Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, Σκέφτομαι να ανβαθμίσω το παλιό μου pc για games οπως bf3 σε 1920χ1080, εχο 23 ιντσες οθόνη(Δε πειραζει το φπς, και σε high settings καλά είναι) .

Έχει τα εξης χαρακτηριστικά:

-CPU: Intel Core 2 Duo e4500 2,2ghz

-GPU: point of view 8600gt 512 mb

-MOBO:Asrock-American Megatrends (poly palia MOBO de brisko modelo,ATX einai)

-ΡΑΜ: 1gb

-Case: No Name

-PSU: Lc-power 350w

-HDD:Seagate Baraccuda 7200.10 rpm sata2 250gb

-Drive: LG Blue-ray Drive sata 2(του 2008 είναι)

Λοιπόν σκέφτομαι να κρατήσω HDD και κουτί και βρήκα τα εξής(Από visionstudio.gr όλα εκτος GPU )

-CPU: Intel Pentium g860 3.0ghz 68e

-GPU: Saphire amd radeon 6870 1gb GDDR5 130e (used)

-RAM: G skill ripjaws 8gb 1600mhz 37e

-MOBO: asrock h77 glan audio raid 75e

-PSU: xfx pro650w 76e

Όλα μαζί κάνουν 388ευρω οπότε 400 περίπου με έξοδα αποστολής.

Έχω τις εξής κρίσιμες ερωτήσεις:

1) θα υπάρχει καμία ασυμβατότητα στο σύστημα αν αποφασίσω να το στήσω μόνος ? Εννοώ εαν το στήσω σωστά θα bootarei στα windows που έχει μέσα ο seagate ?

2)Λέτε να χωράνε όλα αυτά μέσα στο κουτί μου ?

Picture 1:post-244738-0-96184700-1350342438_thumb.jpg

Picture 2:post-244738-0-27859900-1350342479_thumb.jpg

Picture 3: post-244738-0-88902700-1350347662_thumb.jpg

Picture 4 :post-244738-0-13161700-1350347677_thumb.jpg

Picture 5:post-244738-0-87949700-1350347691_thumb.jpg

3) Πόσο πολύ bottleneck θα έχω? θα τρέχει το bf3 σε 1920χ1080 με 35 φπs αs πούμε high settings ?

4)Το psu το χρειάζομαι για μελλοντικές αναβαθμισεις γιαφτο και τα πολλά Βατ,Ξέρετε καλύτερο?

5) θα μπορέσω να βάλω ssd σ αυτή την μητρική? το psu είναι συμβατό μαυτην την μητρική ?

6) Ο σκλήρος δίσκος είναι συμβατός με την μητρική?

7) Θα μπορέσω να αξιοποιήσω τα usb 2.0 kai 3.0 με αυτό το κουτί ?

8) Το LG Blue-ray Drive θα είναι συμβατό με την μητρική ?

9) Η΄κάρτα γραφικών θα είναι συμβατη με μητρική ?

Ευχαριστώ πολυ, άλλες προτασεις καλοδεχουμενες.

Sry for the long post :P

Επεξ/σία από PAVLOS566
Δημοσ.

Έχω τις εξής κρίσιμες ερωτήσεις:

1) θα υπάρχει καμία ασυμβατότητα στο σύστημα αν αποφασίσω να το στήσω μόνος ? Εννοώ εαν το στήσω σωστά θα bootarei στα windows που έχει μέσα ο seagate ? Θα χρειαστεί να κάνεις format εφόσον αλλάζεις μητρική. Αργά η γρήγορα θα απαυτωθεί το σύμπαν αν βάλεις απλά επάνω τον δίσκο σου. Άλλη ασυμβατότητα δεν υπάρχει.

2)Λέτε να χωράνε όλα αυτά μέσα στο κουτί μου ? Ναι, χωράνε.

3) Πόσο πολύ bottleneck θα έχω? Καθόλου. θα τρέχει το bf3 σε 1920χ1080 με 35 φπs αs πούμε high settings ? Ναι.

4)Το psu το χρειάζομαι για μελλοντικές αναβαθμισεις γιαφτο και τα πολλά Βατ,Ξέρετε καλύτερο? Μια χαρά είναι το psu. Πολύ καλό.

5) θα μπορέσω να βάλω ssd σ αυτή την μητρική? το psu είναι συμβατό μαυτην την μητρική ? Ναι και ναι.

6) Ο σκλήρος δίσκος είναι συμβατός με την μητρική? Ναι.

7) Θα μπορέσω να αξιοποιήσω τα usb 2.0 kai 3.0 με αυτό το κουτί ? Τα usb2 και από μπροστά. Τα usb3 μόνο από πίσω.

8) Το LG Blue-ray Drive θα είναι συμβατό με την μητρική ? Ναι.

9) Η΄κάρτα γραφικών θα είναι συμβατη με μητρική ? Ναι.

Ευχαριστώ πολυ, άλλες προτασεις καλοδεχουμενες.

Sry for the long post :P

• Like 1
Δημοσ.

Για να σου απαντήσει έτσι η σαύρα σημαίνει ότι έχεις τις ευχές του να προχωρήσεις για αγορά (μια χαρά το συστηματάκι )

Δημοσ.

συμφωνω σε ολα με το Δεινο, εκτος απο το φορματ!

το φορματ στα 7αρια δεν ειναι -η αν θες, δεν το θεωρω- απαραιτητο! ακομα κι αν αλλαξεις μητρικη! ναι μεν εχεις καθαρη-φρεσκια εγκατασταση, αλλα αντε ξαναστηστα ολα..!!

χρειαζονται ομως καποια βηματα, πριν κανεις την αλλαγη της μητρικης. πρεπει να "καθαρισεις" οσους Drivers και προγραμματακια εχουν σχεση με την προηγουμενη μητρικη και οτι αλλο αλλαξεις! μονο και μονο για να μην δημιουργηθουν conflicts.

ετσι οταν ξαναστησεις το νεο συστημα, τα 7αρια θα δουν τις νεες "συσκευες" LAN-chipset-audio-vga(αν υπαρχει ενσωματωμενη στη μητρικη...), και θα κανουν τις απαραιτητες ενημερωσεις. με 2-3 επανεκκινησεις, θα ειναι ολα ΟΚ!

ξερω οτι η θεωρια λεει, οταν αλλαζεις βασικο κομματι, οπως η μητρικη, πρεπει να κανεις φορματ. αλλα πλεον δεν ειναι τοσο αναγκαιο οσο ηταν με τα ΧΡ!!

εχω κανει 6 αλλαγες μητρικων-CPU στα δικα μου μονο συστηματα, και ακομα δεν εχω κανει φορματ σε κανενα απο τα 2!!

παρολα αυτα ομως, πρεπει ΠΑΝΤΑ να εχεις back-up, σε οσα αρχεια δεν θες να χαθουν!

αυτο δεν εχει να κανει ομως μονο με το φορματ! εχει να κανει με τοσες αλλες αιτιες που μπορεις να χασεις δεδομενα! ουτως η αλλως, και νεα εγκατασταση να κανεις στα 7αρια, χωρις βεβαια προηγουμενως να κανεις "διαμορφωση δισκου", δεν χανεις τα δεδομενα. τα βαζει στο φακελο "windows.old", απο οπου μπορεις να τα ξαναβρεις. απλα χανεις τις εγκαταστασεις των προγραμματων!

Δημοσ.

Ωραία αφού ενγκρίνετε οκ ^^ Μία τελευταία ερώτηση πριν τα πάρω,με το που κάνω format, θα ανάβω το πσ και θα δείχνει μια μαύρη οθόνη και θα ψάχνει για OS έτσι ? και θα μπορέσω να βάλω τότε το dvd me ta win7 ?

Ευχαριστώ Ντίνο,ρούνσμιθ,καμπτικ :P

Δημοσ.

Βάλε το dvd μέσα μπούταρε από εκεί , και κάπου που θα σου λέει προσαρμοσμένη εγκατάσταση θα σου εμφανίσει τον δίσκο με partitions , πάτα από κάτω διαγραφή τα partitions επόμενο και συνεχίζεις εγκατάσταση.

(Κράτα ένα backup , πριν τα αρχεία που θες μην τα κλαις μετά και τα ψάχνεις μέσω προγραμμάτων). Θα ήθελα να σε βοηθήσω περισσότερο αλλά δεν είμαι και σε πισί πισί που μπορώ να σου πω ακριβώς τα βήματα να το κάνεις :X

Δημοσ.

για να ξεκινησεις απο το CD των win, πρεπει

Α. ειτε να μπεις στο BIOS και να βαλεις σαν first boot device το CD, ή

Β. οταν πατησεις το start και ξεκινησει το BIOS να πατησεις το F8 (μπορει στη δικια σου μητρικη να ειναι καποιο αλλο, το αναγραφει καπου στην εκκινηση του BIOS) και οριζεις απο εκει, να εκκινησει απο το CD.

οταν θα εκκινησει το δισκακι την εγκατασταση, καπου σε ρωταει αν κανεις αναβαθμιση ή προσαρμοσμενη εγκατασταση. εκει πατας προσαρμοσμενη. αν θες να κανεις διαγραφη στο partition ή σε ολο το δισκο, ειναι δικη σου επιλογη. αλλα οπως σου ειπα και στο προηγουμενο ποστ, μπορεις να μην κανεις διαγραφη καθολου και να κανεις απευθειας εγκατασταση. ετσι οτι παλιο υπαρχει στο δισκο δεν σβηνεται, αλλα παει σε ενα φακελο "windows.old"....!!

Δημοσ.

Πω... Ευχαριστώ , πολύτιμη βοήθεια....Σκέφτομαι να τα σβήσω όλα δε χρειάζομαι κάτι τόσο πολύ σ'αυτόν τον δίσκο.Θα ξαναγράψω εδώ άμα γίνει κάτι ^^ Ευχαριστώ και πάλι !

Εοίσης τι ups θα μου προτείνατε με αυτό το σύστημα ?

Αααα.. επίσης μπορώ να προμηθευτώ μια gtx 570 για 120 ε ... πόσο bottleneck θα έχω ? και θα έχω σημαντική διαφορά στα games ?

Δημοσ.

Το Ups το χρειάζεσαι για να κρατάς το μηχάνημα ανοιχτό ενώ έχει πέσει το ρεύμα ή για προστασία? Αν είναι για το δεύτερο, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ups. Πόσα σκοπεύεις να δώσεις? Σε ρωτάω γιατί το ups είναι επαγγελματική δουλειά και ίσως απογοητευτείς με το κόστος.

Δημοσ.

ε εδώ στο μεσσολόγγι έχουμε ΠΟΛΛΕς διακοπές ενός δευτερολέπτου και είναι τόσο σπαστικές... κυρίως για διακοπές ρευματος δλδ, να μην καεί το συστημα, και για την gtx 570 τι λεσ δεινοσαυρε ?

Δημοσ.

Όχι.

PAVLOS566 (αιτιολογω το οχι..) διοτι εφοσον παιζεις σε 1080p αναλυση, το βαρος θα το εχει η καρτα γραφικων και πολυ λιγοτερο ο CPU...!!!

οσο για το UPS, θα σου ελεγα να το βαλεις καποια στιγμη στο προγραμμα, γιατι εκει απεναντι, παραειναι το κακο με τις μικροδιακοπες....!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...