Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω την Visual Basic 6 σε Windows 7 χωρίς βέβαια να δημιουργηθούν περίεργα προβλήματα στον υπολογιστή και να είναι λειτουργική.

Η αν δεν γίνετε τι προτείνεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα γίνεται σε windows 7 32bit. Το έχω δει, δηλαδή. Αλλά την είδα κατευθείαν εγκατεστημένη οπότε δε ξέρω μήπως έγινε τίποτα ιδιαίτερο για να μπει. Και δεν ξέρω τι γίνεται σε 7 64bit.

Πάντως. Η πρόταση μου.

Αν δεν είναι απολύτως αναγκαία, βάλτη σε ένα virtual machine με windows XP. Και τα XP και το studio 6 είναι πανάλαφρα οπότε θα παίζει για πλάκα.

Εγώ έτσι έχω κάνει. Έχω ένα vm στην άκρη με XP + VS6 ( + Sql server 2000) για χάρη ενός παλιού project που συντηρώ μια στο τόσο (3GB όλο το vm. Αστεία χωρητικότητα).

Δουλεύεις εντελώς άνετα με το vm ειδικά αμα το κάνεις και full screen. Ούτε που καταλαβαίνεις διαφορά.

Αν όμως είναι απολύτως αναγκαία, βάλε windows XP και άσε τα 7. Μιλάμε για πλατφόρμα πολλών ετών πίσω.

Ήδη για τα windows XP είναι παλιά πλατφόρμα. Πόσο μάλλον για τα 7.

Κοινώς μην "λερώσεις" τα windows 7 με αρχαιολογίες.

EDIT Σημείωση

Η Visual Basic 6 βγήκε το 1998!!!

Και έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από το 2008!!!

Απλά για λόγους πίσω συμβατότητας και επειδή είχε τεράστια εγκατεστημένη βάση το runtime της υποστηρίζεται ακόμα και στα 7 (τρέχουν δηλαδή η εφαρμογές που έχουν φτιαχτεί με VB6 στα 7. Για τα 8 δε ξέρω πάντως σίγουρα όπου να ´ναι μάλλον θα πάψει και αυτό).

Επεξ/σία από moukoublen
  • Like 1
Δημοσ.

Όταν λες oracle ενοείς το Virtual Box?

Προσωπικά έχω το VMWare Player που είναι δωρεάν και το χρησιμοποιώ 6 χρόνια τώρα (πάντα την κάθε φορά τελευταία έκδοση).

Μνήμη χρειάζεσαι λίγη παραπάνω αν θες να σηκώσεις VM αλλα όχι τρελά πράγματα.

Αν έχεις 2GB δίνεις 512MB με 1GB για το vm μες τα XP και είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Ναι. Καλό είναι αλλά δεν έχω εμπειρία όπως είπα, από αυτό.

Αν πας στη λύση του vm μπορείς να δοκιμάσεις και το VmWare Player.

Η βάλε dual boot με XP. Η βρες ένα παλιό pc για να βάλεις XP.

Ή τέλος πάντων σαν έσχατη μόνο λύση βάλτη στα 7 (γνώμη μου πάντα).

Πάντως σε PC με 2GB μνήμη που έχω δουλέψει vm (στο οποίο έδωσα λίγο κάτω απο 1GB μνήμη) πήγαινε αρκετά καλά Όχι σφαίρα. Αλλά καλά.

Δημοσ.

Μια χαρά λειτουργεί σε 32 όπως και σε 64bit.

Η λύση που του προτείνετε με τα ΧΡ ενδέχεται να μην τον καλύψει 100% επειδή μπορεί να θέλει να κάνει debugging την εφαρμογή του στα 7 (π.χ. την τελειώνει και την δοκιμάζει στα ΧΡ αλλά στα 7 "κάτι δεν πάει καλά" οπότε το debugging δεν το γλυτώνει) ή να θέλει να δει αν η εφαρμογή του τρέχει κανονικά σε 64bit.

Τα Windows 8 θα έχουν προεγκατεστημένα τα runtimes της VB6 (επειδή παραμένει δημοφιλής μέχρι και σήμερα η 6) οπότε μέχρι τα επόμενα Windows μην αγχώνεσαι.

Δημοσ.

Η λύση που του προτείνετε με τα ΧΡ ενδέχεται να μην τον καλύψει 100% επειδή μπορεί να θέλει να κάνει debugging την εφαρμογή του στα 7 (π.χ. την τελειώνει και την δοκιμάζει στα ΧΡ αλλά στα 7 "κάτι δεν πάει καλά" οπότε το debugging δεν το γλυτώνει) ή να θέλει να δει αν η εφαρμογή του τρέχει κανονικά σε 64bit.

Μα τι αλλάζει; Το runtime είναι το ίδιο. Δεν νομίζω οτι είναι πιθανό να του βγάλει "πρόβλημα" ένας τυχαίος κώδικας συγκεκριμένα στα 7 και να τρέχει εντάξει στα XP. Και αν το κάνει αυτό μάλλον το πρόβλημα θα είναι βαθύτερο και όχι κάτι που θα δει μέσα από το debug.

Σεβαστή κάθε άποψη.

Προσωπικώς εμμένω στη δική μου, να μην "μπουρδουκλώσει" τα 7 με αρχαιότητες.

Αμέσως-αμέσως θυμάμαι ότι η εγκατάσταση του VS6 περνάει και ένα πραγματικά πανάρχαιο jre αν δε κάνω λάθος. Μαζί με ότι άλλο πανάρχαιο component μπορεί να περάσει. Γιατί να γίνει αυτό το συνονθύλευμα.

Δημοσ.

Γνώμη μου, ακολούθησε την λύση του VM, προ καιρού χρειάστηκε να εγκαταστήσω κάποια πανάρχαια εργαλεία ανάπτυξης για 16bit κώδικα, με την βοήθεια του Virtual PC έστησα ένα ωραιότατο MS-DOS 6.22 & MS-Windows 3.11 VM, εγκατέστησα εκεί τις αρχαιολογίες μου (Turbo C++ 4.5 16bit) έγραψα το πρόγραμμα που έπρεπε και όλα καλά. Ούτε ανησυχία για το εάν θα δούλευε η Turbo C++ 4.5 σωστά στα XP μου, ούτε ανησυχία για τυχόν ασυμβατότητες των WoW κλπ. Όλα πήγαν πρίμα (και μου έμεινε το VM για μελλοντική χρήση - μόλις 88MB!).

Δημοσ.

Μα τι αλλάζει; Το runtime είναι το ίδιο. Δεν νομίζω οτι είναι πιθανό να του βγάλει "πρόβλημα" ένας τυχαίος κώδικας συγκεκριμένα στα 7 και να τρέχει εντάξει στα XP. Και αν το κάνει αυτό μάλλον το πρόβλημα θα είναι βαθύτερο και όχι κάτι που θα δει μέσα από το debug.

Δεν αναφέρομαι σε custom κώδικα που μπορεί να γράψει (π.χ. κάποια function) αλλά αλλά αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί τίποτα ψαγμένα API χρειάζεται να δοκιμαστεί και στα 7. Ή όπως ανέφερα το παράδειγμα με τα 64bit στα οποία οι 64bit εφαρμογές γράφουν σε διαφορετικό path απ' ότι οι 32bit. Θα φτιάχνει κάθε φορά .exe και θα το μπουκώνει με message boxes για να δει τι φταίει; Όσο να 'ναι βολεύει το debugging.

Προσωπικά από τα Vista ακόμη μέχρι και σήμερα δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα με την VB6 και το σύστημα είτε αυτό ήταν 32 είτε 64bit, όλα δουλεύουν ρολόι.

Δημοσ.

Υπερβολες.. Τα everest ενα απλο παραδειγμα οι υπολογιστες τους με vb6 ειναι το προγραμμα που εχουν για παραγγελειες και στο bbc εχουν καποια software σε vb6. Στα 7 μια χαρα παιζει οταν το ειχα δοκιμασει.Γιατι να σηκωσει virtual machine να του φαει τοση μνημη και χωρο (αν εχεις μικρο ssd ειναι πολυτιμος) .

Δημοσ.

Γνώμη μου, ακολούθησε την λύση του VM, προ καιρού χρειάστηκε να εγκαταστήσω κάποια πανάρχαια εργαλεία ανάπτυξης για 16bit κώδικα, με την βοήθεια του Virtual PC έστησα ένα ωραιότατο MS-DOS 6.22 & MS-Windows 3.11 VM, εγκατέστησα εκεί τις αρχαιολογίες μου (Turbo C++ 4.5 16bit) έγραψα το πρόγραμμα που έπρεπε και όλα καλά. Ούτε ανησυχία για το εάν θα δούλευε η Turbo C++ 4.5 σωστά στα XP μου, ούτε ανησυχία για τυχόν ασυμβατότητες των WoW κλπ. Όλα πήγαν πρίμα (και μου έμεινε το VM για μελλοντική χρήση - μόλις 88MB!).

Αναρωτιεμαι τι να ειναι αυτο που σε αναγκασε να εγκαταστησεις ολες αυτες τις αρχαιολογιες και μετα να γραψεις το προγραμμα (???) που επρεπε.

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι σε custom κώδικα που μπορεί να γράψει (π.χ. κάποια function) αλλά αλλά αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί τίποτα ψαγμένα API χρειάζεται να δοκιμαστεί και στα 7. Ή όπως ανέφερα το παράδειγμα με τα 64bit στα οποία οι 64bit εφαρμογές γράφουν σε διαφορετικό path απ' ότι οι 32bit. Θα φτιάχνει κάθε φορά .exe και θα το μπουκώνει με message boxes για να δει τι φταίει; Όσο να 'ναι βολεύει το debugging.

Προσωπικά από τα Vista ακόμη μέχρι και σήμερα δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα με την VB6 και το σύστημα είτε αυτό ήταν 32 είτε 64bit, όλα δουλεύουν ρολόι.

Δηλαδη για να καταλάβω, εχεις εγκαταστήσει την 6 σε win7?

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι τι να ειναι αυτο που σε αναγκασε να εγκαταστησεις ολες αυτες τις αρχαιολογιες και μετα να γραψεις το προγραμμα (???) που επρεπε.

Μια μικρή αλλά ουσιαστική αδυναμία του NTVDM. . .αλλά αυτό είναι μια άλλη πολύ μεγάλη ιστορία, που ίσως κάποια στιγμή διηγηθώ σε ανάλογο θέμα.. το συμπέρασμα είναι ότι το VM αποδείχθηκε σωτήριο ;)

Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλάβω, εχεις εγκαταστήσει την 6 σε win7?

Ναι. 32 και 64bit. Αυτή τη στιγμή την έχω εγκατεστημένη σε Win7 EN x64 και παίζει μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...