NiCk_ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 έλα ρε nick που λες και δύσκολο; έχουμε καταντήσει έρμαια του καινούργιου πελατολογίου της Apple και τα καινούργια βίτσια της. Θα δείτε σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ούτε το Mac Pro. Δύσκολο με την έννοια του ότι δεν μπορείς από την μιά μέρα στην άλλη να βάλεις τέτοιες οθόνες σε ΟΛΑ τα laptop κρατώντας παράλληλα τις ίδιες τιμές .. Έτσι δεν συμβαίνει πάντα ?? Πληρώνεις κάτι extra για τις νέες τεχνολογίες .. Όσο περνάει ο καιρός και το κόστος κατασκευής χαμηλώνει, τότε πέφτουν και οι τιμές .. Νομίζω θα ήταν λιγάκι εξωπραγματικό για παράδειγμα να περιμέναμε από την Apple να κατασκευάσει σήμερα ένα 13'' ΜΒΑ με Retina display και να το κρατήσει κάτω από 1000 στερλίνες .. Το Mac Pro είναι φυσικά άλλη κουβέντα .. Εκεί έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται οι "pro customers" .. να τανε μόνο το hardware?το λειτουργικό με προβληματίζει κυρίως και οι στόχοι του. εκεί ειναι το αγκάθι για εμένα. κάθε χρόνο καινούργια features για κοριτσάκια. παραγωγικότητα μηδέν (ένα σωστό expose είχε, και του γάμησε τα μάτια και αυτού) πάρε FB integration μετά για να μην στεναχωριέσαι. wtf; notification bar? μια χαρά και καλύτερα έκανε το growl τη δουλειά του. Νομίζω ότι το OS X έφτασε σε ένα "plateau" όπως λένε οι Αμερικάνοι .. Δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και πρόκειται για ένα πολύ ώριμο και λειτουργικότατο OS, αλλά θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται μια ανανέωση .. Δεν παραπονιέμαι όμως για το FB integration και τα notifications μιας και είναι εξυπηρετικότατα .. Το expose επίσης το έφτιαξαν στα ML ποιος σοβαρός επαγγελματίας δουλεύει τη φάση με magic pad? Γιατί να αγοράσει ένα ?? Νομίζω ότι το magic trackpad είναι περισσότερο για τους "average users" .. και τώρα μετά από 3-4 χρόνια (unibody introduction) προσπαθεί να μου βγάλει από τη μύγα ξίγκι;καλούμε να σκάσω 1600-1700€ σε μηχάνημα που δεν θα μπορώ να κάνω ούτε upgrade σε ram? με μια HD4000? (το είχα αναφέρει και αυτό πριν κανά χρόνο, ότι θα πρωβεί σε τέτοια φάση όλα κωλημένα στην motherboard, αλλά ο καθένας εδώ μέσα του το χαβά του) Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα RAM πλέον δεν είναι δύσκολο να δώσεις κάτι extra από την αρχή για να κάνεις maximize τα RAM (16GB) αν πραγματικά τα χρειάζεσαι .. Εδώ τα έδωσα εγώ που ίσως να μην τα χρειαστώ ποτέ Άρα ουσιαστικά μένεις μόνο με τον τον SSD "για πάντα" .. Μετά αλλάζεις υπολογιστή Δεν είμαι "pro user" και καταλαβαίνω ως ένα βαθμό τι εννοείς .. Δεν θα διαφωνήσω στο ότι η Apple δεν φροντίζει τους "pro users" της όπως πρέπει πλέον και είναι κρίμα .. Θεωρώ όμως ότι ακόμα υπάρχουν επιλογές στο line-up .. Τα 1600-1700 μπορείς να τα δώσεις και να πάρεις ένα 15'' MBP με dedicated GPU για παράδειγμα .. Τώρα αν αξίζει η αγορά του σε σχέση με αντίπαλα laptops, αυτό είναι απόφαση του καθενός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Δύσκολο με την έννοια του ότι δεν μπορείς από την μιά μέρα στην άλλη να βάλεις τέτοιες οθόνες σε ΟΛΑ τα laptop κρατώντας παράλληλα τις ίδιες τιμές .. Έτσι δεν συμβαίνει πάντα ?? Πληρώνεις κάτι extra για τις νέες τεχνολογίες .. Όσο περνάει ο καιρός και το κόστος κατασκευής χαμηλώνει, τότε πέφτουν και οι τιμές .. Νομίζω θα ήταν λιγάκι εξωπραγματικό για παράδειγμα να περιμέναμε από την Apple να κατασκευάσει σήμερα ένα 13'' ΜΒΑ με Retina display και να το κρατήσει κάτω από 1000 στερλίνες .. Ας κρατούσε τότε και επι εποχές του 2009 τα Unidbody και τα παλιά μοντέλα. 2012 μου παρουσίαζει καινούργιο σασί, καινούργια τεχνολογία και προσπαθεί να τα κάνει mix up σε όλο το line για macbook pro? ξαφνικά αρχίσαμε να μιλάμε για rMBP και για απλά MBP? εγώ το βρίσκω pathetic Νομίζω ότι το OS X έφτασε σε ένα "plateau" όπως λένε οι Αμερικάνοι .. Δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και πρόκειται για ένα πολύ ώριμο και λειτουργικότατο OS, αλλά θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται μια ανανέωση .. Δεν παραπονιέμαι όμως για το FB integration και τα notifications μιας και είναι εξυπηρετικότατα .. Το expose επίσης το έφτιαξαν στα ML τώρα με δουλεύεις; 2 χρόνια τρώω στη μάπα παιδικά upgrades? και το πως θα καταφέρει πλέον να τα κάνει όλα ένα iOS. εδώ είναι το θέμα φίλε μου, ότι εσύ θα χαρείς με το facebook integration και τα notifications εμένα αυτά τα features δεν έχουν να μου χρησιμεύσουν σε τίποτα. ένα χρόνο για να δώσουν ένα απλό τικάρισμα στο expose και φυσικά τα minimized windows πάλι δεν τα εμφανίζει (σωστά 8 χρόνια χρήστη mac os x πλέον θα με αναγκάσει να ξεχάσω το πως έμαθα να δουλεύω και θα πρέπει να αναγκαστώ να το γυρίσω σε windows? δλδ να χάσω και άλλο παραγωγικό χρόνο για ένα task που το κανα σε 10secs και τωρα θα αναγκάζομαι να το κάνω σε 30secs επειδή πρέπει να προσαρμοστώ στις πίπες τις Apple και να μάθω να δουλεύω ξανά windows? Γιατί να αγοράσει ένα ?? Νομίζω ότι το magic trackpad είναι περισσότερο για τους "average users" όλη η λογική πλέον στο ML είναι το trackpad, πως θα το κάνουμε πιο iOS, όταν έχουν στα στόχο της mobile εκδόσεις και όχι power users με iMacs και Mac Pros τότε πάλι έχουμε θέμα. Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα RAM πλέον δεν είναι δύσκολο να δώσεις κάτι extra από την αρχή για να κάνεις maximize τα RAM (16GB) αν πραγματικά τα χρειάζεσαι .. Εδώ τα έδωσα εγώ που ίσως να μην τα χρειαστώ ποτέ Άρα ουσιαστικά μένεις μόνο με τον τον SSD "για πάντα" .. Μετά αλλάζεις υπολογιστή Δεν είμαι "pro user" και καταλαβαίνω ως ένα βαθμό τι εννοείς .. Δεν θα διαφωνήσω στο ότι η Apple δεν φροντίζει τους "pro users" της όπως πρέπει πλέον και είναι κρίμα .. Θεωρώ όμως ότι ακόμα υπάρχουν επιλογές στο line-up .. Τα 1600-1700 μπορείς να τα δώσεις και να πάρεις ένα 15'' MBP με dedicated GPU για παράδειγμα .. Τώρα αν αξίζει η αγορά του σε σχέση με αντίπαλα laptops, αυτό είναι απόφαση του καθενός τα 220 ευρά που ζητάει μπροστά στα 76€ της crucial έχει μια διαφορά, + ότι μου μένουνε και 8gb ram στο χέρι. και ναι θα αναγκαστείς να κάνεις max out όταν βλέπεις ότι τα 8GB είναι must στα ML πόσο μάλλον όταν ξέρεις δεν μπορείς να βαλεις χέρι. επίσης έχεις δουλέψει μηχάνημα με 4GB και χωρίς SSD σε windows7? προσωπικά το βρίσκω αξιοπρεπέστατο αν το συγκρίνεις ότι σε ML τα 8GB είναι αναγκαστικά. καλά για SSD δεν το συζητώ τα balls of deaths πάνε και έρχονται απο εποχές SL.. με τους ωραίους 5.400 rpm που χώνει/εχωνε στα μηχανήματα. δυστυχώς για εμένα το 15άρι δεν είναι πράγμα για να το μεταφέρεις από εδώ και από εκεί. τουλάχιστον για εμένα που πρέπει να το έχω πάντα στη τσάντα μου. άρα ποιες οι επιλογές μου σε κάτι quad core? (σιγά μην δω quad στο retina 13" και αν δω θα εχει 2000..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2012 Ας κρατούσε τότε και επι εποχές του 2009 τα Unidbody και τα παλιά μοντέλα. 2012 μου παρουσίαζει καινούργιο σασί, καινούργια τεχνολογία και προσπαθεί να τα κάνει mix up σε όλο το line για macbook pro? ξαφνικά αρχίσαμε να μιλάμε για rMBP και για απλά MBP? εγώ το βρίσκω pathetic[/font] Εγώ απλά το θεωρώ σαν λογική εξέλιξη Τα rMBPs είναι τα next-generation MBPs .. Από την στιγμή που από οικονομικής αλλά και τεχνολογικής άποψης δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν Retina οθόνες σε όλο το line-up, τότε από κάπου έπρεπε να αρχίσουν .. Στο μέλλον σταδιακά, το design των rMBP θα αντικαταστήσει αυτό των unibodies του 2008 .. Σίγα-σιγά όμως .. [τώρα με δουλεύεις; 2 χρόνια τρώω στη μάπα παιδικά upgrades? και το πως θα καταφέρει πλέον να τα κάνει όλα ένα iOS.εδώ είναι το θέμα φίλε μου, ότι εσύ θα χαρείς με το facebook integration και τα notifications εμένα αυτά τα features δεν έχουν να μου χρησιμεύσουν σε τίποτα.ένα χρόνο για να δώσουν ένα απλό τικάρισμα στο expose και φυσικά τα minimized windows πάλι δεν τα εμφανίζει (σωστά Σεβαστό .. Δεν μπορώ να μιλήσω για pro tools μιας και δεν έχω ιδέα .. Για να το λές κάτι περισσότερο ξέρεις .. Δεν νομίζω όμως να γίνει σύντομα το OS X, iOS .. Θα πρέπει να περάσει καιρός ακόμα .. Αυτό με τα minimized windows στο expose των ML τώρα που το είπες το πρόσεξα ! Minimize παράθυρα δεν κάνω ποτέ μου και έτσι δεν έτυχε ! [8 χρόνια χρήστη mac os x πλέον θα με αναγκάσει να ξεχάσω το πως έμαθα να δουλεύω και θα πρέπει να αναγκαστώ να το γυρίσω σε windows? δλδ να χάσω και άλλο παραγωγικό χρόνο για ένα task που το κανα σε 10secs και τωρα θα αναγκάζομαι να το κάνω σε 30secs επειδή πρέπει να προσαρμοστώ στις πίπες τις Apple και να μάθω να δουλεύω ξανά windows? Είπαμε, ελαφρώς διαφορετικό το expose αλλά όχι και τόσο ! Και εγώ από το 2006 σε OS X δουλεύω .. Στα Lion δεν έτυχε να εργαστώ ποτέ μου και έτσι στα ML μου ήρθε στα φυσιολογική η μετάβαση του expose από τα Snow Leopard .. τα 220 ευρά που ζητάει μπροστά στα 76€ της crucial έχει μια διαφορά, + ότι μου μένουνε και 8gb ram στο χέρι. και ναι θα αναγκαστείς να κάνεις max out όταν βλέπεις ότι τα 8GB είναι must στα ML πόσο μάλλον όταν ξέρεις δεν μπορείς να βαλεις χέρι. Σύμφωνος για τα RAM .. Διαφωνώ για τα 8GB σαν must στα ML .. Πιο κάτω περισσότερα .. επίσης έχεις δουλέψει μηχάνημα με 4GB και χωρίς SSD σε windows7? προσωπικά το βρίσκω αξιοπρεπέστατο αν το συγκρίνεις ότι σε ML τα 8GB είναι αναγκαστικά. καλά για SSD δεν το συζητώ τα balls of deaths πάνε και έρχονται απο εποχές SL.. με τους ωραίους 5.400 rpm που χώνει/εχωνε στα μηχανήματα. Δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω μηχάνημα σε Windows 7 όχι .. Όμως μπορώ να πώ ότι ξέρω άτομα που έχουν Macbook unibody ( όχι Pro ) Core 2 Duo 2.0GHZ του 2008, με 4GB και κάνουν την δουλειά τους μια χαρά στα ML .. Φυσικά τα fans πάνε να εκτοξευθούν από ότι μου λένε, αλλά κατά τα άλλα το μηχάνημα αντέχει μια χαρά για δουλειές της καθημερινότητας .. Για τα beach balls of deaths νομίζω ότι εννοείς τους κανονικούς HDD και όχι τους SSD .. Γιατί ειδικά οι SSD πλέον στα Air και στα Retina είναι από τους καλύτερους στην αγορά ( Samsung 830 ) .. δυστυχώς για εμένα το 15άρι δεν είναι πράγμα για να το μεταφέρεις από εδώ και από εκεί. τουλάχιστον για εμένα που πρέπει να το έχω πάντα στη τσάντα μου. άρα ποιες οι επιλογές μου σε κάτι quad core? (σιγά μην δω quad στο retina 13" και αν δω θα εχει 2000..) Quad στο Retina 13'' πιθανότατα να δείς .. Dedicated GPU είναι αυτό που δεν θα έχει .. Και ναι, η τιμή θα είναι κοντά στα 2000 ευρώ από ότι υπολογίζω .. Η επιλογή σου είναι το rMBP 15'', αλλά η τιμή του ίσως και να σε ξενερώσει αν μπορείς να κάνεις και την δουλειά σου σε Windows .. Φιλικά όλα τα πιο πάνω πάντα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 μεγάλο το φιάσκο. η εταιρεία έχει χάσει τη μπάλα πραγματικά. μια εικόνα χίλιες λέξεις. πρώτη φορά στα χρονικά ένα τόσο χάλια μπουρδέλο product list. το ένα έτσι το άλλο γιουβέτσι. το macmini θα παιρίνει quadcore, 16GB ενώ το macbook pro 13 retina φυσικά δεν θα παίρνει τίποτα απόλα αυτά> 300 δολάρια για double space του SSD? τι λένε ρε οι μάγκες; με dedicated? Ας κάνανε το πιο λογικό πράγμα. Macbook Air 11" 13" (φυσικά θα χωνε retina displays εδώ) Macbook Pro 15 Retina. και τέλος. όχι σαράντα φορητά. αφου στην ουσία το 13άρι δεν είναι pro. πάνω κάτω τα ίδια με το 13άρι το Air . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 μεγάλο το φιάσκο. η εταιρεία έχει χάσει τη μπάλα πραγματικά. μια εικόνα χίλιες λέξεις. πρώτη φορά στα χρονικά ένα τόσο χάλια μπουρδέλο product list. το ένα έτσι το άλλο γιουβέτσι. το macmini θα παιρίνει quadcore, 16GB ενώ το macbook pro 13 retina φυσικά δεν θα παίρνει τίποτα απόλα αυτά> 300 δολάρια για double space του SSD? τι λένε ρε οι μάγκες; με dedicated? Ας κάνανε το πιο λογικό πράγμα. Macbook Air 11" 13" (φυσικά θα χωνε retina displays εδώ) Macbook Pro 15 Retina. και τέλος. όχι σαράντα φορητά. αφου στην ουσία το 13άρι δεν είναι pro. πάνω κάτω τα ίδια με το 13άρι το Air . Σε ένα χρόνο θα ειναι μόνο retina...Ειναι θέμα προσαρμογής .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 και δεν καταλαβαίνω δλδ γιατι το κανονικο το 13'αρι να μπορεί να πάρει 16άρες μνήμες και το retina όχι; ρε την παλεύουνε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stellbouz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 και δεν καταλαβαίνω δλδ γιατι το κανονικο το 13'αρι να μπορεί να πάρει 16άρες μνήμες και το retina όχι; ρε την παλεύουνε; Μάλλον επειδή οι ram στο retina είναι fix επάνω στη motherboard... Γενικά απο την χθεσινή παρουσίαση αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι για τα Air είναι πλέον μονόδρομος... Εκτός του ότι δεν ανέφερε κάτι για τα Air και απο την στιγμή που όλη την σειρά των MacBook pro τα λέπτηναν σαν τα Air, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης των Air? Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης των Air? Είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά από τα Retina .. Άρα όσοι θέλουν κάτι ελαφρύ, φθηνό (με βάση τα δεδομένα της Apple πάντα) και ικανοποιητικό για τις καθημερινές τους ανάγκες, πάνε στα Air .. Από το χθεσινό event, είμαι λιγάκι απογοητευμένος από το 13'' rMBP .. Τα integrated graphics ήταν αναμενόμενα και πριν το event, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να βάλουν Quad Cores (ακόμα και το Mini έχει πλέον !), 256GB SSD σαν standard και φυσικά 16GB ram σαν B.T.O. επιλογή.. Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ ακριβό γι'αυτά προσφέρει .. Τόσο τα Air (αν θέλει κάποιος να ξοδέψει λίγα) αλλά και το 15'' rMBP (περισσότερα) πιστεύω ότι είναι καλύτερες επιλογές .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Οι τιμές στερούνται οποιασδήποτε λογικής: Το 13αρι RETINA με 8GB/256GB ssd έχει μόλις 100 στερλίνες διαφορές από το MACBOOK RETINA 15" base model (i7 quad core/8Gb/256GB/dedicated GPU) με το δεύτερο να έχει απείρως καλύτερο επεξεργαστή, εκπληκτική 2η κάρτα γραφικών, μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερα ηχεία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Οι τιμές στερούνται οποιασδήποτε λογικής:Το 13αρι RETINA με 8GB/256GB ssd έχει μόλις 100 στερλίνες διαφορές από το MACBOOK RETINA 15" base model (i7 quad core/8Gb/256GB/dedicated GPU) με το δεύτερο να έχει απείρως καλύτερο επεξεργαστή' date=' εκπληκτική 2η κάρτα γραφικών, μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερα ηχεία.[/quote'] Θεωρώ ότι η Αpple ταλαντευεται στο να το,χάσει και όχι..Ειναι σε μια πολύ λεπτή γραμμή.. Αυτή η αναμπουμπούλα ήρθε γιατί τόσα χρόνια έδινε τις αναβάθμισεις με το στανιο και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν..Σε ένα χρόνο που θα ειναι σχεδόν όλα retina και θα εχει κατασταλαξει ολο αυτο τότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο πιστεύω.. "Απαράδεκτο το ότι μας άδειασε με μας που πήραμε το iPad 3 ξεφτίλα.." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 "Απαράδεκτο το ότι μας άδειασε με μας που πήραμε το iPad 3 ξεφτίλα.." Δηλαδή τώρα εσυ κάνεις διαφορετικά πράγματα με το ipad σου σήμερα, σε σχέση με χθες πριν απο την παρουσίαση ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα