Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχει κανεις υποψιν του καποιο laptop ή notebook που να εχει σειριακη θυρα καινουργιο???

Αυτο που που προτειναν ειναι ενα dell d610 ή d630 και μεταχειρησμενα τα βρηκα απο 200 μεχρι 250 ευρω.

Απλα μηπως και παρω κατι καλυτερο μεχρι και τα 400 που διαθετω.

Μεσα απο usb adapter ολες οι προσπαθειες δεν επιασαν τοπο.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Τί θέλεις να κάνεις με σειριακή και δε σου κάνει με usb adapter (ελπίζω όχι κάποια ΕΑΦΔΣΣ...)?

Καλησπερα παιδια εχει κανεις υποψιν του καποιο laptop ή notebook που να εχει σειριακη θυρα καινουργιο???

Αυτο που που προτειναν ειναι ενα dell d610 ή d630 και μεταχειρησμενα τα βρηκα απο 200 μεχρι 250 ευρω.

Απλα μηπως και παρω κατι καλυτερο μεχρι και τα 400 που διαθετω.

Μεσα απο usb adapter ολες οι προσπαθειες δεν επιασαν τοπο.

Ευχαριστω

Δημοσ.
ελπίζω όχι κάποια ΕΑΦΔΣΣ...
???

Αναβαθμιση στο παραλληλο εγκεφαλου σε μοτοσυκλετα (αλλαγη στην χαρτογραφηση)

Το να παρω ενα desktop στα Μεγαρα δεν ειναι λειτουργικο :)

Δημοσ.

Καμμία σχέση... B)

(ΕΑΦΔΣΣ = φορολογικός μηχανισμός)

Το D610 είναι πολύ παλιό μηχάνημα. Το D630 αν δεν κάνω λάθος έχει C2D αλλά δε θα στο πρότεινα πάλι λόγω παλαιότητας. Τα τελευταία - σχετικά σύγχρονα - laptop που είχα δει με σειριακή ήταν ένα hp 6570b (νομίζω και αυτό έχει αποσυρθεί) και ένα toshiba tecra A11. Στα 250-300€ αξίζει, αν μπορείς να βρεις, ένα D830.

???

Αναβαθμιση στο παραλληλο εγκεφαλου σε μοτοσυκλετα (αλλαγη στην χαρτογραφηση)

Το να παρω ενα desktop στα Μεγαρα δεν ειναι λειτουργικο :)

Δημοσ.

Χαχα αν και λογιστης στο επαγγελμα αυτο δεν το ηξερα.

Μαλλον για αυτο ειμαι ανεργος.

Θα τα ψαξω τα συγκεκριμενα αλλα θα παρω και ενα τηλ στο πλαισιο να μου πουνε αν βγαινει κανενα καινουργιο με σειριακη.

Αλλα τα 250 -300 για ενα λαπτοπ 5 ετιας ειναι αμαρτια....

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.

Η χαρτογράφηση στέλνεται σαν αρχείο μέσω κάποιου τερματικού όπως το hyperterminal ή με κάποιο ειδικό πρόγραμμα για το συγκεκριμένο εγκέφαλο ?

Οι μετατροπείς από USB σε σειριακή σε αντίθεση με τους παράλληλους δουλεύουν τζάμι σαν κανονική σειριακή θύρα (και το usb σειριακό είναι άλλωστε). Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν ορίζουν IO port έτσι δεν μπορούν να παίξουν με παλιά προγράμματα του DOS και όσα μιλάνε με τη σειριακή μέσω της IO θύρας. Αν το πρόγραμμά σου δεν χρησιμοποιεί αυτόν την "παλιά" μέθοδο τότε θα παίξει τζάμι. Εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο μετατροπέα και παίζει τζάμι σε αυτοματισμούς, βιομηχανικούς ελεγκτές και παντού.

Αυτοί οι μετατροπείς συνήθως έχουν γύρω στο 10αρικο και πιο φθηνούς μπορείς να βρεις οπότε μπορείς να δοκιμάσεις σε ένα laptop φίλου να δεις αν παίζει για να μην αγοράζεις τσάμπα ολόκληρο laptop

Δημοσ.

Συμφωνώ, αλλά αν δεν σου κάνει το usb adapter δε μπορείς να κάνεις κι αλλιώς...

Έχεις ψάξει κάποια PCMCIA κάρτα?

...

Αλλα τα 250 -300 για ενα λαπτοπ 5 ετιας ειναι αμαρτια....

...

Δημοσ.

Στον παραλληλο που τοποθετεις, σε ολες σχεδον τις μοτο και ολα τα παλια αυτοκινητα μιας και τα καινουργια εχουν ηδη υποδοχη για συνδεση με υπολογιστη (με το αναλογο ανταπτορα φυσικα) μπορεις να κανεις παππαδες αν εχεις το πραγραμμα του.

Μην αναλωθω σε αυτο μιας και μαλλον δεν σας ενδιαφερει.

Το προβλημα ως μου το μετεφερει ο μηχανικος ειναι οτι δεν ''προλαβαινει'' ολα τα αρχεια η usb - εκτος σειριακης θυρας αυτην που μοιαζει με την εξοδο της οθονης αλλα αρσενικη αν καταλαβα καλα.

Και μου ειπε με βεβαιοτητα οτι τα εχει δοκιμασει ολα.

Βεβαια για να πω την αληθεια αμα εχετε καποια αλλη λυση να την ακουσω.

Ημιθεος ποιον προτεινεις δηλαδη ???

υγ. γιατι δεν εχω διορθωση κειμενο οταν γραφω εδω ???

PCMCIA κάρτα - hawkpilot δεν το εχω ψαχει καθολου...

Δημοσ.

Δε θέλω να σε μπλέξω παραπάνω αλλά αυτό το "δεν προλαβαίνει" δεν το καταλαβαίνω. Οι ταχύτητες που υποστηρίζουν οι σειριακές πόρτες είναι πολύ συγκεκριμένες και στις rs232 που έχουν οι περισσότεροι Η/Υ η μέγιστη φτάνει τα 112kbps (κατ' εξαίρεση 224kbps σε πιο "ακριβά" μηχανήματα ή κάρτες). Ο ημίθεος ανέφερε το σύνηθες πρόβλημα που έχουν τα παλιά λογισμικά - μήπως ο μηχανικός σου δεν έχει ρυθμίσει σωστά τη σειριακή του usb adaptor?

Στον παραλληλο που τοποθετεις, σε ολες σχεδον τις μοτο και ολα τα παλια αυτοκινητα μιας και τα καινουργια εχουν ηδη υποδοχη για συνδεση με υπολογιστη (με το αναλογο ανταπτορα φυσικα) μπορεις να κανεις παππαδες αν εχεις το πραγραμμα του.

Το προβλημα ως μου το μετεφερει ο μηχανικος ειναι οτι δεν ''προλαβαινει'' ολα τα αρχεια η usb - εκτος σειριακης θυρας αυτην που μοιαζει με την εξοδο της οθονης αλλα αρσενικη αν καταλαβα καλα.

Και μου ειπε με βεβαιοτητα οτι τα εχει δοκιμασει ολα.

Βεβαια για να πω την αληθεια αμα εχετε καποια αλλη λυση να την ακουσω.

υγ. γιατι δεν εχω διορθωση κειμενο οταν γραφω εδω ???

PCMCIA κάρτα - hawkpilot δεν το εχω ψαχει καθολου...

Δημοσ.

Ίσως ο μηχανικός εννοούσε κάτι άλλο. Όπως είπε και ο hawkpilot, δεν παίζει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην ταχύτητα. Αν και υπάρχουν και πιο γρήγορα chipset, μια τυπική σειριακή υποστηρίζει μέχρι 115200 ή 57600. Το USB έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος από μια τυπική σειριακή. Επίσης για να παίζει η σύνδεση πρέπει να επιλεγεί ταχύτητα που υποστηρίζουν και τα δύο άκρα οπότε και 2mbit να υποστηρίζει το chipset της σειριακής σου, αποκλείεται ο εγκέφαλος να υποστηρίζει τέτοιο μέγεθος.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι θα συνδεθεί σε laptop. Το πρότυπο ορίζει ότι αποδεκτή τάση είναι οτιδήποτε από 3.3V μέχρι 15V οπότε μπορεί ο αποστολέας να στέλνει 15V και ο παραλήπτης να λαμβάνει πχ 4V και για αυτό μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλα καλώδια. Μια τυπική σειριακή ενός desktop χρησιμοποιεί +12V για το bit 1 και -12V για το bit 0. Σε ένα laptop όμως δεν είναι αποδοτικό να μετατραπεί η τάση τόσο ψηλά και χρησιμοποιείται συνήθως +5V και -5V (το ίδιο γίνεται και στον μετατροπέα μια και το USB δίνει 5V) οπότε οι επιδόσεις της σειριακής ενός laptop συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλες.

Όλα αυτά όμως θεωρητικά. Πρακτικά ο εγκέφαλος θα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος του όλου θέματος.

Ο "παράλληλος" τι είναι ? Αν κατάλαβα καλά είναι κάποιο interface που ενώνει τον εγκέφαλο με την σειριακή ? Μήπως αυτός δημιουργεί το πρόβλημα και δεν παίζει σωστά ο μετατροπέας ?

Αν το πρόγραμμα (ή ο παράλληλος ή ό,τι άλλο μεσολαβεί) χρησιμοποιεί IO θύρες (όπως πχ 3F8 για την 1η σειριακή) τότε δεν θα παίξει ο μετατροπέας. Μπακάλικα μπορούμε να πούμε ότι μέχρι τα win98 υπήρχαν πολλά τέτοια προγράμματα. Αν το πρόγραμμα είναι εποχής XP, τότε το πιο πιθανό είναι να παίζει με τη νέα μέθοδο οπότε θα δουλέψει ο μετατροπέας.

Αν μπορείς να ρωτήσεις το μηχανικό παραπάνω πληροφορίες, ίσως μπορούμε να απαντήσουμε πιο σωστά.

Τον πιο φθηνό :P Εγώ έχω το προηγούμενο μοντέλο αυτού (κάπου 9 με 11 ευρώ κόστιζε). Είχα κοιτάξει τότε να πάρω το USB2.0 μοντέλο γιατί σε αντίθεση με το chipset της έκδοσης USB1.1, αυτό παίζει τζάμι σε linux, *bsd που το χρησιμοποιώ. Εσένα εφόσον σε ενδιαφέρει να τον δουλέψεις σε windows, όποιον και να πάρεις θα σου κάνει δουλειά.

Δημοσ.
μήπως ο μηχανικός σου δεν έχει ρυθμίσει σωστά τη σειριακή του usb adaptor

Στο συνεργειο εχει desktop - ειχε δοκιμασει και με laptop και ανταπτορα και η φραση που μου ειχε πει ειναι ακριβος οτι ''δεν προλαβαινει''

1.σε παλαιας τεχνολογιας αυτοκινητα και ολες τις μηχανες για να τρεξεις ενα προγραμμα βελτιωσης ή διαγνωστικο (πχ αλλαγη χαρτογραφισης ή ρυθμιση καταναλωσης) επρεπε να αγορασεις και να τοποθετησεις εναν παραλληλο εγκεφαλο με κοστος απο 150 με 350 ευρω ο οποιος εχει κατα κυριο λογο σειριακη υποδοχη (σε μεγεθος 2 πακετα τσιγαρα συσκευη)

2. αυτη σου δινει την δυνατοτητα να τρεξειςτο προγραμμα και να κανεις τις αλλαγες που θες (ακομα δεν εχω καταλαβει πως ενα προγραμμα πιανει 40 GB χωρο στο σκληρο)

3. αναμεσα στον παραλληλο και το laptop υπαρχει μια συσκευη ''μεταφρασης'' - ολα με σειριακη θυρα (ακομα δεν το εχω καταλαβει αν την λεω και σωστα?) - το κακο ειναι οτι ολες οι συνδεσεις γινονται με αυτην την υποδοχη για να μας ταλεπορουνε εν ετη 2012 με usb3.0 πλεον.....

τωρα οτι ρυθμιζεται ο ανταπτορας usb δεν το ηξερα :)

Θα δοκιμασω και θα ενημερωση για το θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...