nick#18 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Ενας φιλος εχει ενα ενυσχυτη για τα 4 ηχεια που εχει επανω τα οποια ολα τοποθετηθηκαν απο αναλογο μαγαζι. Τωρα πηρε ενα sub και ενα ενυσχητη και θελει να τα βαλει πανω και θα του κανω εγω την δουλεια αυτη η συνδεσμολογια που σκεφτομαι στο παρακατω διαγραμμα ειναι σωστη?
Alxnks Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 δεν θα χρησιμοποιηθει το ιδιο καλωδιο για το ρευμα, εκτος αν ειχε χρησιμοποιηθει εξαρχης αρκετα ''χοντρο'' ωστε να καλυψει μελλοντικη αναβαθμιση. αν οχι, θα πρεπει να περαστει αλλο. ασφαλεια μπαινει μια μεγαλη στους 15-20 ποντους μακρια απο την μπαταρια. πισω θα πρεπει να μπει ενας διαχωριστης, καποιοι εχουν ενσωματωμενες ασφαλειες αλλιως βαζεις ξεχωριστη για καθε ενισχυτη. παντα με διαχωριστη ομως, οχι να ενωσεις απλα τα καλωδια αρπα κολλα. η γειωση επισης δεν θα την ενωσεις απλα πανω στην αλλη, το καλυτερο θα ηταν να μπει σε αλλο σημειο απο εκει που ειναι του αλλου ενισχυτη. τελος, τα RCA που ερχονται απο μπροστα...η πηγη βγαζει μονο 1 ζευγαρι; αν ναι...το σωστο ειναι να περαστει καινουριο καλωδιο RCA στο δευτερο ενισχυτη.αν οχι... ο υπαρχων ενισχυτης σιγουρα βγαζει εξοδο line out; αν ναι κατι γινεται (μπακαλιστικο αλλα οκ), αν οχι...εχετε προβλημα.
nick#18 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Θα κοιταξω τα ρευματα του υπαρχοντος και του δευτερου που ειναι να μπει να δω αν το καλωδιο θα φτασει απο θεμα ampere. Ασφαλεια εχει μια μπροστα απλα σκεφτομουν και δευτερη για τον δευτερο πισω. Οι διαχωριστες τι κοστος εχουν περιπου? Πανω κατω κανενα 10ρικο? Επισης η πηγη βγαζει μονο 1 ζευγαρι line out αλλα ο ενισχυτης πισω εχει διπλα στο line in και line out οποτε μας κανει..
*Kezar* Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 δεν θα χρησιμοποιηθει το ιδιο καλωδιο για το ρευμα, εκτος αν ειχε χρησιμοποιηθει εξαρχης αρκετα ''χοντρο'' ωστε να καλυψει μελλοντικη αναβαθμιση. αν οχι, θα πρεπει να περαστει αλλο. ασφαλεια μπαινει μια μεγαλη στους 15-20 ποντους μακρια απο την μπαταρια. πισω θα πρεπει να μπει ενας διαχωριστης, καποιοι εχουν ενσωματωμενες ασφαλειες αλλιως βαζεις ξεχωριστη για καθε ενισχυτη. παντα με διαχωριστη ομως, οχι να ενωσεις απλα τα καλωδια αρπα κολλα. η γειωση επισης δεν θα την ενωσεις απλα πανω στην αλλη, το καλυτερο θα ηταν να μπει σε αλλο σημειο απο εκει που ειναι του αλλου ενισχυτη. τελος, τα RCA που ερχονται απο μπροστα...η πηγη βγαζει μονο 1 ζευγαρι; αν ναι...το σωστο ειναι να περαστει καινουριο καλωδιο RCA στο δευτερο ενισχυτη.αν οχι... ο υπαρχων ενισχυτης σιγουρα βγαζει εξοδο line out; αν ναι κατι γινεται (μπακαλιστικο αλλα οκ), αν οχι...εχετε προβλημα. 15-20 ποντους μακρια απο την μπαταρια η ασφαλεια? για ποιο λογο οεο? τοσα συστηματα που εχω φτιαξει παντα μα παντα διπλα στην μπαταρια μπαινει..οπως και το δικο μου τοσα χρονια διπλα ακριβως ειναι. Γειωση θα χρησιμοποιησεις ξεχωριστη για τον καθε ενισχυτη πανω στο σασι.. εκτος εαν θυμαμαι καλα θα γεφυρωσεις τους 2 ενισχυτες και θα εχουνε ιδια γειωση. δεν θες 2 ασφαλειας 1 θελεις στην αρχη πριν την μπαταρια. ο καθε ενισχυτης μεσα εχει δικες του ασφαλειες για υπερ ταση θερμοκρασιας κλπ κλπ.so Μην φοβασαι.. για να εχουμε και 1 καλο ερωτημα τι ενισχυτες θα χρησιμοποιηθουνε τη ηχεια και τι sub? btw το σωστο ειναι να τραβηξεις αλλη γραμμη για τον καθε ενισχυτη.. αλλιως εαν δεν βγαινεις βαλτα στην ιδια γραμμη με τον ηχειων δεν παθαινει τπτ. ασφαλεια γυρω στη 80αρα πιστευω ετσι οπως το βλεπω το συστημα αν και δεν νομιζω οτι θες να βαλεις κατι δυνατο. να φανταστω ενισχυτη για το sub kανενα 500αρι... και ενισχυτη για τα ηχεια κανενα 4καναλο sony xplod 900αρη? ηχεια τι εχει πανω?
Alxnks Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 15-20 ποντους μακρια απο την μπαταρια η ασφαλεια? για ποιο λογο οεο? τοσα συστηματα που εχω φτιαξει παντα μα παντα διπλα στην μπαταρια μπαινει..οπως και το δικο μου τοσα χρονια διπλα ακριβως ειναι. Γειωση θα χρησιμοποιησεις ξεχωριστη για τον καθε ενισχυτη πανω στο σασι.. εκτος εαν θυμαμαι καλα θα γεφυρωσεις τους 2 ενισχυτες και θα εχουνε ιδια γειωση. δεν θες 2 ασφαλειας 1 θελεις στην αρχη πριν την μπαταρια. ο καθε ενισχυτης μεσα εχει δικες του ασφαλειες για υπερ ταση θερμοκρασιας κλπ κλπ.so Μην φοβασαι.. για να εχουμε και 1 καλο ερωτημα τι ενισχυτες θα χρησιμοποιηθουνε τη ηχεια και τι sub? btw το σωστο ειναι να τραβηξεις αλλη γραμμη για τον καθε ενισχυτη.. αλλιως εαν δεν βγαινεις βαλτα στην ιδια γραμμη με τον ηχειων δεν παθαινει τπτ. ασφαλεια γυρω στη 80αρα πιστευω ετσι οπως το βλεπω το συστημα αν και δεν νομιζω οτι θες να βαλεις κατι δυνατο. να φανταστω ενισχυτη για το sub kανενα 500αρι... και ενισχυτη για τα ηχεια κανενα 4καναλο sony xplod 900αρη? ηχεια τι εχει πανω? Και πόσο μακριά ειναι το δίπλα, οεο? 2 χιλιοστά, οεο? 15 πόντοι=δίπλα, οεο
*Kezar* Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Ακριβως διπλα στην μπαταρια κολλητα..δεν επηρεαζει τπτ η ασφαλεια.
stelios_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 θα περασεις ενα καλωδιο 4gause η ακομα καλυτερα ενα 0gause για να υπαρχει για οποιαδηποτε μελλοντικη αναβαθμιση . θα βαλεις μπροστα μια μεγαλη ασφαλεια ( αναλογα με το καλωδιο που θα περαστει ) . πισω θα μπει ασφαλειοδιανομεας και θα βαλεις 2 ασφαλειες αναλογα το καλωδιο που θα παει στους ενισχυτες . και θα γειωσεις τους ενισχυτες σε κοινο σημειο κατω απο τα καθισματα. σε οποιαδηποτε περιπτωση αν δεν εισαι σιγουρος για αυτο που θα κανεις καλο θα ειναι να μην το δοκιμασεις γιατι οι ενισχυτες τραβανε αρκετο ρευμα . κυριως αυτοι που εχουν το sub . επισης να αναφερω πως σε περιπτωση λαθους υπαρχουν ενδεχομενα 1 βραχυκυκλωμα : μπορει απο το να σου παρει φωτια το καλωδιο ( αν η ασφαλεια που θα μπει μπροστα ειναι πολυ μεγαλη για το καλωδιο που θα βαλεις . ) , επισης ενα βραχυκυκλωμα μπορει απο το να σου χαλασει τους ενισχυτες μεχρι και στην πιο ακραια περιπτωση να σου καταστρεψει μεχρι και τον εγκεφαλο του αυτοκινητου . 2ο λαθος συνδεσμολογια : υπαρχει περιπτωση απο το να μην δουλεψουν τα μηχανηματα μεχρι και να τα καψεις . 3ο η καλωδιωση αν βγει και περαστει καινουργια , θα πρεπει να περαστει σωστα ( οπως πολυ πιθανον θα στην εβαλε και το μαγαζι ) διοτι αν περαστει λαθος μπορει να σου κανει πολλα παρασιτα . 4ο Η ΡΥΘΜΙΣΗ : αν δεν ξερεις να κανεις καλη ρυθμιση των μηχανηματων . οσο του σαμπ οσο και των ηχειων , παρολο που θα δουλευουν τα μηχανηματα , μπορεις να καψεις τα ηχεια μεσα σε δευτερολεπτα. το gain ΔΕΝ ειναι ενταση . ειναι ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ . ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν την βαζουμε στο τερμα . αυτα ειναι τα βασικα .παρολα αυτα ξαναλεω αν δεν εχεις κανει ποτε εγκατασταση ενισχυτη η εστω αν δεν εχεις δει μια φορα πως την κανουν , καλο ειναι να μην κανεις πειραματα πανω σε αυτοκινητα τα οποια εχουν ενα σωρο ευαισθητα στο ρευμα εξαρτηματα. αυτα απο μενα .. οτι θελεις απο βοηθεια εξτρα μπορεις να μου στειλεις πμ . KAI TO ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ , ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ . Η ΕΣΤΩ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ) , ΚΑΙ ΜΟΝΩΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΕΙΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ . ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΟΝΑΣ .
nick#18 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Λοιπον θα κοιταξω τα specs απο τους ενισχυτες και του καλωδιου για να σας πω... ο ενας ενυσχητης που ειναι τωρα πανω, ειναι σχετικα μικρος μαρκας blaupunkt για τα 4 ηχεια. Απο συνδεσμολογια εχω καταλαβει τι και πως... επισης σαν αμαξι δεν εχει και πολλα ηλεκτρονικα Opel Corsa B 1.2 single point injection (καρμπυρατερ με μπεκ ουσιαστικα). Επισης απο ρυθμηση κλπ δεν εχω προβλημα θα βγαλω ακρη εχω γνωσεις σε ηχητικα Εdit: το sub ειναι 12" Earthquake
Ntinaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ακριβως διπλα στην μπαταρια κολλητα..δεν επηρεαζει τπτ η ασφαλεια. γιατι αμα τη βαλεις πισω στο πορτ παγκαζ διπλα στον ενισχυτη τι διαφορα εχει?
*Kezar* Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 γιατι αμα τη βαλεις πισω στο πορτ παγκαζ διπλα στον ενισχυτη τι διαφορα εχει? αμα την βαλεις πριν τους ενισχυτες πρεπει αν την εχεις καπου κατο απο το καθισμα?(κατω απο το καθισμα? θα σπασει..που θα την βαλεις?). εαν την βαλεις χυμα στο πισω πορτπαγκαζ με τα πραγματα που βαζεις +sub το οποιο δεν θα ειναι σταθερο σε 1 αποτομη κινηση μπορει να την σπασει.. εαν την βαλεις μπροστα εχεις σε πολλα σημεια σταθερα να την βαλεις χωρις να την ενοχλει τπτ. Λοιπον θα κοιταξω τα specs απο τους ενισχυτες και του καλωδιου για να σας πω... ο ενας ενυσχητης που ειναι τωρα πανω, ειναι σχετικα μικρος μαρκας blaupunkt για τα 4 ηχεια. Απο συνδεσμολογια εχω καταλαβει τι και πως... επισης σαν αμαξι δεν εχει και πολλα ηλεκτρονικα Opel Corsa B 1.2 single point injection (καρμπυρατερ με μπεκ ουσιαστικα). Επισης απο ρυθμηση κλπ δεν εχω προβλημα θα βγαλω ακρη εχω γνωσεις σε ηχητικα Εdit: το sub ειναι 12" Earthquake εαν μενεις αθηνα ελα να τα φτιαξουμε μαζι.. για το 12αρι το earthquake ταιριαζει πολυ καλα αυτος ο ενισχυτης. http://www.ihosynthesi.gr/index.php?act=viewProd&productId=539 αυτον εχω σε 10αρι sub το δουλευω στην μεση και απλα δεν μπορει να δωσει παραπανω το sub για ποιο δυνατα..ειναι αρκετο για κανενα 14αρι..
Ntinaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 μπορεις να την βιδωσεις στη πλατη του καθισματος!
*Kezar* Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 μπορεις να την βιδωσεις στη πλατη του καθισματος! προσβασιμη να χτυπησει κατι και να σπασει.. οπως π.χ 1 τσαντα μικρη-σχολικη. ειτε μια σακουλα με πραγματα μεσα οταν πας ταξιδι. ασε ειμαι ψειρας τα εχω ψαξει αυτα..για αυτο προτιμησα μπροστα στο μηχανοστασιο το οποιο οτι και να γινει μονο αμα σε χτυπησουν χτυπα ξυλο θα παθει κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα