dkeeper Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Είμαι κάτοχος ενός Focus,1600cc,115 άλογα,μοντέλο 2009 κ μετά από 55000 χλμ με τα SportContact 2, διάσταση 205/50/17, ήρθε η ώρα σιγά σιγά να αλλάξω λάστιχα. Σκέφτομαι για Bridgestone Turanza ή Pirelli Cinturato. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Από μία έρευνα στην αγορά (ίντερνετ αλλά κ καταστήματα) η μέση τιμή σε αυτή τη διάσταση είναι γύρω στα 630-650€. Σαν εναλλακτική και προκειμένου να μην δώσω τόσα λεφτά μου πρότειναν να περάσω σε διάσταση 225/45/17 με κόστος 460-500€.Το ερώτημα είναι τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου; Ξέρω ότι θα δω μείωση στην επιτάχυνση,αύξηση στα κρατήματα κ μάλλον μικρή μεταβολή στην κατανάλωση.Όσον αφορά όμως την άνεση του αυτοκινήτου;Θα έχει σημαντική διαφορά; Αξίζουν τα 100-130€ που θα γλυτώσω από τη διαφορά στην τιμή ή θα το μετανιώσω στην πρώτη λακούβα; Να σας πω ότι το αυτοκίνητο κάνει περίπου 18000-20000 χλμ το χρόνο από τα οποία παραπάνω από τα μισά είναι σε εθνική με περισσότερα από 2 άτομα μέσα. Αν έχει κάποιος άποψη επί του θέματος καλοδεχούμενη!!! Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2012 από dkeeper
freedubus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Θα κοπανάει αρκετά παραπάνω στις λακούβες. Εμένα το αυτοκίνητό μου είχε μαμά διάσταση 165/65/15 και για να γλιτώσω 150€ έβαλα 195/50/15 όπως μου πρότειναν οι "ειδικοί" βελτιωσάκηδες καβλοτιμονιέρηδες στα φόρουμ. Το μετάνιωσα πικρά, διότι έχασε πάρα πολύ σε άνεση.
*Kezar* Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Θα κοπανάει αρκετά παραπάνω στις λακούβες. Εμένα το αυτοκίνητό μου είχε μαμά διάσταση 165/65/15 και για να γλιτώσω 150€ έβαλα 195/50/15 όπως μου πρότειναν οι "ειδικοί" βελτιωσάκηδες καβλοτιμονιέρηδες στα φόρουμ. Το μετάνιωσα πικρά, διότι έχασε πάρα πολύ σε άνεση. ολο ακουω ακουω περι θορυβου κοπανηματος κλπ..απο 175-70-13 που ειχα πηγα σε ζαντα 15αρα σε 195-50-15 μονο καλο ειδα και οχι κακο.. λετε για θορυβο ..οκ εχει λιγο παραπανω θορυβο αλλα που βλεπετε το κουραστικο που το παρουσιαζεται τοσο μεγαλοπροβλημα? που να βαλετε δηλαδη μια coilover αναρτηση πως θα κουδινιζει το αμαξι και θα πεφτουν τα σαγονια δλδ. μην φοβασαι η διαφορα δεν θα ειναι τοσο μεγαλη οπως λενε.. ενα ποσοστο 10-20% θορυβο παραπανω θα εχεις τπτ λιγοτερο τπτ περισσοτερο.. το μονο προβλημα ειναι οτι το προφιλ φερει καποιους κινδυνους σκισιματος κλπ λογο μαματων ελληνικων δρομων.εαν πας σε 50αρι προφιλ θα ειναι λιγο καλυτερα..
Tenshi Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Είμαι κάτοχος ενός Focus,1600cc,115 άλογα,μοντέλο 2009 κ μετά από 55000 χλμ με τα SportContact 2 ήρθε η ώρα σιγά σιγά να αλλάξω λάστιχα. Σκέφτομαι για Bridgestone Turanza ή Pirelli Cinturato. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:Από μία έρευνα στην αγορά (ίντερνετ αλλά κ καταστήματα) η μέση τιμή σε αυτή τη διάσταση είναι γύρω στα 630-650€. Μου κάνει εντύπωση πάντως,πόσο εξεζητημένη διάσταση είναι αυτή στις 16" (205/60/16 νομίζω) που βγαίνει πιο ακριβά απο 225/45/17 ελαστικά,τα οποία παίζουν συνήθως στα 600~700 ευρώ. Γνώμη μου πάντως είναι να μήν κάνεις το λάθος της αλλαγής,ρίχνοντας το προφίλ τόσο χαμηλά.Αφενός το αμάξι δέν έχει σπορ προσανατολισμό για να πείς οτι θα κερδίσεις κάτι (δέν έχει καν σκληρή ανάρτηση),αφετέρου το 45αρι προφίλ κρίνεται απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα και τους δρόμους που κινούμαστε.Αν δέν κοπεί το ελαστικό σε κάποια λακούβα,ντεφακτο η ζάντα θα στραβώσει και αν για κάτι είμαι σίγουρος,αυτό είναι οτι η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Καλό είναι να κάνεις μια εκ'νέου έρευνα,διευρύνοντας ίσως και τις επιλογές σου.Για παράδειγμα στην διάστασή σου παίζουν τα Continental Premium Contact2@120 ευρώ περίπου ή τα Dunlop SP Fast response σε 205/55/16@100 ευρώ. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2012 από Tenshi
dkeeper Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μου κάνει εντύπωση πάντως,πόσο εξεζητημένη διάσταση είναι αυτή στις 16" (205/60/16 νομίζω) που βγαίνει πιο ακριβά απο 225/45/17 ελαστικά,τα οποία παίζουν συνήθως στα 600~700 ευρώ. Γνώμη μου πάντως είναι να μήν κάνεις το λάθος της αλλαγής,ρίχνοντας το προφίλ τόσο χαμηλά.Αφενός το αμάξι δέν έχει σπορ προσανατολισμό για να πείς οτι θα κερδίσεις κάτι (δέν έχει καν σκληρή ανάρτηση),αφετέρου το 45αρι προφίλ κρίνεται απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα και τους δρόμους που κινούμαστε.Αν δέν κοπεί το ελαστικό σε κάποια λακούβα,ντεφακτο η ζάντα θα στραβώσει και αν για κάτι είμαι σίγουρος,αυτό είναι οτι η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Καλό είναι να κάνεις μια εκ'νέου έρευνα,διευρύνοντας ίσως και τις επιλογές σου.Για παράδειγμα στην διάστασή σου παίζουν τα Continental Premium Contact2@120 ευρώ περίπου ή τα Dunlop SP Fast response σε 205/55/16@100 ευρώ. Καλησπέρα! Η τιμή ανεβαίνει γιατί μιλάμε για 205/50/17 ελαστικά και όχι 16αρια όπως υπέθεσες. Σε μπέρδεψε το αρχικό μου ποστ γιατί ξέχασα ο χαζός να γράψω την διάσταση των ελαστικών που φοράω. Μόλις το είδα και έκανα edit...
Tenshi Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα! Η τιμή ανεβαίνει γιατί μιλάμε για 205/50/17 ελαστικά και όχι 16αρια όπως υπέθεσες. Σε μπέρδεψε το αρχικό μου ποστ γιατί ξέχασα ο χαζός να γράψω την διάσταση των ελαστικών που φοράω. Μόλις το είδα και έκανα edit... Μάλιστα,εξωτικότατη η διάστασή σου! Δοκίμασε να βρείς τιμές για Vredestein Sportrac 5,Falken FK452,Uniroyal Rainsport2.Βγαίνουν στην διάστασή σου με συγκρατημένη -σχετικά- τιμή.Κοντά στα 130/λάστιχο να υπολογίζεις
lary7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Καλυτερα πανε σε μια νορμαλ 205/55/16 διασταση που εχουν οι παντες και να ξενοιασεις απο τιμες. Ποιο παλια ειχα βαλει αυτα που εχεις και εσυ Conti sc2 στα 360 η τετραδα ενω τωρα πηρα ενα ζευγαρι dunlop fastresponse στα 170. Αμα βαζεις ενα σπορ λαστιχο με σκληρο προφιλ δεν πιστευω να δεις τοσο μεγαλη διαφορα απο τα 17ρια σου. Μακρια απο 225 σε αμαξι με 115 αλογα, 205 ειναι ιδανικο
dkeeper Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Καλυτερα πανε σε μια νορμαλ 205/55/16 διασταση που εχουν οι παντες και να ξενοιασεις απο τιμες. Ποιο παλια ειχα βαλει αυτα που εχεις και εσυ Conti sc2 στα 360 η τετραδα ενω τωρα πηρα ενα ζευγαρι dunlop fastresponse στα 170. Αμα βαζεις ενα σπορ λαστιχο με σκληρο προφιλ δεν πιστευω να δεις τοσο μεγαλη διαφορα απο τα 17ρια σου. Μακρια απο 225 σε αμαξι με 115 αλογα' date=' 205 ειναι ιδανικο[/quote'] Καλημέρα! Το έχω σκεφτεί και αυτό.Να αλλάξω ζάντες δλδ και να περάσω σε 16". Νομίζω ότι 4 καλές μεταχειρισμένες 16αρες με 4 καινούργια λάστιχα 205/55/16 σε κόστος δ θα ξεπεράσουν το κόστος αγοράς 4 νέων ελαστικών 205/50/17. Νομίζω,προς το παρόν,είναι η πιο συμφέρουσα λύση. Sent from my iPhone using Insomnia Μάλιστα' date='εξωτικότατη η διάστασή σου! Δοκίμασε να βρείς τιμές για Vredestein Sportrac 5,Falken FK452,Uniroyal Rainsport2.Βγαίνουν στην διάστασή σου με συγκρατημένη -σχετικά- τιμή.Κοντά στα 130/λάστιχο να υπολογίζεις[/quote'] Καλημέρα! Έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Ο μόνος λόγος που ανέφερα Bridgestone ή Pirelli είναι η ποιότητα τους. Αν ας πούμε μου βγουν αυτά 520€ δ είναι καλύτερα να βάλω άλλα 100€ για κατι εγγυημένο;Το σκεπτικό είναι το ίδιο με την άνεση μόνο που εδώ θυσιάζεις ασφάλεια. Ξαναλέω όμως ότι δ ξέρω καμία από τις εταιρείες που αναφέρεις,μπορεί να είναι εξίσου καλές! Sent from my iPhone using Insomnia
Tenshi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Τα Falken και τα Vredestein τα έχουν βάλει φιλικά μου πρόσωπα στα αμάξια τους.Σε γενικές γραμμές είναι τίμια all around ελαστικά.Για τα Uniroyal δέν έχω άποψη.Όλες οι εταιρίες πάντως είναι γνωστές,άσχετα αν στην Ελλάδα μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με το κουαρτέτο Michelin-Pirelli-Continental-Goodyear. Επίσης το brand name δέν λέει απο μόνο του κάτι.Εχω δεί Continental made in China,Pirelli made in Romania (τα φοράω κι'όλλας),Michelin made in Spain...οπότε καταλαβαίνεις. Νομίζω οτι ο lary7 έδωσε την καλύτερη λύση.Ενδεχομένως να σου βγεί λίγο πιο ακριβά η αλλαγή 16" ζάντες+λάστιχα,θα κάνεις όμως "απόσβεση" με την επόμενη αλλαγή ελαστικών, που θα σου βγεί αρκετά φτηνότερη.
dkeeper Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2012 Τα Falken και τα Vredestein τα έχουν βάλει φιλικά μου πρόσωπα στα αμάξια τους.Σε γενικές γραμμές είναι τίμια all around ελαστικά.Για τα Uniroyal δέν έχω άποψη.Όλες οι εταιρίες πάντως είναι γνωστές' date='άσχετα αν στην Ελλάδα μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με το κουαρτέτο Michelin-Pirelli-Continental-Goodyear.Επίσης το brand name δέν λέει απο μόνο του κάτι.Εχω δεί Continental made in China,Pirelli made in Romania (τα φοράω κι'όλλας),Michelin made in Spain...οπότε καταλαβαίνεις. Νομίζω οτι ο lary7 έδωσε την καλύτερη λύση.Ενδεχομένως να σου βγεί λίγο πιο ακριβά η αλλαγή 16" ζάντες+λάστιχα,θα κάνεις όμως "απόσβεση" με την επόμενη αλλαγή ελαστικών, που θα σου βγεί αρκετά φτηνότερη.[/quote'] Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Κατά δεύτερον νομίζω ότι τελικά προς τα εκεί θα πάω.Και όπως λες κιόλας,είναι κ επένδυση για το μέλλον! Sent from my iPhone using Insomnia
Alxnks Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Είπες θα πας σε 16αρες....παρόλα αυτά να σου πω ότι για αλλαγή του 205-50-17, το σωστότερο και εμπορικά κινησιμο νούμερο ειναι 215-45-17, όχι 225-45-17. Το 225 κυρίως ειναι 225-40-18.
gdask Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Φίλε, όσον αφορά το προφίλ, η διάσταση 225/45 είναι πάρα πολύ κοντά στην 205/50. Βάλε εδώ http://www.miata.net/garage/tirecalc.html τις διατάσεις για να υπολογίσεις τις διαφορές. Οπότε σε άνεση αμφιβάλω αν θα καταλάβεις την οποιαδήποτε διαφορά. Οι διαφορές που θα δεις θα έχουν να κάνουν μόνο με το μεγαλύτερο πλάτος και ο,τι αυτό συνεπάγεται (μεγαλύτερη κατανάλωση, μειωμένες επιδόσεις, περισσότερος θόρυβος αλλά και καλύτερος έλεγχος σε κρατήματα, φρενάρισμα και τιμόνι). Βέβαια πλάτος 225 στο δικό σου αμάξι είναι way too much, καθώς και τα 205 είναι επαρκέστατα.
tnt_tuner Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 φιλε απο προφιλ, για τις διαστασεις που λες δεν θα εχεισ προβλημα... αφου 205/50/17= 102,5mm προφιλ και 225/45/17=101,25mm δηλ 1,25mm διαφορα... τπτ... λιγους κραδασμους παραπανω θα εχεις λογο του αυξιμενου πλατους αλλα οχι ιδιαιτερα.. οι κραδασμου οι πολοι ερχονται οταν κοντενεις τ προφιλ, επιπλεον θα εχεις μια πολυ μικρι διαφορα στην καταναλωση αλλα δεν θα το σκευτεις οταν δεις τι εκινιση κ τι φρεναρισμα θα εχεις!!! βεβαια δν ξερω αν θα χωρανε τα λαστιχα που λες.. μου φαινονται λιγο φαρδια.. μπορει να μην καθονται σωστα πανω στην ζαντα.. αυτο βεβαια θα στο πει ο βουλκανιζας που θα δει την διασταση της ζαντας... αυτο εξαρταται ομως απο τις ζαντες σου... αλες 17αρες ειναι φαρδιες, αλλες στενες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα