Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

ένας φίλος θέλει να φτιάξει ένα pc με κόστος 650euro το πολύ(άντε και κάτι παραπάνω με τα μεταφορικά αν δε γίνει η αγορά από Αθήνα). Η χρήση θα είναι κυρίως για gaming άντε και κανα photoshop, ταινίες κλπ.

Για να μη σας κουράζω έχω κάποιες προτάσεις με βάση παρόμοια threads που διάβασα και θέλω την άποψη σας όπως και τις γνώσεις σας πάνω σε κάποια θέματα.

Να προσθέσω ότι στη σύνθεση δε χρειάζεται psu και ότι ο φίλος μου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε overclocking. Όπως επίσης δε σκέφτεται να βάλει ssd μιας και μια χαρά θα βολευτεί και με έναν απλό σκληρό. Το μόνο που ζητάει είναι ένα pc που θα του κρατήσει στο χρόνο (όσον αφορά τα παιχνίδια κυρίως).

Οι προτάσεις λοιπόν που σκέφτηκα είναι οι εξής:

post-248231-0-61172500-1350333115_thumb.png post-248231-0-98598000-1350333130_thumb.png

Υ.Γ.1: Αξίζει να προχωρήσει σε αγορά intel αντί amd και να θυσιάσει μια καλύτερη κάρτα γραφικών; Επειδή και εγώ δεν είμαι ειδικός με έναν amd όπως π.χ. ο 6100 θα δει κάποια διαφορά στην πράξη με έναν αντίστοιχο intel;

Υ.Γ.2: Και να ρίχναμε και άλλο το κόστος δε θα πείραζε.

Περιμένω τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ο 6100 δεν εχει τοσο νοημα για gaming. Προτίμησε i3 3220 ή FX 4170. Οι 6 πυρηνες μενουν αχρησιμοποιητοι. Οσον αφορα τους 3220 και 4170 οι επιδόσεις ειναι παρομοιες στα games αλλα ο FX καταναλωνει περισσοτερα W. Συμφερει αν χρησιμοποιειται το pc και για αλλες core-limited διεργασιες.

Δημοσ.

Έστω λοιπόν ότι πάμε για το amd σύστημα. Θα αποδώσει στο χρόνο; Τα υπόλοιπα parts πως σας φαίνονται; Μήπως να επέλεγε i5 για επεξεργαστή ή είναι περιττός; Όσον αφορά την κάρτα γραφικών αξίζει να θυσιάσει cpu για μία καλύτερη κάρτα; Και ποια η γνώμη σας για μητρική;

Δηλαδή αυτή η σύνθεση με μια πιο φθηνή μητρική πως σας φαίνεται;

post-248231-0-11220000-1350344841_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O FX 4170 ειναι ισχυροτερος απο τον Phenom 965be, τοσο στα games οσο και σε αλλες εφαρμογες. Εφοσον μπορεις να τον αντεξεις δε βλεπω το λογο να πεσεις, η μονη εναλλακτικη ειναι ο i3 3220.

Απο κει και περα το συστημα ειναι πολύ καλο. Δες ομως και αυτο το κουτι:

http://www.visionstu...&step=undefined (3 χρονια εγγύηση)

Ο i5 σιγουρα θα βελτιωνε τις επιδοσεις αλλα δε χωραει στο budget χωρις περικοπες απο αλλου και δεν αξιζει να κοψεις για να τον χωρεσεις.

Η ισορροπια αναμεσα σε CPU και GPU ειναι μια χαρα.

Η μητρικη εφοσον υποστηριζει CF (δε το κοιταξα) ειναι ενταξει.

Επισης δες και αυτες τις ταχυτερες μνημες, η διαφορα στις επιδοσεις δεν ειναι ουσιαστικη, αλλα αν χωρανε στο budget αποτελουν μια επιλογη (δεν συμφερουν ομως όπως λεει και ο Δεινο παρακατω):

http://www.visionstu...ndefined&step=2

Τελος δες και αυτους τους σκληρους:

http://www.visionstu...&step=undefined (εγγύηση 3 χρονια)

http://www.visionstu...&step=undefined (εγγύηση 5 χρονια και λογικα καλύτερες επιδόσεις)

Προσωπικα για να μεινω μεσα στο budget θα αλλαζα απλως το σκληρο με τον caviar black. Αλλα σου εδωσα επιλογες για να αποφασισεις μονος σου.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Επισης δες και αυτες τις ταχυτερες μνημες, η διαφορα στις επιδοσεις δεν ειναι ουσιαστικη, αλλα αν χωρανε στο budget δε χανεις τιποτα να τις προτιμησεις:

Πώς δεν χάνει? Πληρώνει τα διπλάσια χωρίς λόγο...

Δημοσ.

Πώς δεν χάνει? Πληρώνει τα διπλάσια χωρίς λόγο...

Εχεις δικιο δεν εκφραστικα καλα. Εννοουσα γιατι οχι αν χωραει στο budget, αλλα δεν εχει ουσιαστικο νοημα. Το αλλαζω.

Δημοσ.

Εγω παλι γιατι θα εβαζα τον 965 αντι για τον bulldozer.????

O 965be βγαινει μπροστα με oveclocking, οχι στις stock ρυθμίσεις. Δε λεω οτι ο FX 4170 αποτελει γενικα καλύτερη επιλογη, αλλα αφου μπορει να διαθεσει 125 ευρω δε βλεπω το λογο να μην τον προτιμησει.

Δημοσ.

Παιδιά καταρχήν ευχαριστώ πολύ.

Τελικά θα προχωρήσω με την περίπτωση που ανέφερα παραπάνω.

XMorsX όσον αφορά το κουτί ναι μεν η εγγύηση είναι πολύ καλή αλλά η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι δεν έχει usb3 στο front panel που μπορεί, αν όχι άμεσα, να φανεί χρήσιμο.

Και η χρηματική διαφορά που έχουν τα 2 κουτιά μπορεί να πάει στον caviar black ώστε να μη ξεφύγουμε και καθόλου από το budget. Εκτός αν θεωρείτε ότι το coolermaster δεν είναι καλό(άσχετα από την εγγύηση).

Η μητρική υποστηρίζει CF αν και δε νομίζω να χρειαστεί προς το παρόν τουλάχιστον.

Άρα η σύνθεση που καταλήγουμε είναι η εξής:

post-248231-0-62812800-1350392752_thumb.png

Δημοσ.

Φίλε Δεινόσαυρε

για το αν με τον 965 ο φίλος μου θα είναι ικανοποιημένος δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Για αυτό άλλωστε απευθύνθηκα και σε εσάς. Σίγουρα πάντως θα βοηθήσει στην τσέπη του(πιστεύω και τις απαιτήσεις του βέβαια μιας και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός).

Όσο για το κουτί έχεις κάποια καλή πρόταση;

Όπως είπα στη πρόταση του XMorsX το μόνο που με προβλημάτισε ήταν οι θύρες usb3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...