buyer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Έχω παλιά TV που έχει είσοδο μόνο με SPDIF και RCA και σκέφτηκα μήπως αντί να πάρω έναν SD αποκωδικοποιητή - με μάλλον βραχεία διάρκεια ζωής λόγω μετάβασης των καναλιών σε HD όπως υποθέτω ότι θα γίνει - να έπαιρνα είτε έναν HD είτε ένα φθηνότερο USB stick για το PC. Πήρα τελικά το USB και το πήγα πίσω γιατί "έπιανε" μόνο κάποια κανάλια ενώ τα άλλα (κρατικά) τα αγνοούσε. Η ερώτηση λοιπόν έχει να κάνει με τη δυνατότητα λήψης. Ενώ έπιανα καλά σχεδόν όλα τα κανάλια (και σίγουρα τα κρατικά πολύ καλά) τώρα φαίνεται ότι με την εσωτερικη κεραία δεν μπορώ να τα δω παρ'ό,τι η digea λέει ότι το ψηφιακό σήμα είναι πιο ισχυρό. Αν - χωρίς να βάλω εξωτερική κεραία - βάλω αποκωδικοποιητή τηλεόρασης (όχι το στικάκι) θα πιάνω τα κανάλια που έπιανα με το αναλογικό ή να ρωτήσω χαρτορίχτρα; Επίσης τώρα γύρισα την κεραία (την εσωτερική) σε άλλη θέση κι έκανα αναζήτηση και πιάνω καμπανα το CNN, αλλά μόνο αυτό! Παίζει να πιάσω Πάρνηθα με την εσωτερική; (Ζωγράφου - Αθήνα)
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Ό,τι και να σου πει κανείς για το σημείο που βρίσκεσαι, άστοχο θα είναι : πρέπει απλά να το δοκιμάσεις στην πράξη (να στρέψεις την εσωτερική "προς Πάρνηθα"). Το θέμα είναι αν δεν βλέπει κατευθείαν προς τον σταθμό, ό,τι πιάνεις θα είναι από αντανακλάσεις. Όσο για αποκωδικοποιητή, εφ' όσον έχει έξοδο για RCA (οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν), μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παλιά ΤV. Όσο για το σήμα, ούτε πιο ισχυρό νομίζω πως είναι - ούτε νομίζω να το ισχυρίζεται η Ντίτζεα : αυτό που λένε είναι για..."τζαμάτο" σήμα (...). Κι εννοούν την απόδοση της εικόνας πιο καθαρή. Για την ακρίβεια, το ψηφιακό πρέπει να το λαμβάνεις πολύ καθαρά (=εξωτερική κεραία) για να "συντονίζεται" ώστε να έχεις εικόνα (σε αντίθεση με το αναλογικό, που έστω με χιόνια και παρεμβολές, ΕΧΕΙΣ εικόνα). Αν δεν κάνει έστω και λίγο κούκου, πάει. Χάνεται. Γενικά πάντως (τα ωραία της "ωραίας" "ψηφιακής εποχής"...), θες : εξωτερική κεραιά (και είτε την στρέφεις Πάρνηθα και βλέπεις ό,τι πιάνει από τα αναλογικά που εκπέμπονται από εκεί - είτε Υμηττό και πλερώνεις και για αποκωδικοποιητή...). Μ' άλλα λόγια, το ~κατοστάρι δεν το γλυτώνεις.
buyer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι πιο ισχυρό το ψηφιακό σήμα, αλλά στη σελίδα της digea λέει (κατά λέξη) : <<... μιας και το ψηφιακό σήμα είναι πολύ πιο "ισχυρό" απο το αναλογικό και δεν απαιτεί πολύπλοκες κατασκευές για τη λήψη του.>> Το επόμενο ερώτημα είναι πως στρέφω την εσωτερική προς Πάρνηθα; Είναι η κλασική εσωτερική κεραία τηλεόρασης με τις 2 πτυσσόμενες ράβδους. Επίσης, αφού στη θέση που την έβαλα τώρα πιάνω CNN καμπάνα (δεν έπιανα έτσι ούτε παλιά) δεν σημαίνει ότι είναι σωστά στραμμένη η κεραία; Και δεν σημαίνει επίσης ότι το σήμα φτάνει μέχρι το σπίτι μου; (κι επομένως ότι θα πρέπει να μπορέσω να πιάσω και τα υπόλοιπα με κάποιο τρόπο; Με ποιό όμως... )
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Όλα όσα ρωτάς, δεν έχουν νόημα στην ουσία : απλά "παλεύεις" με την κεραία (λες για ράβδους, αλλά φαντάζομαι έχει και περιστρεφόμενο "πιάτο"/πλέγμα) σε διάφορα σημεία του σπιτιού, κι ό,τι πιάσεις, έπιασες...
graphist83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Το ψηφιακό σήμα είναι πιο ισχυρό. Στα ίδια watt εκπομπής φτάνουν στον δεκτή περισσότερα dbmv. Τώρα εάν έχεις απόσταση απο το κέντρο εκπομπής και μικρή αδύναμη Κεραια, ε θαύματα δεν κάνει. Sent from my iPhone using Insomnia
buyer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Το ψηφιακό σήμα είναι πιο ισχυρό. Στα ίδια watt εκπομπής φτάνουν στον δεκτή περισσότερα dbmv. Τώρα εάν έχεις απόσταση απο το κέντρο εκπομπής και μικρή αδύναμη Κεραια, ε θαύματα δεν κάνει. Sent from my iPhone using Insomnia Προφανώς δεν γνωρίζω το τεχνικό κομμάτι. Βλέπω μόνο το πρακτικό... Πριν (αναλογικά) έπιανα όλα τα κανάλια - αυτά που μ'ενδιέφεραν - ενώ τώρα όχι. Μ'αυτή την έννοια στα μάτια μου το ψηφιακό είναι πρόβλημα. Γι'αυτό ρωτάω περισσότερο. Επειδή για να δω 4-5 αγώνες Ch.League και 3-4 της εθνικής δεν πρόκειται να δώσω κανένα 100αρικο για κεραίες, αποκωδικοποιητές κτλ με ενδιαφέρει να μάθω αν είναι λογικό να περιμένω ότι βάσει της προηγούμενης απόδοσης της κεραίας θα έχω επαρκές σήμα με τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή ή αν τελικά είναι άσχετο το γεγονός αυτό. @washcloud: δεν έχει πλέγμα. Είναι όπως ήταν οι παλιές κεραίες αυτοκινήτου x2. Όπως αυτή: http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=YB1-019
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μόνο με εξωτερική κεραία μπορείς να εξασφαλίσεις αυτό που θες. Με εσωτερική, θα πρέπει να δανειστείς έναν αποκωδικοποιητή για να δεις στην πράξη τί πιάνεις. Όσο για αγώνες, μπορείς εναλλακτικά να συμβιβαστείς με streaming : http://www.thefirstrow.eu/ http://www.frombar.tv/ http://www.vipboxsports.eu/ κτλ Για ελληνικά κανάλια, http://kanalia.eu/
graphist83 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Η εσωτερική κεραία θελει να παιξεις πολυ μεχρι να βρεις το hotspot. Βαζεις ενα ακαναλι σε μια συχνότητα και τσεκάρεις τις μπαρες στο δεκτη με την ισχυ-ποιότητα σηματος. Οπου κλειδώσει περισσότερο αφήνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα