Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στις 20/9 πηρα την μητρικη της υπογραφης και το προηγουμενο σαββατο πηρα τον ι5 3570κ και οταν τα συνδεσα ολα και πηγα να το βαλω μπροστα δεν πηρε τπτ μπρος(νεκρα) σημερα πηγα στο msystems (απο εκει πηρα την μητρικη) και μου ειπαν οι τεχνικοι οτι παιζει να χαλασα εγω την μητρικη επειδη συνδεσα το molex με το fan και στο τελος που εχει ενα 4pin το συνδεσα πανω στη μητρικη. μου ειπαν θα ρωτησουν την δευτερα την αντιπροσωπια να δουν αν θα μου το αλλαξουν. μ'αυτον τον τροπο μπορει να χαλασα εγω ετσι την μητρικη;;;;;;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ποιο molex με το fan; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο περιγραφικός; Βάλε και καμιά εικόνα αν θες, γιατί λίγο με τις έννοιες υπάρχει μπέρδεμα. :)

Δημοσ.

Ποιο molex με το fan; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο περιγραφικός; Βάλε και καμιά εικόνα αν θες, γιατί λίγο με τις έννοιες υπάρχει μπέρδεμα. :)

ναι εχεις δικιο

το pc το αφησα εκει για να το ελενξουν την δευτερα αρα δεν μπορω να βγαλω φοτο

ομως ειχα βγαλει για αλλο θεμα παλιοτερα http://www.insomnia.gr/topic/460742-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85/page__st__15

πανω πανω εχω συνδεσει το fan με το καλωδιο molex. το καλωδιο molex στο τελος εχει ενα βισμα 4pin (οπως ειναι στη θεση για fan στη μητρικη) και αυτο το συνδεσα

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πράγμα που είπες , απλά συνδέεις το ένα από τα δύο. Μάλλον εσύ έκαψες την μητρική γιατί το 4πινο που συνέδεσες έδωσε ρεύμα στην μητρική και η μητρική κόμπλαρε , δηλαδή βραχυκύκλωμα. Και δεν έπαιρνε μπροστα αυτό το λόγο γιατί το τροφοδοτικό έχει προστασία από βραχυκύκλωμα :D

• Like 1
Δημοσ.

γιατι το εκανα:ειδα οτι το fan ειχε 3pin ενω η μητρικη eixe 4pin αρα λεω αμα το συνδεσω θα εχω την μεγιστη αποδοση

το θεμα μου ειναι το εκανα βλακεια;;;;;;;;

Δημοσ.

Από ότι βλέπω εχεις πάρει μια τροφοδοσία που βγαινει απτο βυσματάκι ρευματος sata και ειναι για να παει κατευθειαν σε ανεμιστηρι και το χεις κουμπώσει πάνω στη μητρικη.. Η μητρική σε αυτό το σημειο δινει ρευμα και δεν παιρνει ρευμα απτο τροφοδοτικο..Εσυ πήγες και τις έβαλες ρευμα απτο τροφοδοτικο και πιθανως να προκάλεσες ζημια. Προφανως ειναι εντελως λαθος πρωταρη και για αυτο λεμε αν δε ξερεις να εχεις και καποιον να κοιταει,εκτος αν δε σε νοιαζει η πιθανη ζημια...

Απο κει και περα..το λαθος το συνεχισες...Πηρες το συστημα παραμασχαλα και πηγες msystems...Μολις το ειδαν οι ανθρωποι εφριξαν (και ισως να πεθαναν και στα γελια) όπως θα έκανε ο καθένας που γνωριζει πεντε πραγματα..

Αν δε πηγαινες ολο το συστημα κανεις δε θα ειχε παρει χαμπαρι τι ειχε γινει και θα σου αλλζαν λογικά τη μητρικη.

Και κατι τελευταιο..Ισως η μητρική να ηταν χαλασμενη απο την αρχή..Μου εχει τυχει τελευταια σε 2 gigabyte...Αλλά επειδή εκανες και εσυ σοβαρο λάθος δε θα μαθουμε ποτέ αν η μητρικη ειχε προβλημα ή απλώς την εψησες :)

Πλεον ολα ειναι στο χερι της καλης διαθεσης της αντιπροσωπειας και αν δε στην αλλαξουν ετοιμάσου να βάλεις το χερι στην τσεπη..Ελπιζω τουλάχιστον να πήρες ενα μάθημα και την αλλη φορά να εχεις καποιον να βλεπει τι κανεις :)

Ps: Η διαφορά αναμεσα σε 4 pin fan header και 3 pin είναι απλώς οτι το τετραπινο δινει τη δυνατοτητα στη μητρική να χαμηλώνει τις στροφες του ανεμιστηρα,για να ειναι πιο αθορυβο όταν δε χρειαζεται. Το αλλο δουλευει στις μεγιστες στροφες. Οπως και να εχει εσυ δε συνεδεσες ανεμιστηρι πανω στη μητρικη..συνδεσες εξοδο του τροφοδοτικου!!

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πράγμα που είπες , απλά συνδέεις το ένα από τα δύο. Μάλλον εσύ έκαψες την μητρική γιατί το 4πινο που συνέδεσες έδωσε ρεύμα στην μητρική και η μητρική κόμπλαρε , δηλαδή βραχυκύκλωμα. Και δεν έπαιρνε μπροστα αυτό το λόγο γιατί το τροφοδοτικό έχει προστασία από βραχυκύκλωμα :D

οταν το ξεσυνδεσα παλι δεν δουλευε

αρα οι μλκες πληρωνοντε

Δημοσ.

οταν το ξεσυνδεσα παλι δεν δουλευε

αρα οι μλκες πληρωνοντε

Αν δεν χαλάσεις δεν μαθαίνεις , τώρα ήλπιζε να στην αλλάξουνε αν έχουνε καλή διάθεση.

Δημοσ.

Για fan αν βγαζει το τροφοδοτικο βγαζει 3 pin...Εσυ προφανώς συνδεσες τροφοδοσια floppy(δε φαινεται καλα στην εικονα)

Ετσι ήταν; http://img337.images...fddpowercon.jpg

Με αλλα λογια εβαλες τροφοδοσια δισκετας στη μητρική σε εξοδο ρευματος..τι να σου κανει και αυτή..να μη καει;

Δημοσ.

Αν το έχω πιάσει καλά το σκεπτικό αυτό που έκανες είναι απο ένα molex που δίνει τροφοδοσία σε ανεμιστήρα, να πας και να βάλεις το βύσμα για ανεμιστήρα πάνω σε μία υποδοχή της μητρικής σου. Εκεί η μητρική ΔΙΝΕΙ ρεύμα σε ανεμιστήρα και δεν είναι όπως το 24πινο πχ που της προσφέρει ρεύμα.

Συνεπώς μάλλον καλά στα είπαν στο msystems. Αν δεν έκανες αυτό τότε κατάλαβα λάθος.

0b32fdaa_vbattach69584.jpeg

edit: Τώρα είδα τη φώτο. Χρησιμοποίησες το floppy cable που δίνει ρεύμα. Οπότε...... σα να έκανες το παραπάνω που λέω

Δημοσ.

και λεω για να υπαρχει σημενη οτι μπορω να το χρησιμοποιησω

γα@@ το σπ@@@ τους

παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις

Δημοσ.

Αν το έχω πιάσει καλά το σκεπτικό αυτό που έκανες είναι απο ένα molex που δίνει τροφοδοσία σε ανεμιστήρα, να πας και να βάλεις το βύσμα για ανεμιστήρα πάνω σε μία υποδοχή της μητρικής σου. Εκεί η μητρική ΔΙΝΕΙ ρεύμα σε ανεμιστήρα και δεν είναι όπως το 24πινο πχ που της προσφέρει ρεύμα.

Συνεπώς μάλλον καλά στα είπαν στο msystems. Αν δεν έκανες αυτό τότε κατάλαβα λάθος.

0b32fdaa_vbattach69584.jpeg

Και εγω αυτο νομιζα αρχικα, αλλα εχει πάρει τροφοδοσία floppy (που έρχεται απο διακλάδωση καλωδίου τροφοδοσίας sata) και το χει ριξει στη μητρικη. Δεν ειναι το κλασσικο molex που αναφερει στην αρχη και ουτε καλωδιο 3-pin fan...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...