Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρα, εχω την λιστα αυτη:

003 ΑΘΗΝΑ/ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 019 ΑΘΗΝΑ/ΓΑΛΑΤΣΙ 037 ΑΘΗΝΑ/ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 040 ΑΘΗΝΑ/ΚΡΥΟΝΕΡΙ 043 ΑΘΗΝΑ/ΜΑΡΟΥΣΙ 062 ΑΘΗΝΑ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 072 ΑΘΗΝΑ/ΧΑΪΔΑΡΙ 073 ΑΘΗΝΑ/ΧΑΛΑΝΔΡΙ 095 ΓΕΝΝΑΔΙ 128b ΚΡΗΤΗ ΛΑΣΙΘΙ 134 ΛΕΙΨΟΙ 148 ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ 055a ΑΘΗΝΑ/ΠΑΓΚΡΑΤΙ 033a ΑΘΗΝΑ/ΚΑΛΑΜΑΚΙ 039 ΑΘΗΝΑ/ΚΟΡΩΠΙ 007a ΑΘΗΝΑ/ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Και θέλω να προβάλω πόλεις που αρχίζουν από Κ . Είχα γράψει

$myquery="SELECT * FROM pmd_location WHERE location LIKE '%____Κ'";

Αλλά δεν μου το έκανε, γιατί βρε παίδες;

Δημοσ.

Έβαλα αυτο:

$myquery="SELECT * FROM pmd_location WHERE location LIKE '____Κ%'"

Αλλά δεν το κάνει τέλια , δηλαδή βγάζει και αλλες εγγραφές που αρχιζουν π.χ με ____Θ η με ____I

(Η λίστα που χρησιμοποιώ περιέχει και άλλες πόλεις)

•  

Δημοσ.

Δεν είναι ξεκάθαρη η διαμόρφωση της λίστας. Μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό τμήμα (σε attachment) γιατί δεν εξυπηρετεί ο τρόπος που παρέθεσες τα δεδομένα στο 1ο ποστ?

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασες αυτό που σου πρότεινε ο Tmark;

Δοκίμασα τα πάντα '%Κ' ,'%Κ%' 'Κ%' , ....

Δεν είναι ξεκάθαρη η διαμόρφωση της λίστας. Μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό τμήμα (σε attachment) γιατί δεν εξυπηρετεί ο τρόπος που παρέθεσες τα δεδομένα στο 1ο ποστ?

Κανε απο location.txt -> location.sql

location.txt

Δημοσ.

Ανοίγοντας το txt με ultraedit, θεώρησε ότι είναι utf8 αλλά τα ελληνικά φαίνονται σαν κινέζικα. Λογικά έχεις θέμα κωδικοποίησης.

Μόλις το δοκίμασα το σωστό ειναι έτσι:

Λογικά το πρόβλημα ειναι στην κωδικοποίηση της βάσης.

Λες; μπορεί ,γιατί η βάση έχει collation greek_general_ci και πίνακας στην μορφή latin1_swedish_ci

Δημοσ.

Λες; μπορεί ,γιατί η βάση έχει collation greek_general_ci και πίνακας στην μορφή latin1_swedish_ci

νομίζω ότι το βρήκες

Δημοσ.

Δυο ρωτήσεις από εμένα:

1. Γιατί έχεις βάλει τον κωδικό της πόλης στο ίδιο πεδίο με την ονομασία και δυσκολεύεις τη ζωή σου;
  2. Πως ξέρεις πόσα wild characters πρέπει να βάλεις στο query, από τη στιγμή που υπάρχουν κωδικοί με τρεις, αλλά και με τέσσερις χαρακτήρες;

Δημοσ.

1.Ειναι για ταξηνομηση.

2.Ναι αυτό έχει δυσκολία. (εκτός αν στο query με κάποιο τρόπω θα λέγαμε οτι πρώτοι 3-4 χαρακτήρες ειναι αριθμοί )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...