dimitris2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2012, τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά καθώς σημείωσε απώλειες ύψους €576 εκατομμυρίων Ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο είναι €7.239 δισεκατομμύρια Ευρώ.Η επιλογή της εταιρείας να αντικαταστήσει το λογισμικό στα smartphones της με την πλατφόρμα των Windows Phone της Microsoft δε φαίνεται να έχει αποδώσει ακόμη καρπούς, καθώς οι πωλήσεις τους μειώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας τις 2.9 εκατομμύρια συσκευές. Οι συνολικές πωλήσεις των smartphones ήταν 6.3 εκατομμύρια κομμάτια, αρκετά μειωμένες από το δεύτερο τρίμηνο που ο αριθμός αυτός έφτανε τα 10.2 εκατομμύρια κομμάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μειωμένος είναι και ο αριθμός της ρευστότητας της Φιλανδικής εταιρείας με €3.6 δισεκατομμύρια, ο οποίος τον Ιούνιο έφτανε τα €4.2 δισεκατομμύρια Ευρώ. Η εταιρεία εκτιμά ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2012 θα αποτελέσει "πρόκληση" για την ίδια παρά το γεγονός ότι θα ξεκινήσει την πώληση των πρώτων Lumia smartphones με Windows Phone 8. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop δικαιολογεί τα μειωμένα νούμερα του τρίτου τριμήνου καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία "έχει αναλώσει ολόκληρο το τρίτο τρίμηνο για να πείσει τον Αμερικάνικο πληθυσμό για τις μεγάλες καινοτομίες που έρχονται το τέταρτο τρίμηνο του έτους, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεασθούν οι πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου". Site: techcrunch.com
CosmosKGR Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δικαιολογημένη από πολλές απόψεις η συγκεκριμένη κάμψη. Καμία όμως πράγματι, δεν έχει να κάνει στενά με την εταιρία. Είναι αποτέλεσμα κυρίως αν όχι και μόνο εξωγενών συγκυριών.
speedman_26 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Αν δεν αλλάξει το αποτέλεσμα με τα wp 8 τότε βλέπω σκούρα τα πράγματα Sent from my iPhone using Insomnia
kostas_dr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Κάπου διάβασα ότι πουλάει και τα ιδιόκτητα γραφεία που είχε στην Φιλανδία! Πως μια τόσο κορυφαία εταιρεία σε λίγα χρόνια πήρε την κάτω βόλτα;
clevercitizen Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δυστυχώς δε συγκρίνεται το Marketplace με του android/iphone. Και με τόσο τσιμπημένες τιμές των lumnia δε θα τσουλήσει εύκολα στη αγορά... 2
XPHSTOS_ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Είμαι ενθουσιασμένος και πραγματικά θέλω ένα Lumia κυρίως το 920... Είμαι τόσο πεπεισμένος ότι το Lumia και τα windows phone 8 θα είναι πολύ καλά που μπορεί να κάνω και την υπέρβαση και να αποκτήσω κάποιο τα Χριστούγεννα... Αλλά όπως λέει και ο φίλος από πάνω... Πάρα πολύ τσιμπημένες οι τιμές... Ακόμη και εγώ που είμαι "ψημένος"... μια στραβή να γίνει δεν πρόκειται να το πάρω... (Το θέλω το θέλω το θέλω...)
rizla7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δικαιολογημένη από πολλές απόψεις η συγκεκριμένη κάμψη. Καμία όμως πράγματι, δεν έχει να κάνει στενά με την εταιρία. Είναι αποτέλεσμα κυρίως αν όχι και μόνο εξωγενών συγκυριών. καμία απολύτως εξωγενής συγκυρία...τα αποτελέσματα αυτά είναι καθαρά από τις κινήσεις της νοκια τα τελευταία χρόνια. και δεν είναι τυχαία...
dali13gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Είμαι ενθουσιασμένος και πραγματικά θέλω ένα Lumia κυρίως το 920... Είμαι τόσο πεπεισμένος ότι το Lumia και τα windows phone 8 θα είναι πολύ καλά που μπορεί να κάνω και την υπέρβαση και να αποκτήσω κάποιο τα Χριστούγεννα... Αλλά όπως λέει και ο φίλος από πάνω... Πάρα πολύ τσιμπημένες οι τιμές... Ακόμη και εγώ που είμαι "ψημένος"... μια στραβή να γίνει δεν πρόκειται να το πάρω... (Το θέλω το θέλω το θέλω...) Έπιασα πρόσφατα ένα 920 στα χέρια μου (μη ρωτάς πως ) και είναι εντυπωσιακότατο από όλες τις απόψεις. 1
prikismenos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Πάντως μετά τα αποτελέσματα η μετοχής της ανέβηκε κατακόρυφα, ενώ η μετοχή της apple απ'το καλοκαίρι και μετά πέφτει με σταθερούς ρυθμούς. Μήπως οι επενδυτές βλέπουν κάτι μακροπρόθεσμα που δε βλέπουμε οι απλοί θνητοί?
damoclesword Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Τα Windows Phone πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
ektor7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τα Windows Phone πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Αφού τώρα ξεκινούν ουσιαστικά τα WP! Όλο το κονσεπτ,είναι xbox,wp8,windows RT και Windows8 σαν ενα ενοποιημενο "Βασίλειο"! Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2012 από ektor7 1
aiolos.01 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δεν έχει και μεγάλη σημασία τι έγινε μέχρι τώρα. Απο τα WP8 και μετά μετράει η υπόθεση. Και άλλωστε λογικό είναι να έχουν πέσει οι πωλήσεις των 7 όταν όλος ο κόσμος ξέρει οτι σε λίγο θα βγούν τα 8 και τα 7αρια δεν είναι αναβαθμίσιμα.
NOTIOS1981 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 χεχεχε Ας μας δωσουν την δοση των 31,5 Δις και να μην μας βριζουν τα φιλαρακια της μερκελ. Αν το κανουν θα πω στον Μητσοτακη να αρει την καταρα Περα απο την πλακα η Nokia αυτοκαταστραφηκε με την εμμονη της στο Symbian. Γρηγορα σχετικα την πατησε απο το Android και τωρα αναγκαστηκε να συστρατευτει με την Microsoft. Καλο κακο ο καιρος θα δειξει.....
hyperspaced Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Τα Windows Phone πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Ναι, ναι. Όπως τα λες... Sent from my Windows Phone
venumis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Περα απο την πλακα η Nokia αυτοκαταστραφηκε με την εμμονη της στο Symbian. Γρηγορα σχετικα την πατησε απο το Android και τωρα αναγκαστηκε να συστρατευτει με την Microsoft. Καλο κακο ο καιρος θα δειξει..... Ετσι ακριβώς είναι, και μάλιστα έχασε το παιχνίδι και λόγο πονηριάς οταν αγόρασε την symbian οπου ήθελε το μονοπώλιο και στο λειτουργικό γιατι στις συσκευές το είχε. Όμως έκανε την εμφάνιση του το touch screen της Apple με το iphone και μετέπειτα συσκευές με android, η Nokia έμεινε κολλημένη σε touch με symbian οπου ηταν το mega fail
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα