dimitris100 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 ειδα αυτες τις μέρες δύο πολύ καλά dvd!! την πόλη του θεού και τον ακήρυχτο πόλεμο του moor δείτε τα αξίζουν!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
epote Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 kritikh tou akirixtou polemou kritikh ths polhs tou theou ektenes topic gia ton akirixto polemo den kleidono to topic giati den yparxei allo me thema thn ekseretikh tainia Cidade de Deus alla mhn ksefigete apo aythn:) euxaristo:)
TheBoyFromSalina Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2003 Cidade de Deus: simfono me dimitris100 kai epote. mia poly efharisti ekplixi grigori, skliri, synarpastiki katapliktiki fotografia kai skinothesia
jordan45 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2003 Ontws paidia kai egw emeina m'aftin tin tainia! Eimastan dyo zevgaria s'ena spiti kai xekinisame na vlepoume kata tis 12 to vradi tin tainia....meiname mehri to telos me anoihto to stoma! Tin synistw s'olous! Syndiazei tin skliri pragmatikotita tis kathimerinis zwis me tin tehni tou kinimatografou!
Panathinaikara Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 καλά, ξέθαψες το τόπικ για να πεις απλώς καλή ταινία λολλολ!!!
nmtray2 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Μπορει μολις να την ειδε... Οντως, φοβερη ταινια.
-nick- Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Μπορει μολις να την ειδε...Οντως, φοβερη ταινια. Ακριβώς. Το περίεργο που είναι ρε Panathinaikara ? ?!??
Panathinaikara Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 σόρυ αν παρεξηγήθηκες, απλά να μετά από 3 χρόνια που ξέθαψες το τόπικ περίμενα να γράψεις κάτι παραπάνω,καλά χαζομάρες δικές μου. Κι εμένα μου είχε αρέσει πολύ σα ταινία. Σχετικά παρόμοια ταινία που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν και το Hotel Rwanda.
-nick- Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2007 σόρυ αν παρεξηγήθηκες, απλά να μετά από 3 χρόνια που ξέθαψες το τόπικ περίμενα να γράψεις κάτι παραπάνω,καλά χαζομάρες δικές μου. Κι εμένα μου είχε αρέσει πολύ σα ταινία. Σχετικά παρόμοια ταινία που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν και το Hotel Rwanda. No problem. Mόλις είχα γράψει πάντως σε ένα ξένο φορουμ για αυτό βαριόμουν να ξαναγραψω τα ιδια στα ελληνικα. Πολυ καλα γυρισμένη ταινία, το σενάρια εξελίσσεται περίπλοκα με την αφήγηση συχνά να εναλλάσσεται μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Οι ηθοποιοί όλοι άγνωστοι, κάτι που το βρήκα + μιας και παίζουν όλοι πολλοί καλά,φυσικά,πειστικά,αυθεντικά. Γενικά σκληρή η ταινία, ρεαλιστική όμως και όχι τραβηγμένη. Όντως διαδραματίζονται τέτοια σκηνικά στα slums/ghettos του Ρίο ντε Τζανέιρο, και από όσο λέγεται η ταινία είναι βασισμένα σε πραγματική ιστορία. **SPOILER** Υπάρχουν δηλ. παιδιά από τόσο μικρές ηλικίες να κυκλοφορούν με όπλα και να είναι μπλεγμένα σε αλητείες, αλλά εντάξει π.χ εκεί που ο μικρός καθάριζε εν ψυχρώ τόσους στο μοτέλ ήταν λίγο τραβηγμένο (στα πλαίσια του φυσιολογικού πάντως).. Ή το ότι στο τέλος οι πιτσιρικάδες αναλάβανε την αρχηγεία του γκέτο ήταν και αυτό 'κάπως' , αν και μπορεί να πει καποιος πως συμβολίζει ότι δεν τελειώνει πότε αυτός ο φαύλος κύκλος. Τελος, γενικά στον έλεγχο του γκέτου, του drug dealing κλπ είναι στο παιχνίδι μεγαλύτερα κεφάλια... Αυτά από συζητήσεις που είχα με Βραζιλιάνο, ο οποίος πάντως μου είπε ότι συνολικά είναι αρκετά ρεαλιστική η ταινία και ότι οποιαδήποτε υπερβολή είναι σε λογικά πλαίσια για να δωθεί έμφαση. ** SPOILER** P.S. Καλύτερα τώρα? ;P
snik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 παιδια θα με βοηθησετε λιγο...μπορει καποιος να μου πει σε ποιο σημειο αρχιζει ο πρωτος διαλογος και συγκεκριμενα το ''Φτoυ! 'Εφυγε η κότα!'' αλλα και ποτε τελειωνει.Ο τελευταιος διαλογος ειναι ''και τις δυo συμμoρίες στην Πόλη τoυ Θεoύ.''.Θελω να μου πειτε ακριβως τι ωρα εμφανιζεται ο πρωτος και ο τελευταιος υποτιτλος,γιατι εχω κατεβασει την ταινια αλλα οι υποτιτλοι που βρηκα δεν συγχρονιζονται και δεν ξερω την γλωσσα για να τους συγχρονισω ευχαριστω
BLISS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 nick[;1471897']**SPOILER** Υπάρχουν δηλ. παιδιά από τόσο μικρές ηλικίες να κυκλοφορούν με όπλα και να είναι μπλεγμένα σε αλητείες' date=' [/color'] Kai ligo pio dipla kanei ippasia -pashs fusews- h A8hnoula, me ta $$$ tou Arh... H xwra twn apolutwn anti8esewn... Oso gia anhlikous parabates na 8umisw to Angels with Dirty Faces - 1938 me 3 oscar nominations kai ton uperoxo James Cagney
-nick- Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2007 παιδια θα με βοηθησετε λιγο...μπορει καποιος να μου πει σε ποιο σημειο αρχιζει ο πρωτος διαλογος και συγκεκριμενα το ''Φτoυ! 'Εφυγε η κότα!''αλλα και ποτε τελειωνει.Ο τελευταιος διαλογος ειναι ''και τις δυo συμμoρίες στην Πόλη τoυ Θεoύ.''.Θελω να μου πειτε ακριβως τι ωρα εμφανιζεται ο πρωτος και ο τελευταιος υποτιτλος,γιατι εχω κατεβασει την ταινια αλλα οι υποτιτλοι που βρηκα δεν συγχρονιζονται και δεν ξερω την γλωσσα για να τους συγχρονισω ευχαριστω αν έχεις την έκδοση όπου είναι 2 χωριστά αρχεία CD 1 και CD 2 μπορώ να σου στείλω τους υπότιτλους που έχω..
livewire Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Έρχομαι να ξεθάψω εκ νέου αυτό το τόπικ(μη ρωτάτε πως το πέτυχα) για να ζητήσω πληροφορίες και εντυπώσεις για την "πρώτη εξαδέλφη" της "Πόλης του Θεού", σειρά City of Men. Το μόνο που βρήκα είναι κάποιες σχετικά καλές κριτικές από χρήστες. Ο F. Meirelles έχει τελικά ανάμειξη στην παραγωγή της? Κάποιος με προσωπική άποψη? ΥΓ: Τόσο μικρό ενδιαφέρον(14 ποστ) για την καλύτερη-imo-ταινία του 2002?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.