα αυτο με τα 630 η 530 βαττ(αναλογα τα λευτα) και για κουτι παλι thermaltake με 5 ευρω παραπανω..http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28180&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step= ...(προσωπηκα σου πρωτεινω ομως να αγορασεις απο το e-gate.gr οπως προκειται και εγω γιατι θα σου βγει πιο φθηνα(εχει τζαμπα μεταφορικα και μερικα προιντα πιο φθηνα) και ειναι και αθηνα που ειναι πιο κοντα σε σενα που εισαι πατρα)...

Δημοσ.

Αν και είπα ότι δεν θα ξανασχοληθώ με αυτό το section του forum, αλλά δεν μπορώ αγανάκτησα με αυτά που διαβάζω!!!

(@#&&@(&@@_(&! την τρέλα μου μέσα, πως σας έχει έρθει τώρα τελευταία να προτείνεται 3220-3230 αντί του 965 για gaming-PC και να την θεωρείται κιόλας σαν την υπέρτατη λύση?!!! Ένας επεξεργαστής με 2 cores, κλειδωμένος και σχεδόν 30 ευρώ ακριβότερος! Stock είναι λίγο χειρότερος από τον 965. Με λίγο OC του 965, απλά κοιτάει την σκόνη του!!! Αυτά μόνο εδώ στο Ελλάδα :cry: . Να βάλουμε κανα Link από τις συμβουλές σας εδώ σε κανα παραέξω σοβαρό ξένο-forum με google-translation, να αρχίσει να γελάει και το παρδαλό κατσίκι!. Έχει γεμίσει το forum με "ημιμαθείς" (ο πιο ελαφρύς χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ) και συμβουλεύει τους πάντες... Καταλαβαίνεται πως παίζεται με τα χρήματα των αλλονών και όχι τα δικά σας?

Έχει πάρει χαμπάρι κανείς πως είναι μια office-internet browsing λύση και μόνο ο 3225 μπορεί να ανταγωνιστεί τους νέους Trinity της AMD επειδή φοράει την HD4000?...

Όπως επίσης και το άλλο, ότι ο 965 είναι καλύτερος των 8xxx!!!! Θα σκίσω τα σώβρακά μου :mad: Καλύτερο VFM, ναι, καλύτεροι όχι. Χρονισμένοι όπως πρέπει φτάνουν τους ι5 την αγανάκτησή μου μέσα!!!!!!!

Αυτά και ελπίζω μερικοί να ξυπνήσετε....

(το σχόλιο δεν πάει μόνο στο εν λόγω topic, απλά τώρα ξέσπασα)

Υ.Γ.

Και λίγο on-topic

@ paokfever (αγαπητέ συμπολίτα :)) οι δύο FX είναι πανομοιότυποι με απλά πιο ψηλά εργοστασιακά χρονισμένο τον 8150 κάτι που θα το κάνεις ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ κι εσύ. Για την ακρίβεια είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια chips, μόνο που μετά από ποιοτικό έλεγχο που τους κάνουν βλέπουν ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάνε πολύ ψηλα και τους βαφτίζουν 8150. Και δεν μιλάω για OC με αέρα, ούτε καν με νερό. Με άζωτο και βάλε. Οπότε εκεί που θα ανεβάσεις τον 8150 με αέρα, θα πάει χαλαρά και ο 8120. Κοινώς 8120 FTW!

- Επίσης άλλαξε το PSU. Με ίδια χρήματα παίρνεις ένα PSU 2-3 φορές καλύτερο. Made by Seasonic

- Με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση από τον HDD

@ leoma, ρε φίλε μου καλέ, μιλάς για ελαφρύ gaming (αυτό καλύτερα να το διευκρινήσεις παραπάνω τι εννοείς) και movies-internet και θέλεις σώνει και καλά ι5/FX??? Γιατί βλέπω ότι επιμένεις. Κάνε ένα μηχανάκι με 400-450 ευρώ και θα είσαι κούκλος. Για τους νέους Α10-5800Κ/ι3-3225 έχεις ακούσει/διαβάσει καθόλου?

• Like 5
Δημοσ.

Όσων αφορα τα παιχνιδια, ο FX 8150 αποδιδει καλύτερα απο τον 8120 λόγω των υψηλότερα χρονισμενων πυρηνων του.

δλδ αν θελει σε μισο δευτερολεπτο δεν τον παει τον 8120 σε 8150 ? ερωτηση απλη κανω....

σε εχω ξαναδει να το λες ....αλλα δεν ξερω κατα ποσο ξερεις οτι τι 8120 τι 8150 το ιδιο ειναι μιας και οποιος χρηστης το παρει δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησει ετσι οπως ειναι τα μαμα ρολογια....

μην κοροιδευομαστε τωρα ....

• Like 1
Δημοσ.

δλδ αν θελει σε μισο δευτερολεπτο δεν τον παει τον 8120 σε 8150 ? ερωτηση απλη κανω....

σε εχω ξαναδει να το λες ....αλλα δεν ξερω κατα ποσο ξερεις οτι τι 8120 τι 8150 το ιδιο ειναι μιας και οποιος χρηστης το παρει δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφησει ετσι οπως ειναι τα μαμα ρολογια....

μην κοροιδευομαστε τωρα ....

Αν καποιος ξερει να κανει σοβαρο overclocking δε νομιζω να μπαινει στα forums και να ρωτα ποιος fx ειναι καλυτερος,. Απο εκει και περα την αληθεια λεω, και δεν νομιζω να με εχεις ξαναδει ποτε να προτεινω τον fx 8150, ουτε τωρα ουτε ποτε πριν.

Δημοσ.

Αν είναι να πάει σε fx8150 με τα ίδια λεφτά πάει σε i5...

Άντε και ο άλλος. Ρε *μπιπ* :P εσένα σε έχω για ψαγμένο:

http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=363

Και ο 8150 είναι STOCK! O 2400 είναι όμοιος με τους 3450/70 που αναφέρεσαι και δεν ανεβαίνει ούτε ένα Hz. Οι FX 81xx κλοκαρισμένοι φτάνουν τους 2500k/3570k. Αυτοί όμως κλοκάρουν και πάνε πιο ψηλά αλλά είναι και άλλα 80 ευρώ πάνω από τον 8120...

Δημοσ.

Αν καποιος ξερει να κανει σοβαρο overclocking δε νομιζω να μπαινει στα forums και να ρωτα ποιος fx ειναι καλυτερος,. Απο εκει και περα την αληθεια λεω, και δεν νομιζω να με εχεις ξαναδει ποτε να προτεινω τον fx 8150, ουτε τωρα ουτε ποτε πριν.

φιλε μου καταλαβαινεις τι λεω? δεν ειναι δυνατον να τουτο προτεινεις και να καθεσαι να λες σε καποιον που δεν ξερει οτι ο 8150 ειναι καλυτερος απο τον 8120 γιατι εχει αλλα ρολογια ενω στην ουσια ειναι ακριβως ιδιος και γινεται σε μισο δευτερολεπτο η αλλαγη μεχρι και απο την γιαγια μου που λεει ο λογος...απο κει και περα εχουμε μπει ολοι μεσα σε ενα τρυπακι (ρημαδι) το λεω εγω που λεμε ο amd < intel.. και στην πραγματικοτητα απο ολα αυτα τα παιδια που το λενε κοβω τον λαιμο μου μην σου πω και τιποτα αλλο οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει δει με τα ματια του διαφορα αισθητη...ετσι λοιπον οταν μιλαμε για amateur users οι οποιοι δεν εχουν ιδεα προσπαθουμε να τους ικανοποιησουμε το τωρα ....οποοτε καταλιγο πιστευεις εσυ οτι ο 3220 πχ ειναι καλυτερος απο τον 965 ? μην μου πεις benches... στο battlefield πες μου...

ειναι λογος που δεν θελω να απανταω σε αυτο τον τομεα με τις αναβαθμησεις γιατι και εγω οποαδος της ιντελ ειμαι ...amd ετυχε και εχω τωρα...αλλα δεν ισχυει οτι ειναι μαπα το καρπουζι... ο 965 μια χαρα διαμαντακι ειναι ... και ειδικα σε αυτα τα λεφτα (90) τον χαριζουν για αυτο που δινει ...

αν εχω αδικο καποιος που ξερει περισσοτερα ας με διορθωσει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...