paxara Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα σε όλους. Λοιπόν, guys.. έχω ένα πρόβλημα. Έχω μία Bluray ταινία που την έκανα rip στο PC με το Ripbot και το αποτέλεσμα ήταν κάμποσα GB (~10GB). Τέσπα, το πρόβλημα μου είναι ότι, θέλω να χρησιμοποιήσω το MeGUI για να την συμπιέσω κάπως. Ξέρω πως να το κάνω αυτό απλά έχω ένα πρόβλημα. Όταν ανοίγω το πρόγραμμα, στο "Audio" - "Encoder Settings", δεν μου έχει επιλογή το "Nero AAC.." στη λίστα. Οπότε και εγώ, κατέβασα το αρχείο από τη Nero για να το περάσω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω που να το βάλω για να το διαβάσει . Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό; Thanks! Υ.Γ1: Το αρχείο Nerο που κατέβασα, είναι αυτό: >http://www.nero.com/eng/downloads-nerodigital-nero-aac-codec.php Υ.Γ2: Κοίταξα και εδώ, αλλά δεν βρήκα αυτό που ήθελα. >http://www.insomnia.gr/wiki/_/video/megui-howto-r124
parsifal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Άνοιξε το συμπιεσμένο αρχείο που κατέβασες και βρες το εκτελέσιμο neroAacEnc.exe. Πρέπει να το κάνεις extract στην τοποθεσία: <ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΠΟΥ_ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ_ΤΟ_MEGUI>\tools\neroaacenc Άλλος τρόπος είναι να το κάνεις extract οπουδήποτε γουστάρεις και στα Settings του MeGUI να ορίσεις μόνος σου το σημείο όπου βρίσκεται το neroAacEnc.exe
paxara Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 ..το πρόβλημα που με τσατίζει εμένα είναι ότι, το πρώτο που λες, το δοκίμασα και δεν μου το βρίσκει πάλι . Μπορείς να με βοηθήσεις να το κάνω με τον δεύτερο τρόπο; Να το βρω δηλαδή μέσα από το MeGUI; Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση .
parsifal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Έχω παλαιότερη έκδοση του MeGUI και οι οδηγίες που έδωσα είναι λάθος. Συγγνώμη! Λοιπόν, έχει αλλάξει η τοποθεσία που πρέπει να βάλεις τον Nero encoder. Κάνε τα παρακάτω με τη σειρά: 1. Αντέγραψε το εκτελέσιμο αρχείο του encoder στον υποκατάλογο "tools\eac3to\" του MeGUI 2. Τρέξε το MeGUI, πήγαινε στο μενού Options -> Settings -> καρτέλα External Program Configuration και βάλε «τικ» στη σχετική με το NeroAacEnc επιλογή 3. Μόλις βάλεις το τικ, το πρόγραμμα θα σε ενημερώσει ότι πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση το MeGUI για να φανούν τα σχετικά προφίλ κωδικοποίησης ήχου 4. Κάνε το παραπάνω και τώρα θα πρέπει να είσαι εντάξει
paxara Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Αν είχα καπέλο θα στο έβγαζα!!!!!!!!!!!!!!! Όσα ευχαριστώ και να γράψω, λίγα θα είναι!! Παρ' όλα αυτά, χίλια ευχαριστώ, έγινε!! Καλή συνέχεια!!!
parsifal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Α, και μια απορία: Έχω μία Bluray ταινία που την έκανα rip στο PC με το Ripbot και το αποτέλεσμα ήταν κάμποσα GB (~10GB). Τέσπα, το πρόβλημα μου είναι ότι, θέλω να χρησιμοποιήσω το MeGUI για να την συμπιέσω κάπως. Γιατί εξαρχής στο RipBot264 δεν όρισες το μέγεθος που ήθελες να σου βγει η ταινία; Τώρα θα κάνεις 2 απανωτές κωδικοποιήσεις και θα χάσεις αρκετά σε ποιότητα! Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ξεκινήσεις πάλι από το πρωτότυπο Bluray και να κάνεις μια και καλή τη συμπίεση με σωστές ρυθμίσεις μεγέθους...
paxara Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Αυτό έχει ένα χρόνο περίπου που είχε γίνει, γι αυτό. Τώρα μου ήρθε η διάθεση Την άλλη φορά που θα κάνω rip ταινία, θα θυμιθώ να το αλλάξω. Thanks και πάλι! ^^
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα