majnun Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δυο εισαγωγικά λόγια. Ημουν τρία χρόνια με Mac και μόλις έδωσα το Mac Mini μου γιατί ήθελα να παίζω και κανένα παιχνίδι αν έβρισκα χρόνο. Ήταν λίγο πιο αργό από το παλαιότερo iMac μου μάλλον λόγω σκληρού. Τεσπά, επειδή είμαι λίγο λόξας με την αισθητική είχα λοκάρει σε Vaio Z που με το εξωτερικό gpu που διαθέτει θα μου επέτρεπε να κανω δουλίτσες και πότε πότε να ξεσκάω. Δυστυχώς το deal να το φέρω από Αμερική κατά 99% χάλασε και έχω μείνει άνευ υπολογιστή. Διευκρίνηση: Σχεδόν χωρίς υπολογιστή. Το Thinkpad X61 που επίσης είχε κλειστεί να πουληθεί, έμεινε εδώ λόγω ακύρωσης την τελευταία στιγμή. Το χω συνδέσει με μία εξωτερική οθόνη που έχω + τα πληκτρολόγια απλ και βολεύομαι για την ώρα. Τώρα το πολλαπλό μου δίλημμα είναι πως να κινηθω ! Α) Αγοράζω ένα base spec Vaio Z χωρίς το PMD (εξ.GPU) με τιμή ακριβότερη από ότι θα έφερνα με PMD και με καλύτερα χαρακτηριστικά από Αμερική και στην πορεία ή να αγοράσω PMD ή να κάνω μία λύση eGPU αν είναι εφικτό. -: Παίρνω λιγότερα με περισσότερα. +: Οποιος έχει δει οθόνη Vaio Z απλά καταλαβαίνει γιατί είναι απίστευτα ποθητό μηχάνημα Β) Αγοράζω ένα Alienware X51. Μου αρέσει αρκετά σα λύση γιατί είναι πολύ μαζεμένο και δεν πιάνει πολύ χώρο ούτε τον ασχημαίνει. -: Το configuration που θέλω στο εξωτερικό κάνει 1100 ευρώ και στην Ελλάδα 1700 (δλδ ΕΛΕΟΣ ) +: Σκοτούρα φρι σιτσουέσιον, όμορφα, καγκούρικο αλλά όσο πρέπει Γ) Φτιάχνω ένα Small Factor PC ( Shuttle ? ) με εντόσθια επιλογής μου. Πιθανότατα θα είναι η πιο ασχημη εμφανισιακά επιλογή. Και θέλει τρέξιμο από μέρους μου -: Πιθανόν η πιο άσχημη επιλογή, τρέξιμο για το στήσιμο, το κλασικό καρτέρι του σταθερού τι θα καεί πότε +: Το περισσότερο για τα χρήματα μου, μπορώ να το κάνω και OSX compatible, καθορίζω καλύτερα τι θα έχει μέσα Δ) Μένω με το Thinkpad ως λύση προσωρινή και αν βρω του κοτσάρω την πιο φθηνή eGPU λύση και μένουν τα λεφτά στην τσέπη. Από έσας θέλω να βοηθήσετε τι να επιλέξω και αν επιλέξω το τρίτο, τι να χώσω μέσα στο πισί ! Έχω την οθόνη, προσωρινά και ποντίκια κλπ. Αυτά που κάνουν πέρα από browsing είναι περιστασιακά : programming, matlab, παιχνίδια, και πάντα μα πάντα ακούω μουσική στο background. Ακόμα και όταν ακούω μουσική στο παρασκήνιο ακούω μουσική Eπίσης αν κάποιος έχει δει την οθόνη του Z σε παρόμοιο λάπτοπ μέχρι 1000ε (αυστηρά) αν προτείνει την εναλλακτική Ευχαριστώ όποιον διάβασε το σεντόνι !
TEOKOS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες. Φορητό η σταθερό pc ; Ποσά λεφτα διαθετεις;
majnun Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Tα χρήματα που διαθέτω είναι 800 αλλά μπορώ να τεντωθώ στα 1000 αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ούτε εγώ ξέρω αν θέλω laptop ή desktop ! Θα ήθελα το Vaio Z με το PMD σε καλή τιμή ή το X51 στην τιμή που έχει στη Γερμανία, πρωτίστως.
rounsmith Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Εγώ λέω να στήσεις ένα hackintosh. Ένα μικρό mac diy mini σε όμορφο Htpc Κουτάκι. Και να μείνεις με το thinkpad για την φορητότητα.
καμένος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Tα χρήματα που διαθέτω είναι 800 αλλά μπορώ να τεντωθώ στα 1000 αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ούτε εγώ ξέρω αν θέλω laptop ή desktop ! Θα ήθελα το Vaio Z με το PMD σε καλή τιμή ή το X51 στην τιμή που έχει στη Γερμανία, πρωτίστως. αν ταξιδευεις κτλ καλυτερα να παρεις ενα alienware laptop η μπορω να σου προτεινω μερικα πανω απο 1000 ευρω ομως..δνε θα επαιζε παντως..αμα θες λαπτοπ σου λεω ενα alienware 900-1100 να διαλεξεις....αλιως πας για deskopt.;..σε συμβουλευω παντως πως αν δεν κανεις πολλα ταξιδια η κατι που εχει σχεση με το εξωτερικο κτλ να παρεις deskopt...
majnun Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δεν έχω κολλήσει πουθενά. Βρήκα και το Dell XPS 15 l502x που λένε ότι έχει άψογη οθόνη αλλά είναι κακάσχημο και γκουμούτσα. Τη μία σκέφτομαι πόσο κουκλί και μαζεμένο είναι το Vaio από την άλλη σκέφτομαι πόσο τούρμπο είναι το Alienware. Αυτή τη στιγμή δε ταξιδεύω, σε κάνα χρόνο όμως μπορεί να χρειαστεί να φύγω
καμένος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δεν έχω κολλήσει πουθενά. Βρήκα και το Dell XPS 15 l502x που λένε ότι έχει άψογη οθόνη αλλά είναι κακάσχημο και γκουμούτσα. Τη μία σκέφτομαι πόσο κουκλί και μαζεμένο είναι το Vaio από την άλλη σκέφτομαι πόσο τούρμπο είναι το Alienware. Αυτή τη στιγμή δε ταξιδεύω, σε κάνα χρόνο όμως μπορεί να χρειαστεί να φύγω εγω θα σου λεγα αφου δεν πολεταξιδευεις να παρεις ενα deskopt ..ετσι και αλλιως και να μετακομησεις μαζι σου θα το παρεις ..αν πας σε λαπτοπ μονο alienware η το turbox που σου εδειξα αλλα θα ξοδευτειςπ ολυ ενω μπορεις να παρεις κατι τετοιο περιπου ισως και καλυτερο σε alenware..για κοιτα λιγο και κανε λινκ ποια alienware εισαι αναμεσα..ξαναπροτεινω ομως deskopt...
majnun Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Oλα τα alienware λαπτοπ στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 1500 που είναι πολύυυυυ πάνω από τα λεφτά. Για μεταχείρα δεν κοιτάω, ούτε τα turbox (δεν είδα κάποιο λινκ για αυτό πάντως )
bluesattack Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Πρεπει να αποφασισεις ομως τουλαχιστον σταθερο η λαπτοπ ? Και αν σταθερο μικρο η κανονικο.Γιατι υπαρχει αισθητικο κομματι για ολα τα πορτοφολια.. http://moneualusa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=156&Itemid=157 http://www.origenae.co.kr/en/products_htpc.htm Και παρολο την σπαταλη αυτη παλι μεσα στο budget εισαι σε σταθερο
καμένος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Oλα τα alienware λαπτοπ στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 1500 που είναι πολύυυυυ πάνω από τα λεφτά. Για μεταχείρα δεν κοιτάω, ούτε τα turbox (δεν είδα κάποιο λινκ για αυτό πάντως ) sorry δεν σου δωσα το λινκ..αμα δεν θες ενα τουρβοχ με γτχ 670 στα 1400 ευρω δες αυτο.κανει 1500 δολλαρια αρα 1150 ευρω..αμα το θες τοσο πολυ αλλα δεν αξιζει σου λεω..παρε εναν σταθερο να τελειωνεις..
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Όπως είπαν κ τα παιδιά πρώτα απ'ολα αποφασίζεις . και αποφασίζεις αντικειμενικά οχι σύμφωνα με εκεί που θέλεις να καθοδηγήσεις την αγορά σου.. στο γράφω αυτό γιατι τίποτα απο αυτά που γράφεις για το σταθερό δεν ισχύει.. και αν πούλησες το macmini για να παίζεις κανένα παιχνίδι αξιοπρεπές εννοείται αυτό θα το κάνεις με το sony ? η με ενα λαπτοπ που θα το πληρώσεις χρυσό και στην ουσία θα είναι σταθερό λόγω όγκου κ βάρους ? Για εμένα οι ενδεδειγμένες λύσεις σύμφωνα με αυτά τα "θελω" είναι ενα καλό σταθερό με 2-3 χρόνια εγγύηση σε ολα τα part του,και για φορητό μπορείς κ μια ταμπλέτα..
majnun Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Έχω καταλήξει αν πάω σε λάπτοπ να πάω σε κάτι μικρό και φορητό αλά Vaio Z + eGPU αλλιώς σε σταθερό μάλλον με small factor. Ακομα δε ξέρω που να πάω. Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1440χ 900 οπότε δε νομίζω αν παώ σε σταθερό να χρειαστεί να ξοδέψω και τα 800 ευρώ για να παίζω πότε πότε ε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα