Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους!

Λοιπον σπουδαζω στο εξωτερικο (Βουλγαρια) και με την καινουργια συνδεση ιντερνετ μου εφεραν και ενα ρουτερ Thomson tg789n. Oταν ηρθε ο τεχνικος στο σπιτι συνδεσε κατι καλωδια κατω στην πολυκατοικια και μετα στο διαμερισμα μου συνδεσε κανονικα το ρουτερ με ethernet και μολις ανοιξε τον browser ανοιξε αυτοματα μια σελιδα στην οποια εβαλε ενα δεκαψηφιο κωδικο..κατι σαν registration. Μετα ανοιξε το cmd εκανε κατι ping για κανα 10λεπτο στην διευθυνση 8.8.8.8 (γιατι; )και μετα ειχα κανονικα ιντερνετ.

Ωστοσο εγω επειδη το Thomson ειναι τεραστιο ηθελα να βαλω το παλιο μου ρουτερ ενα level-one .Μολις λοιπον το αλλαξα τιποτα απο ιντερνετ. Ξαναβαζω το thomson και παλι τιποτα ακομα και μετα απο restart-reset. Μαλιστα τωρα ζηταει στο interface του ρουτερ username και password για PPoE συνδεση ενω οταν ειχε ερθει ο τεχνικος δεν εβαλε τιποτα τετοιο...ουτε στο συμβολαιο μου εχει username-password!

Aπο οτι εχω καταλαβει ειναι cable συνδεση (σταθερο τηλ δεν εχω). Το interface του Thomspon ειναι μαλλον πειραγμενο απο την εταιρεια γιατι δεν μου βγαζει επιλογες για τι τυπο wan θελω παρα μονο εχει PPoE..εκτος και αν δεν το ειδα...Εχω παρει τηλ στην εξυπηρετηση πελατων και μου λενε οτι θα το κοιταξουν... ακρη μεχρι τωρα δεν βρηκα.Μπορω να σεταρω την γραμμη μου βαζοντας το level-one router και αν ναι τι ρυθμισεις να δωσω; Μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως να ζητησω απο την εταιρεια; Μηπως μπορω να στρωσω τα πραγματα μονος μου με ping οπως εκανε ο τεχνικος;

Δημοσ.

το Ping μαλλον το εκανε για να δει οτι η γραμμη παιζει οκ οχι για αλλο λογο.να δει δηλαδη αμα χανει πακετα η τιποτα τετοιο.στην πολυκατοικια εκανε απλα την μεικτονομιση οπως γινεται και εδω.γενικα οταν βλεπεις Thomson να υποθετεις παντα οτι εχουν custom firmware πανω.το 789 βλεπω οτι ειναι vdsl ρουτερ.οχι adsl Οποτε το παλιο το δικο σου δεν θα πρεπει καν να συγχρονιζει.αν θες κανε Hard reset to thomson μπας και αλλαξει κατι.βεβαια ισως χρειαστει παλι το Registration code.μπορει απλα να μην εχουν username/password και απλα να μπαινει απευθειας με pppoe/llc μολις συνδεθει.και λογικα επισης δεν παιζουν με vpi 8 vci 35 οπως στην ελλαδα.για να δεις αλλες επιλογες στο Thomson πρεπει να τρεξεις τον wizard αλλιως βλεπεις μονο να βαλεις Username/password Για pppoe/llc

τωρα απο την εταιρεια αν δεν εχει username/password ισως θελει το activation.δενεχω πετυχει thomson με activation.μπορει το activation να μην ηταν στο thomson αλλα σε καποια σελιδα στο ιντερνετ.τι να σου πω.αλλιως μπες στο Thomson πηγαινε broadband connection /internet services μετα και πατα connect Με τυχαια Username/password Η οτι μπορει να γραφει εκει.

Δημοσ.

Nαι ευχαριστω για την απαντηση. Αυτον τον 10ψηφιο κωδικο δεν τον εβαλε στο thomson ..τον εβαλε στον browser ετσι ωστε να γινει το registration με την εταιρεια.Το firmware ειναι τοσο κουτσουρεμενο που δεν μπορω να τρεξω τον wizard και επισης δεν εχω βρει επιλoγη για firmaware update. Υπαρχει καποιος τροπος να του βαλω το official firmaware; To συγκεκριμενο μοντελο δεν το ξερω καθολου εχω μονο δουλεψει με τα tg 585. Eιναι τοσο καλο οσο παρουσιαζεται;

Δημοσ.

Nαι ευχαριστω για την απαντηση. Αυτον τον 10ψηφιο κωδικο δεν τον εβαλε στο thomson ..τον εβαλε στον browser ετσι ωστε να γινει το registration με την εταιρεια.Το firmware ειναι τοσο κουτσουρεμενο που δεν μπορω να τρεξω τον wizard και επισης δεν εχω βρει επιλoγη για firmaware update. Υπαρχει καποιος τροπος να του βαλω το official firmaware; To συγκεκριμενο μοντελο δεν το ξερω καθολου εχω μονο δουλεψει με τα tg 585. Eιναι τοσο καλο οσο παρουσιαζεται;

α.αρα το activation εχει γινει και μαλλονδεν υπαρχει Username Και Password και απλα βαζεις οτι να νε και παιζει εκτος αν αυτος ειχε βαλει κατι απο πριν.βεβαια αν μπεις στο ρουτερ μπορεις να κανεις disconnect και να δεις τι στοιχεια εχει βαλει(το Username Θα φαινεται μονο).σε ολα τα Thomson ακομα και στα official δεν υπαρχει firmware update γιατι απλα δεν γινεται απο το μενου και γινεται με utility.επισης ο wizard ειναι μπερδεμα διοτι οταν παιζεις Pppoe/llc ειναι ηδη ρυθμισμενο ετσι οποτε οwizard ειναι αχρηστος.απλα πας στο ρουτερ μεσα στο broadband connection μετα internet services και βαζεις Username/password και πατας connect.λογικα επειδη δεν νομιζω να εχεις admin right το firmware θα ειναι δυσκολο να το αλλαξεις και δεν το προτεινω διοτι αν δεν ξερεις τι ρυθμισεις εχουν βαλει μετα μπορει να μην παιζει.λογικα πρεπει να εχει ιδιο μενου με το 585.ενα που ειχα δει για vdsl δεν θυμαμαι αν ηταν αυτο η αλλο πραγματι ειχε το ιδιο μενου .ηταν και εκεινο μεγαλο και ορθιο.τα thomson εχουν το καλο οτι ειναι Rock stable και η Thomson δεν βγαζει Official firmware για το κοινο αλλα οσα εχουνβρεθει ειναι απο εδω και απο εκει.συνηθως φτιαχνει custom firmwares για αυτο σε συνδυασμο με την σταθεροτητα πουλαει πολυ.λογικα τις βασικες λειτουργιες port forward dyndns κτλ πρεπει να τα εχεις οκ.συνηθως κοβουν wizard και voice.

Δημοσ.

Μαλιστα. Τελικα δεν καταφερα να σεταρω το παλιο μου ρουτερ ωστοσο το καινουργιο thomson παιζει κανονικα ομως. Παρολα αυτα ενω εχω προγραμμα 50Mbps download και 33 Μbps upload πιανω κανονικα το upload ωστοσο το download μου περιοριζεται στα 16Mbps.Επειδη δεν ειναι ADSL δεν εχω στοιχεια γραμμης να σου δειξω, μηπως ξερεις τι μπορει να κοβει την ταχυτητα μου. Με την προηγουμενη συνδεση που ειχα επιανα κανονικα 30 Mbps (oσα διαφηιζονταν στο προγραμμα) οποτε δεν φανταζομαι να ειναι προβλημα δικτυου

Δημοσ.

Μαλιστα. Τελικα δεν καταφερα να σεταρω το παλιο μου ρουτερ ωστοσο το καινουργιο thomson παιζει κανονικα ομως. Παρολα αυτα ενω εχω προγραμμα 50Mbps download και 33 Μbps upload πιανω κανονικα το upload ωστοσο το download μου περιοριζεται στα 16Mbps.Επειδη δεν ειναι ADSL δεν εχω στοιχεια γραμμης να σου δειξω, μηπως ξερεις τι μπορει να κοβει την ταχυτητα μου. Με την προηγουμενη συνδεση που ειχα επιανα κανονικα 30 Mbps (oσα διαφηιζονταν στο προγραμμα) οποτε δεν φανταζομαι να ειναι προβλημα δικτυου

το παλιο ρουτερ αφου ειναι adsl δεν θα παιξει σε vdsl.μεσα απο το ρουτερ πρεπει να βλεπεις καπου τα στατιστικα της γραμμης και ποσο συγχρονιζει.192.168.1.254 λογικα και μετα broadband connection και dsl connection και μετα πανω δεξια details>γιατι ειναι παραξενο να εχεις 33 Up και να εχεις 16 down.αμα γινεται αυτο μπορει να ειναι χιλια δυο.κατι λαθος σε καλωδιωση η καποιο λαθος Profile απο την εταιρεια η θεμα χαλκου κτλ.για δες τα χαρακτηριστικα καταρχην.ελπιζω το ρουτερ να σε αφηνει να τα δεις.τα 16 Mbit τα ειδες με καποιο speedtest??
Δημοσ.

Mετα απο πολυ κοπο ηρθε ο τεχνικος στο σπιτι εκανε κατι μετρησεις και αλλαξε το καλωδιο ethernet.Τωρα πιανω κανονικα τις ταχυτητες αλλα εχω πολλα disconnect και με πεταει ξανα στη σελιδα για το registration( μου βγαζει αυτο το μηνυμα : Unregistered device . Please enter the 10 digit registration pin code

10 digit PIN

IP address:10.6.77.215

...αν το κανω restart και περιμενω κανα δεκαλεπτο επανερχεται αλλα μονο για λιγη ωρα και μετα παλι τα ιδια To level one router μου δεν νομιζω οτι ηταν adsl απο πισω εχει μονο υποδοχες για wan, lan http://www.speedguid...less-router-870 . Oσο για το thomson το εχουν πειραξει τοσο που οταν παω broadband connection εχει μετα internet services και μετα μου εχει αυτα(συνυμενη φωτο) χωρις ωστοσο να μπορω να clickaρω πανω τους για να δω περισσοτερα στοιχεια. Μπορεις να μου εξηγησεις τι ειναι αυτα τα διαφορετικα ονοματα στις υπηρεσιες και γιατι εχω δυο ip;

post-209468-0-16844200-1351086726_thumb.png

Δημοσ.

αλλαγη το ethernet?που κολλαει αυτο?πολυ παραξενα.τωρα για το registration δεν ξερω θα σε γελασω αφου δεν εχω πετυχει τετοια υπηρεσια με registration με εξαιρεση το tooway το δορυφορικο που απλα κανεις ενα register μεσα απο το ρουτερ και οχι σε καποια σελιδα.

αν το level one εχει wan τοτε ειναι σκετο ρουτερ οποτε δεν λεει κατι.εσυ θες vdsl ρουτερ αφου λες οτι σου δινουν vdsl υπηρεσια εκει.εκτος αν το thomson που σου εχουν δωσει το χρησιμοποιουν σαν ρουτερ και οχι σαν vdsl modem.αυτο για να το καταλαβεις πρεπει να μας πεις τι εχουν συνδεσει πισω στο ρουτερ και σε ποιες υποδοχες.

αν και τωρα που κοιταω την φωτογραφια ναι δεν παιζεις vdsl αλλα παιζεις σαν ethernet.γιατι γραφει link status connected

και απο κατω ethernet αρα παιζεις με την Wan.μαλλον παιρνεις δυο Ip μια για το ιντερνετ και μια για το voip οσο μπορω να το καταλαβω.τοτε ναι θεωρητικα ισως να μπορουσε να παιξει και το level one αλλα δεν ξερω τι ρυθμισεις μπορει να χρειαστει για να παιξει.δεν ξερω ακριβως πως παιζουν αυτοι.ναι μεν παιζουν με wan connection αλλα δεν ξερω αν σου δινουν αυτοι καποιες Ip η αν τα παιρνει ολα αυτοματα απο καποιον dhcp.τωρα νομιζω μου ειχες πει οτι τηλεφωνο δεν εχεις οποτε η Ip στο voip μαλλον ειναι για αν θελησεις να βαλεις τηλεφωνο.λιγο preconfigured.επισης του voip ειναι Fake Ip για αυτο ξεκιναει απο 10. ειναι η δεκαρα ip που λεμε του voip.το ιδιο γινετια και στην forthnet οταν δινει voip>παιρνεις μια ip κανονικα και μια δεκαρα για το voip.

dekara επειδη ξεκιναει απο 10. ειναι διαφορετικο vpi vci συνηθως.ελλαδα αντι για 8/35 ειναι 8/36 το voip.

τωρα για το registration δεν ξερω οπως επισης χλωμο το κοβω να καταφερεις να σεταρεις το level one ασε που δεν βρισκω και λογο.το Thomson μια χαρα θα παιξει.ethernet παιζεις οποτε δεν εχεις θεμα ασταθειας συγχρονισμου κτλ

Δημοσ.

Οκ poulinos ευχαριστω για τις πληροφοριες για ακομη μια φορα (καθως με εχεις βοηθησει και σε αλλα θεματα περι δικτυων).

Η συνδεση μου ειναι μονο με ethernet γιατι απο τον τοιχο βγαινει καλωδιο ethernet το οποιο συνδεεται κατευθειαν στην wan port του ρουτερ και τιποτα αλλο εκτος φυσικα απο το καλωδιο για το ρευμα. Απ' οτι εxω καταλαβει παιρνει ip απο dhcp γιατι δεν θυμαμαι ο τεχνικος να εβαλε καποιες καρφωτες ip στο ρουτερ. Και στο παλιο το level one μαλλον αδυνατον να το σεταρω γιατι οποιον τυπο συνδεσης και να επιλεξω μου ζητα ειτε username και password ειτε ltp_server name ειτε static ip κτλπ τα οποια δεν μπορω να τα αφησω κενα. Τεσπα το μονο προβλημα που εχω τωρα ειναι οτι τρωω disconnect και μου πεταει την σελιδα οπου ζητα τον 10φηφιο πιν για να κανει register device. Η συνδεση επανερχεται μετα απο restart και αναμονη για κανα δεκαλεπτο αλλα μετα απο καμια ωρα ας πουμε η συνδεση ειναι παλι down παρολου που στο broadband connection βλεπω οτι εχει παρει κανονικα ip.

Δημοσ.

α.για το θεμα με το registration μιλας με την εταιρεια.δεν νοειται να τρως disconnect σε συνδεση η οποια ειναι ethernet.επισης αν σεταρεις το level one να παιξει με την wan πρεπει να σου εχει και επιλογη λογικα να μην βαλεις Username/password και απλα να παιξει να παρει ιντερνετ απο dhcp.εξαρτατε το ρουτερ τωρα.δηλαδη καποια εχουν static καποια εχουν Pppoe καποια dynamic Κοινως απο dhcp να παρουν.θα μπορουσες να παιξεις και σαν static αλλα ισως να ειναι λιγο ιστορια να δεις τι Ip σου δινουν και αν ειναι static που λογικα παιζει να ειναι.ναι δεν στεκει να βλεπεις την συνδεση down.εισαι με ethernet δεν υπαρχει down state δηλαδη αποσυνδεση εκτος αν καποιος βγαλει το καλωδιο.οποτε μιλα μαζι τους γιατι δεν στεκει απλα και ουτε θα λυσει το προβλημα το level one πιθανοτατα.ισως κατι να γινεται παλι με το καλωδιο.

ναι μου το ειπες οτι βγαινει απο τον τοιχο αλλα πιστευα οτι απλα θα ηταν vdsl.δεν ξερω για ποιο λογο δινουν vdsl cpe για να παιξει με την wan.και το 50/30 που μου ειπες ειναι vdsl ταχυτητες οποτε θεωρησα οτι θα ειναι vdsl και οχι ethernet.Μαλλον παιζουν αυτοι με οπτικη ινα σε καποιο switch και μετα το γυρνανε σε ethernet γα τους clients

μπορει πραγματι να μην παιζει dhcp εκτος αν οταν μπαινει πανω παιρνει αυτοματα το config.το κανουν το Thomson αυτα με custom firmware.οποτε εκει ισως να μην παιξει το Level one

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...