Leite33 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα. Θέλω να κάνω ένα απλό ερώτημα και να μου γυρνάει το πλήθος των εγραφών από ένα πεδίο από ενα πινακα σε μια βαση. Το πεδίο στον πινακα είναι τύπου datetime. ;Έχω γράψει τον παρακάτω κώδικα αλλα μου βγάζει invalid integer. Κανέις καμία ιδέα πως μπορώ να το συντάξω;;;;; Το πεδίο DATEBILLD είναι τύπου κείμενο και το πεδίο Edit14->Text=DateToStr(Date()); ADODataSet1->Active=false; AnsiString query; MaxRecords=0; query="SELECT max (A/AD) FROM DEYAS_BILLS WHERE DATEBILLD= '" + Edit14->Text + "'"; ADODataSet1->CommandText="SELECT COUNT (A/AD) FROM DEYAS_BILLS WHERE DATEBILLD= '" + Edit14->Text + "'" ; ADODataSet1->Active=true; Edit17->Text=IntToStr(MaxRecords); Θα μπορούσα να το συντάξω με κάποιο άλλο component που θα είναι πιο γρήγορο και πιο απλό;;;;;
moukoublen Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Τα πεδία A και AD τι τύπου είναι; Και επίσης γράφεις το string query με το ερώτημα που θες και μετα στο CommandText του ADODataSet1 ξαναγράφεις το ίδιο αντί να δώσεις το αντικείμενο query. Γιατί; Η μεταβλητή, τέλος, MaxRecords εκτός από όταν αρχικοποιείται με το 0 του περνάς τα αποτελέσματα απο το query σου; (Δεν έχω ασχοληθεί με C++ builder. Απλά επισημαίνω ο,τι μου προκύπτει ως λογική απορία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα