Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα έναν FX 8150 και τον έχω φορέσει πάνω σε μία Gigabyte 970A-D3 και πραγματικά μου έχει φύγει το κεφάλι από το θόρυβο του fan της cpu. Δε μπορώ να κάνω τίποτα για να ελαττώσω το θόρυβο... Με το easy tune 6 που έρχεται συνοδευτικό στο cd της μητρικής, βλέπω ότι ανεβάζει τη μία 48 βαθμούς και μετά πέφτει στους 34... Και 3 δεύτερα μετά ανεβάζει πάλι στους 51 και το ανεμηστηράκι τρελαίνεται... Επίσης εκεί που λέει FAN RPM την περισσότερη ώρα είναι κολλημένο ανάμεσα στα 4.000 με 7.000! Η ψήκτρα πατάει μια χαρά στη μητρική και όλα είναι εντάξει... Το έχω ελέγξει τόσες φορές, όμως ο τρελός θόρυβος παραμένει! Μοιάζει το ανεμηστηράκι να δουλεύει στο 100%. Τι μπορεί να φταίει, ξέρει κανείς;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αν θες να μηνεις με την στοκ βαλε μια καλη παστα(arctic silver,arctic cooling,noctua),εχεις φανς στο κουτι ποσα;μπες στο bios και ρυθμισε τον προφιλ του ανεμιστηρα

Δημοσ.

Έχω άλλα 2, ένα στα 80 και ένα στα 120. Δηλαδή τι ρυθμίσεις να κάνω; Γιατί μπήκα και η μόνη ρύθμιση που είχε ενδιαφέρον για τον ανεμιστήρα ήταν να καταργήσω το fan control.

Δημοσ.

Έχω έναν ανεμιστήρα 80 πίσω και έναν 120 μπροστά. Πιστεύω φτάνουν... Πάνω δεν είναι το κουτί μου σχεδιασμένο να έχει θέσεις ανεμιστήρων. Θα μελετήσω το manual και θα προσπαθήσω να βρω το προφιλ του fan αλλά δε ξέρω και πολλά από αυτά, θα προσπαθήσω πάντως!

EDIT.

Εσύ που το διάβασες το κομμάτι του manual που μου παράθεσες, κατάλαβες τί μπορώ να κάνω ώστε να ελαττώσω το θόρυβο; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έτσι το έχω κι εγώ. Ο μπροστά μπάζει και ο πίσω βγάζει και μάλιστα δοκιμασμένο με χαρτί τουαλέτας... :-D

Μπήκα στο bios και οι στροφές της cpu είναι στις 4800 μονίμως και παίζει εκεί 10 πάνω 10 κάτω όσο είμαι στο bios. Και η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 40 βαθμοί. Πολλές δεν είναι οι στροφές;;;

Δημοσ.

πολλες ειναι...

εγω που χω ιντελ εχω 34c 1000ρπμ σε idle και load 60c 1400rpm σε load

αν εχεις συσκευη adroid κατεβασε το https://play.google....WV0ZXJmcmVlIl0. κρατα τον αριθμο οταν θα ειναι σβηστο το πσ και κρατα παλι το αριθμο οταν ο υπολογιστης θα ειναι αναμενος

μεγαλιτερος-μικροτερος αν ο αριθμος ειναι μεγαλιτερος απο 20-23(ακουγεται ελαχιστα) αμα ειναι μεγαλιτερος θελεις αλλη παστα αν δεν κανει δουλια,πας για αλλη ψυκτρα

Δημοσ.

Εχω smartphone... Παντως ναι με βλεπω για αλλη ψυκτρα. κριμα ομως γιατι και η κοπελα μου που της πηρα τον fx 6200 σημερα αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα με μενα... οι στροφες μονιμως ειναι μεταξυ 4000 με 7000 και δεν καταλαβαινω το γιατι. ηξερα οτι οι stock ψυκτρες ειναι για πεταμα αλλα οχι κι ετσι...

Δημοσ.

οντος η ψυχτρα που εχουν δεν ειναι καλη αλλα το δικο σου θεμα το εχει η μητρικη.εγω που εχω την asrock 970extreme3 δεν εχω προβλημα....

Δημοσ.

ψαξε στο bios για τα προφιλ στην σελ 48 εκει που λεει cpu smart fan mode αμα πατησεις εντερ θα σου βγαλει τα προφιλς

πριν παρεις ψυκτρα παρε παστα (ξεκινανε απο 3€)

Δημοσ.

Λοιπόν Alexander για να μην το ψάχνεις το θέμα . Θα καταλάβεις κάτι να στο πω λιανά (οτιδήποτε και να κάνεις να πειράξεις , θα φας την ζωή σου και στο τέλος θα αγοράσεις ψύκτρα).

1) Τις ψύκτρες της amd τις φτιάχνει η coolermaster( Μπορεί να λέει amd το στίκερ , αλλά αν δεις θα δεις κάπου το ανάγλυφο με χαραγμένο το coolermaster). Η συγκεκριμένη υπάρχει και σαν Aftermarket ψύκτρα και κάνει το αστρονομικό ποσό των.... 5 €. (Οι αντίστοιχες stock της Intel είναι κάπου στα 20€)

2) Ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας έχει χάλια cfm και για αυτό ανεβάζει στροφές όταν θερμαίνεται έστω και 5 βαθμούς to cpu.

Οπότε όπως κατάλαβες θα πας σε άλλο ανεμιστήρα! Είχα συμβουλευτεί τον thanos1972 για παρόμοιο πρόβλημα και μου είχε προτείνει αυτήν http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2162/Xigmatek-Gaia-SD1283-CPU-Cooler .

Και να ξέρεις κάτι ο θάνος ξέρει από φουρφούρια και τέτοιες ιστορίες με αγρίους. Οπότε πήγαινε σε αυτήν να δεις την υγειά σου.

Υ.Γ. Δεν βοηθάει αν έχεις και κανα τρύπιο κουτί τύπου Thermaltake v3/v4. Σε κλειστό κουτί δεν ακούγεται τόσο πολύ.(Έχω στήσει σε raidmax smiloon ναι μεν ακουγόταν αλλά όχι όπως στο Thermaltake v3/v4.).

Y.Γ.2 Έχω στήσει μόνο σε gigabyte Μητρικές οπότε αυτό που λέει ο Kostas.K μπορεί να είναι αλήθεια και οι Gigabyte να έχουνε πρόβλημα με αυτό το θέμα αλλά με την aftermarket παίζουνε μια χαρά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...