Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ταινίες και σειρές τις βλέπετε με υπότιτλους ή χωρίς; Κυρίως τις ταινίες τις ταινίες τις βλέπω χωρίς αλλά τις σειρές με αγγλικούς υπότιτλους . Επειδή θέλω να μάθω και γερμανικά θα βάζω γερμανικούς υπότιτλους σε ταινίες :-P

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα ταινία/σειρά με ελληνικούς υπότιτλους, παρόλο που αρκετά παλιότερα βοηθούσα σε ελληνικό υποτιτλισμό σειρών και το καλοκαίρι έκανα σε ένα ντοκυμαντέρ.

Σχεδόν ασυναίσθητα πλέον με το που θα πάρω μια ταινία/σειρά το πρώτο πράμα που θα κάνω είναι να βρω τους αντίστοιχους αγγλικούς υπότιτλους. Μόνη περίπτωση να δω ταινία σε άλλη γλώσσα είναι όταν πάω σινεμά όπου εδώ πάνω οι δυο σειρές των υποτιτλων είναι σε δυο γλώσσες (μια σειρά ολλανδικά, μια σειρά γαλλικά). Έτσι επιλέγεις γλώσσα που θες να κάνεις practice και βλέπεις παράλληλα την ταινία (μόνο πρόβλημα είναι ότι αν δεν είσαι λίγο familiar με την ταχύτητα που εξαφανίζονται οι υπότιτλοι, αφού είναι μόνο μια σειρά. παίζει να χαθείς) :P

Δημοσ.

τι λετε ρε; γιατι να την δω χωρις υποτιτλους κ μαλιστα ελληνικους φυσικα

(εκτος αν αργουν να βγουν, οποτε κατεβαζουμε αγγλικους);

για να πουλησω μουρη;

οκ, τα αγγλικα μου τελεια ειναι, προφ εχω, αλλα προτιμω με υποτιτλους φυσικα με 1000,

δεν το συζηταω, γιατι να κουραζομαστε να προσπαθουμε να ακουσουμε τι λεει ο καθε

καραβλαχος αμερικανος του κερατα; χωρια διαλεκτους/ιδιωματισμους δικους τους κλπ,

τι λεμε τωρα, με υποτιτλους ασυζητητι

• Like 1
Δημοσ.

Οτι κατσει(ελληνικοι ή αγγλικοι),συνηθως με αγγλικους υποτιτλους στις σειρες διοτι δεν μπορω να περιμενω,αλλα παντα με υποτιτλους.Χωρις αυτους ολο και κατι θα χασω.

• Like 3
Δημοσ.

Μην ξεχνας τα ρουμανικα.Πιστευω να μην εχεις ξεχασει εκεινο το ταξιδι στην Τιμισοαρα.

Αεροπλανάκι και σινεμά στο εξωτερικό. Αν θέλει κανείς βρίσκει λύσεις.

Ακόμα θυμάμαι εκείνο το ταξίδι στην Τιμισοάρα για να δούμε το 4 months, 3 weeks & 2 days

Δημοσ.

Μην ξεχνας τα ρουμανικα.Πιστευω να μην εχεις ξεχασει εκεινο το ταξιδι στην Τιμισοαρα.

Και να θέλω να το ξεχάσω δε μπορώ. Βέβαια εκεί το είδαμε χωρίς υπότιτλους (και δε καταλαβάμε Χριστό) αλλά έχουμε να το λέμε ότι είμασταν παρόντες στο ξεκίνημα της επανάστασης του νέου Ρουμανικου κινηματογράφου (όταν άρχισε να ξεφεύγει δλδ από το καθεστώς Τσαουσέσκου: έχουμε ένα κρατικό κινηματογραφικό στούντιο και όλες οι ταινίες παράγονται εδώ).

Δημοσ.

Σειρές με μεγάλη διάρκεια π.χ 50 λεπτά βλέπω με αγγλικούς. Όταν είναι μικρά στυλ community τότε τα βλέπω χωρίς υπότιτλους. Γενικά εάν θέλεις να μάθεις ξένη γλώσσα είναι ότι πρέπει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι το 99% των υποτίτλων ειναι απαράδεκτοι.

Πολύ μεγάλο ποσοστό έβαλες. Είναι αρκετοί απαράδεκτοι αλλά υπάρχει και ένα 40% (κατεμε) που είναι επαγγελματικοτατοι. Και όχι δεν ανήκω σε κανέναν site υποτιτλων

Επεξ/σία από D_N_A
  • Like 1
Δημοσ.

Εχεις δίκιο παραήταν υπερβολή. Από την σελίδα που κατέβαζα κάποτε οι περισσότεροι ήταν πολύ κακής ποιότητας(εχω πετύχει και google translate!), και δεν εψαξα για καλύτερη σελίδα, απλά σταμάτησα να βάζω.

Δημοσ.

Και να θέλω να το ξεχάσω δε μπορώ. Βέβαια εκεί το είδαμε χωρίς υπότιτλους (και δε καταλαβάμε Χριστό) αλλά έχουμε να το λέμε ότι είμασταν παρόντες στο ξεκίνημα της επανάστασης του νέου Ρουμανικου κινηματογράφου (όταν άρχισε να ξεφεύγει δλδ από το καθεστώς Τσαουσέσκου: έχουμε ένα κρατικό κινηματογραφικό στούντιο και όλες οι ταινίες παράγονται εδώ).

νοιωθω λιγο προδομενος τωρα

Δημοσ.

Κατεβάζω Αγγλικούς υπότιτλους απλά και μόνο μήπως μου ξεφύγει καμιά φράση.

Έχω δει κάμποσες ταινίες και χωρίς υπότιτλους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Χωρίς υπότιτλους. Μια ταινία δεν είναι μόνο ήχος αλλά και εικόνα και γνώμη μου είναι ότι χάνεις πολλές λεπτομέρειες όταν εστιάζεις στους υπότιτλους (ειδικα στον σινεμά που είναι και μεγάλη η οθόνη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...