Προς το περιεχόμενο

vb-excel macro help!!

alazarou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής:

Θέλω να φτιάξω μια macro εντολή για excel η οποία θα συνδέεται με μια oracle db ("mydb") με username/password και στην συνέχεια θα τρέχει ένα select query τα αποτελεσματα του οποίου θα τοποθετούνται σε ένα range κελιών π.χ. "Α2:C1000".

Έχω φτιάξει μια macro η οποία συμπεριφέρεται περίεργα για αυτό το λόγο θα ήθελα ένα άλλο τρόπο λύσης και προσέγγισης.

Προτιμώ να βρω τον κώδικα γιατί μερικά addin που κυκλοφορούν είναι για περιορισμένη χρήση και όχι ιδιαίτερα flexible.

Ευχαριστώ,

:?: Ανδρέας

Δημοσ.

Do it yourself! (Δηλαδή χωρίς macro).

Data -> Get External data -> New database query

Στο πίνακα Choose Data Source διάλεξε την βάση της Oracle (π.χ mydb*) και πάτα ΟΚ.

Σου εμφανιζει ένα παραθυρο για σύνδεση στην βάση. (Λογικά το μόνο που θα πρέπει να πληκτρολογήσεις θα είναι το password).

Αφού συνδεθείς διαλέγεις τον πίνακα που θέλεις , τα πεδία του και τα κρητήρια. Από το file του Μicrosoft query σώζεις το query στο δίσκο και κατόπιν επιλέγεις το Return data to Microsoft Excel.

Σε εμένα δουλεύει τέλεια (windowsXP pro + office 2000).

Αν παράλληλα πριν ξεκινήσεις την διαδικασία κάνεις και καταγραφή μακροεντολής δεν έχω δοκιμάσει αν δουλεύει αλλά θα το δω και θα σου πω.(Δουλεύει και η μακροεντολή)

Δημοσ.

Αυτό το έχω κάνει και είναι Ο.Κ αλλά χρειάζομαι τον κώδικα (vb) της macro για να συνδεθώ με την Oracle να δώσω το query και τα αποτελέσματα να δοθούν σε συγκεκριμένο range κελιών. Ο τρόπος με των σύνδεση και το ερώτημα στο ΜS Query εκτός του ότι δεν με βολεύει στην συγκεκριμένη εργασία καθυστερεί και παρά πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...