Teisos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με linux, είναι η πρώτη μου απόπειρα Έχουμε και λέμε: το laptop είναι ένα presario 2500 με p4 2.4 ή 2.66ghz, 384 ή 512mb ram, on board shared 64mb gpu και 20άρη σκληρό. Έτρεχε xp ψιλοαξιοπρεπώς. Σε κάποια στιγμή, έγινε corrupt κάποιο αρχείο ( ζητούσε το cd εγκατάστασης να το διορθώσει) και αποφάσισα ότι θέλω να περάσω μία διανομή για πειραματισμό και τριβή με το linux. Κατέληξα στην CrunchBang ( έπαιζε και το Slackware, αλλά ίσως παραείναι δύσκολο για μένα). Ενδιαφέρομαι για clean install και έχει γίνει και ένα one pass zeros με killdisk ( μήπως λόγω αυτού υπάρχει κάποιο θέμα; ). Έχω δοκιμάσει να εγκαταστήσω διάφορες διανομές, αλλά δεν αναγνωρίζεται ο σκληρός νομίζω. Παραθέτω ένα βίντεο, όπου: έχω περάσει σε ένα usb stick το CrunchBang και όλα προχωράνε κανονικά μέχρι να επιλέξεις που θέλεις να εγκατασταθεί· εμφανίζει μόνο το stick ( 2gb) http://www.youtube.com/watch?v=xV5rklccJNE wat do Γενικά κάνει πάάάάάάάάάάρα πολύ ώρα μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο μενού και εμφανίζει προτάσεις του στυλ "failed to" do this, πολύ συχνά. Χτύπησε σκληρός ή κάπου κάνω πατάτα;
jim_p Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Στο bios τον βλεπει? Κοιτα αν ο σκληρος του ειναι προβληματικος με το hdsentinel. Θα το βρεις στο hirens.
Teisos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Στο bios εμφανίζεται κανονικά. Hirens, θα δοκιμάσω αύριο, σωστή σκέψη Sent from my iPhone using Insomnia
Teisos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Έβαλα το hdsentinel σε usb ( ακολουθώντας αυτό: http://www.hdsentinel.com/usbboot.php) και βλέπω αυτό: Η health bar γράφει πάνω ( δε φαίνεται στη φωτογραφία) ?% και τις δύο φορές ( τελικά ο σκληρός είναι 30GB)
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 απτην στιγμη που στα βγαζει αυτα κατι παιζει με τον σκληρο σου...δοκιμασε να βαλεις τον σκληρο σου σε ενα αλλο pc να δεις αν κανει τα ιδια...η αλλαξε του το καλωδιο ρευματος και αναγνωρισης...επισης δοκιμασε να κοιταξεις τον σκληρο με το προγραμμα της seagate (πρεπει να το εχει και αυτο μεσα στο hirens)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα