Προς το περιεχόμενο

Apple's 'iPad Mini' Media Event..

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Oι φήμες λένε πως έχει προγραμματισθεί για της 23 Οκτωβρίου..

Η τοποθεσία δεν είναι ακόμα εξακριβωμένη αλλά φημολογείται πως θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της Αpple στην California..

Μαζί φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει και το Macbook pro 13 Retina (κάτι που προσωπικά δεν το πιστεύω..)

Ειδωμεν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oι φήμες λένε πως έχει προγραμματισθεί για της 23 Οκτωβρίου..

Η τοποθεσία δεν είναι ακόμα εξακριβωμένη αλλά φημολογείται πως θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της Αpple στην California..

Μαζί φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει και το Macbook pro 13 Retina (κάτι που προσωπικά δεν το πιστεύω..)

Ειδωμεν...

το 13αρι είναι πιθανό να κυκλοφορησει μαζι με τους νεους iMacs :)

13''

το 13αρι είναι πιθανό να κυκλοφορησει μαζι με τους νεους iMacs :)

Το Retina MBP είναι επιβεβαιωμένο από το 9to5mac.com, άρα κατά 99.9% θα είναι στο event .. Πολύ καλά νέα νομίζω !

Το Retina MBP είναι επιβεβαιωμένο από το 9to5mac.com, άρα κατά 99.9% θα είναι στο event .. Πολύ καλά νέα νομίζω !

Το ίδιο πιστεύω και εγώ καθώς ήδη έχει αργήσει η κυκλοφορία του, σε σχέση τουλάχιστον με τα χρονοδιαγράμματα-φημες που υπήρχαν (σ.σ:δεν πρόλαβε την "back to school" περίοδο).

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν έτοιμος για αγορά του RMBP 13" με το που πρωτοκυκλοφορήσει, αλλά ύστερα από πολύ σκέψη αποφάσισα να περιμένω την δεύτερη γενιά των RETINA με haswell CPU. Ακούγεται ότι η διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ και αυτονομία θα είναι χαοτική σε σχέση με τους υπάρχοντες επεξεργαστές. Μέχρι τότε το πιθανότερο είναι να μείνω με το Air 13" i7 να με συντροφεύει.

Σε περιπτωση που κυκλοφορησει και το 13αρι retina εγω προσωπικα δεν θα εμπιστευομουν την 4000 και ας λένε τα specs οτι σηκωνει..για τέτοια οθόνη ...

Σε κανα χρονο που θα εχουν στρωσει ολα αυτά ναι..

Θα εξακολουθήσω να πιστεύω ότι η επιλογή των τεράστιων αναλύσεων ήταν λάθος από την Apple. Θυσιάστηκαν πολλά στον βωμό της απόλυτης ευκρίνειας της οθόνης. Γιατί στην πραγματικότητα μόνο την ευκρίνεια εξυπηρετεί η επιλογή αυτή (σ.σ:...δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι μπορεί να δουλέψει με 2560χ1600 σε 13αρι display). Τα ίδια περίπου ισχύουν και για το RMBP 15".

Αν ήθελαν υψηλότερες αναλύσεις, μια πολύ καλή επιλογή για να ανέβουν πολλά σκαλοπάτια την ποιότητα του display έναντι του τρέχοντος μοντέλου και να αποφύγουν τις "κακοτοπιές" των RETINA είναι το παρακάτω panel που φοράει το ASUS UX32

http://www.notebookc...ok.75591.0.html

Εξαιρετικές γωνίες θέασης, κορυφαίο contrast, πολύ καλή φωτεινότητα & black value, σχεδόν antiglare και θα μπορούσε να φορεθεί ακόμη και στο 13αρι Air.

Θα εξακολουθήσω να πιστεύω ότι η επιλογή των τεράστιων αναλύσεων ήταν λάθος από την Apple....

Διαφωνω η retina απλα τα σπάει..τωρα οσο αφορα την ευχρηστία θα στρωσουν με τον καιρο..

Ποσο copia η Asus επιτελους δηλαδή..Αρχιζω να πιστευω πως η apple έχει τελειοποιήσει το σχεδιασμό και οι αλλες εταιριες απλα δεν εχουν κατι αλλο να δώσουν...

To εχουν ξεφτιλησει, αλλα ταιβανεζικι εταιρια δεν είναι; που να ξερουν το βιομηχανικο σχεδιασμο οι άσχετοι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαφωνω η retina απλα τα σπάει..τωρα οσο αφορα την ευχρηστία θα στρωσουν με τον καιρο..

x2

Νομίζω πως έχουν ήδη διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα .. Lag στο UI πλέον δεν υπάρχει και ο Chrome τα πάει περίφημα σε ότι αφορά lag σε websites .. Ειλικρίνα το θεωρώ σαν ένα πολύ μικρό ψεγάδι μπροστά στο συνολικό πάκετο με το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση άλλη οθόνη για να κερδίσω 10-20 frames σε ένα βαρυφορτωμένο site ..

Το 13άρι μένει να δούμε πως θα είναι σε θέμα απόδοσης αλλά πολύ περισσότερο σε μπαταρία και στις θερμοκρασίες που θα έχει ..

EDIT

.. Και η επίσημη πρόσκληση !

ipad_mini_invite.jpg

Επεξ/σία από NiCk_

"Τα σπάει" και "θα στρώσει με τον καιρό" έχω την εντύπωση ότι δεν συμβαδίζουν. Όπως είπα και σε προηγούμενα post μιλάω ως κάτοχος MACBOOK RETINA επί 2μηνες και όχι ως κάποιος χρήστης που πήγα σε ένα κατάστημα είδα 2-3 demo φωτογραφίες και εντυπωσιάστηκα. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό καθώς στην καθημερινότητα θα συναντήσεις πολλά προβληματάκια που σε κάνουν να ξεχνάς την ξεγνοιασιά που είχες με τα παλιά συμβατικά MACBOOK. Θα συμφωνήσω ως προς το ότι βελτιώθηκαν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει οριστική επίλυση μέχρι τους Haswell. Εάν επρόκειτο για καθαρά θέμα software θεωρώ ότι θα είχε επιλυθεί μέχρι σήμερα.

Ποσο copia η Asus επιτελους δηλαδή..Αρχιζω να πιστευω πως η apple έχει τελειοποιήσει το σχεδιασμό και οι αλλες εταιριες απλα δεν εχουν κατι αλλο να δώσουν...

To εχουν ξεφτιλησει, αλλα ταιβανεζικι εταιρια δεν είναι; που να ξερουν το βιομηχανικο σχεδιασμο οι άσχετοι..

Αυτό ελάχιστα με ενδιαφέρει...όποιος μπορεί να αντιγράψει σωστά και να μου προσφέρει ακόμη περισσότερα σε ελκυστικότερη τιμή, θα μου κάνει μεγάλη χάρη. Σαν καταναλωτής κοιτάω το συμφέρον μου και μόνο αυτό.

Νομίζω πως έχουν ήδη διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα .. Lag στο UI πλέον δεν υπάρχει και ο Chrome τα πάει περίφημα σε ότι αφορά lag σε websites .. Ειλικρίνα το θεωρώ σαν ένα πολύ μικρό ψεγάδι μπροστά στο συνολικό πάκετο με το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση άλλη οθόνη για να κερδίσω 10-20 frames σε ένα βαρυφορτωμένο site ..

Καταρχήν μην συγκρίνουμε τον chrome με τον safari σε MACBOOK....καμία σχέση η αίσθηση του ενός με του άλλου.

Κατά δεύτερον μην υποτιμάμε τα λοιπά κορυφαία IPS Panel...αν τα δείτε από κοντά θα αλλάξετε γνώμη για πολλά. Η RETINA δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα IPS panel με υψηλότερη ανάλυση. Υπάρχουν IPS panel με πολύ καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (contrast, black value, γωνίες θέασης κτλ) από αυτό που φοράει το RMBP 15".

Αλήθεια το τραγικό πρόβλημα με το conflict wifi/bluetooth λύθηκε ή συνεχίζει να υφίσταται?

Το 13άρι μένει να δούμε πως θα είναι σε θέμα απόδοσης αλλά πολύ περισσότερο σε μπαταρία και στις θερμοκρασίες που θα έχει ...

Δε νομίζω ότι θα διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το 15αρι. Αν χρησιμοποιήσουν τελικά dual core επεξεργαστές ίσως ζορίζονται ελάχιστα περισσότερο, αλλά θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν παρατηρήσιμες διαφορές καθώς το 13αρι έχει να διαχειριστεί και ελαφρώς μικρότερες αναλύσεις.

Καταρχήν μην συγκρίνουμε τον chrome με τον safari σε MACBOOK....καμία σχέση η αίσθηση του ενός με του άλλου.

Κατά δεύτερον μην υποτιμάμε τα λοιπά κορυφαία IPS Panel...αν τα δείτε από κοντά θα αλλάξετε γνώμη για πολλά. Η RETINA δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα IPS panel με υψηλότερη ανάλυση. Υπάρχουν IPS panel με πολύ καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (contrast, black value, γωνίες θέασης κτλ) από αυτό που φοράει το RMBP 15".

Βασικά το τελευταίο version του Chrome είναι και αυτό Retina ready .. Το μόνο που διαφέρει πλέον είναι η γραμματοσειρά .. Αυτό που έχω προσέξει στον Safari είναι ότι τα fonts είναι λιγάκι πιο έντονα από αυτά του Chrome, αλλά ο Chrome υπερέχει σε θέμα απόδοσης και έτσι αυτόν χρησιμοποιώ πλέον ..

Δεν υποτιμώ τα IPS panels και ξέρω αυτά που είχες πεί περί γωνίων θέασης κτλ. αν και πρόκειται για διαφορετικές οθόνες σε διαφορετικές κατηγορίες .. Διαφωνώ όμως απόλυτα στο να γιγαντώνουμε το θέμα του lag στο facebook και από την άλλη να λέμε:

"Η RETINA δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα IPS panel με υψηλότερη ανάλυση" ..

Είναι πράγματι 3.000.000 pixels από μια οθόνη 1920x1080 τόσο μικρός παράγοντας ?? Η Retina είναι η καλύτερη οθόνη στην αγορά και ο κυριότερος λόγος αγοράς αυτού του laptop .. Δεν το λέω μόνο εγώ άλλοστε και μιας και οι δύο διαβάσαμε το review του Anandtech, επαναλαμβάνω τι έγραψε ο ίδιος στο τέλος ..

"It’s easily the most beautiful display I’ve had the opportunity of using."

Αλήθεια το τραγικό πρόβλημα με το conflict wifi/bluetooth λύθηκε ή συνεχίζει να υφίσταται?

Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής γιατί το bluetooth ήταν πάντοτε κλειστό για μένα .. Δεν έχω κάποιο mouse ή άλλο peripheral που να το χρειάζεται .. Ελπίζω να διορθώθηκε στα καινούρια shipments .. Για software update δεν είδα κάτι ..

Έχει μεγάλη διαφορά αυτό καθώς στην καθημερινότητα θα συναντήσεις πολλά προβληματάκια που σε κάνουν να ξεχνάς την ξεγνοιασιά που είχες με τα παλιά συμβατικά MACBOOK

Μιλάμε για ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική πραγματικότητα από την δική μου :P Είχες πάει 10.8.2 και εγκατέστησες το EFI update πριν το πουλήσεις ??

"Η RETINA δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα IPS panel με υψηλότερη ανάλυση" ..

Είναι πράγματι 3.000.000 pixels από μια οθόνη 1920x1080 τόσο μικρός παράγοντας ?? Η Retina είναι η καλύτερη οθόνη στην αγορά και ο κυριότερος λόγος αγοράς αυτού του laptop .. Δεν το λέω μόνο εγώ άλλοστε και μιας και οι δύο διαβάσαμε το review του Anandtech, επαναλαμβάνω τι έγραψε ο ίδιος στο τέλος ..

"It’s easily the most beautiful display I’ve had the opportunity of using."

Κανενας δεν διαφωνει οτι η retina ειναι η καλυτερη οθονη. Το θεμα ειναι να μην υπερβαλλουμε.

Πχ αν βαθμολογησουμε τις οθονες, τοτε θα βαζαμε στην retina 10, στις ips οθονες 1920x1080 αλλων λαπτοπ 9, στις κλασσικες οθονες με tn panel και χαμηλοτερη αναλυση των macbook pro θα βαζαμε 6 και στις οθονες των φθηνοτερων λαπτοπ θα βαζαμε 4.

Εδω λοιπον ερχεται η υπερβολη:

ενα υπηρχαν οθονες ips που ηταν μακραν καλυτερες απο αυτες των απλων macbook pro με τα tn panels, τωρα γινεται πολυ λογος για τις retina που εχουν μικρη διαφορα απο τις οθονες ips που κυκλοφορουσαν . (ενω μαλιστα εχουν και μερικα μειονεκτηματα, πχ lag, κακη εμφανιση σε εφαρμογες που δεν τις υποστηριζουν κλπ κλπ)

Μονος σου το λες:

Η Retina είναι ο κυριότερος λόγος αγοράς αυτού του laptop. Παρολο ομως που κυκλοφορουν φθηνοτερα λαπτοπ (ακομα και πιο πριν τα retina) με εξαιρετικες ips οθονες που ελαχιστα υστερουν σε σχεση με τις retina, δεν ακους τον κοσμο να μιλαει για αυτα...

Αυτο ειναι η υπερβολη και για αυτο ακους κοσμο να λες οτι "η retina τα σπαει" χωρις να εχουν δουλεψει σε αυτην και χωρις να γνωριζουν τις εναλλακτικες..

Γενικοτερα, την μεγαλη διαφορα στην χρηση ενος retina macbook pro σε σχεση με ενα απλο macbook pro δεν την κανει η υψηλη αναλυση, αλλα το ips panel.

• Like 1

Γενικοτερα, την μεγαλη διαφορα στην χρηση ενος retina macbook pro σε σχεση με ενα απλο macbook pro δεν την κανει η υψηλη αναλυση, αλλα το ips panel.

Το αυτό !!!!

....και μέχρι τώρα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ένα συμβατικό ips panel μικρότερης ανάλυσης, λόγω του μεγαλύτερου downscaling. Όταν εξαλειφθούν πλήρως τα προβλήματα hardware-software τότε φυσικά και θα προτιμήσουμε το καλύτερο δυνατό panel.

Βασικά το τελευταίο version του Chrome είναι και αυτό Retina ready .. Το μόνο που διαφέρει πλέον είναι η γραμματοσειρά .. Αυτό που έχω προσέξει στον Safari είναι ότι τα fonts είναι λιγάκι πιο έντονα από αυτά του Chrome, αλλά ο Chrome υπερέχει σε θέμα απόδοσης και έτσι αυτόν χρησιμοποιώ πλέον ..

Για τον τελευταία έκδοση μιλάω και εγώ...η προηγούμενη δεν ήταν Retina ready. Κανένας browser όμως δεν συγκρίνεται σε smoothness με τον safari. Το smooth scrolling-surfing αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα πλεονεκτήματα ενός MAC και δε νομίζω ότι ο chrome εκμεταλλεύεται πλήρως κάτι τέτοιο.

Είναι πράγματι 3.000.000 pixels από μια οθόνη 1920x1080 τόσο μικρός παράγοντας ?? Η Retina είναι η καλύτερη οθόνη στην

Το θέμα είναι κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμα αυτά τα pixel....δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να δουλέψει σε 15αρα οθόνη με ανάλυση μεγαλύτερη από 1920χ1200. Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι δουλεύουν στο 1440x900 (best for retina) και στο 1680χ1050. Η retina θα μας δώσει ένα πιο ευανάγνωστο κείμενο (ειδικά σε ζουμ) από ότι ένα fullhd ips panel αλλά δε νομίζω ότι θα είναι τρελή η διαφορά στην πράξη και την καθημερινότητα.

Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής γιατί το bluetooth ήταν πάντοτε κλειστό για μένα .. Δεν έχω κάποιο mouse ή άλλο peripheral που να το χρειάζεται .. Ελπίζω να διορθώθηκε στα καινούρια shipments .. Για software update δεν είδα κάτι ..

Λιγότερα προβλήματα σε πληκτρολόγιο και mouse, αλλά πολύ μεγαλύτερα αν το χρησιμοποιείς για μεταφορά ήχου.

Μιλάμε για ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική πραγματικότητα από την δική μου :P Είχες πάει 10.8.2 και εγκατέστησες το EFI update πριν το πουλήσεις ??

Δεν το θυμάμαι σίγουρα...έχω την εντύπωση όμως ότι πρόλαβα να εγκαταστήσω την 10.8.2. Για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω ότι το RETINA είναι κακό μηχάνημα. Απλά όταν έχεις δαπανήσει περί τα 2500 ευρώ για να το αγοράσεις, πρέπει να απαιτείς να δουλεύουν όλα ρολόι και να μην περιμένεις με αγωνία το κάθε software update επί τόσους μήνες.

Αυτο ειναι η υπερβολη και για αυτο ακους κοσμο να λες οτι "η retina τα σπαει" χωρις να εχουν δουλεψει σε αυτην και χωρις να γνωριζουν τις εναλλακτικες...

Το ότι υπάρχουν εναλλακτικές αναιρεί το ότι η retina τα σπάει;;Δεν το καταλαβαίνω αυτο..

και ναι όπως και να το κάνουμε ειναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορα σε specs..

Τώρα εαν αυτο στη πράξη εχει καποιες ελάχιστες δυσλειτουργίες οκ ειναι θεμα software και θα λυθει..

Οκ καθε καινουργιο εχει και τα θεματακια του..

Οσοι τρεξανε να αγορασουν ωντας και γνωστες της τεχνολογιας...ηθελεστα και παθεστα..

Oλοι οσοι ασχολουμαστε μ την τεχνολογια εχουμε τις επιφυλαξεις μας για καθε τι καινουργιο και ανωριμο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...