N3CR4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Παίδες έχω την εξής ερώτηση: Εφ' όσον βλέπω καλά σε αυτήν την επίσημη σελίδα της Sony ότι το laptop μου έχει gigabit (=1000BASE-T) ΓΙΑΤΙ όταν συνδέω σε αυτό έναν Western Digital My Book Live δεν σχηματίζει σύνδεση των 1000.0Mbps αλλά των 100.0Mbps ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Xristaras12 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 1)σιγουρα ο δισκος υποστηριζει 1000αρα συνδεση; 2)βαζεις καλωδιο cat5e η ανωτερο(cat6; )
antonl Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Πώς τα έχεις συνδέσει; Μεσολαβεί κάποιο router ή κάτι;
N3CR4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 1)σιγουρα ο δισκος υποστηριζει 1000αρα συνδεση; 2)βαζεις καλωδιο cat5e η ανωτερο(cat6; ) 1. O δίσκος σίγουρα υποστηρίζει. Εδώ και εδώ τουλάχιστον γράφει για gigabit interface. 2. Χρησιμοποιώ το καλώδιο που έχει μέσα η συσκευασία του. Από ότι βλέπω είναι cat5e. Λες να φταίει το καλώδιο και να πρέπει να βάλω cat6; Από ότι ξέρω όμως το cat5e είναι για gigabit. Σωστά; Πώς τα έχεις συνδέσει; Μεσολαβεί κάποιο router ή κάτι; Τώρα τα έχω απευθείας μεταξύ τους μέσω ethernet με static ips (αφού ούτως ή άλλως δεν τον βλέπει αλλιώς χωρίς router). Τον είχα στο router (το οποίο δεν διαθέτει gigabit και εν συνεχεία σε switch, επίσης χωρίς gigabit) μέσω DHCP. Καλά εκεί μιλάμε για ταχύτητες της τάξης των 5-6MB/s. Μιλάμε για σούρσιμο όμως. Καμιά πρόταση ρε παίδες γτ μου φαίνεται ότι μετάνιωσα για τον My Book Live 3TB.
vaggospat13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 κοιτα μηπως εχει καμια ρύθμιση η ethernet στα windows την βλεπει1000; η σαν 100αρα;
N3CR4 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Πώς θα το δω αυτό ακριβώς; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 σβησε την καρτα δικτυου και ασε να την ξαναπερασει.σιγουρεψου οτι το laptop εχει 1000αρα καρτα.δες για πιο νεους drivers.αν μπορεις να την κουμπωσεις σε 1000 switch τοτε θα δεις αν παιζει gigabit αν και λογικα κατι γινετια με την καρτα εκτος αν εχεις ρυθμισει τον δισκο σε 100 Mbit που δεν θυμαμαι αν γινεται..και με gigabit να βαλεις τον δισκο μην περιμενεις οτι θα δεις μεγαλη διαφορα.το 100ari σηκωνει 12,5 mbyte και απορω αν ο δισκος θα βγαλει τοσα.δεν ειναι θεμα gigabit Μονο το προβλημα οσο οτι οι wd ειναι απο τα πιο αργα nas σε μεταφορα.δες κανα review Να δεις τι ταχυτητα βγαζει στην πραξη ο δισκος με gigabit.ενταξει καλο θα ειναι να παρεις gigabit αλλα μην περιμενεις να δεις τρελλη διαφορα.τωρα για το Laptop μπορει να βγηκε ισως καποιο μοντελο με 100 αρα και να ηταν κατι σαν Optional Η 1000αρα???τι καρτα γραφει στο device manager οτι εχεις ??και το 5e σηκωνει κανονικα gigabit. σου ειπα να την σβησεις την καρτα δικτυου για να ξαναπεραστει με τις default ρυθμισεις μηπως και καποιος πηγε στο device manager και την εβαλε καρφωτα 100 full duplex.συνηθως ειναι στο advance και speed and duplex.βαλτο 1000 αρι καρφωτα αμα εχει αλλιως auto negotation.
N3CR4 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Φίλε poulinos δεν έχει στις ρυθμίσεις Speed and Duplex να επιλέξω 1000. Οπότε το έχω αφήσει σε auto negotiaton. Στον device manager βλέπω αυτό το μοντέλο : Marvell Yukon 88E8036 PCI-E Fast Ethernet Controller. Το πρόβλημά μου λύθηκε με αγορά Express Card Gigabit Ethernet. Οι ταχύτητες εγγραφής είναι πλέον λογικές από 24MB/s μέχρι 32MB/s. Ευχαριστώ πάντως για τις πολύτιμες συμβουλές.
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Φίλε poulinos δεν έχει στις ρυθμίσεις Speed and Duplex να επιλέξω 1000. Οπότε το έχω αφήσει σε auto negotiaton. Στον device manager βλέπω αυτό το μοντέλο : Marvell Yukon 88E8036 PCI-E Fast Ethernet Controller. Το πρόβλημά μου λύθηκε με αγορά Express Card Gigabit Ethernet. Οι ταχύτητες εγγραφής είναι πλέον λογικές από 24MB/s μέχρι 32MB/s. Ευχαριστώ πάντως για τις πολύτιμες συμβουλές. μαλλον η καρτα ειναι 100 τοτε.και με παραξενευει γιατι στα specs γραφει για χιλια.απο τηναλλη οσο ξερ οταν γραφει fast ethernet και οχι gigabit ethernet ειναι 100 αρα.πχ τα cisco τα ρουτερ.τις 100 αρες τις γραφουν fe(fast ethernet) ενω τις 1000 ge (gigabit ethernet) θεωρητικα το 1000 παιζει 1000/8 = 125 mbyte max.στην πραξη λιγοτερο.το 100 ειναι 12,5 mbyte το οποιο το περνας κατα πολυ.βεβαια ο δικος σου δεν θα πιασει ποτε τα 125 Mbyte (ο συγκεκριμενος)
N3CR4 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 βεβαια ο δικος σου δεν θα πιασει ποτε τα 125 Mbyte (ο συγκεκριμενος) Ε καλά ναι. Σιγά μην πιάσει nas των 210€ transfer rate 125 MByte/s. :P Το θέμα είναι ότι τώρα βάζω κάτι μέσα και προχωράει η κατάσταση. Πριν ήταν πιο αργός και από τον θάνατο τον ίδιο.
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 καλα ναι 125 Mbyte ειναι too much.κατι Nas me raptor εχουν βγει αλλα δενειναι gigabit.ειναι Thunderbolt για Mac http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=860 λογικα αυτα θα εχουν ωραιο γκαζι.αλλιως μετα στηνεις Pc κανονικο και το ριχνεις πανω σε gigabit.τα καλα Nas ειναι τοσο ακριβα που αξιζει καλυτερα να στησεις ενα Pc.πχ hp microserver.
N3CR4 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 καλα ναι 125 Mbyte ειναι too much.κατι Nas me raptor εχουν βγει αλλα δενειναι gigabit.ειναι Thunderbolt για Mac http://www.wdc.com/e...cts.aspx?id=860 λογικα αυτα θα εχουν ωραιο γκαζι.αλλιως μετα στηνεις Pc κανονικο και το ριχνεις πανω σε gigabit.τα καλα Nas ειναι τοσο ακριβα που αξιζει καλυτερα να στησεις ενα Pc.πχ hp microserver. Δεν ήξερα ότι το thunderbolt είναι 10Gbps. Βασικά για να πω την αλήθεια τον MyBookLive που έχω τον είχα συνδέσει και με το macbook air που έχω μέσω thunderbolt. Δεν έδειχνε πουθενά τα transfer rates αλλά έκανε πολύ λιγότερη ώρα σε μια ταινία που δοκίμασα και στα windows. Btw ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τα transfer rates σε mac; Έτσι για να μπορώ να συγκρίνω. μπας και εχεις περασει λαθος drivers? Οι drivers είναι αυτοί που υπήρχαν προεγκατεστημένοι στο μηχάνημα. Δεν ψάχνω να βάλω άλλους 3rd party. Οπότε δε νομίζω να φταίει κάτι από drivers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα