Acepower Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Η συμπεριφορά του laptop σου είναι απόλυτα φυσιολογική και δεν χρειάζεται κανένα service. Το θέμα είναι απλό και εξηγούμαι παρακάτω: Ακουμπώντας το σε σταθερή επιφάνεια, ο ζεστός αέρας εγκλωβίζεται από κάτω, ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο εσωτερικό του laptop, με αποτέλεσμα να ανεβάζει και ο ανεμιστήρας στροφές. Ανεβάζοντας στροφές, ρίχνει την θερμοκρασία στο εσωτερικό, οπότε και σταματάει για εξοικονόμηση ενέργειας. (Δεν θα με εξέπληττε το γεγονός, ότι το φαινόμενο υφίσταται εντονότερα με την αποκλειστική χρήση μπαταρίας.) Όταν σταματάει ο ανεμιστήρας φυσικά και το laptop ξανανεβάζει θερμοκρασία και ξαναμπαίνει ο ανεμιστήρας σε turbo mode. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλα τα laptop και δεν χρειάζεται κανένας με το ίδιο HP, ώστε να το επιβεβαιώσει... Όταν κρατάμε το laptop στον αέρα, φυσικά και η παραπάνω σχέση παύει να υφίσταται, οπότε και το ανεμιστηράκι δουλεύει στο ρελαντί... Δοκίμασε να το κρατήσεις στον αέρα και βάλε κανένα flashοπαίχνιδο, να παίζει για κάμποση ώρα και τότε θα παρατηρήσεις την ίδια συμπεριφορά. Αν το φαινόμενο όμως είναι τόσο ενοχλητικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καλή βάση αλουμινίου με μεγάλο ανεμιστήρα, που θα περιορίσει σημαντικά την τάση του εσωτερικού ανεμιστήρα να ανεβάζει στροφές.
LambisElef Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Συμβαινει και αυτο, οταν εχουν πιασει σκονη μεσα και ποτε δεν κατεβαινουν στην θερμοκρασια που σταματαει. Απο θερμοκρασιες πως ειστε; Μονο με θερμοκρασιες μπορουμε να μαθουμε τι συμβαινει. Εμένα πάντως είναι φυσιολογικές: 40 - 45 όταν μπαίνω internet, 60 όταν παίζω pro 2013 και κάπου 60 - 70 όταν παίζω κανένα call of duty
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Πράγματι φυσιολογικές είναι. Ο TS πρέπει να μας πει.
zvarthangalos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Νομίζω πως ο Αcepower έδωσε ολοκληρωμένη εικόνα το τι μπορεί να συμβαίνει και νομίζω πως έπεσε 100% μέσα,σήμερα το είχα πάνω στο γραφείο μου και δεν μου το έκανε καθόλου μόλις το έβαλα στο κρεβάτι που δεν είναι ίσιο αρχισε να το ξανακάνει, νομίζω πως τελικά δεν θα χρειαστεί να το πάω πίσω σας ευχαριστώ όλους σας για τον χρόνο σας.
Heatspreader Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μια χαρά τότε. Για την ιστορία όμως, μπορείς με ένα πρόγραμμα καταγραφής θερμοκρασιών, να δεις σε πια θερμοκρασία αρχίζει το ανεμιστηράκι. Το ότι σου κλείνει μάλιστα είναι καλό δείγμα και σημαίνει ότι το εσωτερικό είναι καθαρό, η θερμοαγώγιμη καλή και γενικά υπάρχει σωστή ψύξη στο Laptop. Σε αντίθετη περίπτωση θα βάραγε συνέχεια κόφτες ακόμα και σε Idle.
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Νομίζω πως ο Αcepower έδωσε ολοκληρωμένη εικόνα Σου ειχα γραψει το ιδιο (ποστ 7) : http://www.insomnia.gr/topic/461874-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/?do=findComment&comment=5014111 Σε καθε περιπτωση , κανε κ το τεστ που σου ζητησα να δουμε πως τα παει ο συγκεκριμενος HP στην διαχειριση του θερμικου φορτιου.
GothmogGr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Και ποτε μα ποτε το λαπτοπ πανω σε μαλακες ανομοιομορφες επιφανειες οπως καναπεδες κρεβατια κουβερτες κτλ κτλ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα