Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ένας κολλητός ενδιαφέρεται να πάρει ένα καινούριο pc γιατί ο παλιός του κολλάει συνέχεια και γενικά είναι άστα να πάνε

Ποσό που διαθέτουμε :450 ευρώ μάξιμουμ

Χρήση υπολογιστή :internet ,full hd ταινίες ,ελαφρύ gaming (pro,football manager άντε και κανένα άλλο απλό παιχνιδάκι

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Μόνο microsoft office

Στη σύνθεση δεν χρειαζόμαστε οθόνη,ηχεία πληκτρολόγιο ,ποντίκι τα έχει ήδη ,μόνο κεντρική μονάδα.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε -> Αθήνα αλλά δεν υπάρχει και πρόβλημα να πάρουμε από

οπουδήποτε

Το σύστημα θα το συναρμολογήσουμε μαζί

Λειτουργικό θα βάλω από τον θείο

Δημοσ.

Δωσε μου λιγο χρονο.

Οριστε. Προκειμενου να τον χωρεσω όμως επεσα στην 7750 GPU, οποτε θεωρω οτι συμφερει περισσοτερο Intel. Αν πας το budget στα 500 τοτε αποκτα ενδιαφερον, καθως τοτε χωραει η 7770 και ο Phenom ειναι συνηθως αποδοτικοτερος απο τον Pentium.

post-247983-0-08746100-1350649914_thumb.png

Δημοσ.

Επεξεργαστης AMD A10-5800K 3.8 GHz Quad Core Socket FM2 100W Box ΤΙΜΗ 127.26 €

Μητρικη Asrock Socket FM2 FM2A75M-DGS ΤΙΜΗ 57.96 €

Κουτι CoolerMaster Elite 430 RC-430-KWN1 ΤΙΜΗ 55.92 €

Τροφοδοτικο Lepa Power Supply 500W ATX 24 pin N500-SA-EU(NC) ΤΙΜΗ 47.16 €

Ssd Samsung 128GB 830 Series MZ-7PC128B Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' ΤΙΜΗ 101.28 €

Μνημη Kingston Hyper X Red 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX16C9B1RK2/8) (Kit 2 x 4096) ΤΙΜΗ 35.65 €

Dvd Samsung DVD±RW SH-224BB Dual Layer ΤΙΜΗ 17.13 €

Συνολο 442.36

• Like 5
Δημοσ.

Ο θάνος κάτι ξέρει. Να ρωτήσω κάτι ρε Xmors , τι έχεις πάθει με τον g860 και την 7750. Ναι και εγώ Intel fanboy είμαι το έχω δηλώσει , αλλά ο amd στο συγκεκριμένο Budget πάει καλύτερα.

Δημοσ.

Ο θάνος κάτι ξέρει. Να ρωτήσω κάτι ρε Xmors , τι έχεις πάθει με τον g860 και την 7750. Ναι και εγώ Intel fanboy είμαι το έχω δηλώσει , αλλά ο amd στο συγκεκριμένο Budget πάει καλύτερα.

Καθολου fanboy δεν ειμαι, και παρακολουθω με ενδιαφερον τους νεους επεξεργαστες της σειρας Liano. Ας τα πιασουμε με τη σειρα λοιπον.

O A10 εχει 4 πυρηνες στα 3,8, ως εδω υπερισχύει του Pentium που ειναι διπυρινος στα 3. Ομως ο Pentium εχει την αρχιτεκτονικη με το μερος του, οποτε δεν υπολείπεται ξεκαθαρα. Αλλες φορες πλεονεκτει ο ενας, αλλες ο αλλος, στα παιχνιδια αναφερομαι παντα, αλλα γενικοτερα ο Α10 περνει το προβαδισμα οσον αφορα την επεξεργαστικη ισχύ.

Ομως ο Α10 εχει ενσωματομενη μια δυνατη καρτα γραφικων μεν, αλλα πολυ πιο αδυναμη σε σχεση με την 7750. Η διαφορα που παρατηρειται στις επιδοσεις στα games ειναι εμφανεστατη, καθως γνωριζουμε πως δεν εχει σημασια η ισχύς του επεξεργαστη αν η GPU δεν ειναι αρκετη. Για αυτο καταληγω οτι για gaming ο συνδυασμός 7750 με G860 (150 ευρω εναντι 130 του Α10), ειναι δυνατοτερος. Αν πεσει η τιμη του Α10 το ξανασυζηταμε. Αλλα όπως ειναι τωρα, δικαιολογειται μονο αν θες ενα τετραπυρηνο επεξεργαστη για το pc σου και συγχρονος θελεις να μπορεις να παιξεις και κανενα παιχνιδακι που και που. Και δεν αναφερω το εξτρα μπονους οτι οποτε θελησεις αναβαθμιζεις σε i5 χωρις να αγορασεις παλι μητρικη.

Δες αυτο:

http://www.anandtech.com/show/6347/amd-a10-5800k-a8-5600k-review-trinity-on-the-desktop-part-2/9

Ουσιαστικα εκφραζω την ιδια σκεψη με του ac2 στα σχολια του αρθρου.

Δημοσ.

Επισης να αναφερουμε οτι η χρηση που θελει ο ts δεν απαιτει καμια καλη gaming καρτα γραφικων.οποτε μια χαρα θα βολευτει με του lliano.αργοτερα εαν αλλαξουν οι απαιτησεις του μπορει παντα να προσθεσει καρτα γραφικων.αντιθετα ο ssd θα του προσφερει μια πολυ καλη εμπειρια και αποκριση (κυριως στο manager).τελος μην νομιζεις οτι ο lliano ειναι κανενας αχρηστος επεξεργαστης.εαν θυμαμαι καλα οι πρωτοι Lliano ηταν στην ουσια οι athlon II X2-X3-X4 και εαν υπολογισουμε οτι οι athlon II δεν ειχαν μεγαλες διαφορες απο τους Phenom II (τοσο μεγαλες τελος παντων) ειναι μια πολυ καλη προταση απο την στιγμη που ειναι χρονισμενος και στα 3.8 αφου θελετε να μιλαμε για stock καταστασεις (που απορω γιατι).οποτε ειναι ισως στα επιπεδα του 965 και σιγουρα αρκετα πιο πανω απο τον intel.αλλα ας μας διευκρινησει ο ts εαν θελει μεγαλο αποθηκευτικο χωρο.επισης δεν ξερω εαν προσεξες εχει μπει αρκετα ακριβοτερο κουτι.να βλεπετε τις συνθεσεις σαν ολοκληρωμενες και οχι μονο με επεξεργαστη και καρτα γραφικων.

Δημοσ.

Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα ο Α10-5800Κ ειναι Trinity :P

Edit: Α10-5800K vs Pentium G850 (αυτον εχει στη benchbase τωρα) απο anand που ποσταρε πιο πανω ο φιλος XMorsX http://www.anandtech...duct/675?vs=404

O Trinity υπερισχυει στα περισσοτερα. :-)

Εχεις δικιο για το ονομα, αλλα στο τελος που το καταλαβα το ειχα γραψει πολλες φορες και βαριομουν να το αλλαξω :P

Δεν αμφιβαλλω οτι ο Trinity ειναι καλύτερος σαν επεξεργαστης απο τον Pentium, απλα σχολιαζω οτι στα ιδια σχεδον χρηματα μπορεις να πετυχεις καλύτερες επιδοσεις στα games με το συνδυασμο ξεχωριστης καρτας γραφικων και φθηνου επεξεργαστη.

Δημοσ.

Οπου παραπανω εχω ποσταρει συνθεση με την 7750 Club 3D αλλαξτε το με την υλοποιηση της Sapphire, τωρα προσεξα οτι η Club 3D εχει ddr3 μνημη.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία...Δεν έχει να κερδίσει κάτι παραπάνω ...Γενικά η 7750 κατα την άποψη μου δεν αξίζει για κανένα game. Είναι κάρτα κομμένη και ραμμένη για HTPC. Καλύτερα να πάει σε trinity και στο μέλλον αν υπάρξει ανάγκη αγοράζει κάρτα γραφικών. . .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...