Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε 800 ευρώ max

Χρήση υπολογιστή :Ερασιτεχνική επεξεργασία εικόνας,βίντεο και πάσης φύσεως καθημερινές ασχολίες (πλοήγηση,μουσική κτλ.)ελάχιστο σχεδόν μηδενικό gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε::Photoshop,Illustrator,Premiere Pro,After Effects,Autocad,3ds max

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη;Έχω οθόνη,το budget είναι για τον πύργο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Ναι,κάτι απλό σχετικά.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος)Επαρχία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα,σκέφτομαι το visionstudio

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Από το κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Θα τοποθετήσω εγώ win 7 64bit

Γενικά θα προτιμούσα 8 πήρυνο CPU π.χ. AMD FX8120 ή να προτιμήσω τον Intel 3770 αν και έχει 4;

RAM:8gb-16gb

SSD:ναι.

GPU:κάτι νορμάλ

ΜΒ:Θεωρώ απαραίτητο USB3 και έξοδο HDMI

• Like 1
Δημοσ.

Το over-budget στο παρακάτω είναι η ψύκτρα αλλά νομίζω την χρειάζεσαι. Όπως επίσης και τον 2ΤΒ δίσκο που σου έβαλα. Αν μπορούσες να βρεις αυτά τα επιπλέον 30 ευρώ θα ήταν καλά. Αλλιώς πες μου να δούμε από που να κόψουμε.

Η GTX 650 μπήκε για το CUDA (και όχι για Gaming). Τώρα καλά θα ήταν και τα 16GB RAM αλλά θα ξεφεύγαμε. Για ερασιτεχνικό VE καλά είναι και τα 8GB

post-71156-0-63647400-1350904692_thumb.png

Υ.Γ. Ο 3770 δεν έχει 4, αλλά έχει και άλλους 4 εικονικούς λόγω HT. Μπορεί να μην είναι πραγματικοί 8 αλλά αποδίδει καλύτερα από τον FX κι ας έχει 8 σχεδόν πραγματικούς πυρήνες. Παρ' όλα αυτά δεν χωράει στο budget και ο 8120 είναι μια χαρά. Εννοείται πως τον κλοκάρεις σχεδόν στα 5.0 (εξού και η ψύκτρα).

• Like 1
Δημοσ.

Ο i7 είναι σίγουρα καλύτερος. Δεν νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο η διαφορά.

Για τα 5 δεν ξέρω, αλλά τα 4.3 είναι σίγουρα.

Δημοσ.

Από τα benchmarks που παρέθεσε ο Heatspreader βλέπω πως και ο 2600Κ είναι καλύτερος του FX8150 και FX8120 αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή

FX8120(144E)

FX8150(178E)

2600Κ (294Ε)

3770Κ(322Ε)

Γεγονός που με οδηγεί σε λύση 8120 ή 8150.Αξίζουν τα 30 ευρώ της διαφοράς μεταξύ αυτών των δύο;

Έκοψα μερικά από τον 2ΤΒ σκληρό και έβαλα 1ΤΒ.

Μήπως θα χρειαζόμουν λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών,δεδομένου όμως ότι σπάνια,πολύ σπάνια παίζω κάνα παλιό παιχνίδι.

Σας υπερευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Επισης, κατι που ειναι απαραιτητο και θα πρεπει να τσεκαρεις αν το εχεις ειναι η οθονη σου να ειναι IPS (αν και φανταζομαι θα το γνωριζεις αυτο). Επισης κι εγω θα σου ελεγα καλυτερα εναν i7 κι ας μην ειναι ivy. ΠΧ 2600/2600k μετχειρισμενος; Επισης, αντι για καρτα γραφικων απο ενα σημειο και μετα επωφελεισαι περισσοτερο απο τη RAM παρα απο τη GPU. Μπορεις να παρεις μια GTX460 μεταχειρισμενη, πχ, κι αυτη εχει πολλη ιπποδυναμη απο CUDA (για να εξασφαλισεις χρηματα για αλλα πραγματα, πιο σημαντικα).

Δημοσ.

- Είπαμε οι I7 είναι καλύτεροι αλλά το benefit που παίρνεις παραπάνω για τις εν λόγω χρήσεις δεν αντικατοπτρίζουν την διαφορά στο κόστος που έχουν

- Οι 8120/8150 είναι ακριβώς το ίδιο chip μόνο που ο 2ος είναι εργοστασιακά χρονισμένος παραπάνω. Όπου θα καταφέρεις να ανεβάσεις τον έναν με αέρα θα το κάνεις και με τον άλλον. Οπότε 8120

- Για 15 ευρώ διαφορά, 1ΤΒ παραπάνω και μάλιστα από 7200 δίσκο τα αξίζει και τα παραξίζει. Προσπάθησε να τα βρεις.

- Στο "ελάχιστο σχεδόν μηδενικό gaming" που είπες στο τρώτο Post, η 650 θα σε καλύψει άνετα.

Y.Γ. Το αν η οθόνη του είναι IPS, που κολλάει πάλι αυτό στο τι HW θα πάρει?...

Δημοσ.

Ο i7 είναι σίγουρα καλύτερος. Δεν νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο η διαφορά.

Για τα 5 δεν ξέρω, αλλά τα 4.3 είναι σίγουρα.

χωρις να πειραξει ρευματα παντα εννοεις...γιατι αν πειραξει εστω και ελαχιστα το 4.5 stable εχει ανετα.

Δημοσ.

4.7 πάει άνετα. Στα 5.0 είναι και το κομμάτι...

νινο ειναι και με το κομματι ... γιατι κανενας επεξεργαστης δεν ειναι ιδιος...βλεπε τον δικο μου πχ συγκριτικα με αλλων στο overclockers.net με ιδια μητικη και ιδιες ρυθμησεις... το θεμα ειναι οτι 4.5 μονο disable @ bios κανει και αλλαζει το multi και τα εχει πιασει για πλακα...

τωρα για μενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει να τον παω πιο πανω μιας και εδω που ειναι χωρις να εχω πειραξει τιποτα απο ρευμα ειναι μια χαρα και δεν με κραταει πισω σε τιποτα...

αναμενω βοηθεια απο εναν δικο μας ανθρωπο που εκανε την εμφανιση του προχθες εδω lol

Δημοσ.

Ναι ρε το ξέρω. Απλά δεν έχω δει κομμάτι που δεν πιάνει τα 4.7 με λίγο πείραγμα και κατάλληλου BIOS ver.. Μπορεί όχι 24/7 και για temps όπως δικού μας καλοκαιριού, αλλά ότι τα βλέπουν όλοι τα βλέπουν. Από εκεί και πάνω σίγουρα είναι το κομμάτι.

Και εννοείται πως είσαι μια χαρά στα 4-4.3.

αναμενω βοηθεια απο εναν δικο μας ανθρωπο που εκανε την εμφανιση του προχθες εδω lol

Πότε ? :)

Δημοσ.

Η IPS οθονη κολλαει στο οτι αν δεν εχει μηπως θελει να κοψει budget απο το συστημα και να τσονταρει λιγα ακομα για να παρει μια. Δεν εχει πολυ νοημα να κανει γρηγορα τη δουλεια του αν δεν την κανει σωστα. Εγω παντως προτεινω να ψαχτει και στα μεταχειρισμενα μπας και παρει κατι καλυτερο γιατι για αυτο το budget το video editing ειναι βαρια δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Η IPS οθονη κολλαει στο οτι αν δεν εχει μηπως θελει να κοψει budget απο το συστημα και να τσονταρει λιγα ακομα για να παρει μια. Δεν εχει πολυ νοημα να κανει γρηγορα τη δουλεια του αν δεν την κανει σωστα. Εγω παντως προτεινω να ψαχτει και στα μεταχειρισμενα μπας και παρει κατι καλυτερο γιατι για αυτο το budget το video editing ειναι βαρια δουλεια.

Ναι σίγουρα αλλά δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω,και αυτό που κάνω είναι τελείως ερασιτεχνικό.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας,πιστεύω τέλος του μήνα να προχωρήσω στην παραγγελία της σύνθεσης αυτής!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...