fragkiskos12 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα παιδια ειμαι φοιτητης και συγκατοικω με εναν φιλο μου και σκεφτηκαμε να βαλουμε ενα 24ρι ιντερνετ μαζι με αλλα 2 παιδια που μενουν στην ιδια πολυκατοικια ακριβος απεναντι (7-8 μετρα) εχετε καμια ιδεα πως θα γινει να εχουμε και οι 2 ισες ταχυτητες ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 το ισες ταχυτητες για να γινει υπαρχουν 3 μεθοδοι. η μια ειναι καποιος server ρουτερ που ανα port η σε καθε wireless interface Να δινει συγκεκριμενη ταχυτητα η δευτερη λυση συνενοηστε μεταξυ σας αλλιως μην παρετε κοινη συνδεση αν ειναι να κανει ο καθενας τα δικα του και η τριτη καποιο ρουτερ με bandwidth manager μεσα πχ vigor 2710,zyxel.τωρα αν ο καθενας μπαινει μεσα και αλλαζει ρυθμισεις τι να πω.qos που εχουν τα απλα ρουτερ το ξεχνατε δεν κανει δουλεια.και βεβαια και η πρωτη λυση ειναι ακριβη ενω ενα vigor εχει μια 150 ευρω.και βεβαια το μοιρασμα bandwidth δεν ειναι πανακεια.αν ο ενας σκιζει τα torrents ε γενικοτερα θα την ζοριζει την γραμμη
fragkiskos12 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 οκ με το ποσο θα τραβαει ο καθενας θα τα βρουμε απλα λεω να εχουμε και οι 2 το ιδιο σημα οχι ξερω γω επειδη το ρουτερ θα ειναι στο δικο μου διαμερισμα να εχω καλυτερη συνδεση. και ενα ακομα θεμα ειναι πως θα στησουμε το δικτυο με καποια φθηνη λυση. ευχαριστω και παλι
gavros10 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 εγω μοιραζομαι το ιντερνετ με εναν φιλο, που μας χωριζει μονο ο διαδρομος του οροφου μεσω αυτης της συσκευης http://www.skroutz.gr/s/380229/TP-LINK-TL-PA251-AV200-Powerline-Adapter-with-AC-Pass-Through.html . κανονικα δεν επρεπε να δουλευει αφου ειναι ξεχωριστα σπιτια και ξεχωριστο ρολοι-ρευμα αλλα οκ. και εγω ψαχνω τροπο μεσω του ρουτερ να μοιραζω το ιντερνετ απο το ρουτερ που ειναι στο σπιτι μου 50/50 γιατι εγω θα τραβαω την γραμμη αρκετα και δεν θελω να τον ριχνω..
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 οκ με το ποσο θα τραβαει ο καθενας θα τα βρουμε απλα λεω να εχουμε και οι 2 το ιδιο σημα οχι ξερω γω επειδη το ρουτερ θα ειναι στο δικο μου διαμερισμα να εχω καλυτερη συνδεση. και ενα ακομα θεμα ειναι πως θα στησουμε το δικτυο με καποια φθηνη λυση. ευχαριστω και παλι ιδιο σημα δεν γινεται να εχετε αφου ο καθενας θα ειναι σε διαφορετικο σημειο.βεβαια οτι ο ενας θα εχει καλυτερο σημα δεν σημαινει κατι.η πιο φτηνη λυση ειναι να το κανετε μεταξυ σας αλλιως μετα παμε σε πιο ακριβη λυση ενα καλο ρουτερ πχ vigor και μετα παμε σε κατι σαν proxy server που πρεπει να στησεις pc.τωρα ο καθενας μπορει στο pc του να βαλει και το Netlimiter για να κοβει την ταχυτητα ανα application>επισης αν κατεβαζετε τορρεντ να περιορισετε connections,Upload slots download slots οπως και το bandwidth.στο ρουτερ μπορειτε να ορισετε κανα qos να δινει priority στο http για το surfing αλλα μην περιμενεις και πολλα. εγω μοιραζομαι το ιντερνετ με εναν φιλο, που μας χωριζει μονο ο διαδρομος του οροφου μεσω αυτης της συσκευης http://www.skroutz.g...ss-Through.html . κανονικα δεν επρεπε να δουλευει αφου ειναι ξεχωριστα σπιτια και ξεχωριστο ρολοι-ρευμα αλλα οκ. και εγω ψαχνω τροπο μεσω του ρουτερ να μοιραζω το ιντερνετ απο το ρουτερ που ειναι στο σπιτι μου 50/50 γιατι εγω θα τραβαω την γραμμη αρκετα και δεν θελω να τον ριχνω.. τα ιδια με τον αποπανω.το Powerline δεν αλλαζει κατι.απλα σου δινει ιντερνετ τιποτε παραπανω σε θεματα sharing ταχυτητας.
fragkiskos12 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 δηλαδη εσυ τι προτινεις να μπει στο ενα διαμερισμα το ρουτερ και απλα να συνδεωμαστε απο το λαπτοπ εμεις απο το αλλο διαμερισμα ετσι απλα γιατι κατι μου εχουν πει για κεραια για καλυτερο σημα
poulinos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 δηλαδη εσυ τι προτινεις να μπει στο ενα διαμερισμα το ρουτερ και απλα να συνδεωμαστε απο το λαπτοπ εμεις απο το αλλο διαμερισμα ετσι απλα γιατι κατι μου εχουν πει για κεραια για καλυτερο σημα ετσι και αλλιως το ρουτερ σε ενα διαμερισμα απο τα 3 θα μπει.αν δεν πιανουν σημα μετα θελει κανα Repeater κτλ.απλα αλλο το θεμα σημα και αλλο το θεμα μοιραζω ισοτοπα την ταχυτητα.για το σημα μπορει μια μεγαλυτερη κεραια η κατευθυντικη αναλογως πως εισαστε να βοηθησει.η να μπει καπου κοντα στο παραθυρο η στεγανοποιημενο σε καποιο εξωτερικο χωρο και να παιζουν καλυτερα και οι αλλοι.για το θεμα μοιρασμα παμε στα πιο πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα