Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα!μιας και είμαι λίγο ψιλο-άσχετος θα ήθελα να σας ρωτήσω.στην αρχή μετά το "welcome" έχω βάλει ν ανοίγουν κάμποσα προγράμματα (rainmeter,rocketdock,utorrent,speedfan,browser κτλ.) , άλλες φορές ανοίγουν σχετικά γρήγορα και άλλες ψιλό-αργούν.

Η ερώτηση μου είναι απλή:

Σε τί οφείλεται η αργοπορία? είναι θέμα hdd ή cpu??

Δημοσ.

Ολα παιζουν ρολο...Βεβαια αν δε μιλαμε για πολυ αργο επεξεργαστη (δηλαδη κατι σε ΑΤΟΜ ή Pentium 4) και πολύ μικρη Ram (κάτω απο 2 γιγα) δε παιζουν σοβαρο ρολο υπο κανονικες συνθηκες(δηλαδη αν τα windows δεν ειναι διαλυμένα με registry γεματο σκουπιδια, 20 adware ,ιους και trojans). Βάλε εναν SSD μιας και φορτωνεις αρκετα πραγματα στο startup κι θα δεις τεραστια διαφορα. Οι διαφορές στο boot time απο τη μια φορά στην αλλη οφειλονται σε διαφορους παραγοντες..Πχ μπορει να εχουν κανει Updates τα windows την προηγουμενη φορα που εκλεισες το Pc σου.Την επόμενη φορά που ανοιγουν υπάρχει μια καθυστερηση.Αν βαλεις ssd δε νομιζω να ξαναδεις καθυστερησεις παντως :)

Δημοσ.

σε pc με g840 και 8g ram άλλα με μηχανικό hdd.χρησιμοποιώ το ccleaner για registry.επομένως ο cpu δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο όσο ένας ssd?

Δημοσ.

Με μια λεξη απο τη στιγμη που σε απασχολει το boot time πηγαινε με 1000 για εναν καλο ssd..Θα μειωσειςτο χρονο που χρειάζεται να ανοιξει ο υπολογιστης στο μισο και ακόμα περισσοτερο.Ισως και στο 1/3..Οι τιμές έχουν πεσει πλεον σε πολύ καλα επιπεδα..Απλως παρε κατι το οποιο να χωραει και ολα τα προγραμματα που θα χρησιμοποιεις συχνα. Λογικά ενας 120αρης σου φτανει αλλα αν εχεις διαθέσιμα χρηματα ισως μπορεις να πας και σε 240 gb για να εισαι πιο ανετος..Αν δεις στο section προσφορες θα δεις οτι παιζουν πολλοι ssd.

Το υπολοιπο συστημα ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Δοκίμασε: defrag /b C:

(defrag boot files)

Δες αν βελτιώθηκε ο χρόνος εκκίνησης.

το τρέχω στο search ,μου βγάζει το αρχείο,μπαίνει cmd και μέτα τρέχει και κλείνει μόνο του ή πρέπει να κάνω κάτι και εγώ??

Δημοσ.

Tο τρέχεις στο cmd. Αν δε τρέξει & δε πει πως ολοκληρώθηκε ενεργοποίησε πρώτα την αντίστοιχη υπηρεσία: sc start defragsvc.

Δημοσ.

λοιπόν φίλε μου το έκανα έτσι όπως ανέφερα παραπάνω και με το που περνάει το "welcome" σε 2 δεύτερα(max) και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός ,ανοίγουν όλα (rainmeter,browser με δύο σελίδες,utorrent,rocketdock) .δεν μπορώ να πώ με σιγουριά αν αυτό που μου πρότεινες διόρθωσε το startup προγραμμάτων αλλά ένα είναι σίγουρο αυτό ήθελα.σ ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...