john_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξέρω κατά πόσο είναι προσφορά, αλλά σας ενημερώνω μιας και είναι από μεγάλο κατασκευαστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δωρεάν. Σε οποιοδήποτε σύστημα μπορείτε να δημιουργήσετε χωρίς κανένα κόπο ή παράξενες επιλογές 4GB RAMdisk, 6GB αν έχετε AMD RAM και μέχρι 64BG αν αγοράσετε το πρόγραμμα. AMD Launches Radeon RAMDisk, Free 6GB Disks With AMD Memory | PC Perspective AMD Radeon RAMDisk Freeware all systems 4GB Freeware +AMD RAM 6GB Paid 64GB
antonl Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ουσιαστικά είναι αυτό με τη διαφορά του +2GB για AMD RAM (που ΟΚ μετρημένοι στα δάχτυλα φαντάζομαι έχουν). Όντως δεν το λες προσφορά μιας και έχει την ίδια τιμή (18.99$) με το original πρόγραμμα. 1
giorginho Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 dr john, μια που εχεις ασχοληθει και με SSD, εχει κανενα οφελος το συστημα απο το παραπανω προγραμμα οταν εχεις μεσα καλο ssd;
Heatspreader Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 E, την ταχύτητα της RAM δεν μπορεί να την πιάσει κανένα μέσο, ούτε ο καλύτερος SSD. Καλή φάση πάντως. Μπορεί να δοκιμάσω το Trial. 1
giorginho Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ναι αλλα επειδη μιλαει για παιχνιδια-OS, κλπ κλπ, και επειδη απο οτι καταλαβα χρησιμοποιει μερος της υπαρχουσας ram για να φτιαξει εναν εικονικο δισκο, αντε εγω εχω 8GB ram, μπορω συμφωνα με το προγραμμα να χρησιμοποιησω τα 4 στα οποια.... τι ακριβως χωραει να βαλω;;; Για τα ικανοποιητικα 64GB του πληρωμενου προγραμματος θα πρεπει να εχεις... 128GB ram (!)? Οποτε μαλλον μιλαμε για 5-10 στο εκατομμυριο ενδιαφερομενους... edit: Μαλλον μεχρι 40GB φτανει το πληρωμενο για συστηματα που διαθετουν 64GB RAM. http://www.radeonramdisk.com/xtreme-key/ χμμ, αν μεχρι να αρχισει το rendering του επομενου Transformers ο αριθμος διπλασιαστει θα το προτεινω στον Michael Bay. (αν και προφανως τετοιες εργασιες θα πιασουν cpu bottleneck)
john_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Υποθέτω ότι αν παίζεις αυτή την περίοδο ένα συγκεκριμένο game από το πρωί μέχρι το βράδυ με σκοπό να το τερματίσεις, το εγκαθιστάς σε ένα RAMdisk (αν χωράει σε 4 ή 6GB, 64GB προφανώς περισσεύουν) και έχεις ελαχιστοποιήσει το loading time στο ελάχιστο δυνατό. Εγώ έχω 16GB και εχτές χρησιμοποίησα το RAMdisk για να κάνω ένα encoding ταινίας. Έχω και σκληρό δίσκο και SSD στο μηχάνημα οπότε ακόμα και αν ήταν ποιο γρήγορο το encoding κατά μερικά δευτερόλεπτα ή έστω και λίγα, ελάχιστα λεπτά, δεν θα κατάλαβα διαφορά. Αν όμως είχα μόνο έναν σκληρό δίσκο και ταυτόχρονα με το encoding σερφάριζα στο δίκτυο η διαφορά μάλλον θα ήταν αισθητή αφού δεν θα είχα το πρόγραμμα για το encoding να διαβάζει και να γράφει στον ίδιο δίσκο με τον browser και το OS.
giorginho Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Exactly my point! Δηλαδη ως προς το 1ο, οκ ανα πασα στιγμη εχω ενα παιχνιδι που παιζω για να τερματισω (αν και με βολευει να εχω αρκετα εγκατεστημενα, αναλογα τη διαθεση), αλλα ηδη με τον SSD δεν προλαβαινω να διαβασω τιποτα στα loading screens (που διαρκουν ελαχιστα δευτερολεπτα). Το να γινει το loading screen απο 5" -> 1" δε μου λεει κατι (μου ελεγε ομως οταν απο 35-45" εγινε 5-10")! Και προφανως δε μπορω να σκεφτω καποιον που θα ειχε 16+GB ram και θα ειχε μονο ενα δισκο ποσο μαλλον μη-SSD! Εδω στο λαπτοπ μου εχω 2 δισκους εδω και 3 χρονια και το σκεφτομαι πού και που να στριμωξω εναν 3ο (παντα εσωτερικα ε!). Επομενως το προγραμμα κατ'εμε απευθυνεται σε καποιον που διαθετει ολο το παραπανω τεραστιο οπλοστασιο (32αρα ή 64αρα RAM, δυο-τρεις SSD κλπ) και ειτε κανουν συγκεκριμενη και υπερ-απαιτητικη χρηση (3D rendering κλπ οπου και παλι δεν θα εκμεταλλευτουν τα νουμερα της AMD ουτε στο 20-25%) ειτε θελουν απλα καποιο... νο1!
GSpiraras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Χρησιμοποιώ κατά κόρο ramdrive για compilation. Ακόμη και σε σχέση με ssd είναι 350 φορές γρηγορότερο (αν και η διαφορά χρόνου είναι μικρότερη μια που δεν παίζει ρόλο μόνο το disk I/O). Αν έχετε τίποτε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλά προσωρινά αρχεία (π.χ. compilers, renderers κλπ) δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Δεν είναι όμως για γενική χρήση λόγω ότι η χωρητικότητα είνια περιορισμένη και μόλις τον σβήσεις σβήστηκαν...
special Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τρομερη τεχνολογια εφτιαξαν.Η Amiga το ειχε απο 1985 http://www.youtube.com/watch?v=hBMPHfiiLRo. Προσεξτε workbench 1.2 !!!!!! Καλα 27 χρονια τους πηρε!!!!
john_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Για δεκαετίες τώρα υπάρχουν πληκτρολόγια, αλλά όταν βγαίνει κάποιο καλό καινούριο πληκτρολόγιο δεν έχω δει να πετάγεται ο καθένας να πει "Α και ο spectrum μου είχε πληκτρολόγιο, 30 χρόνια τους πήρε να φτιάξουν δικό τους"; 4
GSpiraras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τρομερη τεχνολογια εφτιαξαν.Η Amiga το ειχε απο 1985 http://www.youtube.c...?v=hBMPHfiiLRo. Προσεξτε workbench 1.2 !!!!!! Καλα 27 χρονια τους πηρε!!!! Μην τρελενόμαστε κιόλας. RAMDISK υπήρχε από το DOS για να εκμεταλλευτεί την περισευούμενη μνήμη αν είχες πάνω από 512 ΚΒ και να μην διαβάζει συνέχεια από την δισκέτα. Στο Linux/Unix tmp fs σε RAM υπήρχε προ αμνημονεύτων χρόνων. Αν τώρα κάποιοι φτιάξαν ένα προγραμματάκι και το εκμεταλεύονται σαν την καλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και νέα τεχνολογία... 1
p_under Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 συνεχίζοντας την κουβέντα σας, για καθημερινές εργασίες αξίζει? Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα μηχάνημα με SSD και 8gb ραμ. Υπάρχει περίπτωση απώλειας δεδομένων?
TheELF Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εξαρτάτε ποιες είναι οι καθημερινές σου εργασίες,αλλά γενικά αξίζει, με 8gb π.χ. κανονικά δεν χρειάζεσαι pagefile αν όμως χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα που επιμένει στην ύπαρξή του μπορείς να έχεις ένα μικρό στην μνήμη ώστε να μην καταπονείται και ο ssd. Μπορείς να βάλεις και το προσωρινό φάκελο για τον browser σου στο ramdisk για τον ίδιο λόγο (πάντα + και την ταχύτητα). Όπως και το scratchdisk του photoshop ή αν έχει κάποια προγράμματα που τα τρέχεις σίγουρα πάντα μπορείς να τα βάλεις και αυτά. Τώρα περίπτωση απώλειας δεδομένων υπάρχει μόνο σε πτώση ρεύματος(όπου μπορεί να σου κρασάρει και ο κανονικός δίσκος) αλλά όλα τα παραπάνω είναι για προσωρινά δεδομένα οπότε μικρό το πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα