moukoublen Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Έκατσα και διάβασα αυτό. Και έχω μπερδευτεί λιγάκι. Θα ήθελα όποιος το γνωρίζει το θέμα να μου λύσει μερικές απορίες, αλλά να κάνουμε και μια γενικότερη συζήτηση γύρω από το νέο Windows Runtime. Λοιπόν αρχικά αυτό που κατάλαβα είναι οτι είναι ένα runtime system το οποίο (και δικαίως) το χτίσανε και για x86 και για x86_64 και για ARM και γενικότερα cross-platform. Ωραία. Για να είναι οι εφαρμογές που αφορούν αυτό μεταφέρσιμες σε όλες τις πλατφόρμες. Ερώτηση. Μα το .NET αυτό δε φιλοδοξούσε να κάνει; Για αυτό δεν έκατσε και έφτιαξε runtime - managed περιβάλλον μέσα στο λειτουργικό της; Έπειτα λέει, WinRT is essentially a COM-based API, although relying on an enhanced COM. Because of its COM-like basis, WinRT allows interfacing from multiple languages, just as COM does, but it's essentially an unmanaged, native API. Και ξανά. Άρχισε τη φυγή σιγά-σιγά από το COM προς το .NET για να ξαναγυρίσει στο COM; (Μπορεί να μου διαφεύγουν πράγματα, δε ξέρω. Πάντως το .NET από μόνο του δεν έκανε χρήση COM έτσι δεν είναι Classes that are compiled to target the WinRT are called WinRT components. They are classes that can be written in any supported language and for any supported platform. The key is the metadata. This metadata makes it possible to interface with the component from any other WinRT language. The runtime requires WinRT components that are built with .NET Framework to use the defined interface types or .NET type interfaces, which automatically map to the first named. Inheritance is as yet not supported in managed WinRT components, except for XAML classes. Μπορείς να φτιάχνεις δηλαδή WinRT components απο .ΝΕΤ και τελικά τι έχεις; Μόνο metadata; CLI code; Τι; .NET The .NET Framework and the Common Language Runtime (CLR) are integrated into the WinRT as a subplatform. It also has influenced and set the standards for the ecosystem through the metadata format and libraries. The CLR provides services like JIT-compilation code and garbage collection. WinRT applications using .NET languages use the new Windows Runtime XAML Framework, and are primarily written in C#, VB.NET and Oxygene (and for the first time for XAML with native code using C++/CX). Although not yet officially supported, programs can also be written in other .NET languages. ... Γενικότερα. Τι γίνεται λοιπόν με το .NET. Περίμενα οτι το .ΝΕΤ πάει να παίξει αυτό το ρόλο. Να είναι ο βασικός της "πυρήνας" ώστε η εφαρμογές να είναι ανεξάρτητες πλατφόρμας και να μπορεί να υλοποιεί το .NET σε όποια πλατφόρμα θέλει. Είχα καταλάβει λάθος ή άλλαξε κάτι; Πήγε και έφτιαξε από την αρχή ένα περιβάλλον; Και ταυτόχρονα όμως βγάζει και .NET 4.5 Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.
παπι Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δεν υπαρχει φυγει απο COM. Πανε ολα στο COM. Ολη η ιστορια εχει να κανει με το "upgrade" του COM. ΥΓ: Επιτελους δηλαδη...
Directx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Ρίξε μια ματιά εδώ, λέει με πολύ απλά λόγια τι είναι και τι προσφέρει το WinRT. 1
stergi17 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μιας και το thread λέει γενική συζήτηση, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πάνω σε μία εφαρμογή που θέλω να αναπτύξω στα windows 8 με την χρήση C#. Ποιος είναι ο καλύτερος/ευκολότερος τρόπος για καταχώρηση πολλαπλών στοιχείων (π.χ persons, employees) σε μία εφαρμογή? Η χρήση μιας υπηρεσίας cloud database (Azure) Tοπική βάση (SQLite) Xρήση τοπικών αρχείων XML Data Binding
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα