Chrisxxx Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξερω αν ειναι η κατάλληλη ενότητα αλλά στο hardware δεν εχω δει κατηγορία με ανάλογη θεματολογία. Ψάχνω μια καρτα δικτυου, wireless για το σταθερό μου ΗΥ και μια κεραία λήψης (με dB ακτινοβολίας σε λογικά πλαίσια) ώστε να πιάνει δίκτυα σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Η κεραία υποθέτω ότι βιδώνεται στο πίσω μέρος της wireless καρτας, υάρχει τρόπος να συνδεθεί και με αυτή του λαπτοπ;
kemosabe Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Σε αρκετά μεγάλη απόσταση είναι λίγο δύσκολο. Τι έχεις στο νου σου ακριβώς?
Chrisxxx Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Οταν λέω αρκετα μεγάλη αποσταση εννοω απο γειτονικές πολυκατοικιες, Για ενίσχυση σήματος την θελω περισσότερο. Δεν το βλέπω ευκολο να μοιραστω για όσο δεν έχω με τους γειτονες και είναι καπως δυσκολο να ψαχνω στη γειτονια για καποιον που εχει δικτυο που πιανω και θελει να το μοιραστει για λίγο χρονικο διαστημα.
kemosabe Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Mπορείς να πάρεις μια εξωτερική όπως http://www.skroutz.gr/s/422936/Ubiquiti-NanoStation-Loco-2-MiMo.html ή http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?from=most-popular&keyphrase=5210g
washcloud Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 ...δηλαδή (εξωτερική) κεραία (για σύνδεση με wireless κάρτα δικτύου) = access point ; (...αυτό είναι δηλαδή το access point; Kεραία στην ουσία....; Μόνο, ή κάνει και άλλη λειτουργία; )
kemosabe Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Αυτό είναι access point με ενσωματωμένη κεραία ή κεραία με ενσωματωμένο access point. Όπως θες πές το
ipduh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 για usb κάρτα δικτυου προτείνω alfa network 1W αλλα όπως λεν τα παιδιά χρειάζεσαι access point
Chrisxxx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Επειδη το έχασα λίγο αυτό που μου προτεινες είναι μια κεραια - access point, σωστα? http://computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/1176-TP-LINK-TL-WA5210G-2.4GHz-High-Power-Wireless-Outdoor-AP-/-CPE.html Πως το συνδεω όμως με το σταθερό; Βλέπω έχει συνδεση με καλώδιο LAN επομένως δεν χρειαζομαι ασυρματη καρτα δικτυου, σωστα;
kemosabe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Θα το συνδέσεις με την θύρα λαν που έχεις στο pc. Θα φαίνεται σαν κανονική σύνδεση μέσω καλωδίου. Επίσης αν θες μπορείς να το βάλεις πάνω σε ένα ρουτερ αν τυχών έχεις και να μοιράζει το ιντερνετ που δέχεται ασύρματα. Εγώ έτσι την έχω βάλει. Υπάρχει θέμα για αυτή την κεραία πιο κάτω 1
Chrisxxx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μάλιστα, θα το κοιτάξω. Φαινεται καλή λύση γιατι μπορει να μπει και στο λαπτοπακι. Θενκς. Οποιαδηποτε αλλη πρόταση, δεκτη.
Chrisxxx Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Tελικά πήρα το TP-Link και νομιζω εκανα σωστα τις συνδέσεις. Έβαλα το operation του tplink ως router client και όρισα το wireless ως Client. Εδωσα στο LAN μου μεταξυ PC και TPLink το 192.168.2.x και αφησα το 192.168.1.x στα wireless. Στη συνέχεια πήγα στο survey και συνδεθηκα σε ενα ελευθερο δικτυο, αμεσως βρήκε wan ip κλπ. Το θεμα τωρα ειναι πως οριζω να συνδεθει σε καποιο δικτυο με ασφαλεια απο τη στιγμή που μετα το survey παταω connect αλλά δεν εχει επιλογη να δώσω λοιπα στοιχεία όπως το key του δικτυου... Επίσης για να διαχειριστώ τα δικτυα που βλέπω μπορω να το κανω μονο μεσω του web-menu ή μπορω να βάλω καποιο software? Το vista stumbler Που δοκιμασα δεν μπορουσε να ορισει το tplink ως exit interface και εβλεπε μονο την ασυρματη καρτα δικτυου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Καλα ειναι να βαλεις στο ιδιο ip range/subnet ολες τις συσκευες. Δηλαδη κατι σε 192.168.50.χ για ολα, θα ηταν ιδανικο. Και λεω 50 διοτι το 2.χ ειναι συνηθισμενο σε καποια ρουτερ οποτε θα κανει conflict η lan με την wan ip και εν τελει δε θα παιρνεις wan ip σε τετοιες περιπτωσεις. Τα λοιπα στοιχεια τυπου security θα τα βρεις στο μενου wireless--->security settings. Για το τελευταιο που ρωτας δεν νομιζω να γινεται, αφου η συνδεση προερχεται παντα απο το ethernet/wifi interface της εκαστοτε συσκευης. Το 5210 ειναι απλα ενας ρουτερ για το δικτυο σου με ξεχωριστο και ανεξαρτητο interface που δεν ελεγχεται με third party
Chrisxxx Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Πως θα ειναι στο ιδιο υποδικτυο ολα μαζί αφού PC - Κεραια και Κεραία - Ρουτερ στην ουσία ειναι 2 διαφορετικά υποδίκτυα. δεν θα υπάρχει conflict στις ip της κεραίας; Επομένως στο security settings βαζω τα settings του δικτυου που θελω να συνδεθω όσο ειμαι σε client mode και αν θελω να το κανω AP βαζω την ασφαλεια που θελω να εχω στο δικτυο μου. Καλο ακουγεται αλλά θα μπορουσαν να το εξηγησουν στο manual. Θενκς θα πειραματιστω περισσότερο αυριο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Ενα τροπος σεταρισματος ειναι το 5210 ως AP Client Router (ετσι νομιζω το εχεις) και στη συνεχεια το cat5 του παει σε LAN εισοδο του wireless router, το οποιο εχει κλειστο DHCP. Eτσι το routing το κανει το 5210 ενω το ρουτερ σου πλεον δουλευει σαν wifi hub. Μπορουν λοιπον να συνυπαρξουν στο ιδιο LAN και subnet. Καλο ειναι να εχει το 5210 μια LAN IP τυπου 192.168.50.254 και το ρουτερ μια αντιστοιχη 192.168.50.1 ή 192.168.50.253 ας πουμε. Σχετικα με το 2ο που λες, ετσι λειτουργει, ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα