Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που το ξέρεις ρε rounsmith? Έχεις το κληρονομικό χάρισμά μήπως?

Της γυναίκας μου το pc, έχει Pentium dual e5700/gt240/4g ddr2/hdd/dvd-rw σε ένα chiftech 300άρι, αγορασμένο το 2006 και δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Και παιχνίδια τρέχει και όλα.

Στο κάτω-κάτω και να μην κάνει το τροφοδοτικό του, ένα oem με κανα 20άρικο over budget, το λύνει το πρόβλημα. Άλλο αυτό όμως και άλλο να του λένε, οτι πρέπει να σκάσει 500άρικο για να παίξει παιχνίδια.

Ποτέ δεν είπα να σκάσει 500άρικο . Αλλά επειδή έχουνε περάσει παρόμοια συστήματα από τα χέρια μου (celeron 775, 256mb ram , ide disk ) είχανε όλα τροφοδοτικό ένα jlc(?) και μητρική gigabyte. Εγώ πάντως δεν θα έβαζα καινούρια πράγματα σε τροφοδοτικό τόσο χρονών ... ακόμα χειρότερα σε κινέζικο τόσο χρονών.

Εγώ αν είδες του πρότεινα σε αυτά τα λεφτά να πάρει Ps3 και μια μεταχειρισμένη ddr1 να έχει το πισί σαν "facebook" machine.

Δημοσ.

Ένα τόσο παλιό τροφοδοτικό αν δεν είναι καλή μάρκα (που δεν ξέρουμε αν ισχύει) όντως υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να καεί άσχετα με το αν θα αναβαθμίσει το σύστημα του ή όχι. Όσο για το Ps3 αν είναι να σκάει 60άρικα για παιχνίδια θα του βγει στο τέλος ένα κόστος πολύ πάνω από το 500άρικο.

Δημοσ.

Δεν ανέφερε πουθενά κάτι για dvd-rw και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αλλάξει κουτί.

Το σύστημα αυτό χωρίς αυτόνομη κάρτα γραφικών έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση. Το τροφοδοτικό λογικά πρέπει να αντέξει εκτός αν είναι καμιά μάρκα "μ έκαψες".

Εγώ από το διαθέτω άντε 250ε βαριά καταλαβαίνω ότι δεν θέλει να διαθέσει 500αρι άρα πρέπει να τον βοηθήσουμε αν μπορούμε με το budget που έχει και όχι να του προτείνουμε επεξεργαστές και κάρτες των 150 και των 200 ευρώ. Επίσης από άποψη μελλοντικών αναβαθμίσεων τι συμφέρει πιο πολύ. Το socket 1155 το οποίο δεν θα υποστηρίζει τους maxwell που θα βγουν του χρόνου ή το fm2 που θα υποστηρίζει τους kaveri; Τι θα του προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Ένας ας πούμε περσινός i5 και μια hd8670 (λογικά θα είναι rebranded hd7770) ή ένας kaveri (ο οποίος όπως λέγεται θα έχει ενσωματωμένη gpu την hd7750) σε crossfire με την hd8670 που λογικά θα πλησιάζει σε επιδόσεις την hd7850;

Πρωτα απ'ολα ανεφερα οπως βλεπεις οτι μπορει και με χρηματα κοντα στο μπατζετ του να φτιαξει κατι αξιοπρεπες.. Δευτερον, δεν του προτεινα επεξεργαστη των 150, αλλα των 60 ευρο, και καρτα οχι των 200, αλλα των 115 ευρο.. Τριτον, η αναβαθμιση με i5 τριτης γενιας σε σχεση με εναν pentium dual core, ειναι κατι παραπανω απο αξιολογη και επαρκης οσον αφορα την επεξεργαστικη δυναμη, που και hasswell να μην υποστηριζει το socket 1155, αν εσυ πιστευεις οτι ενας 3570Κ θα εχει bottleneck με οποιαδηποτε single card επομενης γενιας, τοτε παω πασο.. Οσον αφορα το "διλλημα" σου μεταξυ ΦΕΤΙΝΟΥ θα πω εγω i5 + single καρτας γραφικων, ή kaveri σε cf με καποια καρτα γραφικων δεν υφισταται.. Και ο λογος ειναι πως ενας μεταχειρισμενος i5 τριτης γενιας θα πεσει κατακορυφα σε τιμη (ολοι βλεπουμε 2500Κ να πουλιουνται ευκολα στα 130-140 ευρο με την αφιξη της τριτης γενιας) που με τα "ρεστα" θα μπορεις να αγορασεις πιο αξιολογη καρτα.. Και τελος, ειμαστε εδω ολοι εχοντας την καλη διαθεση να βοηθησουμε και να πουμε τη γνωμη μας.. Κι εγω απλα τη γνωμη μου παρεθεσα..

Δημοσ.

Εγω βλέπω,οτι εμείς τζάμπα διαφωνούμε, γιατί ο άμεσα ενδιαφερόμενος την έχει κάνει απο το thread :-D

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως είμαι με τον SokinLyg. Και με την λογική του και με την σύνθεση. Και πιστεύω πως το PSU θα αντέξει. Αν μας βγάλει και μια photo από το ταμπελάκι που έχει πάνω ότι καλύτερο

Δημοσ.
Εγω βλέπω' date='οτι εμείς τζάμπα διαφωνούμε, γιατί ο άμεσα ενδιαφερόμενος την έχει κάνει απο το thread :-D[/quote']

Δεν την έκαβα φιλε μου απλα συγκρινω τιμες με ολα αυτά που προτείνουν τα παιδια και βλέπω τι με συμφέρει να αγοράσω. Τα 250 ευρω δεν τα βρίσκω κάτω γιαυτο θέλω να τα αξιοποιησω πλήρως. Οποτε ούτε 500αρικο έχω για για να δώσω ούτε ps3 θέλω να πάρω για τον λόγο που αναφεραν τα παιδια για την τιμη των παιχνιδιών.

Ευχαριστώ τα παιδια για τις πραγματικές λύσεις που πρότειναν.και μάλλον με βλέπω πολύ κοντά στην λύση του φιλου sokin.το τροφοδοτικό ειναι μάρκα που δεν ξέρω και λογικά δεν ειναι κάλο άλλά γιατί να το αλλάξω αφού μέχρι τωρα δεν έβγαλε πρόβλημά γιατί ο υπολογιστης δεν είχε τίποτα επάνω.τοσες απαιτησεις θα έχουν τα καινούργια πράγματά που θα μπουν;καλα για το κουτι δεν το συζητάω μια χαρα ειναι γιατί να το αλλάξω;και τέλος πάντων αν είχα 500 ευρω ήξερα να αγοράσω έναν καινούργιο και να πήγαινα σε ένά μαγαζί και να έλεγα βαλε επάνω οτι καλύτερο.γιαυτο εκανα την ερωτηση εδω για βοήθειά πραγματική.

Αποστολή από το IDEOS X5 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

και τέλος πάντων αν είχα 500 ευρω ήξερα να αγοράσω έναν καινούργιο και να πήγαινα σε ένά μαγαζί και να έλεγα βαλε επάνω οτι καλύτερο.

Αποστολή από το IDEOS X5 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Δεν θέλω να φανώ κακός ,ούτε μην νομίζεις ότι παίζω με τα λεφτά σου. Αλλά με 500 ευρώ ότι καλύτερο δεν το βάζεις σε πισί.

200 ευρώ είναι πολύ low Budget ,αλλά είναι σχετικά καλές οι συνθέσεις που σου πρότειναν τα παιδιά.

Μην σε παρακαλώ λες αν είχα λεφτά θα έκανα αυτό γιατί μου θυμίζεις κάποιους ανθρώπους που κλαίγονται και νομίζουνε ότι αν πάρουνε το φθηνότερο θα είναι μια χαρά.

Σου προτείναμε κάτι , και εγώ προσωπικά σου πρότεινα Ps3 γιατί με 200 ευρώ πισί αποκλειστικά για παιχνίδια δεν φτιάχνεις. Καλύτερο θα ήτανε να μαζέψεις κάποια λεφτά (γύρω στα 500-600) και να πας σε μια καλή σύνθεση που θα την ευχαριστηθεις για τα επόμενα 4-5 χρόνια (ανάλογα με την χρήση που κάνεις) από το να δώσεις 200 και σε δύο χρόνια να ξαναποστάρεις εδώ.

Αυτά είναι η γνώμη μου , αν σε θίγω πες μου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ελεγες σε κανα πλαισιο "βαλε επανω οτι καλυτερο" θα εδινες 1500 για πισι με i7 επεξεργαστη, τροφοδοτικο 500αρι lamtech και turbo-x μητρικη.. :P (Δυστυχως αυτο ειναι πραγματικη ιστορια).. Και πραγματικα φιλε μου, δεν ξερεις ποσο πολυ θα θελαμε ολοι μας να μπορουσαμε να φτιαξουμε υπολογιστη με 500 ευρο με οτι καλυτερο πανω του .. Τελοσπαντων, για να μπουμε στο "ψητο" του θεματος, στα 250 ευρο ειναι μονοδρομος η λιστα του Sokinlyg.. Οσο για το τροφοδοτικο σου, το ζητημα για μενα δεν ειναι αν θα σηκωσει καινουργιο συστημα (που κατα 99% θα το σηκωσει), αλλα το ποσο αξιοπιστο ειναι για να μην "παρει στο λαιμο του" κανενα απο τα καινουρια parts.. Οπως ειπε κι ο νινος30 πιο πανω, αν μπορεις ανεβασε μια φωτο με το ταμπελακι..

Φιλικα, Γιωργος

Δημοσ.

Οχι δεν με θίγεις αλλά το οτι καλύτερο ειναι τρόπος του λέγειν απλα για να δείξω οτι ειναι πολλά τα λεφτά για μένα. Και δεν θέλω ένά μηχάνημά να πετάει με 250 ευρω απλα σε αυτά τα λεφτα τι νομιζεται οτι θα ειναι το καλύτερο δυνατό.

Α και ξέρω οτι δεν θα εχω τα καλύτερά αποτελέσματά στα παιχνίδια με αυτά τα λεφτα άλλά από το τίποτα θα μπορώ να παίξω κατι έστω και σε χαμηλήαναλυση.

Οχι δεν με θίγεις αλλά το οτι καλύτερο ειναι τρόπος του λέγειν απλα για να δείξω οτι ειναι πολλά τα λεφτά για μένα. Και δεν θέλω ένά μηχάνημά να πετάει με 250 ευρω απλα σε αυτά τα λεφτα τι νομιζεται οτι θα ειναι το καλύτερο δυνατό.

Α και ξέρω οτι δεν θα εχω τα καλύτερά αποτελέσματά στα παιχνίδια με αυτά τα λεφτα άλλά από το τίποτα θα μπορώ να παίξω κατι έστω και σε χαμηλήαναλυση.

Δημοσ.

Βασικά επειδή δουλεύω σε μαγαζί ξέρω πώς έχει η κατάσταση. Αλλά τα μαγαζάκια της γειτονιάς δεν είναι πλαίσιο να σου πετάξουνε ότι σαβούρα έχουνε stock.

Πάντως καλό στήσιμο :)

Δημοσ.

Και απο μένα καλη συνέχεια ρε Σταύρο. Δε πιστεύω να παρεξηγήθηκες με το καλαμπούρι?

Και όταν με το καλό, μαζέψεις κανα φράγκο και θες να το ρίξεις στο pc, εδώ είναι οι "αγρυπνοι" του ελληνικού internet, για να βοηθήσουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...