Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω έναν εξωτερικό δίσκο WD My Passport Essential 250 GB USB 2.0, ο οποίος μέσα έχει τον WD2500BEVT. Σήμερα αγόρασα αυτή τη θήκη: http://www.e-shop.gr...l?id=PER.807108. Πριν τον βάλω στη νέα θήκη έτρεξα το CrystalDiskMark:

wrkd1.jpg

Αφού τον έβαλα στη νέα θήκη έτρεξα πάλι το CrystalDiskMark:

7zrvx.jpg

Με τη νέα θήκη που είναι USB3 δεν θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερες οι ταχύτητες? Η μητρική μου είναι η Asrock G41MH/USB3, τον εξωτερικό τον σύνδεσα στην usb3 θύρα, οι usb3 drivers είναι περασμένοι. Έχει σημασία το ότι ο εξωτερικός είναι σε FAT32? Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΛΑΘΟΣ!

Αναμενομενο ειναι αυτο που βλεπεις.

Η ταχυτητα που υποστηριζει η συνδεση usb 2.0(εως 60ΜΒ/s) ειναι ηδη αρκετη ωστε να υποστηριξει πληρως την ταχυτητα του σκληρου σου (30-35MB/s).

Θα εβλεπες διαφορα με την καινουργια θηκη usb 3.0 εαν ο σκληρος σου ειχε ταχυτητα μεγαλυτερη της μεγιστης υποστηριζομενης απο την συνδεση usb 2.0 (60MB/s).

Επεξ/σία από anrim27
  • Moderators
Δημοσ.

Η ταχυτητα που υποστηριζει η συνδεση usb 2.0(εως 60ΜΒ/s) ειναι ηδη αρκετη ωστε να υποστηριξει πληρως την ταχυτητα του σκληρου σου (30-35MB/s).

Τσου, η USB 2.0 μαξάρει πρακτικα ακριβως εκει, στα 35MB/s.

Μεχρι και στη wikipedia το αναφερουν:

USB 2.0: Released in April 2000. Added higher maximum signaling rate of 480 Mbit/s (effective throughput up to 35 MB/s)

@TS: Μηπως υπαρχει καποια σχετικη ρυθμιση στο BIOS?

• Super Moderators
Δημοσ.

σε ποιο σύμπαν το usb2.0 πιάνει πάνω από 35MB/sec?

ο HDD δεν είναι τόσο αργός, ακόμα κι ο 160GB 5400rpm 2.5" WD Scorpio Blue που έχω πιάνει 40+MB/sec...

κάτι μου λέει ότι ο controller δεν είναι κάτι της προκοπής, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...

Δημοσ.

@anrim27: Ο δίσκος είναι αυτός και σαφώς έχει μεγαλύτερες ταχύτητες απ το usb2, seq read/write >60MB/s.

Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, δε μπορώ να καταλάβω. Είναι σα να συνδέεται σε usb2. Ίσως κάτι με τη θήκη; Τι να πω. Η μόνη σχετική ρύθμιση που είδα στο bios ήταν για την ενεργοποίηση του usb3 controller.

Δημοσ.

τοσο λαθος ειμαι ε...?sorry μη βαρατε

θεωρητικα ομως δεν ειναι η ταχυτητα του usb 2,0 εως 480Mbps?για αυτο το ειπα το 60...

Δηλαδη επρεπε να δει μεγαλυτερη ταχυτητα ο TS με το usb 3.0?

• Super Moderators
Δημοσ.

θεωρητικά, όχι πρακτικά...

ναι έπρεπε να είναι παραπάνω...

μου φαίνεται πάντως αρκετά παράξενο μια μητρική με G41 chipset να έχει usb3.0, για αυτό ανέφερα πιο πάνω ότι ο controller παίζει να είναι της πλάκας...

Δημοσ.

Και κάτι άλλο που ξέχασα, με το παλιό(USB2) κουτί δοκίμασα να γράψω 25 αρχεία .avi συνολικού μεγέθους 8,52GB και μου πήρε 5,5 λεπτά. Το έκανα δοκίμασα ξανά με το νέο κουτί και μου πήρε 15 δεύτερα περισσότερο!

Θα το κοιτάξω, αν και δεν ξέρω τι ακριβώς να ψάξω.

μου φαίνεται πάντως αρκετά παράξενο μια μητρική με G41 chipset να έχει usb3.0, για αυτό ανέφερα πιο πάνω ότι ο controller παίζει να είναι της πλάκας...

Και η gigabyte έχει 3 μοντέλα με G41 και USB3:

http://www.gigabyte.com/microsite/102/data/mb-usb3-models.htm#G41

• Super Moderators
Δημοσ.

αν έχεις κάποιο γνωστό με usb3.0 laptop/desktop σε πιο πρόσφατο hardware testαρε τον δίσκο σου εκεί...

Δημοσ.

Αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά δυστυχώς δεν έχω κανέναν.

Και κάτι άλλο που δεν θεώρησα σημαντικό να το αναφέρω, εδώ και λίγο καιρό ο υπολογιστής δεν αναγνώριζε ούτε τον σκληρό ούτε κανένα από τα 2 memory stick που έχω μόλις τα συνδέω. Για να αναγνωρίσει οτιδήποτε από αυτά πρώτα συνδέω κανονικά το σκληρό η το στικάκι, και αφού κάνω επανεκκίνηση τα βλέπει κανονικά.

Δημοσ.

Μόλις το έψαξα, η μοναδικές σχετικές ρυθμίσεις στο bios που βρήκα είναι η "enable/disable USB3" και η "enable/disable USB3 controller". Και φυσικά ήταν enable και οι 2.

Υπάρχει τρόπος να μπορέσω να δω μέσα από τα windows αν όντως έχει συνδεθεί ο εξωτερικός σκληρός σε USB3 mode? Η ακόμα και το αν η θήκη μου όντως υποστηρίζει USB3? Το λειτουργικό μου είναι windows 7 ultimate 32.

Επίσης στις μετρήσεις μου κάνω με το crystal στον εξωτερικό δίσκο παίζει ρόλο η ταχύτητα του σκληρού στο οποίο βρίσκεται το λειτουργικό?

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να μπορέσω να δω μέσα από τα windows αν όντως έχει συνδεθεί ο εξωτερικός σκληρός σε USB3 mode? Η ακόμα και το αν η θήκη μου όντως υποστηρίζει USB3? Το λειτουργικό μου είναι windows 7 ultimate 32.

με το crystaldiskinfo στο interface νομίζω μπορείς να δείς

Δημοσ.

δεν είμαι και ειδικός (τα παιδιά απο εδω μέσα θα σου πουν καλύτερα) αλλά νομίζω οτι οι μέγιστες ταχύτητες που μπορεί να σου πιάσει είναι αύτες που ανάρτησες στο πρώτο post και αυτό οφείλεται στις στροφές του δίσκου σου (5400rpm) και στην μετάδοση (sata2), ισως το δεύτερο να μην παίζει σημαντικό ρόλο.για να έβλεπες διαφορά ανάμεσα στις θήκες έπρεπε ο σκληρός σου να ήταν sata3 και σίγουρα 7200rpm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...