Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά ενός καινούργιου λάπτοπ. Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς (είδα και παλαιότερα ποστ εδώ στο φόρουμ) αλλά δεν ξέρω που είναι καλύτερο να καταλήξω γιατί θέλω να δώσω αυτά τα (πολλά για την περίοδο που διανύουμε) λεφτά σε κάτι που να αξίζει.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις μου είναι οι εξής:

Ποσό που διαθέτω : 1200-1500 (εκεί γύρω τουλάχιστον διότι το βλέπω σαν επένδυση για κάτι που θα το κρατήσω αρκετό καιρό)

Χρήση υπολογιστή : Πέρα από γενική χρήση, θα ήθελα να υποστηρίζει και full hd για ταινίες κλπ, gaming (όσο πιο πολλά παιχνίδια υποστηρίζει στο full τόσο το καλύτερο :) ), διάφορα σχεδιαστικά προγράμματα (Αutocad) καθώς και για game developing. Προορίζεται, πέρα από τα βασικά, και για εργαλείο δουλειάς (σπουδάζω πληροφορική) και γι'αυτό το λόγο και το budget.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσω: Autocad, game engines, διάφορα σχεδιαστικά, προγραμματισμού

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαι ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Πάτρα μένω αλλά δε θα με πείραζε και η αγορά από άλλη πόλη ή εξωτερικό (φαντάζομαι όχι από Αμερική).

Λειτουργικό σύστημα: Δεν με πειράζει και να μην έχει, έχω αυθεντικά Windows + μπορώ να του φορτώσω και κάνα Linux-ακι.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκαθαρη επιλογη : http://www.plaisio.g...II-i736-875.htm

Πηγαινε σε πλαισιο κ ζητα το χωρις σκληρο (βαλε ssd , αυτον http://www.amazon.co.uk/Samsung-256GB-SATA-6GBPS-Basic/dp/B007BBQQ04/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1350232658&sr=8-1) , χωρις λειτουργικο βαλε κ επεκταση εγγυησης κ τελειωσες.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.Για το μέγεθος της οθόνης δεν με νοιάζει τόσο πολύ όσο οι δυνατότητες. Δηλαδή αν πάρω κάτι καλό με μικρότερη οθόνη είμαι εντάξει. Δεν υπάρχει λόγος να αυξήσω το budget? Δηλαδή αν ανέβω λίγο θα υπάρξει μεγάλη διαφορά σε σχέση πχ με τον lenovo?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 670m σε δυνατους τιτλους ειναι ενα 15-20% μπροστα (http://www.notebookc...0M.72197.0.html)

Απο την αλλη ο Lenovo ειναι πιο ποιοτικος (οχι κ πολυ , το σασι αυτο της Clevo ειναι καταπληκτικο).

ναι οκ αλλα ο lenovo εχει 64msata ssd και κοστιζει 200 ευρω φθηνότερα και λιγο δυνατότερο επεξεργαστη (ενα 5%)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.Για το μέγεθος της οθόνης δεν με νοιάζει τόσο πολύ όσο οι δυνατότητες. Δηλαδή αν πάρω κάτι καλό με μικρότερη οθόνη είμαι εντάξει. Δεν υπάρχει λόγος να αυξήσω το budget? Δηλαδή αν ανέβω λίγο θα υπάρξει μεγάλη διαφορά σε σχέση πχ με τον lenovo?

σε μικροτερη οθονη καλυτερες επιδοσεις δυσκολο

αφου το θες για δουλεια παντως καλο θα ειναι να πας σε κατι πιο επαγκελματικο

http://www.skroutz.g...-8GB-750GB.html

ειναι ακριβο αλλα ειναι επαγκελματικη σειρα με καρτα γραφικων ειδικα σχεδιασμενη για cad προγραμματα και εγγυηση 3 χρονια

Επεξ/σία από vaggospat13
Δημοσ.

ναι οκ αλλα ο lenovo εχει 64msata ssd και κοστιζει 200 ευρω φθηνότερα και λιγο δυνατότερο επεξεργαστη (ενα 5%)

Δεν θεωρω πλεονεκτημα τον msata απο την στιγμη που με 176E (142λιρες) , βαζεις 256Gb του κορυφαιου ssd που υπαρχει (ασε που ο Hdd του Lenovo ειναι ενας αργος 5400-αρης)

Επισης αν παει στο πλαισιο κ τον ζητησει οπως ειπα δηλ χωρις λειτουργικο κ σκληρο θα ερθει πανω κατω στα ιδια λεφτα.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ , οταν πλεον η 670m , δεν θα του φτανει , βαζει μεσα μια 7970m κ αμεσα παμε ενα +50% (κ βαλε) απο την 660m!!!

Δημοσ.

Δεν θεωρω πλεονεκτημα τον msata απο την στιγμη που με 176E (142λιρες) , βαζεις 256Gb του κορυφαιου ssd που υπαρχει (ασε που ο Hdd του Lenovo ειναι ενας αργος 5400-αρης)

Επισης αν παει στο πλαισιο κ τον ζητησει οπως ειπα δηλ χωρις λειτουργικο κ σκληρο θα ερθει πανω κατω στα ιδια λεφτα.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ , οταν πλεον η 670m , δεν θα του φτανει , βαζει μεσα μια 7970m κ αμεσα παμε ενα +50% (κ βαλε) απο την 660m!!!

με την ιδια λογικη βγαζει τον μηχανικο απο το lenovo βαζει ssd και χρησιμοποιει τον msata για επιταχυνση με το rapiddrive και του μενει ο 1 τερα μηχανικος για να τον κανει εξωτερικο

οσο για την καρτα γραφικων δεν εχουν ολοι την ιδια εμπειρια και γνωση να κανουν την αλλαγη

+ οτι θα χασει εγγυηση

+οτι η 7970m κανει κανα 400αρι+ αποτι ειδα

αλληθεια ποιο μοντελο clevo ειναι; το Clevo P151EM1 μηπως

+οτι αν δεν παιζει φανατικα παιχνιδια στο software που χρησιμοποιει δεν νομιζω να δει μεγαλη διαφορα αναμεσα στις 3 καρτες

Δημοσ.

+οτι αν δεν παιζει φανατικα παιχνιδια στο software που χρησιμοποιει δεν νομιζω να δει μεγαλη διαφορα αναμεσα στις 3 καρτες

λεει:

gaming (όσο πιο πολλά παιχνίδια υποστηρίζει στο full τόσο το καλύτερο :) )

Αρα θελουμε ισχυ (εκτος κ αν παζει fifa που δεν νομιζω)

Για σασι ναι το P151EM1 ειναι.

Οσο για την 7970m δεν ειπα να κανει τωρα την αλλαγη. Σε 2-3 χρονια ομως που θα ζορισουν τα πραγματα για την 670m (κ πιο νωρις) , ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο ευκολο να την αναβαθμισει (ποιος ξερει ισως την 7990m ή 8970m :-D) Στην περιπτωση του Levono πας σε νεο λαπτοπ οποτε να το οφελος.

Δημοσ.

@footballer20

Κατά τη γνώμη μου επειδή θέλεις να ψωνίσεις από το πάνω ράφι και θελεις επίσης να τον κρατήσεις χρόνια κοίταξε και την εγγύηση που δίνει ο κάθε κατασκευαστής. Μην το προσπεράσεις αυτό το κομμάτι τουλάχιστον στα χρήματα που διαθέτεις γιατί είναι πολλά.

Ασχετο αλλά πληροφορική με autocad πως συνδυάζεται? Για προγραμματισμό με γραφικά ή κάτι παρόμοιο?

Επαγγελματικά βολεύει πολύ το desktop ειδικά για δουλειά με σχέδια κτλ. το laptop είναι καλύτερο ως βοηθητικό εργαλείο λόγω φορητότητας.

Εαν θες για παιχνίδια δυσκολα θα το κρατήσεις πάνω από 2-3 χρόνια με τόσες απαιτήσεις σε γραφικά, επίσης θα του μειώσεις και το χρόνο ζωής.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ο επαγγελματικός υπολογιστής πρέπει να είναι διαφορετικός από τον προσωπικό εάν η δουλειά σου απαιτεί σοβαρή χρήση υπολογιστή και η "διασκέδαση" σου σοβαρό gaming.

Δημοσ.

οπως ειπαν τα παιδια παραπανω παρε το P151EM1 απο το πλαισιο φιλε μου!!εγω εχω το προηγουμενο μοντελο κ δεν εχει βγαλει ποτε τπτ.κανενα προβλημα.(δες την υπογραφη μου).το ειχα παρει με την 460m μετα αγορασα την 6970m κ τωρα εχω βαλει την 7970m κ το μηχανημα κυριολεκτικα φυσαει..σε περιπτωση αλλου laptop μετα απο 1 χρονο θα χρειαστεις καινουριο.!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...