pmav99 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Και τo ανελέητο FUD'ing συνεχίζεται... Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποια ακριβώς από τις αρχές παραβιάζει το XeLaTeX και η χρήση γραμματοσειρών του συστήματος?
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Θα μπορούσα να σου πω... αλλά ήδη έχω απαντήσει γιατί δεν θα το κάνω.
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 οκ. Ως γνωστόν η βλακεία είναι ανίκητη. για αυτό σταμάτησα να σου απαντάω από νωρίς.. Βλέπω βελτιώνεσαι.
timekeeper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς και έχεις άγνοια για το ποια ήταν η θεμελιώδης αρχή του TeX, την οποία είχε πει ο δημιουργός του. Αλλά, φαντάζομαι, ότι και αυτός κάνει λάθος. Το TeX παράγει καλά έγγραφα επειδή τηρεί κάποιες αρχές. Αλλά ξέχασα... έχουμε 2012 και δεν χρειάζονται αυτά. Πφ... Θα με ενδιέφερε κι εμένα να δω που το πας, αν θέλεις βέβαια να μοιραστείς τις απόψεις σου. Από αυτά που λες συμπεραίνω ότι είσαι κατά των νέων εργαλείων όπως το TeXMaker για παράδειγμα;
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Θα με ενδιέφερε κι εμένα να δω που το πας, αν θέλεις βέβαια να μοιραστείς τις απόψεις σου. Από αυτά που λες συμπεραίνω ότι είσαι κατά των νέων εργαλείων όπως το TeXMaker για παράδειγμα; Όχι. Δεν είναι θέμα εργαλείων/editors. Είναι θέμα εμφάνισης και fonts, και glyphs, στα pdfs, που συνεπάγεται χρήση γραμματοσειρών. Όπου έχουν επιπτώσεις στην εμφάνιση στα διαφορετικά συστήματα και readers. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες εταιρείες/οργανισμούς publishing και technical sponsorship σε συνέδρια ζητάνε συγκεκριμένους τύπους fonts στα pdfs και, ως διά "μαγείας", το LaTeX 2e παράγει ακριβώς αυτούς. Εάν ενδιαφέρεσαι, θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στο βιβλίο του Frank Mittelbach, "The LaTeX Companion".
timekeeper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Όχι. Δεν είναι θέμα εργαλείων/editors. Είναι θέμα εμφάνισης και fonts, και glyphs, στα pdfs, που συνεπάγεται χρήση γραμματοσειρών. Όπου έχουν επιπτώσεις στην εμφάνιση στα διαφορετικά συστήματα και readers. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες εταιρείες/οργανισμούς publishing και technical sponsorship σε συνέδρια ζητάνε συγκεκριμένους τύπους fonts στα pdfs και, ως διά "μαγείας", το LaTeX 2e παράγει ακριβώς αυτούς. Εάν ενδιαφέρεσαι, θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στο βιβλίο του Frank Mittelbach, "The LaTeX Companion". Κατάλαβα. Έχω την εντύπωση ότι μέσα σε ένα pdf αρχείο μπορείς να κάνεις embed οποιαδήποτε γραμματοσειρά. Η παράμετρος tex-text στις εντολές \setmainfont κτλ δεν κάνει αυτό που λες;
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2012 Νομίζω ότι μία ματιά εδώ θα σου λύσει αρκετές απορίες.
nplatis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Όχι. Δεν είναι θέμα εργαλείων/editors. Είναι θέμα εμφάνισης και fonts, και glyphs, στα pdfs, που συνεπάγεται χρήση γραμματοσειρών. Όπου έχουν επιπτώσεις στην εμφάνιση στα διαφορετικά συστήματα και readers. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες εταιρείες/οργανισμούς publishing και technical sponsorship σε συνέδρια ζητάνε συγκεκριμένους τύπους fonts στα pdfs και, ως διά "μαγείας", το LaTeX 2e παράγει ακριβώς αυτούς. Πραγματικά ούτε εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με όλα αυτά περί «βασικής αρχής του TeX» και αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Ο δημιουργός του TeX επέλεξε να φτιάξει δικό του σύστημα περιγραφής γραμματοσειρών γιατί όταν έφτιαξε το TeX μάλλον δεν υπήρχε κανένα σημαντικό στάνταρτ, όπως είναι πλέον το TrueType/OpenType -- και πιθανώς επίσης γιατί ήταν τελειομανής! Επίσης: όταν φτιάχτηκε το TeX, το pdf δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη, άρα τα περί σύνδεσης του TeX/LaTeX με το pdf δεν ευσταθούν...
Jubee Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Παίδες έγραψα έναν οδηγό για Mac OSX επι του θέματος, θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορεί να το τσεκάρει και να μου πει αν έχω λάθη: http://cplusplushatesme.blogspot.jp/2012/12/latex-mac-osx.html
pmav99 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δεν έχω mac και δεν ξέρω πως γίνεται εκεί, αλλά θεωρητικά τουλάχιστον, αυτό που κάνεις με το */texmf είναι περιττό εφόσον κάνεις compile με xelatex. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να εγκαταστήσεις τη GFS Didot (η όποια γραμματοσειρά χρησιμοποιείς) στο σύστημα σου (με το standard τρόπο των Mac) και μετά ένα σκέτο \setmainfont{} θα πρέπει να τη βρίσκει. Στο τελευταίο παράδειγμα το \usepackage{kerkis} δε χρειάζεται αφού ορίζεις μετά άλλη γραμματοσειρά. Γενικά με το xelatex γραμματοσειρές χρησιμοποιείς αυτές του συστήματος και τις ορίζεις μέσω του fontspec. Τα \usepackage{fontname} κτλ είναι για pdflatex.
pbp Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 \documentclass[a4paper,11pt]{article} \usepackage[english,greek]{babel} \usepackage[utf8x]{inputenx} \usepackage[margin=0.8in]{geometry} \newcommand{\lt}{\latintext} \newcommand{\gt}{\greektext} \usepackage{algorithm2e} \usepackage{amsmath} \usepackage{graphicx} την ρύθμηση για ελληνικά την έφτιαξα έτσι εγώ αλλά έχω το εξής θέμα. όταν γράφω section{agglika} --> εμφανίζει αγγλικα. Μόνο εκεί είναι το πρόβλημα. Υπάρχει καμία λυση ?
pmav99 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Χρειάζεσαι και το fontenc. \documentclass{article} % Necessary packages \usepackage[LGRx,T1]{fontenc} \usepackage[utf8]{inputenc} \usepackage[greek,english]{babel} % Defining new commands \newcommand{\en}{\selectlanguage{english}} \newcommand{\gr}{\selectlanguage{greek}} \begin{document} \en \section{agglika} English text %ελληνικά % Αν το κάνεις uncomment θα σου πετάξει σφάλμα \gr \section{agglik'a} Ελληνικό κείμενο greeklish \end{document} Προσωπικά χρησιμοποιώ xelatex πάντως. Δοκίμασε το.
pbp Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Τέλεια!Να σαι καλά φίλε! και κάτι ακόμα,μου χτυπάει error σ αυτό \begin{equation*} \vect{A}\vect{x}=\vect{b} \end{equation*} έχω κάνει include το asmath.Μήπως υποψιάζεσαι γιατί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα