Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω να το χρειαστείς. Πάρε για αρχή το 610 και μετά αν δεις πως χρειάζεσαι switch h extender παίρνεις και τα άλλα. Εγώ πιστεύω πως την δουλειά σου θα την κάνεις και με αυτό.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά παρέλαβα μετά από μεγάλη αναμονή το WES610N σήμερα και το εγκατέστησα.

Το έχω συνδέσει με το router με LAN καλώδιο (δίπλα-δίπλα τα έχω), και όσους υπολογιστές συνδέονται ενσύρματα, πάνω στο WES610N.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το τι γίνεται με το ασύρματο δίκτυο.

Αν πχ κλείσω το wifi από το μενού του router, δεν έχω wifi καθόλου, ούτε από το bridge.

Παρ' όλα αυτά παρατήρησα ότι σε σημείο του χώρου που με το παλιό router έπιανα 2/5 γραμμές wifi, πλέον πιάνω 4/5.

Τις συνδέσεις wifi (που είναι και αρκετές και αυτές που ζόριζαν το ρούτερ) ποιο μηχάνημα τις διαχειρίζεται;

Το router ή το bridge;

Γιατί αν τις διαχειρίζεται πάλι αποκλειστικά το router, απο δευτέρα θα συνδέονται πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα και θα έχουμε πάλι τα ίδια...

Στο Bridge δεν χρειάστηκε να κάνω σχεδόν τίποτα από διαδικασίες πάνω, μόνο μέσα στις ρυθμίσεις του να επιλέξω το wifi δίκτυο και να βάλω τον κωδικό του.

Σόρρυ αν ακούγονται αστεία αυτά που ρωτάω, αλλά με μία γενική αναζήτηση που έκανα στο google περί του θέματος, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη...

Δημοσ.

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο. Αν κλείσεις το Wi-Fi του router κλείνει και το αντίστοιχο του 610? Δεν βλέπεις τίποτα δηλαδή?

Δημοσ.

Ακριβώς. Βασικά, από ότι διάβασα μόλις σε ένα τόπικ μάλλον έκανα μλκία που πήρα το WES610N.

http://homecommunity...-AP/td-p/487398

Έπρεπε να πάρω λογικά το WAP610N που είναι Access Point.

Το θέμα είναι, το δέχεται τώρα πίσω το κατάστημα, από τη στιγμή που έχει ανοιχτεί και δεν έχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα;

Το WES610N (αν κατάλαβα καλά από όσα διάβασα), το βάζεις σε μια Α απόσταση από το ήδη υπάρχον ρούτερ σου, συνδέεται πάνω σε αυτό και απο εκεί μπορείς να συνδέσεις με ethernet άλλες 4 συσκευές... Εκτός και αν υπάρχει και κάτι άλλο που εγώ δεν βλέπω!

Δημοσ.

Το DHCP είναι ενεργοποιημένο στο router. Στο WES610N δεν υπάρχει κάποια επιλογή για αυτό.

Γενικά το μενού του είναι πάρα πολύ λιτό.

Φαίνεται χαρακτηριστικά στον παρακάτω οδηγό:

http://homekb.cisco...._Setup_Page.xml

Αν προσέξεις, στο SSID βάζει το ήδη υπάρχον Wifi δίκτυο που έχει το ρούτερ, δεν του δίνει από κάπου στο μενού τη δυνατότητα να δημιουργήσει δικό του...

Φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα το τι κάνει:

Diagram.jpg

Δημοσ.

Όχι ρε γαμωτο. Κατάλαβες τι έγινε? Όταν σου έδινα το Λινκ νόμιζα πως ήταν για το access point γιατί αν δεις στο Σκρουτζ σαν access point το έχει στην κατηγορία ενώ το Λινκ είναι τελικά για το bridge. Και το ξέρω το μοντέλο και το έψαξα σαν 610. Μαλακια και μάλιστα χοντρή

Δημοσ.

Θα δω αν μπορώ να το γυρίσω πίσω, αν και δεν νομίζω.

Όχι τίποτα άλλο, ήταν και πιο ακριβό από το Access Point...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...