Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναφερομουν στο προγραμμα, που ηταν στα αγγλικα.. τα δικα σας τα καταλαβα.. προς το προν θα χρησιμοποιω το λαπτοπ, και τελος του μηνα θα επιλεξω καποιο απ τις προτασεις σας και θα προβουμε και σε αυτη τη βελτιωση...απλα, επειδη θα φτασει που θα φτασει το μπατζετ τουλαχιστον στα 50€, και βλεπω οτι τα περισσοτερα εχουν εγγυηση 3 χρονια, θα προτιμουσα, να εχει 5 χρονια, απλα εκει βλεπω παμε στα 70-80 €.

Νομιζω πως θα ναι προτιμοτερο με 20€ παραπανω να χω 2 χρονια ησυχο το κεφαλι μου.

Δημοσ.

Heat εμένα δεν καταλαβαίνεις?

Ναι φίλε μου.

Αναφερομουν στο προγραμμα, που ηταν στα αγγλικα.. τα δικα σας τα καταλαβα.. προς το προν θα χρησιμοποιω το λαπτοπ, και τελος του μηνα θα επιλεξω καποιο απ τις προτασεις σας και θα προβουμε και σε αυτη τη βελτιωση...απλα, επειδη θα φτασει που θα φτασει το μπατζετ τουλαχιστον στα 50€, και βλεπω οτι τα περισσοτερα εχουν εγγυηση 3 χρονια, θα προτιμουσα, να εχει 5 χρονια, απλα εκει βλεπω παμε στα 70-80 €.

Νομιζω πως θα ναι προτιμοτερο με 20€ παραπανω να χω 2 χρονια ησυχο το κεφαλι μου.

Ε ναι. Καλό θα ήταν να δώσεις λίγα παραπάνω. Τα τροφοδοτικά κακά τα ψέματα έχουν ημερομηνία λήξης. Οι πυκνωτές, οι ανεμιστήρες, κλπ, είναι πράγματα που γερνάνε.

Δημοσ.

Πειτε μου αν μπορειτε 2-3 μοντελα με 5 ετη εγγυηση..

Οσον αφορα τα καλωδια που βγαζει το τροφοδοτικο, ειναι ολα ιδια? εννοω προς τους δισκους, τη μητρικη κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι φίλε μου.

Φαντάζομαι εννοείς για τα Watt και την απαιτούμενη ισχύ. Εξηγώ λοιπόν.

Το site του δίνει ως απαιτούμενη ισχύ τα περίπου ~300Watt. Θα συμφωνήσω κι εγώ πως υπερβάλουν κάπως για να συμπεριλάβουν και μέτρια τροφοδοτικά (όχι κακά όπως το εν λόγω). Αυτή είναι η απλή έκδοση του site που μιλάει για Watt, ενώ η PRO (που είναι επί πληρωμή) αποτυπώνει τις ανάγκες σε (A)mpere/rail (ξεχωριστά δλδ για 3.3, 5 και 12 τάσεις).

Είναι γνωστό πως τα σύγχρονα μηχανήματα (της τελευταίας 10ετίας) ζητούν της απαιτήσεις του ρεύματός τους από την 12αρα τάση, τουλάχιστον οι CPU/VGA που είναι πάνω από το 90% της συνολικής κατανάλωσης του PC μας. Έτσι λοιπόν δεν φτάνει το τροφοδοτικό που έχουμε στο PC μας να έχει αρκετά Watt συνολικά αλλά να τα δίνει και από την σωστή τάση, δηλαδή την +12V. Έτσι είναι φτιαγμένα όλα τα σύγχρονα καινούρια τροφοδοτικά. Και αν πάμε ένα βήμα παραπάνω, τα κορυφαία PSUs, δηλώνουν τα Watt τους σύμφωνα μόνο με την παραγόμενη ισχύ της 12αρας. Για παράδειγμα το αντίστοιχο ταμπελάκι από το κορυφαίο Seasonic X-650 :wub: όπου θα δεις ότι παράγει 648Watt στην +12V (όσο δηλώνει και το όνομά του δλδ). Τα 3.3/5 σαν να μην υπάρχουν... Σε αντιστοιχία, το τροφοδοτικό του φίλου θα δηλωνόταν ως 150W και όχι 300 ;)

Πάμε τώρα στο PSU του. Όχι μόνο είναι κακής ποιότητας και αδύναμο, αλλά είναι και παλιάς κοπής. Δίνει αρκετή από την δύναμή του στις +3.3/5 τάσεις (όπου παλιά τραβούσε η CPU από εκεί) οπότε η πραγματική δύναμη που δίνει στην 12αρα είναι μόνο 12Α, όπερ και σημαίνει 12Α x 12 (λόγω της 12αρας τάσης) = 144Watt. Αυτό το νούμερο αν το συγκρίνουμε με το 80-90% των 300 που του λέει το site πως χρειάζεται (είπαμε λόγω υπερβολής λέμε ~85% από αυτά που μας λέει) τότε συνειδητοποιoούμε πως under-load θα έχει πρόβλημα. Και γιαυτό μίλησα για BSODs και Games.

Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός :)

Πειτε μου αν μπορειτε 2-3 μοντελα με 5 ετη εγγυηση..

Οσον αφορα τα καλωδια που βγαζει το τροφοδοτικο, ειναι ολα ιδια? εννοω προς τους δισκους, τη μητρικη κτλ.

5ετή εγγύηση θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία. Υπήρχε το XFX-450 (Made by Seasonic) και σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ τιμή για την αξία του, αλλά δεν το βλέπω διαθέσιμο. Υπάρχει το 550αρι όμως

Γενικά:

- XFX Pro

- Thermaltake Toughpower

- Corsair TX

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω Αριαναρα..

Την τύφλα μας μέσα... Δεν πειράζει. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι...

Να σαι καλά :)

EDIT:

Είδα τώρα σε ένα άλλο topic ότι και η GX σειρά της Coolermaster δίνει 5 χρόνια εγγύηση, και μου έκανε εντύπωση γιατί θυμόμουν 2. Το έψαξα λίγο και είδα ότι αλλάξαν κατασκευαστή και από την Seventeam πήγαν στην Enhance Electronics, που είναι σαφέστατα καλύτερα. Ίσως πιστεύουν πλέον στο προϊόν τους και γιαυτό και τα 5 χρόνια. Προσοχή όχι η GX-Lite έκδοση, αυτή είναι για κλάματα...

Βέβαια ένας guru που ξέρω από τα "ξένα" χωράφια και τον εμπιστεύομαι (είναι και μεγάλος reviewer), μου είχε πει "My friend, if you have to buy a CM one, go ONLY with the Silent Pro series. The others just sux" (sucks). Και δεν ξέρω πόσο δίκιο έχει, αλλά όποτε βλέπω CM PSU σε test rig από review, είναι πάντα Silent PRO. Θα τον ξαναρωτήσω τι έχει να πει για την νέα φουρνιά.

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Την τύφλα μας μέσα... Δεν πειράζει. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι...

Να σαι καλά :)

EDIT:

Είδα τώρα σε ένα άλλο topic ότι και η GX σειρά της Coolermaster δίνει 5 χρόνια εγγύηση, και μου έκανε εντύπωση γιατί θυμόμουν 2. Το έψαξα λίγο και είδα ότι αλλάξαν κατασκευαστή και από την Seventeam πήγαν στην Enhance Electronics, που είναι σαφέστατα καλύτερα. Ίσως πιστεύουν πλέον στο προϊόν τους και γιαυτό και τα 5 χρόνια. Προσοχή όχι η GX-Lite έκδοση, αυτή είναι για κλάματα...

Βέβαια ένας guru που ξέρω από τα "ξένα" χωράφια και τον εμπιστεύομαι (είναι και μεγάλος reviewer), μου είχε πει "My friend, if you have to buy a CM one, go ONLY with the Silent Pro series. The others just sux" (sucks). Και δεν ξέρω πόσο δίκιο έχει, αλλά όποτε βλέπω CM PSU σε test rig από review, είναι πάντα Silent PRO. Θα τον ξαναρωτήσω τι έχει να πει για την νέα φουρνιά.

Και εγώ σε build που έχω δει , μόνο silent pro. Και τα χρησιμοποιούν που αλλού σε htpc !(το 90% των περιπτώσεων)

Δημοσ.

:)

Ναι άλλα έχει βγει ΠΙΟ καινούρια (θα κυκλοφορήσει οσονούπω), η οποία είναι τελικά από άλλον προμηθευτή (όχι την CWT). Πλέον δεν θα λέγεται V2 και ενώ είχαν ανακοινώσει CWT, τώρα λένε Chicony Power Technology (η αλήθεια είναι ότι δεν την ξέρω).

Ιστορικά απλά πως πήγαν οι σειρές μιας που έχεις το 750αρι

TX-750-C -> CWT -> no 80Plus Certification

TX-750 -> CWT -> 80Plus Certification (απλό)

TX-750 v2 -> Seasonic -> Bronze 80Plus Certification (αυτό έχεις εσύ προφανώς)

TX-750-'?' -> Chicony Power Technology -> 80Plus Certification pending (στην αρχή είχαν πει CWT και σε αυτό αναφερόμουν ως καινούριο)

Πρόγονος της TX η VX σειρά που την έφτιαχνε η Seasonic

Δημοσ.

Θα δούμε πως θα είναι.

Απλά το παλιό το TX το οποίο ήταν πορτοκαλί ήταν CWT και το επόμενο (αυτό που έχω - κίτρινο) είναι Seasonic. Αυτό εννοώ. Τα επόμενα κάτσε να έρθουν πρώτα και βλέπουμε.

Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω , το xfx είναι ακριβώς το ίδιο μέσα με το corsair (Μιλάω για τα 750άρια) και είναι 20 ευρώ φθηνότερο και πιο ωραίο στην εμφάνιση αλλά παρόλα αυτά όλοι πάνε στο corsair?:P

It makes no sense !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...