Haldol Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Έχω στο laptop μου τον OCZ Vertex 3 στα 60 GiB. Ψάχνω κάποιον με μεγαλύτερη χωρητικότητα (120-128 GiB) αλλά οπωσδήποτε με ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις (μιλώντας πάντα για IOPS, 4K, χρόνο προσπέλασης, κλπ, δεν με απασχολεί το throughput που διαφημίζουν όλοι στα 500+ MB/s). Οπότε entry level και "value" προτάσεις είναι απορριπτέες. Επίσης με απασχολεί αρκετά το after sales. Εάν "πεθάνει" ο δίσκος δε θέλω να είμαι μόνος μου. Και μιλάω φυσικά για το RMA της ίδιας της εταιρείας, από τα παραγκο-μάγαζα της χώρας μας δε περιμένω πολλά! Budget το μέγιστο που θέλω να δώσω είναι 120€. Καλό θα ήταν να κινηθούμε στα ~100€. «Θέμα» με μάρκες δεν υπάρχει. Αρκεί να μην είναι Samsung. Ότι άλλο ας είναι, δε με ενοχλεί.
JIMBOAthens Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Αρκεί να μην είναι Samsung. Ότι άλλο ας είναι, δε με ενοχλεί. Μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό?
Haldol Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Για ορισμένους λόγους δεν έχω σε καμία εκτίμηση την εταιρεία, οπότε και προφανώς δε θα πάρει λεφτά μου. Δεν έχει σχέση με χαρακτηριστικά των δίσκων, ούτε έχω κακή εμπειρία.
sobi1984 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Για ορισμένους λόγους δεν έχω σε καμία εκτίμηση την εταιρεία, οπότε και προφανώς δε θα πάρει λεφτά μου. Δεν έχει σχέση με χαρακτηριστικά των δίσκων, ούτε έχω κακή εμπειρία. λοιπον εβγαλε εναν μολις η apple... παρτον οπως εισαι βεβαια ειναι manifactured by samsung.... ελεος ρε συ..... ποσο μα ποσο κολλημενος εισαι ? τοσο πολυ μεσα στο πετσι σου εχει μπει αυτη η κοντρα android vs os /samsung vs apple ? παιζεις σε vertex 4 και samsung 830. και προσεχως 840... οποτε πας σε vertex 4.... υγ. κοιτα να το διορθωσεις και το λεω φιλικα παντα....χωρις ειρωνεια γιατι το θεμα τηνει να γινει σοβαρο με ολα αυτα τα fanboys ενα εκ των οποιων εισαι και εσυ...παρολο που θα επρεπε να εισαι καθαρα σκεπτομενο ατομο μιας και η ηλικια σου το επιτρεπει... 1
Haldol Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Όχι, έχει μπει στο πετσί μου η απαράδεκτη συμπεριφορά της συγκεκριμένης εταιρείας. Στο χώρο της κινητής το παιχνίδι είναι Apple Vs All, αλλά δε με απασχολούν οι υπόλοιποι. Υπάρχει η HTC, η LG, η Nokia, πολλές ακόμα. Αλλά δεν ακολουθούνε τακτικές Samsung. Ποτέ μου δε στήριζα εταιρείες με τις οποίες «χαλιόμουν» από τη συμπεριφορά τους και δε σκοπεύω να το κάνω τώρα μην τυχόν χαρακτηριστώ fanboy στο Insomnia. Όπως λοιπόν δε παίρνω Dominos Pizza, έτσι δε παίρνω και Samsung. Και όχι, δεν είμαι fanboy της Pizza Hut. Οι άλλες προτάσεις σ' αυτή την κατηγορία τι λένε; Διότι όπως μου τα λες μόνο την OCZ κοιτάω. Intel; Corsair;
sobi1984 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Vertex 4 5χρονια εγγύηση... Μόνο εκεί πας αν δεν θες samsung
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό? Μη σου φαίνεται παράξενο. Το ίδιο παράξενα φαίνονται σε άλλους και τα samsung all the way που γράφουν αρκετοί κατά καιρούς. @Haldol δες και αυτούς: http://www.skroutz.gr/s/1700999/Intel-330-Series-120GB-2-5-Sata-III.html http://www.skroutz.gr/s/442823/Intel-SSDSC2CW120A310-520-Series-120GB.html
Haldol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Απ' όσο γνωρίζω η σειρά Intel 330 έχει κάποια θέματα απόδοσης. Δεν είναι και τόσο "performance" σειρά, κάνω λάθος; Η Intel 520 δε νομίζω να 'χει θέμα όμως, ε;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 O ίδιος δίσκος είναι με διαφορετικό firmware, ώστε ο 520 να βγάζει καλύτερες επιδόσεις (+ τα 5 χρόνια εγγύηση που έχει ο μεγάλος). Προσωπικά έχω 330 και δεν είδα κάποιο θέμα με την απόδοση. Πληροί εννοειται τα κριτήρια που θέτεις στο εναρκτήριο ποστ.
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάλι θα προτείνω να βάλεις Vertex 4 η και 240GB αφού είναι για φορητό Vertex 3 Max iops με 160 ευρώ.Θα συμφωνήσω με το κόλλημα σου αλλά θα προσυπογραψω ότι το αντίτιμο είναι μεγάλο που πληρώνεις με αυτό,οι δίσκοι είναι εξαιρετικοί !
Haldol Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Εξαιρετικοί είναι και οι δύο βέβαια, δε πάω σε χειρότερο προϊόν λόγω του κολλήματος! Δεν έχουν και τόσες διαφορές ο Vertex 4 με τον Samsung 830. Ίσα-ίσα που ο Sammy τα πάει λίγο χειρότερα. Ίδιες τιμές πάνω κάτω κιόλας, δεν είναι ότι θα χάσω τίποτα. Τα 240 GiB εννοείται επιθυμητά, αλλά ξεφεύγουν πολύ από το max budget. Δε προτίθεμαι να δώσω τόσα. Και τα 120 GiB με καλύπτουν. Οπότε το όλο παιχνίδι θα γίνει μεταξύ Intel 330 και Vertex 4.
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Τότε προτίμησε αυτόν που έχει (αν) την μεγαλύτερη εγγύηση μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για φορητό άρα για SATA ii
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 ξερό Vertex 4 αφού δεν θες Samsung...
Panahs Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά, αν βάλουμε στο παιχνίδι και τους Samsung για desktop υπολογιστή, πού καταλήγουμε; Μιλάμε για υπολογιστή που προορίζεται για μουσική, ο SSD θα είναι ο αρχικός (με δεύτερο μηχανικό μεγάλο που θα έχει τα περισσότερα sound libraries) με τα windows φυσικά και προγράμματα και ίσως κάπoια βασικά libraries. Αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο είναι η προτεραιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα